Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
Evo ovoga zbog kojeg se Jagodicu yebavalo sve po spisku i koji se spominjao u kontekstu A reprezentacije jer je na klupi u LP i jer trenira sa Samarasom.
Nova destinacija ovog 21-godišnjeg fudbalera je finski prvoligaš SJK s kojim je Atajić dogovorio jednogodišnju saradnju, uz mogućnost produženja na dodatnih godinu dana.
"Nadam se da je SJK sredina u kojoj se mogu dokazati. Svojim igrama želim pomoći timu da ostvari što bolje rezultate u finskom prvenstvu", kratko je prokomentarisao Atajić.
Pored Celtica, Atajić je u svojoj dosadašnjoj karijeri još nastupao za Shrewsbury Town i Malmo.
Nova destinacija ovog 21-godišnjeg fudbalera je finski prvoligaš SJK s kojim je Atajić dogovorio jednogodišnju saradnju, uz mogućnost produženja na dodatnih godinu dana.
"Nadam se da je SJK sredina u kojoj se mogu dokazati. Svojim igrama želim pomoći timu da ostvari što bolje rezultate u finskom prvenstvu", kratko je prokomentarisao Atajić.
Pored Celtica, Atajić je u svojoj dosadašnjoj karijeri još nastupao za Shrewsbury Town i Malmo.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
- Goalgetter
- Kontakt:
Kad smo ja i @Cartman rekli da on nije ni za U21 repke, a kamoli A-Repke gdje su ga isto gurali , napali su nas odmah.
Medjutim ipak jeste mi zao momka, bio je talentovan (ali i nasi mediji su ga prenapuhali), a u Celticu nije iskoristio nijednu sansu koja mu se pruzila, iako ih nije ni imao puno, a i zakazao je na posudbi u Shrewsburyu.
Nadam se da ce za par godina izrasti u dobrog napadaca, i biti u opticaju za repku, pod uslovom da naravno iskoristi taj svoj talent.
Medjutim ipak jeste mi zao momka, bio je talentovan (ali i nasi mediji su ga prenapuhali), a u Celticu nije iskoristio nijednu sansu koja mu se pruzila, iako ih nije ni imao puno, a i zakazao je na posudbi u Shrewsburyu.
Nadam se da ce za par godina izrasti u dobrog napadaca, i biti u opticaju za repku, pod uslovom da naravno iskoristi taj svoj talent.
Pa sta ima veze Sabinho ni prvi ni zadnji koji se ne razvija kako smo ocekivali. U mladom timu je zabijao kao lud a u seniorima Celtica se pogubio. Probali smo ga nije odgovorio zahtjevima i caos. Sta mislis da ce svaki kojeg pozovemo radit cuda u svom klubu. Uvijek ces imati pozitivnih i negativnih primjera ali je sigurno ako ne pokusamo da nista ne mozemo dobiti. Ja bi opet probao svakog malca koji se dokopa klupe takvog tima u kakvom je Atajic bio. A momak je jos mlad ako ikad proigra nas je. A nista previse njegovim pozivom nismo izgubili. Jaka mu je konkurencija bila Mesanovic koji dubi na klupi Osjeka pa njega niko ne spominje.Sabinho je napisao/la:Evo ovoga zbog kojeg se Jagodicu yebavalo sve po spisku i koji se spominjao u kontekstu A reprezentacije jer je na klupi u LP i jer trenira sa Samarasom.
