BVB: Transferi i glasine
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: BVB: Transferi i glasine
TerStegen bi bio najbolja varijanta. Steta sto nam je promakao.
Trappu bi dao prednost ispred Zielera, dok bi prije Horna ili Kariusa forsiro Mitcha.
Trappu bi dao prednost ispred Zielera, dok bi prije Horna ili Kariusa forsiro Mitcha.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"
- TammoHarder
- Kontakt:
Evo ga još jedan igrač s klauzulom za kojeg pokazujemo svoj interes:
Dok RMC Sport nas dovodi u interes za Ayewom kojemu krajem sezone istječe ugovor, pa bi stigao džabeLaut "SportBild" hat Max #Kruse bei Bor. M'gladbach eine Ausstiegsklausel über 12 Mio. Euro. Wolfsburg und Dortmund seien interessiert. #BMG

Laut "RMC Sport" hat unter anderem Borussia Dortmund direkten Kontakt zu André #Ayew aufgenommen. Der Ghanaer ist im Sommer ablösefrei. #BVB
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa - karcinom kojeg treba odstraniti.
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas nogometa.
Ako neko od napadača ode (Ćiro ili Ramos) onda je moguće da ćemo dovest' Krusea. 

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Ramos sigurno leti. Misljenja sam da nam netreba zamjena. U spicu prva opcija Aubame, druga Ciro, treca Reus. Netreba nam niko vise u spicu.
Ayew-a bi odmah potpiso. Ljevak koji nam je potreban samo tako. Jos "dzabalama". Ja bih ga cak vidio kao idealnog lijevog beka
. Slicna prica kao sa Pisczekom i Drumom. Konacno bi imali nekog "ko zna zavrnt loptu da valja".
Kad smo kod ovih slobodnih igraca. Misljenja sam da se moramo potrudit oko Khedire. Iskusan, kvalitetan box-to-box igrac koji je lider na terenu. Upravo takvog profila nam manjka. Jos i Kehl ide u penziju.
Schmelzer OUT --- Ayew IN
Ramos OUT --- Praet IN
Kehl OUT --- Khedira IN
Kirch OUT --- Hofman IN
Jojic OUT --- Tielemans IN
Neto investicija od nekih 10tak miliona. Podnosljivo.

Ayew-a bi odmah potpiso. Ljevak koji nam je potreban samo tako. Jos "dzabalama". Ja bih ga cak vidio kao idealnog lijevog beka

Kad smo kod ovih slobodnih igraca. Misljenja sam da se moramo potrudit oko Khedire. Iskusan, kvalitetan box-to-box igrac koji je lider na terenu. Upravo takvog profila nam manjka. Jos i Kehl ide u penziju.
Schmelzer OUT --- Ayew IN
Ramos OUT --- Praet IN
Kehl OUT --- Khedira IN
Kirch OUT --- Hofman IN
Jojic OUT --- Tielemans IN
Neto investicija od nekih 10tak miliona. Podnosljivo.

Moze se naci i bolji od Khedire,ne treba nam jos jedan Bender koji je vise u bolnici nego na terenu...vjerovatno bi trazio i relativno visoku platu,mislim da se ne isplati.
Ramos je definitivno zavrsio svoje,dok ce Ciro i Mkhtaryan nadam se naci svoju igru do kraja sezone.
Jos da Gundogan bude pametan pa produzi,mogla bi se ekipa fino posloziti za sljedecu sezonu.
P.S. Kruse jok
Ramos je definitivno zavrsio svoje,dok ce Ciro i Mkhtaryan nadam se naci svoju igru do kraja sezone.
Jos da Gundogan bude pametan pa produzi,mogla bi se ekipa fino posloziti za sljedecu sezonu.
P.S. Kruse jok

adnan24 je napisao/la:Moze se naci i bolji od Khedire,ne treba nam jos jedan Bender koji je vise u bolnici nego na terenu...vjerovatno bi trazio i relativno visoku platu,mislim da se ne isplati.
P.S. Kruse jok

