thulkazal je napisao/la:bavaracmujo je napisao/la:Pep je svojom igrom i taktikom napravio jedan od najjacih kolektiva u evropi to je barsa pa opet nije uspio sve osvojiti i svakog pobjediti, ne kazem ja da je ovo idealno al nije brate dragi ni za kukanja i toliko pesimizma imamo dobar rezultat iz gostiju i to je bitno.
Ta igra iz Barce je građena više od decenije i sa Messijem kojem totalno odgovara taj sistem a ovaj hoće da kroz godinu radi isto i to bez odgovarajućih igrača. Sve bi to bilo ok da on nema gotove igrače koji uz određenu prilagodbu mogu brat bratu dogurati do finala ali neće jer zbog Pepove tvrdoglavosti neko će ih opet klepiti prije finala zbog loše taktičke postavke.
Glupo odigrano skroz, naivno moglo bi se reći...
Zna se radi čega je Pep doveden, da podigne gledanost i "rating" Bayerna prevenstveno u Aziji i Americi pa onda i uopšteno te poveća marketing kako bi Bayern mogao biti rame uz rame sa Realom, Barcom i Man. Utd u toj stavci. Mnogi govore on je doveden da se uzme LP ali nakon što je osvojio LP taj primarni cilj postaje sekundarni a to se može i viditi jer uprava ostaje gluha na ovakve rezultate.Ova uprava na celu Bayerna plus henes su napravili od prosjecnog bayerna 90tih do giganta koji je u 16 zadnjih godina igro 5 finala lige prvaka, ko jos ima takav bilans i sad kao mi pametni treba otjerati nekoga koga su oni izabrali, neko rece na ovoj temi kad ode pep vidjet cemo sta smo imali.
Sva sreća da je Jupp osvojio LP pa nas skratio žudnje za tim trofejom ali žali Bože ove generacije koja je na zalasku a toliko je dugo gradili. Da nije LP osvojena bile bi dvije opcije u vezi Pepuna. Jednu trenutno gledamo a to je gradnja još većeg ugleda-marketinške moći i šta već ne. Dok druga opcija bi bio zahtjev za LP od strane uprave a onda Pepun ili bi se povinuo taktičkim mogućnostima igrača i suzbio svoje fetiše na "800 pasova per game" i "taktike koje prolaze u Football Manageru i sa raspoloženim Messijem" i osvojio LP ili bi mu bila noga iz kluba ...
To da će se Pepun žaliti je rekao fan Barcelone ali ja kao fan Bayerna ga neću žaliti kao i mnogi drugi, bio, radio, sretno mu nije veći od Bayerna ... Uostalom i veći od njega dolazili, radili i odlazili...
FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
Re: FC Bayern München
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .
Čini mi se da smo naletili na ekipu koja nam baš ne odgovara. Imali smo problema sa ukrajincima i prije sjetite se Dynama. Ne može to sve tako lako ići, pa oni su ušli u top 16 ekipa.. Sve te ekipe imaju kvaliteta, nekim ekipama odgovaraju više kao npr barsi nama manje ali to će biti dobro uvjeren sam.
Mene što brine je loše partije Alonsa, Schweinia ili Riberija koji ne može više biti krilo. Ne volim kad to kažem al izgubio je na brzini i nema ga nigdje samo može počet dobijat žute ili crvene kartone. Volim ga ko brata ljudi ne shvatite pogrešno al..
Uzmu robbeana stave flastera tri igrača i bayo u problemu. Trebaju nam igrači koji su povrijeđeni JEDVA al JEDVA čekam THIAGA da se vrati. Neohodan je pepovom sistemu igre kao i Lahm i Martinez da pojača pdbranu.
ALi krilo tražit kao zamjenu PODHITNO! Eto moj prijedlog Depay, mlad, strijelac, brz, pravi razliku na terenu ama sve..
Barsa ima igrače koji prave razliku i to trojicu, real najmanje dvojicu, mi jednog i zato sumnjam u osvajanje LP... Toliko od mene
Mene što brine je loše partije Alonsa, Schweinia ili Riberija koji ne može više biti krilo. Ne volim kad to kažem al izgubio je na brzini i nema ga nigdje samo može počet dobijat žute ili crvene kartone. Volim ga ko brata ljudi ne shvatite pogrešno al..