I za njega i mladjeg Hajrovica sam odma rekao da su igraci sa mnogo, mnogo slabosti. Redovno su bili najgori na terenu za mladu, ali zbog imena kluba neki to nisu bili u stanju priznat.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Moj prijatelju...dubrovnik je napisao/la:Pa sta ima veze Sabinho ni prvi ni zadnji koji se ne razvija kako smo ocekivali. U mladom timu je zabijao kao lud a u seniorima Celtica se pogubio. Probali smo ga nije odgovorio zahtjevima i caos. Sta mislis da ce svaki kojeg pozovemo radit cuda u svom klubu. Uvijek ces imati pozitivnih i negativnih primjera ali je sigurno ako ne pokusamo da nista ne mozemo dobiti. Ja bi opet probao svakog malca koji se dokopa klupe takvog tima u kakvom je Atajic bio. A momak je jos mlad ako ikad proigra nas je. A nista previse njegovim pozivom nismo izgubili. Jaka mu je konkurencija bila Mesanovic koji dubi na klupi Osjeka pa njega niko ne spominje.Sabinho je napisao/la:Evo ovoga zbog kojeg se Jagodicu yebavalo sve po spisku i koji se spominjao u kontekstu A reprezentacije jer je na klupi u LP i jer trenira sa Samarasom.
Nikad nisam govorio da Atajica treba zvati ali ne vidim tragediju u tome sto smo ga pozvali. Hajrovic mladji nam je u jednu ruku obezbjedio Izeta a on SP. Tko zna sta bi bilo kad bi bilo. Tko nam garantira da ce Gojak, Memija ili Modic uspjeti. Zolotic se solidno prodao ali tko zna kako ce zavrsiti. Koliko je igraca propalo a uvijek se referiramo na jednog te istog. Gdje je Subasic sada koji je cini mi se igrao za A repku. Mlade igrace treba probavati, krasti ih drugima ili vracati pod nasu zastavu. Kako ko vidi ali ako od 5 pozvanih u U21 stvorimo jednog dobrog igraca za A repku ni to nije lose, makar po meni. A sada pricati jesam li ja reko da nije dobar ili obrnuto po meni je nigdje veze. I jos da dodam ovo vise bih volio da pogrijesimo sa 5 poziva u mladu repku nego sa jednim tipa Seferovica kojeg nismo pozvali. Eto toliko od mene.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 17 feb 2015, 23:57, ukupno mijenjano 1 put.
Nigdje nisam napisao da si ti rekao. 
Ja sam polagao nade u njega zbog finih igara u mladom timu Celtica. Bio sam na utakmici u Mostaru kada smo igrali protiv CG onu prijateljsku. Kada je ušao u igru, jer nije igrao od početka, vidjelo se da odskače od ostalih. Prijem lopte, brzina, ali eto, očito sam pogriješio u procijeni.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Znam da nisi nego se cesto poteze Atajic kao neka velika pogreska. Ne od tebe vec od vise forumasa. Ja sam samo iznio neki svoj stav po pitanju tog momka koji je u mladoj momcadi Celtica zabijao kao na pokretnoj traci. Hebi ga tko zna nije mu karijera zavrsila.Sabinho je napisao/la:Nigdje nisam napisao da si ti rekao.
Zizu majke mi ukrades mi misao cesto. I ja sam gledao tu tekmu i ona primanja u trku, i lakoca kretanja su i meni tada dala naslutiti da bi od momka nesto moglo biti. Ali posto sam ga samo tada i gledao nisam se oglasavao po tom pitanju. Ali to i nije vazno, tko zna kako ce on i zavrsiti.zizu1991 je napisao/la:Ja sam polagao nade u njega zbog finih igara u mladom timu Celtica. Bio sam na utakmici u Mostaru kada smo igrali protiv CG onu prijateljsku. Kada je ušao u igru, jer nije igrao od početka, vidjelo se da odskače od ostalih. Prijem lopte, brzina, ali eto, očito sam pogriješio u procijeni.
- Goalgetter
- Kontakt:
Ja aludiram na to da je momak forsiran cak u A reprezentaciju, i to ne samo od formuasa, nego i od medija, a nije imao ni par minuta profesionalnog nogometa. Momak bio jednom na klupi u LP (nije ulazio u igru) i odmah je dobar dio javnosti, a i Avaz i jos neki portali gurali momka u A-Repku i pravili od njega Ibrahimovica. Isti slucaj je bio i za Seada Hajrovica.
Ja sam svjestan toga da mi nemamo alternativa, i da nam svako dobro pojacanje moze dobro doci, ali makar neka igrac ucini taj iskorak u prvom timu, neka pokaze nesto u seniorima, nije isti par cipela briljirati u juniorima, pa onda se adaptirati na seniorski/profesionalni nogomet.
