FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

amypitar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la amypitar » 19 feb 2015, 12:59

Jedna mahlaska, navodno procurila informacija od jednog clana BP.
A glasi da od TA za 1 godinu dana,dobijamo oko 1 miliona km.Ako je istina ovo je dobra lova pravo. :shock:

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 19 feb 2015, 13:01

YNWA je napisao/la:
miden je napisao/la: Nisu oni baš miljama daleko ispred nas, ne treba ici u krajnost. Zvezda i Partizan bukvalno preživljavaju od prodaje igraca, dok Dinamu sasvim dobro ide. Rijek je u situaciji baš kao i mi, al se kod njih dosta više ulaže i viši su standardi. Dok mi ne zivimo od prodaje igraca, ali smo ipak financiski stabilni. Jesu sve nabrojane ekipe trenutno ispred nas, al nesu baš miljama. Mene raduje cinjenica kojom mi brzinum napredujemo, a šta ce tek biti kad se završi kamp. Nedavno citam komentar jednog grobara '' Ako Sarajevo nastavi ovom brzinom da napredujem, brzo ce nas prešišati.''
Nazalost to nije krajnost, trenutno je takva situacija, npr taj Partizan koji je kao propao proda Skuletica prije nekoliko dana za 4 miliona eura, proda Jojica u Dortmund, Markovic igro za njih nedavno, odigra samo jednu sezonu u Benfici poslije Partizana i Liverpool ga kupi za 20 miliona eura, Mitrovic i koliko ima jos tih igraca i mi smo jos miljama udaljeni od toga i tih transfera.
Oni vec imaju i akademiju, imaju sistem, i trenutno imaju problema sa upravom, ali prevelik je to klub, doci ce i kod njih neki ljudi u upravu kao sto su i kod nas. Ovo sve vazi i za Zvezdu. I drugi klubovi ce ih natjerati na to, jer neki drugi klubovi se dizu, ulazu dobru lovu, npr pojavio se Cukaricki, koji ozbiljno radi, cak prate igrace i u nasoj ligi, znam da su trazili Ordagica iz Zvijezde, ali nisu se uspjeli dogovoriti sa Zvijezdom, koja je trazila dobru lovu, a tu je jos nekoliko klubova koji ce natjerati Zvezdu i Partizan da i oni pocnu raditi, da ne igraju samo na ime koje imaju...

Mi smo na samom pocetku, prije dvije godine smo bili na dnu, ali hvala Bogu to je iza nas, i sad se polahko dizemo, naravno htjeli bi mi da to ide brze, ali ne moze, jer mala je lova usla u klub za velike korake, da se odmah napadne grupna faza EL, a o LP ne treba ni razmisljati, a ne zavisi samo ni od nas, jer da bi napravili veliki napredak, moraju i drugi klubovi biti daleko jaci, jer tesko cemo mi sta napraviti u Evropi ako se npr jedna Sloboda na Tusnju protiv nas brani kao da ih Mourinho vodi, jakom Sarajevo je potrebna jaka Sloboda, jak Celik, pa hajmo reci i jak Zeljeznicar :mrgreen:
Za mene je to krajnost, baš kao kad neki kažu da smo mi miljama iznad ostalih klubova u našoj ligi. Prava istina je da mi ne bježimo puno ni Širokom ni Žrinjskom, kad su u pitanju plate. U suštini slažem se sa tobom sa dosta toga.
Das Ist Walter

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 feb 2015, 13:05

amypitar je napisao/la:Jedna mahlaska, navodno procurila informacija od jednog clana BP.
A glasi da od TA za 1 godinu dana,dobijamo oko 1 miliona km.Ako je istina ovo je dobra lova pravo. :shock:
Sica :damn:

:zviz: :njanjanja:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

amidzaTan
Kontakt:

Post Postao/la amidzaTan » 19 feb 2015, 13:10

amypitar je napisao/la:Jedna mahlaska, navodno procurila informacija od jednog clana BP.
Sasvim realno, + na to dodas premije igracima i klubu u slucaju ostvarivanja zacrtanih ciljava!!!

Ali ja mislim da si ti jedan od onih koji mi se smijao i nazvao me Aldinom (nekakvim) kada sam se suprostavio "insajderu" @HordeBL ili kako vec. Kada je napisao detalje iz ugovora koji jos nije ni potpisan gdje tvrdi da je 150 000 eura prva godina, a druga 200 000 ... Sto je apsurd pogotovo ako je VM placala 500K eura kao sto se pricalo!!!