Uzmu robbeana stave flastera tri igrača i bayo u problemu. Trebaju nam igrači koji su povrijeđeni JEDVA al JEDVA čekam THIAGA da se vrati. Neohodan je pepovom sistemu igre kao i Lahm i Martinez da pojača pdbranu.
ALi krilo tražit kao zamjenu PODHITNO! Eto moj prijedlog Depay, mlad, strijelac, brz, pravi razliku na terenu ama sve..
Barsa ima igrače koji prave razliku i to trojicu, real najmanje dvojicu, mi jednog i zato sumnjam u osvajanje LP... Toliko od mene
evo ti broj kontakt telefona bayerna pa im posalji svoj prijedlog +49 89 699 31-0 ili mozes telfaksom +49 89 64 41 65.rotweiss je napisao/la:ALi krilo tražit kao zamjenu PODHITNO! Eto moj prijedlog Depay, mlad, strijelac, brz, pravi razliku na terenu ama sve..
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .
Kad ustališ sistem i kad svi znaju šta ćeš igrati tek tad ništa nisi napravio. Fazon je u tom da budeš ispred svih, da izađe 11 igrača, a da niko nije siguran osim njih kako će to izgledati, da možeš igrati različite sisteme, da se možeš više puta adaptirati u toku utakmice. Fudbal iz 22 vijeka, to hoće Bayern.
Bezveze je plakati za onim što je bilo nekad. Ljudi se sjećaju par mjeseci kad je Jupp imao igru za 10, a i tada su ga većinom pljuvali na ovim stranicama. Prije nije imao nikakvu podršku.
Ja sam imao ranije nekih postova u kojima sam probao reći koja je vrijednost Guardiole, ali su ona većinom pogrešno shvaćena, bolje je pustiti da ljudi pričaju gluposti, prije ili kasnije će rezultat pokazati prave stvari.
Bezveze je plakati za onim što je bilo nekad. Ljudi se sjećaju par mjeseci kad je Jupp imao igru za 10, a i tada su ga većinom pljuvali na ovim stranicama. Prije nije imao nikakvu podršku.
Ja sam imao ranije nekih postova u kojima sam probao reći koja je vrijednost Guardiole, ali su ona većinom pogrešno shvaćena, bolje je pustiti da ljudi pričaju gluposti, prije ili kasnije će rezultat pokazati prave stvari.
Sikter, sikter sa tim arogantim stavom "ja pametan, vi drugi neznalice".
- Centre forward
- Kontakt:
Kako je to on ispred svih? Ponavljam, ni naši igrači ne shvataju šta Pep želi, a haman ne zna ni on sam. Naravno da se mi sjećamo Jupa, eh uporedi taj Bayern sa ovim današnjim. U tom timu svako je im'o zadatak, meni ovaj novi djeluje izgubljeno. Kakav je to fudbal 22. vijeka, živo me zanima ? Pep haman ispade jednodimenzionalan trener, on nema plan B i to je to, gdje si ti sinoć vidio tu famoznu adaptaciju ?rikimo je napisao/la:Kad ustališ sistem i kad svi znaju šta ćeš igrati tek tad ništa nisi napravio. Fazon je u tom da budeš ispred svih, da izađe 11 igrača, a da niko nije siguran osim njih kako će to izgledati, da možeš igrati različite sisteme, da se možeš više puta adaptirati u toku utakmice. Fudbal iz 22 vijeka, to hoće Bayern.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Ko vidi razumije, ko ne vidi ne vidi... 
- bavaracmujo
- Kontakt:
Thulkazal znaci taj stil igre barselone i danas im donosi titule i uspjehe i bez pepa? Kad je uprava donijela odluku da ga angazuju ja mislim da su znali da ce pep primjeniti svoju taktiku a ne da ce se on prilagoditi Bayernu i na to su pristali, ista stvar bi bila i da su murinja doveli znali bi da ce se igrati defanzivno i tvrdo ili conte da je dosao znali bi da ce formacija biti 352 i mrtva defanziva hocu ti reci ovo da trener ne odustaje od svoje taktike i formacije, najbolji primjer je klop zadnji pred ispadanjem al opet isto sve.
- moustapha
- Kontakt:
Sta ba ima Pep gurati neki svoj sistem. Ima da dodje ovdje na forum, kopira tekst i zalijepi ga u google translate. Sve ce mu se kaz'ti.rikimo je napisao/la:Ko vidi razumije, ko ne vidi ne vidi...
