Ako želimo kao kolektiv, kao firma, poslovati dobro i "zdravo", te imati značajnu ulogu u budućnosti kako u bh. fudbalu, tako i u evropskim takmičenjima, mi se moramo ugledati na komšije, ali i na, primjerice, Dinamo Zagreb ili BATE.
Mi smo svi svjesni da smo u startu imali daleko veći potencijal od npr. Sarajeva, ali imam osjećaj da mi to ne znamo "upakovati" i prezentovati. Komšije su praktično "ništa" upakovali fantastično i sada profitiraju. Pa i ovaj njihov sponzor novi, njega su "nafatali" u Turskoj, vjerujem kako se to finaliziralo dok su bili na pripremama (što nam govori zašto je bolje platiti više, skuplje pripreme i otići u Tursku, a da ne spominjem ozbiljnije pripremne utakmice). Dalje, ugledati se na jedan Dinamo koji fantastično "proizvodi" igrače. Mi imamo jaku školu fudbala, svima je to jasno, ali se mora bolje i efikasnije ulagati u omladinski pogon. Ima bezbroj stvari koje fale, siguran sam da ih svi znaju, ali neke zaiste nisu skupe i moglo bi se nešto riješiti i po tom pitanju. Za generalnog sponzora svi znamo, ali me malo nerviraju potezi ljudi u klubu. Idi negdje, moli, finu prezentaciju napravi, pa jedan od 15 će pristati da ti da novac koji tražiš. A, što se tiče marketinga, svi znamo na kojem je nivou...
Helem, da ne bi bilo da je sve loše - nije. Svaka čast Grediću, zaista me iznenadio koliko je "povukao" otkako je otišao Amar. No, i dalje su u Klubu nehljebovići kojih se trebamo riješiti. Čestitke i za "igru" (tako bih je ja nazvao) oko Koldže. Greda je izašao u javnost i rekao to što je rekao, te je svima bilo jasno šta je i kako je, a ovim smo zadovoljili njegove "potrebe" da nas ne bi "gazio" u budućnosti, samo da nam ne smeta previše, jer svi znamo da nam neće pomoći.
Ekipa meni izgleda sasvim ok. Drago mi je što se sve riješilo oko Tome, jer će mali Amir dobiti više prostora i on će, sigurno, kroz godinu postati bolji igrač nego što je sad Tomo. Dado Sadiković napreduje, ako uporedimo neke prve nastupe i zadnje, to je drastična razlika. O Bajiću i Memiji ne treba trošiti riječi. Pojačanja, prinove su mi, također, ok. Imat ćemo neku širinu, pogotovo kad se Stanić vrati. I da, naravno, vjerujem kako će uprava pružiti priliku još nekim mlađim igračima, jer su ti momci oni u koje se svi uzdamo. Znamo da je odbrana bila kritična, ali uz Antolovića od kojeg očekujem daleko bolje partije, vjerujem kako će i oni napredovati.
Pozdrav moji Željovci