Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- champions1921
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Svi koji zele da se bave programiranjem, preporucujem dobar youtube kanal. Za pocetnike jako bitna stvar. Fino je objasnjeno i moze se dosta toga nauciti https://www.youtube.com/channel/UCBBzBa ... CrFDxckrsw" onclick="window.open(this.href);return false;
Ima li ko upucen bolje u TV uređaje?
Interesuje me onako po kvaliteti koji su gdje.
Nekako mi Lg, Sony, Samsung u vrhu
Kakvi su Vivax, Grunding, Telefunken ( nisu bas poznati a njemacka marrka, jos po 3 godien garancije na njih )
Kakvi su Vivax, Grunding, Telefunken ( nisu bas poznati a njemacka marrka, jos po 3 godien garancije na njih )
Mia San Mia
Sto se tice Balkana, mislim da bi trebao izbjegavati Samsung iz razloga sto im je jako los servis (bio prije 2-3 godine, ako se nije poboljsalo od tad). To je bio razlog sto mi nismo uzeli Samsung. Samsung inace ima kvalitetne uredjaje, ali nama nije bilo vrijedno da se zahebajemo oko garancije ako im je servis katastrofalan u slucaju da nesto ne bude OK.R32 je napisao/la:Ima li ko upucen bolje u TV uređaje?
Kako znam, Sony je kod nas na dobrom glasu, LG takodje. Nisam cuo lose iskustvo od nekoga ko je imao LG, mislim da prave kvalitetne televizore. Moji roditelji imaju LG i mogu ti reci da je odlican.
Vivax pojma nemam. Grundig je stara i jako poznata marka (po Evropi najvise) i bili su dobri stari TV uredjaji, za nove ne znam. Ja u Americi nisam nijedan vidio. Telefunken takodje vecinom samo po Evropi vidjen, nas jedan prijatelj ima jedan. Malo su jeftiniji, a za kvalitet ti ne bi znao reci, ali sto sam vidio, manje upadljivi i atraktivni od Sony i LG.
To je to sto ja znam, nije neka pomoc velika. Sad da kod nas kupujem TV, ja licno bi vjerovatno ganjao LG. Sretno!
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"
Samsung ti je u BiH kao golf, imaš dijelova za njeg lahko nac ako sta ode i jeftiniji su, dok Panasonic/lg i sl. Bgm ide teze za dijelove, ovo ti sve govorim za taj neki nedo bog slucaj, jer nedavno bas za Panasonic ima samo jedan čovjek za original dijelove dole kod širokog i naravno dosta je skup 
Ove ostale marke bgm su dobre, grunding i hitachi za njih ti mogu rec da su kvalitetne jer imam priliku ih koristiti
ma jbg ko za sve tu ti je brend, Samsung, Sony i lg ko et najbolje opcije i et ove ostale, ja sam se iskreno kad sam uzimo uzo nebrendiran i rvo dvije godine sluša ljepota, a za ovakav Sony/Samsung/lg bi moro dodat 400+ km 
Uglavnom gledaj prvo hoćeš li smart TV i 3d, ako nećeš dosta jeftinije čes proći bgm

Ove ostale marke bgm su dobre, grunding i hitachi za njih ti mogu rec da su kvalitetne jer imam priliku ih koristiti

Uglavnom gledaj prvo hoćeš li smart TV i 3d, ako nećeš dosta jeftinije čes proći bgm

Znaci sto se tice servisiranja Samsunga, sad je dobro? Vidis, prije 2-3 godine je bila skroz obratna situacija, ali nisam vise u toku. To nam je ja mislim cak i prodavac potrvrdio onda da su slabi kod servisa.
Hajde fino, sto veca konkurencija, bolje za potrosace
Hvala za nove info, i ja nesto nauci o nasem trzistu
Izvini @R32, izgleda su moje informacije zastarjele
Hajde fino, sto veca konkurencija, bolje za potrosace

Izvini @R32, izgleda su moje informacije zastarjele

- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"
Bas sa jednim majstorom oko toga pričo, on tako kaže, znam duže čovjeka ne vjerujem da me laze 

Ma ne radi se o tome, samo kazem, eto izgleda se promjenila situacija, sto je dobro
Imas svjezije informacije od mene 

Ma kod mene il u uzoj porodici ima najvise ovih Grunding, Vivax, Telefunken i poneki Lg Philips.
I bas se men se cini Lg, Sony i Samsung malo izdvajaju i po kvaliteti i cijeni. A ovi ostali su svi tu negdje.
Mada niko nije imao problema ni sa ovim ostalim.
I po meni dobro je da je i smart i da ima 3d, al je to bacanje para. Slabo se koristi za ono sto platis, meni je prvom lakse ukljuciti laptop na tv i beciznu tas. i mis ako mi je potrebno nesto.
I hvala momci
I bas se men se cini Lg, Sony i Samsung malo izdvajaju i po kvaliteti i cijeni. A ovi ostali su svi tu negdje.
Mada niko nije imao problema ni sa ovim ostalim.
I po meni dobro je da je i smart i da ima 3d, al je to bacanje para. Slabo se koristi za ono sto platis, meni je prvom lakse ukljuciti laptop na tv i beciznu tas. i mis ako mi je potrebno nesto.
I hvala momci

Mia San Mia
- champions1921
Sony
Philiips- bjezi od njega kao djavo od krsta osim ako ne zelis ostati bez zivaca kao ja.