Slazem se, stim da neznam ko bi bio bolje rijesenje od Khedire? 0 eura + Lider + Iskustvo + Rejting. Mislis da bi Reus ostao da mu nije sapnuto sto sta?
A ne znam ni ja iskreno...volio bih nekog ko je ipak malo bolji s loptom.Ako bi Gundogan ostao onda ok,ali ako ce on ici onda Khedira i nije najsretnija opcija.
Pa i mislio sam sa Gündoganom. Sahin i Ilkaj malo vise kreativci a Bender i Khedira malo vise razbijaci. Ukoliko Illy ode onda isvakako moramo trazit neko skupo rijesenje.adnan24 je napisao/la:A ne znam ni ja iskreno...volio bih nekog ko je ipak malo bolji s loptom.Ako bi Gundogan ostao onda ok,ali ako ce on ici onda Khedira i nije najsretnija opcija.
Što se Reusova produljenja tiče
Napravio je ovo kako bi voljenom klubu omogućio da dobiju za njega koliko i vrijedi a ne da ode za siću iako je mogao, ali nije pakšu i ujedno kod navijača je zaradio veliki plus koji mu ne bi zamjerili ni da ode sad na ljeto
postoje dvije varijante:
1.obećano mu je da će biti pušten u Barcu kada za to dođe vrijeme tj kad se Barci omogući kupovanje igrača, do tada je kod nas i drugi ni jedan klub ga ne zanima. Mislim da on jedino želi u Barcu jednog dana kada odluči otići
2.obećano mu je znatno jačanje kadra za sljedeču sezonu s tim da su sa dva-tri igrača pregovori već u završnoj fazi i samo se čeka da se objavi a on to već zna o kome je riječ, vjerojatno je riječ o nekom njemu dragom i to je dalo dodatni plus za ostanak
Mislim da treće nema a šta je od ovo dvoje vidjeti ćemo
Napravio je ovo kako bi voljenom klubu omogućio da dobiju za njega koliko i vrijedi a ne da ode za siću iako je mogao, ali nije pakšu i ujedno kod navijača je zaradio veliki plus koji mu ne bi zamjerili ni da ode sad na ljeto
postoje dvije varijante:
1.obećano mu je da će biti pušten u Barcu kada za to dođe vrijeme tj kad se Barci omogući kupovanje igrača, do tada je kod nas i drugi ni jedan klub ga ne zanima. Mislim da on jedino želi u Barcu jednog dana kada odluči otići
2.obećano mu je znatno jačanje kadra za sljedeču sezonu s tim da su sa dva-tri igrača pregovori već u završnoj fazi i samo se čeka da se objavi a on to već zna o kome je riječ, vjerojatno je riječ o nekom njemu dragom i to je dalo dodatni plus za ostanak
Mislim da treće nema a šta je od ovo dvoje vidjeti ćemo
Za zgmiky!!
Drug da li si ti,toliko blizak sa Reusom i upravom BvB ...eto sad nam samo jos kazi imena koja su to 2-3 igraca pa da krene dernek..lol
A ono vrh je bio,da je taj neko od tih 2-3 ljubimac Reusov.
Experata braco draga..de nam kazi jos gdje tetka od Reusa izlazi ma veceru!
Svasta ovdje na ovom forumu se procitati moze.
Refko ce godisnje skoro izlaziti 10.milki.
Ugovor je potpisan da bude placen 8 milki i tako i stoji..plus od Pume..kroz sponzore dodatna 2.miliona..sto je ukupno 10.milki!!
Prva stvar djete je Dortmunda
Druga stvar nije paksu kao Mario Gotze..prodana dusa koji je pobjegao za parama.
Trece siguran sam da Refko ostaje do kraja karijere kod nas u Dortmundu.
Cetvrto znaci ima sve ljubav za BvB..prijatelje i familiu u Dortmundu..i jednog dana ce postati ikona BvB-a..a vec je na dobrom putu da to i bude.
Sada zgmiky kazi ti meni zasto bi on uopste isao u Real ..Manchester United..Arsenal..Barcelonu..i.na kraju ima sada lovu skoro istu koju bi imao u tim klubovima..i pitanje da li bi bio uvjek u prvoj postavi.
Zasto rizikovati i sve to staviti na kocku..a u Dortmundu je vec sada TITO ...i sa tim produzenjem ugovora u najgoroj mogucoj situaciji ..tj.borbi za opstanak u bundesligi..za njega NAKLON DO PODA...ZA MENE JE SADA ON GOSPODIN REUS !!
BVB. <3
Drug da li si ti,toliko blizak sa Reusom i upravom BvB ...eto sad nam samo jos kazi imena koja su to 2-3 igraca pa da krene dernek..lol
A ono vrh je bio,da je taj neko od tih 2-3 ljubimac Reusov.