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 19 feb 2015, 13:21

amidzaTan je napisao/la:
Sasvim realno, + na to dodas premije igracima i klubu u slucaju ostvarivanja zacrtanih ciljava!!!

Ali ja mislim da si ti jedan od onih koji mi se smijao i nazvao me Aldinom (nekakvim) kada sam se suprostavio "insajderu" @HordeBL ili kako vec. Kada je napisao detalje iz ugovora koji jos nije ni potpisan gdje tvrdi da je 150 000 eura prva godina, a druga 200 000 ... Sto je apsurd pogotovo ako je VM placala 500K eura kao sto se pricalo!!!

Pa sam sebi si kontradiktoran.
Prvo kažeš da si se suprostavio "insajderu" @HordeBL kad je napisao detalje iz ugovora,koji nije potpisan.Pa kad je on to objavio i @Benko svi smo bili u cudu ,a mnogi su iste ismijavali.Pa kakav je to insajder,kad je znao da pregovaramo sa TA prije nego su znali mnogi u upravi kluba.I sad je po tebi trebao napisati još pogoditi i tacnu cifru iz ugovora.
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 19 feb 2015, 13:28, ukupno mijenjano 2 puta.

tamburica
Kontakt:

Post Postao/la tamburica » 19 feb 2015, 13:23

Čuj King Arthur pjeva na koševu opet mrrršššš :guz: :guz: :guz: :guz:

Jel mu dosta više pjevo je deset puta do sad kuknjava kuknjava

Hz-Sa
Kontakt:

Post Postao/la Hz-Sa » 19 feb 2015, 13:32

"nestalo" mu para pa da zaradi...e to je mana nasa kada nemamo svoj stadion ali se nadma aBd da ce se i to jednog dana zavrsiti jer ovako moze da radi ko sta hoce!

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 19 feb 2015, 13:41

Cuj Benko insajder.
Da mu nema fksinfa ne bi znao za koga navija

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

amidzaTan
Kontakt:

Post Postao/la amidzaTan » 19 feb 2015, 13:44

amypitar je napisao/la:
amidzaTan je napisao/la:

Pa sam sebi si kontradiktoran.
Prvo kažeš da si se suprostavio "insajderu" @HordeBL kad je napisao detalje iz ugovora,koji nije potpisan.Pa kad je on to objavio i @Benko svi smo bili u cudu ,a mnogi su iste ismijavali.Pa kakav je to insajder,kad je znao da pregovaramo sa TA prije nego su znali mnogi u upravi kluba.I sad je po tebi trebao napisati još pogoditi i tacnu cifru iz ugovora.
Nisam ja sebi kontradiktoran, vec se vrati malo nadji post pa ga procitaj i vidjet ces da ga covjek pise kao da je 100% siguran, a oni malo upuceniji znaju da smo takve ugovore potpisivali sa drzvanim kompanijama dok je jos bilo dozvoljeno zakonom sponzoriranje od strane istih!!! Razlika je u tome sto ste vas par stara klapa ovdje na forumu i ja to razumijem da se morate i paziti, ali kad neko pocne valjati gluposti onda nije pod moranjem da se spustas na njegov nivo i pravis budalu od sebe samo da bi ga podrzao iz nekih haversko-forumskih veza!!!

bordograd
Kontakt:

Post Postao/la bordograd » 19 feb 2015, 13:51

Mi imamo neka pozitivna događanja, atmosferu i u globalu modalitet rada i upravljanja u klubu ali suludo je pričati o nekim "miljama ispred" ostalih u našoj ligi, okruženje neću ni da spominjem. Neki zaboravljaju da jedan Široki ima uređen stadion, jake sponzore i upravu godinama unazad, svoj trening kamp već pet godina i još mnogo toga. Možemo mi njih mrziti, imamo puno pravo na to, ali o njima govoriti pežorativno u smislu uređenosti i poslovanja nikada i nikako. Ono što možemo argumentovano konstatovati jeste da smo mi na pravom putu da kroz nekoliko godina postanemo jedan od najuređenijih i najuspješnijih klubova u ovom dijelu Evrope. Ne trebamo letiti u visine, iako možda možemo sada kada nam je Turkish Airlines sponzor :D
U Sarajevu sve ima svoju priču i u Sarajevu ništa nije slučajno.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 19 feb 2015, 13:53