Sve ovo ocekuje nase velike talente koje imamo, poput Dzenisa Burnica ili Andrej Modica, koji igraju omladinskim pogonima velikih klubova [BVB i AC Milan].
Ja sam svjestan toga da mi nemamo alternativa, i da nam svako dobro pojacanje moze dobro doci, ali makar neka igrac ucini taj iskorak u prvom timu, neka pokaze nesto u seniorima, nije isti par cipela briljirati u juniorima, pa onda se adaptirati na seniorski/profesionalni nogomet.
Sve ovo ocekuje nase velike talente koje imamo, poput Dzenisa Burnica ili Andrej Modica, koji igraju omladinskim pogonima velikih klubova [BVB i AC Milan].
Goalgetter je napisao/la:Ja aludiram na to da je momak forsiran cak u A reprezentaciju, i to ne samo od formuasa, nego i od medija, a nije imao ni par minuta profesionalnog nogometa. Momak bio jednom na klupi u LP (nije ulazio u igru) i odmah je dobar dio javnosti, a i Avaz i jos neki portali gurali momka u A-Repku i pravili od njega Ibrahimovica. Isti slucaj je bio i za Seada Hajrovica.
Ima tu jedan problem i treba cesto traziti kompromis u tome. Vrlo tesko je dobiti igraca kada zaigra u nekom velikom timu. Iz Njemacke i nekako ali iz Svicarske, Slovenije, Austrije, Svedske i slicnih drzava skoro pa nemoguce. Zato bi trebali ljudi koji su placeni za to i cije bi znanje trebalo biti vece nego nase biti u stanju prepoznati za koga se treba uciniti presedan. Jesi li vidio kako Halilovic ekpresno zaigra za Hrvatsku cim smo se mi pojavili sa pricama o mogucem pozivu. Evo ovaj mali Burnic je svrstan po nekim jako mjerodavnim listama u najvece talente Evrope, dodje u Belgiju na nasu tekmu i niko mu ne pridje. Pa da je samo to dosta je da bi ove fukare iz NS trebalo rastjerati do zadnjeg. Ponavljam do zadnjeg bez rezerve.Goalgetter je napisao/la:Ja aludiram na to da je momak forsiran cak u A reprezentaciju, i to ne samo od formuasa, nego i od medija, a nije imao ni par minuta profesionalnog nogometa. Momak bio jednom na klupi u LP (nije ulazio u igru) i odmah je dobar dio javnosti, a i Avaz i jos neki portali gurali momka u A-Repku i pravili od njega Ibrahimovica. Isti slucaj je bio i za Seada Hajrovica.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 18 feb 2015, 00:16, ukupno mijenjano 1 put.
On bi trebao biti 2gi golman a Husic 3ci. Kao zalog za buducnost.aleksandar_veliki je napisao/la:Ne treba se izmisljati topla voda. Imamo mi alternativu za Begovića, a to je Ibrahim Šehić, koji je neopravdano zaspostavljen od strane bivseg selektora, ali i medija, te javnosti. Decko ima 26 godina, sto znaci da je jos desetak godina na dispoziciji, iza Begovica je nas daleko najbolji golman, brani u dosta dobrom klubu i bice velika nepravda ako ga i Bazdarevic bude zapostavljao...gringonjaOnajDrugi je napisao/la:pitanje za raju koja prati austrijsku bundesligu......kakve su sanse da braca HADZIKIC zaigraju uskoro za repku? po meni obojica su jako talentovani, pogotovo rezervni golman Osman Hadzikic......mogao bi biti prva zamjena Begovica.....
Sve na stranu al' sam od Srđana Grahovca očekivao da ostvari finu karijeru. Mislim nije mu još kasno al' tavori po klupi Rapida a iskreno sam mislio da će se ustaliti i kroz koju godinu pravac Bundeska...