Sve mogu shvatiti, ali kad vidim da neki navijaci Bayerna prizivaju Mourinha na klupu...
#divovi
moustapha je napisao/la:Sta ba ima Pep gurati neki svoj sistem. Ima da dodje ovdje na forum, kopira tekst i zalijepi ga u google translate. Sve ce mu se kaz'ti.rikimo je napisao/la:Ko vidi razumije, ko ne vidi ne vidi...![]()
Sve mogu shvatiti, ali kad vidim da neki navijaci Bayerna prizivaju Mourinha na klupu...
Fakat, pa gdje ces Murinja
Pa taj covjek nije ni do koljena Bayernu, ovako ugledan klub da sebi to dopusti
...na stranu njegove "kvalitete"...
Mia San Mia
-
Bundesliga
- Kontakt:
Opet ovaj Rikimo nastavlja sa svojom pričom ja sam pametan vi ste glupi. Dovedi Guardiolu kući pa pravite tim za 22 vijek.
Guardiola je trebao nastaviti unaprijeđivati već postojeći sistem koji je tako dobro funkcionisao a ne primjenjivati novi, uostalom on je sam rekao da će se prilagoditi Bayernu kada je došao a slagao je.
Sigurno Ribery, Robben, Lahm i ostali ne znaju igrati fudbala pa im se treba objasniti kako to treba da izgleda.
Najmoćniji tim na svijetu prije dolaska Guardiole nije znao igrati fudbala i treba ih se naučiti manite se te priče.
Guardiola je trebao nastaviti unaprijeđivati već postojeći sistem koji je tako dobro funkcionisao a ne primjenjivati novi, uostalom on je sam rekao da će se prilagoditi Bayernu kada je došao a slagao je.
Sigurno Ribery, Robben, Lahm i ostali ne znaju igrati fudbala pa im se treba objasniti kako to treba da izgleda.
Najmoćniji tim na svijetu prije dolaska Guardiole nije znao igrati fudbala i treba ih se naučiti manite se te priče.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Iskreno se nadam
On je nekako trener koji lici na klub. Jos samo da se malo prilagodi timu, sve bi bilo super.
Da bi se ostalo na vrhu mora se mijenjati. Najbolji primjer Dortmund.
On je nekako trener koji lici na klub. Jos samo da se malo prilagodi timu, sve bi bilo super.
Da bi se ostalo na vrhu mora se mijenjati. Najbolji primjer Dortmund.
Mia San Mia
Juppov Bayern je igrao nemjerljivo bolje i ljepše za oko,mi smo naprosto gazili protivnike bez obzira ko bio Juventus,Barcelona ili Mainz,HSV.Igralo se sa istim žarom i tempom zato smo i uzeli triple.
Nekad je svaki protivnik je srao u gaće na pomen Bayerna a danas smatramo dobrim rezultatom remi protiv yebenog Shaktara.
Guardiola je od najboljeg desnog beka na svijetu napravio veznog igrača a evo sad isto to radi i sa Alabom.
Španac raspolaže sa jačim timom od onog koji je imao Jupp i normalno je očekivati da ova ekipa ode do samog kraja u CL.Nisu mu dali 17 mil godišnje da bi trpao raspali HSV,Stuttgart i slične.
Nekad je svaki protivnik je srao u gaće na pomen Bayerna a danas smatramo dobrim rezultatom remi protiv yebenog Shaktara.
Guardiola je od najboljeg desnog beka na svijetu napravio veznog igrača a evo sad isto to radi i sa Alabom.
Španac raspolaže sa jačim timom od onog koji je imao Jupp i normalno je očekivati da ova ekipa ode do samog kraja u CL.Nisu mu dali 17 mil godišnje da bi trpao raspali HSV,Stuttgart i slične.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- bavaracmujo
- Kontakt:
Ocito da je vecina vas zaboravila jupovu sezonu prije teipla kad nas je dortmund gu.zio gdje je stigo i truhli celzi nam uzi klempu u nasem dvoristu zato sto je taj isti jup ziheraski uso u duel, svaka njemu cast na triplu al taj vas uber bayern je gubio sve sexonu ranije.
A eto nek je ovaj bolji.R32 je napisao/la:Fakat, pa gdje ces Murinja![]()
Pa taj covjek nije ni do koljena Bayernu, ovako ugledan klub da sebi to dopusti
.
Sinoc ode u kabinu, a uglednom Rumunu ni ruku da pruzi.