Philiips- bjezi od njega kao djavo od krsta osim ako ne zelis ostati bez zivaca kao ja.
BUDI ŽELJO !!!
To đavo od krsta koristim za android, zivaca sam pogubio, al vise ne
Mislio sam da je Philips bolji...

Mislio sam da je Philips bolji...
Mia San Mia
- Ljiljani87
- Kontakt:

kako ovo riješit ? jel se ovo mora platit il ima i drugi način
1921 !
05.06.1998
05.06.1998
- OnlyUnited
- Kontakt:
Kucaj start - otvori cmd (u search kucaj cmd, desni klik run as administrator) tu kucaj velikim slovima ovako:
SLMGR -REARM (znaci isto kao sto sam napisao, bez razmaka crtice i ovo rearm), nakon sto se naredba zavrsi uspjesno, klik ok, zatim u cmd kucaj exit. Zatim restart pc.
Onda skines windows 7 activator i aktiviras OS.
SLMGR -REARM (znaci isto kao sto sam napisao, bez razmaka crtice i ovo rearm), nakon sto se naredba zavrsi uspjesno, klik ok, zatim u cmd kucaj exit. Zatim restart pc.
Onda skines windows 7 activator i aktiviras OS.
- Ed Woodward for Prime Minister !
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ima li još ovakvih kanala? Treba mi za C++, jer želim da malo učim msm da se pripremam. Mislim da se bavim mob. programiranjem, za Apple uređaje a tu treba Object C programiranje.manutd89 je napisao/la:Svi koji zele da se bave programiranjem, preporucujem dobar youtube kanal. Za pocetnike jako bitna stvar. Fino je objasnjeno i moze se dosta toga nauciti https://www.youtube.com/channel/UCBBzBa ... CrFDxckrsw" onclick="window.open(this.href);return false;

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- JamesJoyce
- Kontakt:
Vec par dana kad otvorim neke stranice (u vise prozora ili jednom) automatski me preusmjerava na neku drugu stranicu (tipa Alibaba, iLivid, Java i slicno)... Kad bi neko znao do cega je i kako otkloniti to, bio bih zahvalan (ne, nemam nista u Chrome prosirenjima).
https://www.youtube.com/watch?v=_UYC80umW6c
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Vidi u c/p da nisi šta instalirao, iLivid i slično tome. A na stream-ovima i ba nekim još stranicama to ostvara, to su reklame, to možeš samo ad blockerom blokirat ali onda nećeš moći gledati videe na ss.ba i blokirat će ti još nek stranice.JamesJoyce je napisao/la:Vec par dana kad otvorim neke stranice (u vise prozora ili jednom) automatski me preusmjerava na neku drugu stranicu (tipa Alibaba, iLivid, Java i slicno)... Kad bi neko znao do cega je i kako otkloniti to, bio bih zahvalan (ne, nemam nista u Chrome prosirenjima).
Jučer sam skino balkanpesbox i od tad mi windows ne radi baš najbolje, kad selekktujem bude plava boja a sad nema već samo isprekidane linije. I kad na taskbaru otvaram ikone ne pojavi se boja koja inače bude već samo oktvir koji traje pola sekunde, kao da i nisam klikno na to.

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
E raja zna li neko slucajno rijesiti sljedeci problemcic.
Windows 8 je aktiviran, ali u donjem desnom uglu pise Activate Windows go to pc settings to activate Windows, i nikako da nestane ima vec 2 mjeseca.
Windows 8 je aktiviran, ali u donjem desnom uglu pise Activate Windows go to pc settings to activate Windows, i nikako da nestane ima vec 2 mjeseca.

FK Pjetlovi
Rijesio ovo gore, vrlo jednostavno, antivirusvirus koji koristim je avast i pravo sam zadovoljan.
Mada ni s jednim ne mozes pogrijesiti.
Mada ni s jednim ne mozes pogrijesiti.
- IlProfessore
- Kontakt:
http://prntscr.com/6822ge
Ovo mi se prikazuje kada pokušavam otvoriti video na nekoj fb stranici ili portalu, dok na yt video ide sasvim uredu.
Ovo mi se prikazuje kada pokušavam otvoriti video na nekoj fb stranici ili portalu, dok na yt video ide sasvim uredu.

“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”