Experata braco draga..de nam kazi jos gdje tetka od Reusa izlazi ma veceru!
Svasta ovdje na ovom forumu se procitati moze.
Refko ce godisnje skoro izlaziti 10.milki.
Ugovor je potpisan da bude placen 8 milki i tako i stoji..plus od Pume..kroz sponzore dodatna 2.miliona..sto je ukupno 10.milki!!
Prva stvar djete je Dortmunda
Druga stvar nije paksu kao Mario Gotze..prodana dusa koji je pobjegao za parama.
Trece siguran sam da Refko ostaje do kraja karijere kod nas u Dortmundu.
Cetvrto znaci ima sve ljubav za BvB..prijatelje i familiu u Dortmundu..i jednog dana ce postati ikona BvB-a..a vec je na dobrom putu da to i bude.
Sada zgmiky kazi ti meni zasto bi on uopste isao u Real ..Manchester United..Arsenal..Barcelonu..i.na kraju ima sada lovu skoro istu koju bi imao u tim klubovima..i pitanje da li bi bio uvjek u prvoj postavi.
Zasto rizikovati i sve to staviti na kocku..a u Dortmundu je vec sada TITO ...i sa tim produzenjem ugovora u najgoroj mogucoj situaciji ..tj.borbi za opstanak u bundesligi..za njega NAKLON DO PODA...ZA MENE JE SADA ON GOSPODIN REUS !!
BVB. <3
Biti će prometno na ljeto sigurno
Obavezno nam treba novi golman: mislima da će Terstegena teško vratiti i navodno ima kluzulu os 80 milki € a i Barca ima zabranu pa će ga teško pustiti... a kandidati o kojima se prića iz buli.. Horn ima navodno klauzulu 8 milki a po meni je mlad i sklon kiksevima, sigurno će biti nova jedinica elfa u budućnosti... govori se o Trappu a po meni je naizglednija opcija Zieler iz H96 ima klauzulu 9 milki i to bi bilo najbolje riješenje...
Obrana produžiti s Hummijem ... a sad neznam kakve planove imaju s Ginterom i Subotom ali govori se da će Subotu prodati i dovesti nekog za rotaciju...
desni bek nebi dirao tu su Pishu i Durm ok opcia a za lijevog beka dovesti Babu iz ausburga o kojem se prićalo, samo što su se ukljućili i Juve navodno i Real ga želi.. maksimalno 10 milki bi koštao.. a Schmeleu zahvaliti..
E u sredini će biti puno promjena... Jojić i Khel i Kirch sigurno idu... a Gundo ako ne produži onda ć ga frknuti.. a Sahin odavno ne igra u skladu s oćekivanjima... Prića se da je Khedira fix, to je jako rizićno jel je skup oko 5 ili 6 milki bi platili godišnje a dolazi free pa je izgledna opcija, lik je više po bolnicama nego na terenu... navodno Geiss ima klauzulu od 5 milki a isto se spominje Tielemans koj bi bio potez stoljeća da se dovede...
A veza tu bi frknio Mikija pod mus i treba tražiti novu 10... govori se za malog Preta iz Anderleckta a on je samo talent i po meni ništa bolji od Hoffmana koj se vraća na ljeto.... ovisi o tome dali će bez lp-a dovoviti zvučna imena a mislim da bi nam Firminho legao kao budali šamar oko 25 milki navodno ima i klauzulu... Ayew je isto free za rotaciu bi dobro došao... s Kubom se nezna šta će biti...
Napad Immobile i ramos vjerovatno lete... ostavio bi Aubu kao prvog špica a dovesti treba Poulsena iz Rb-a..
Pitanje dali će dovoditi skupe igraće ako se nebude igrala lp a vjerovatno neće... sa Tielemansom bi napravili posao desetljeća a Firminho bi došao kao narućen umjesto mikija... a i Depay će biti na prodaju a ćisto sumljam da će on biti u bilo kojim kombinacijama...