Shakhtar je slab do jada, sinoc je toliko prostora bilo, nikakav presing nisu vrssili, niti su igrali nesto specijalno, ali sta ces kad je mazla natrpao sredinu i napad, a nema postavljenih igraca na mrtve lopte.
Shakhtar igra prvu utakmica nakon pauze od 3 mjeseca.
Nismo osutali na gol, niti jednu jedinu priliku.
Sreca pa nam ne potrefi jaci protivnik, mogli smo vec nakon prve utakmice kofere pakovati.
Od njega se trazi samo da igrace na prava mjesta postavi, to su takvi majstori da im se nista vise ne treba reci, ali jok, sto bi jednostavno kad moze komplikovano.
ps:Za ovog bavarcamuju.
Jup je posustao te godine zbog malog broja igraca, citavu sezonu je istih 11 izvuklo, nije imao koga da ubaci, tako da je finale Contento igrao koji nam je i odnio to sto je odnio.
Pricati o skupu igraca kakav je imao Gal, Hejnko u prvoj sezoni, te ovaj sada Guardiola je nista drugo nego krajnje glupo da izvines.
Ono sinoć je bilo razočaravajuće, ma hajmo slobodno reći da je skoro pa katastrofalno bilo. Dosta kilavo, tromo, bez pravih rješenja. Jednim dijelom je Pep po svom starom običaju na gostujućem terenu išao na sigurnost i nije po svaku cijenu išao na pobjedu. Pokušao se postići balans između ofanzive i defanzive i pozitivno je to što protivniku i nisu dozvoljene neke šanse. Međutim, ne treba u svemu zanemariti činjenicu da je Bayern puno jača ekipa od Šahtara.
Za ono sinoć se mora kritikovati i generalno smo evo nakon zimske pauze imali par kilavih utakmica, pa čak i loših. Katastrofa protiv Wolfsburga, mlitavost i bezidejnost protiv Schalkea (koji jeste defanzivno sjajno i stabilno odigrao), kilava pobjeda protiv Stuttgarta te sinoć jedna vrlo loša izvedba.
Ono u čemu se ja ne slažem sa većinom kritičara ovdje je to da pod Pepom sveukupno igramo lošiji fudbal. U kontinuitetu to možda izgleda lošije, jer Jupp je u svojoj zadnjoj sezoni napravio sjajan niz i naš tim je sve pregazio, ali pod Pepom smo imali par pravih demonstracija sile i u par utakmica je on nadmašio Jupp-a (naglasak je ipak na ovih par). U utakmicama protiv Man. Cityja (prošla sezona u Manchesteru), utakmica protiv Rome u Rimu su 2 primjera sjajnog, fantastičnog fudbala. Bilo je tu još par utakmica.
Problem je u tome što se nije postigao pravi kontinuitet i što imamo te crne rupe u određenim utakmicama.
Postavlja se i pitanje da li ovo ekipa opet nakon prvog sjajnog dijela sezone , u drugom dijelu drastično pada?
Isto tako vrlo bitno je pitanje, zašto nam je ekipa izašla u tako lošem stanju iz zimske pauze? Ipak nije bila ljetna pauza, bila je to zimska stanka, 4-5 sedmica, a igrači su totalno pogubili ritam i kao da se sad ponovo trebaju uhodat.
Tanak je ovo led po kojem se krećemo, ali vrlo moguće je da će se sve posložiti ponovo. Sa predstavama kao protiv Cityja (gore pomenutom) ili onom protiv Rome, svakog protivnika možemo srediti i rastaviti na faktore...
Isto treba reći i da je čudna malo stvar što mi u jednoj utakmici dosta šutamo iz daljine (HSV), a onda protiv Šahtara hoćemo da se ušetamo u gol. Puno se petlja i loša je transformacija...
I još jednom Pep je doveden jer je bio najbolji trener koji je bio na tržištu. Po rejtingu je to bio i naravno da ga je primarno zbog toga uprava angažovala. Pa koga je drugog u tom trenutku mogla??
I da je on baš do sad tako loš, to nije. Samo dosta će se on mjeriti po LP, tako da ako je ne osvoji, tu bi bila neka mrlja. Ali trofeji pod Pepom postoje i bilo je dosta sjajnih utakmica. Tako da opet treba naći neku sredinu. Niti je sve bajno i sjajno trenutno, a niti je crno... 