@amidzaTan

Znam da je @HordeBL objavio,da su naši rezervisali neki hotel u Turskoj blizu TA kompanije.Da je covjek rekao da pregovaramo sa tom kompanijom, i da smo se svi nasli u cudu.Sve sto je napisao se kasnije ispostavilo da je tacno.Uopste covjeka ne znam niti ga ja nesto hvalim ,branim,ali treba biti realan i reci, kad je on to objavio da ni uži krug ljudi u klubu nije bio u toku.E sad jel on to našo na fks.info, ili negdje drugo to ne znam.Znam samo da je sve sto je napisao na kraju pogodio,i na to mu naklon :tokralju:
Uopste nisam haver sa njim, niti covjeka licno poznajem.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 19 feb 2015, 14:09

Citao sam ovaj forum kad je bila prvi put aktuelna ta prica i kad su se svi u cudu pitali o cemu se radi.
@Aragon je prvi objavio tu vijest, potvrdili su je @HordeBL i @Benko.
Znaci ljudi su ovo pomenuli bukvalno kad niko nikakve blage veze nije imao.
Cak su ih pojedini i ismijali radi te inforamcije kad su se Dino i ne sjecam se ko je bio sa njim, vratili iz Turske bez tog ugovora.
Zeljeli vi to priznati ili ne, momci su bili u pravu i znali su sto niko od nas ili od medija nije.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 19 feb 2015, 14:12

Molim administraciju da "ODbanuje" Benku, da cujemo sta nam ima reci :D Mislim da puca, da treba da nam mnostvo toga kaze :D :D

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 19 feb 2015, 14:16

Samo da potvrdim da je Benko znao sigurno medju prvim. Cak je i meni javio pa sam i ja ostao iznenadjen. Poslije toga kad mi je on rek'o ja sam istrazio i vidio da je fakat istina. Poslije smo Benko, ja i jos neki pisali ovdje o tome dok su nas pojedini ismijavali. Al' neka, nema veze. Svi smo tu zbog Sarajeva. :bih:
1946

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 19 feb 2015, 14:38

Dobar je Benko, al' ga Banovici stalno hebu :mrgreen:
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 19 feb 2015, 14:54

Ma dosadan je i ovaj Dino, malte ne svake godine održava koncert na Koševu, **** ga koncert. Valjda će se udostojiti pa pomjeriti nekoliko dana poslije ovih mečeva...
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 19 feb 2015, 15:04

Evander je napisao/la:Citao sam ovaj forum kad je bila prvi put aktuelna ta prica i kad su se svi u cudu pitali o cemu se radi.
@Aragon je prvi objavio tu vijest, potvrdili su je @HordeBL i @Benko.
Znaci ljudi su ovo pomenuli bukvalno kad niko nikakve blage veze nije imao.
Cak su ih pojedini i ismijali radi te inforamcije kad su se Dino i ne sjecam se ko je bio sa njim, vratili iz Turske bez tog ugovora.
Zeljeli vi to priznati ili ne, momci su bili u pravu i znali su sto niko od nas ili od medija nije.
Potpuno je nebitno ko je sta prvi ovdje iznio,ovo ili ono,ali kad se vec pominju ovi detalji koje ti iznosis,naprosto ovo nije tacno. Vrati se u januar mjesec i provjeri kako je krenulo. Jedino sto je tacno da su se pojedinci nakon posjete Istanbulu satro nasladjivali kako niko veze nema sta se desava u klubu,sto takodje nije tacno.
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 19 feb 2015, 15:12

Treba reci da je i @socrates znao medju prvim.. tj ja sam od njega naslutio sta bi moglo biti :D

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 19 feb 2015, 15:14

Nije istina, tacno i direktno su rekli da je rijec o TA.
Sto pojedini nisu vjerovali i sto su se kasnije ismijavali tome, ide na cast tim pojedincima.
U ostalom, vrati se i pogledaj sam.

A sad malo i o drugim stvarim, dosta vise i TA :D
Ako je neko vec bio u Gradačcu, koliko nas mogu primiti tamo?
Ja ocekujem 1000+ da ce biti. Da li ce biti mjesta za sve?
Znam da imaju dvije odvojene tribine, ali ne znam tacno kako su regulisali vezano za gostujuce navijace.
Najbolje bi bilo kao one godine u Banovicima, da nam daju cijelu tribinu :D

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 19 feb 2015, 15:22

Moze na ovu manju tribinu oko 1000-1200 cini mi se. Nisam siguran. Uglavnom bit ce mjesta za sve.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 42 gosta.