Obavezno nam treba novi golman: mislima da će Terstegena teško vratiti i navodno ima kluzulu os 80 milki € a i Barca ima zabranu pa će ga teško pustiti... a kandidati o kojima se prića iz buli.. Horn ima navodno klauzulu 8 milki a po meni je mlad i sklon kiksevima, sigurno će biti nova jedinica elfa u budućnosti... govori se o Trappu a po meni je naizglednija opcija Zieler iz H96 ima klauzulu 9 milki i to bi bilo najbolje riješenje...
Obrana produžiti s Hummijem ... a sad neznam kakve planove imaju s Ginterom i Subotom ali govori se da će Subotu prodati i dovesti nekog za rotaciju...
desni bek nebi dirao tu su Pishu i Durm ok opcia a za lijevog beka dovesti Babu iz ausburga o kojem se prićalo, samo što su se ukljućili i Juve navodno i Real ga želi.. maksimalno 10 milki bi koštao.. a Schmeleu zahvaliti..
E u sredini će biti puno promjena... Jojić i Khel i Kirch sigurno idu... a Gundo ako ne produži onda ć ga frknuti.. a Sahin odavno ne igra u skladu s oćekivanjima... Prića se da je Khedira fix, to je jako rizićno jel je skup oko 5 ili 6 milki bi platili godišnje a dolazi free pa je izgledna opcija, lik je više po bolnicama nego na terenu... navodno Geiss ima klauzulu od 5 milki a isto se spominje Tielemans koj bi bio potez stoljeća da se dovede...
A veza tu bi frknio Mikija pod mus i treba tražiti novu 10... govori se za malog Preta iz Anderleckta a on je samo talent i po meni ništa bolji od Hoffmana koj se vraća na ljeto.... ovisi o tome dali će bez lp-a dovoviti zvučna imena a mislim da bi nam Firminho legao kao budali šamar oko 25 milki navodno ima i klauzulu... Ayew je isto free za rotaciu bi dobro došao... s Kubom se nezna šta će biti...
Napad Immobile i ramos vjerovatno lete... ostavio bi Aubu kao prvog špica a dovesti treba Poulsena iz Rb-a..
Pitanje dali će dovoditi skupe igraće ako se nebude igrala lp a vjerovatno neće... sa Tielemansom bi napravili posao desetljeća a Firminho bi došao kao narućen umjesto mikija... a i Depay će biti na prodaju a ćisto sumljam da će on biti u bilo kojim kombinacijama...
Neki (mladi) igrači koje bi volio vidjeti u BVB-u:
Trapp ili Zieler, Sule, Geiss, Firmino, Bellarabi, Selke.
Možda još Brandt i Werner.
Trapp ili Zieler, Sule, Geiss, Firmino, Bellarabi, Selke.

Možda još Brandt i Werner.

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Ovaj prijelazni rok mora biti dobro odrađen a ne da bude kao zadnja 2 gdje smo 110 milki spizdili a jedino Aubica je pojačanje
Pa mi od Reusa nismo doveli top igraća.... Poznavajući Kloppa i Zorca na kakve igraće svršavaju bojim se da će opet spizdit nekih 70 milki na Burkia,Khediru,Praeta,Volanda i Krusea.. Niti jeednog ne želim vidjeti u bvb-u osim Khedire.. a Kruse i ostaala bagra nisu pojačanja uopće...
Rahman Baba je velika želja na ljeto se piše
Obavezno se treba dovesti ili Bellarabi koj je skoro free ili Firminho ili možda Depay bi se mogao dobiti od 20 do 25 milke, to bi bila pojačanja... a kakve smo sreće s transferima doći će Volland Kruse i slićni

Rahman Baba je velika želja na ljeto se piše

Obavezno se treba dovesti ili Bellarabi koj je skoro free ili Firminho ili možda Depay bi se mogao dobiti od 20 do 25 milke, to bi bila pojačanja... a kakve smo sreće s transferima doći će Volland Kruse i slićni