Za ono sinoć se mora kritikovati i generalno smo evo nakon zimske pauze imali par kilavih utakmica, pa čak i loših. Katastrofa protiv Wolfsburga, mlitavost i bezidejnost protiv Schalkea (koji jeste defanzivno sjajno i stabilno odigrao), kilava pobjeda protiv Stuttgarta te sinoć jedna vrlo loša izvedba.
Ono u čemu se ja ne slažem sa većinom kritičara ovdje je to da pod Pepom sveukupno igramo lošiji fudbal. U kontinuitetu to možda izgleda lošije, jer Jupp je u svojoj zadnjoj sezoni napravio sjajan niz i naš tim je sve pregazio, ali pod Pepom smo imali par pravih demonstracija sile i u par utakmica je on nadmašio Jupp-a (naglasak je ipak na ovih par). U utakmicama protiv Man. Cityja (prošla sezona u Manchesteru), utakmica protiv Rome u Rimu su 2 primjera sjajnog, fantastičnog fudbala. Bilo je tu još par utakmica.
Problem je u tome što se nije postigao pravi kontinuitet i što imamo te crne rupe u određenim utakmicama.
Postavlja se i pitanje da li ovo ekipa opet nakon prvog sjajnog dijela sezone , u drugom dijelu drastično pada?
Isto tako vrlo bitno je pitanje, zašto nam je ekipa izašla u tako lošem stanju iz zimske pauze? Ipak nije bila ljetna pauza, bila je to zimska stanka, 4-5 sedmica, a igrači su totalno pogubili ritam i kao da se sad ponovo trebaju uhodat.
Tanak je ovo led po kojem se krećemo, ali vrlo moguće je da će se sve posložiti ponovo. Sa predstavama kao protiv Cityja (gore pomenutom) ili onom protiv Rome, svakog protivnika možemo srediti i rastaviti na faktore...
Isto treba reći i da je čudna malo stvar što mi u jednoj utakmici dosta šutamo iz daljine (HSV), a onda protiv Šahtara hoćemo da se ušetamo u gol. Puno se petlja i loša je transformacija...
I još jednom Pep je doveden jer je bio najbolji trener koji je bio na tržištu. Po rejtingu je to bio i naravno da ga je primarno zbog toga uprava angažovala. Pa koga je drugog u tom trenutku mogla??
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Gotovo je, flopali smo, krahirali smo. Propadose dvije, mozda i tri sezone. Sad valja trazit novog trenera. Ustvari nama trener i ne treba, imamo takve igrace da sami igraju i pobjedjuju. Sve su to mladi igraci, zdravi, u top formi.
Jeb... mi smo sila, svaku tekmu gdje igramo moramo dobijati dva-tri razlike i jedno 10-15 udaraca na gol, a gledaj sad, 0:0, katastrofa, katastrofa. Mijenjaj sve.
Uprava napolje, doveli ste ovu ublehu od Pepa, jos hoce i novi ugovor, mrs.
Jeb... mi smo sila, svaku tekmu gdje igramo moramo dobijati dva-tri razlike i jedno 10-15 udaraca na gol, a gledaj sad, 0:0, katastrofa, katastrofa. Mijenjaj sve.
Uprava napolje, doveli ste ovu ublehu od Pepa, jos hoce i novi ugovor, mrs.
-
Bundesliga
- Kontakt:
Klare svaka tebi čast kad imaš volje objašnjavati toliko puta stvari koje su toliko očigledne.
Ja sam odustao, džaba govoriti nekome nešto što ne želi da shvati
Ja sam odustao, džaba govoriti nekome nešto što ne želi da shvati
I am not yet born; O hear me.
- bavaracmujo
- Kontakt:
Svaka cast muamere na postu odlicno receno jos cu samo dodati da smo uvijek i sve osvajali i dominirali u svakom smislu i svakoga trpali i ponizavali al sad je pep kriv sto smo grohnuli pa izvukli samo remi u osmini lige prvaka i to jos na strani ma fuj stvarno smo zaista...
Neznam sta covjek komplikuje bezveze sa nekim formacijama u sastavu: Neuer- Rafinha, Boateng, Benatia, Alaba-Svajni, Alonso-Robben, Gece,Riberi-Leeandovski formacija 4231 i samo nebo je granica ubijedzen sam jos kad se vrate Lam Martinez Tiago da ne pricam dalje ha ya
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
joj hamo vidi mu glave
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.