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Mislis na Burica. Sehic dok je igrao u Mersinu dobio je poziv, jedno vrijeme je dobro branio onda kriza. Presao na klupu pa na tribine. Onda je totalno nestao. Vratio se je prosle godine, u dobroj je formi i trebao bi biti nas drugi golman.aleksandar_veliki je napisao/la:Ne treba se izmisljati topla voda. Imamo mi alternativu za Begovića, a to je Ibrahim Šehić, koji je neopravdano zaspostavljen od strane bivseg selektora, ali i medija, te javnosti. Decko ima 26 godina, sto znaci da je jos desetak godina na dispoziciji, iza Begovica je nas daleko najbolji golman, brani u dosta dobrom klubu i bice velika nepravda ako ga i Bazdarevic bude zapostavljao...gringonjaOnajDrugi je napisao/la:pitanje za raju koja prati austrijsku bundesligu......kakve su sanse da braca HADZIKIC zaigraju uskoro za repku? po meni obojica su jako talentovani, pogotovo rezervni golman Osman Hadzikic......mogao bi biti prva zamjena Begovica.....
Buric dok je bio prvi golman u Lech, bio je odlican. U desetak utamica primio par golova, a decko nikad nije dobio priliku. Nazalost dok je bio u dobroj formi imao je povredu.
- Principatus
- Kontakt:
Ma ludilo. Ako nas savez nije angaziran da osigura Burnica onda se zna koliko je sati. A momak jos kaze da bi zelio igrati za nas.dubrovnik je napisao/la:Evo ovaj mali Burnic je svrstan po nekim jako mjerodavnim listama u najvece talente Evrope, dodje u Belgiju na nasu tekmu i niko mu ne pridje. Pa da je samo to dosta je da bi ove fukare iz NS trebalo rastjerati do zadnjeg. Ponavljam do zadnjeg bez rezerve.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
da i ovdje stavim sad spada i pod jedno i pod drugo...
Dennis Salanovic nesudjeni reprezentativac BIH , i igrac atletiko madrida presao u Istru (pula). A ovi nesto se kleli u njega , koliko ga je onaj Juka gurao u repku isto da je messi. Eto vam strucnosti juke , gdje god koji bosanac zna sutnuti macku ovaj odma pise da treba u A Selekciju... Mrs ba Juka i ti nemoj glumit strucnjaka kad nisi! A svi mislili ateltiko , to neki salanovic novi torres ma mrs baaa. Nemojte vise gurati koje kakve ohrdine u repku tipa Atajic , Salanovic itd.... Da ista valjaju nebi ih neki nepismen celo iz svicarske koje recenicu ne moze sastavit nama krojio repku !! I eto ti Lihtenstajn hebo ti on svee!!!
Dennis Salanovic nesudjeni reprezentativac BIH , i igrac atletiko madrida presao u Istru (pula). A ovi nesto se kleli u njega , koliko ga je onaj Juka gurao u repku isto da je messi. Eto vam strucnosti juke , gdje god koji bosanac zna sutnuti macku ovaj odma pise da treba u A Selekciju... Mrs ba Juka i ti nemoj glumit strucnjaka kad nisi! A svi mislili ateltiko , to neki salanovic novi torres ma mrs baaa. Nemojte vise gurati koje kakve ohrdine u repku tipa Atajic , Salanovic itd.... Da ista valjaju nebi ih neki nepismen celo iz svicarske koje recenicu ne moze sastavit nama krojio repku !! I eto ti Lihtenstajn hebo ti on svee!!!
Jedan Ferguson se zayebe u procjeni, pa pusti Pogbu, Piquea, dovede kladu Bebea, ne vidim zašto bi napadali Juku.
Zato sto je frajer od prvog dana bio sljam od igraca al iskreno ! Krivo mi je sto u nas svaka ohrdina moze doci u repku i moze preporucit u repku !! Treba se znati ko kosi ko vodu nosi i caoSheyi je napisao/la:Jedan Ferguson se zayebe u procjeni, pa pusti Pogbu, Piquea, dovede kladu Bebea, ne vidim zašto bi napadali Juku.
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 12 gostiju.