- TammoHarder
- Kontakt:
Insajderi s tm-a javljaju da će Khedira potpisat kod nas sutra ili u četvrtak:
Bigrasco83 je napisao/la:heute wurde mir berichtet das Sami angeblich am Donnerstag in Dortmund einen Vertrag unterschreiben soll.
LikeaSir je napisao/la:Ich habe nun zum ersten mal Infos bekommen, welchen ich vertrauen kann;)
Die Verpflichtung von Khedira soll Mittwoch oder Donnerstag bekannt gemacht werden und er erhält einen Vertrag bis 2019. Über sein Gehalt wurde mir nichts gesagt. Ich kann euch nicht sagen, woher diese Infos stammen, da es mir schlicht strengstens untersagt wurde.
Zudem werden wir im Sommer wohl einen weiteren deutschen Nationalspieler bei uns begrüßen können. Es sollen fortgeschrittene Gespräche zwischen Spieler und Verein geben, wo alle Parteien grundsätzlich Interesse haben,den Transfer zu vollziehen. Wer oder wo er spielt wollte er mir nicht sagen, da es noch nicht zu 100% steht.
Uz to ovaj drugi insajder javlja da ćemo još jednog njem. reprezentativca dovesti na ljeto te da su pregovori već odmakli i gdje svi imaju interes da se transfer ostvari. Ne znam o kome bi se tu moglo raditi. Ostajemo nam da vidimo, brzo će i taj četvrtak.Ich bin mir zu 100% sicher, nur der genaue Tag steht noch nicht fest (warum auch immer). Entweder Mittwoch oder Donnerstag
Zu dem anderen Spieler weiß ich wirklich nichts weiter, nur das wir sehr wahrscheinlich im Sommer nicht nur Khedira begrüßen dürfen als deutschen Nationalspieler.
- kraljttbvb
- Kontakt:
GolmanTammoHarder je napisao/la:Uz to ovaj drugi insajder javlja da ćemo još jednog njem. reprezentativca dovesti na ljeto te da su pregovori već odmakli i gdje svi imaju interes da se transfer ostvari. Ne znam o kome bi se tu moglo raditi. Ostajemo nam da vidimo, brzo će i taj četvrtak.

Samo koji

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Mislim i ja da je golman....
A ako je njemački reprezentativac onda je Zieler
jer na sp-u je bio treći golman i branio je sad protiv Španije...
Samo se nadam da nisu Volland ili Kruze jer ti jazavci su isto igrali za elf
A ako je njemački reprezentativac onda je Zieler

Samo se nadam da nisu Volland ili Kruze jer ti jazavci su isto igrali za elf

Nemojte vise nagadjati Volland je u pitanju.
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: BVB: Transferi i glasine
Prošlo ljeto je ko javljano da je volland završen za ovo ljeto koliko se ja sjećam 

Ma nevjerujem da je Volland.... a gdje bi on tako tehnički limitiran igrao? Kod seljaka zna igrati ljevo krilo i naoadača nekad, s time da je ove sezone dao 3 gola ....Da seljacima nema Firminha borili bi se za opstanak, a mi želimo nekog njihovog poluproizvoda
.. A kuba je ovako ozljeđen izmislio nogomet za njega.... A ko dodvedu Volanda i takve ne gine nam i sljedeće sezone borba za opstanak....
Ovaj prelazni rok se mora jednostavno insvestirati u 2 ili 3 top igraća jer se ima potencijala da se vrati tamo gdje smo bili.... a nekako sam pesimist jer s takvim se igraćima povezujemo da je to strašno
Oni misle ponovno u lp s igraćima tipa Volland Kruse ili Praet... još samo fali da vrate santanu iz Scheissea i na ta 4 igraća da potroše 50 milki, što me nebi uopće čudilo

Ovaj prelazni rok se mora jednostavno insvestirati u 2 ili 3 top igraća jer se ima potencijala da se vrati tamo gdje smo bili.... a nekako sam pesimist jer s takvim se igraćima povezujemo da je to strašno

Oni misle ponovno u lp s igraćima tipa Volland Kruse ili Praet... još samo fali da vrate santanu iz Scheissea i na ta 4 igraća da potroše 50 milki, što me nebi uopće čudilo

- TammoHarder
- Kontakt:
http://www.transfermarkt.de/transferspe ... id/2751514" onclick="window.open(this.href);return false;
Vrlo pouzdan član na tm-u s preko 13 tisuća postova, imao je pravo kod produženja s Reusom kao i još nekim transferima. Uostalom ne bi stavljao svoju reputaciju na kocku ako nije posve siguran. Sad čekamo klub da objavi potpis ugovora.
Vrlo pouzdan član na tm-u s preko 13 tisuća postova, imao je pravo kod produženja s Reusom kao i još nekim transferima. Uostalom ne bi stavljao svoju reputaciju na kocku ako nije posve siguran. Sad čekamo klub da objavi potpis ugovora.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.