AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 17 feb 2015, 15:29

Ma ajde sto njih Pippo ne zna postaviti nego sto ni za ovih 6 mjeseci nisu naucili odraditi nijednu kontru ili akciju vec se bukvalno sudaraju medjusobno, ja samo ne znam sta oni koji ku'rac rade na treninzima.
I ako vec igramo moderni fudbal sa krilima, sam Menez kao lazna devetka je od pocetka pogresan potez, on umjesto da povlaci igrace za sobom i otvara prostor on im jos dodatno dovuce igrace na bokove jer se gura po citavom terenu i smeta. Te kvazitaktike sa laznim napadacima moze proci ako smo Barselona... ali nismo. I vec davno je to trebao skontati (nazalost, ni dan danas nije).

Berla odbio ponudu od 970 miliona i rekao da sada klub kosta 1,5 bilion. Al' nas sve handri :zviz:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 18 feb 2015, 16:39

Ma ne handri nas, nego hoće da izmuze sto vise para eto sta hoce.. :-) steta bi bilo da klup opet ne izbori lp, to mu donosi čist gubitak

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 19 feb 2015, 12:54

Jos malo pa necemo vise imati o cemu ni da pisemo :D
Iste greske uprave,iste navlakuse a odavno su procitani. Iz kola u kolo sve veca agonija.
Jedino nam ostalo da komentarisemo kako je ko igrao za vrijeme utakmica. Tuga.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 19 feb 2015, 12:59

Upravu si @Urby nikada gore nije bilo :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 19 feb 2015, 14:27

Navodno bi Inzaghi mogao probati 4-3-1-2 sa Hondom iza napadača. Napokon da i njega vidimo na prirodnoj poziciji, ili ipak necemo...
Il Club più titolato al mondo!

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 19 feb 2015, 17:48

Ne kontam kako neko ima energije & zivaca za normalnu diskusiju poput gdje ce ko od igraca igrati na terenu.

Otkad pratim ovaj klub, dakle prije rata, nikad nije bila crnija situacija. Bilo je veci sportskih kriza nego trenutno, ali nikad ekonomskih. Uvijek je Berlusconi svojim kapitalom vadio klub, ulagao u igrace, trenere. Otkad je gazda digao ruke sve je krenulo niz brdo, a sigurno nece na bolje sve dok se ne proda klub.

Don Silvio, grazie - ali sada je vakat prodati klub.

FORZA MILAN

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 19 feb 2015, 17:54

A o čemu ćemo diskutovati?

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 19 feb 2015, 17:58

Zenga je napisao/la:Ne kontam kako neko ima energije & zivaca za normalnu diskusiju poput gdje ce ko od igraca igrati na terenu.

Otkad pratim ovaj klub, dakle prije rata, nikad nije bila crnija situacija. Bilo je veci sportskih kriza nego trenutno, ali nikad ekonomskih. Uvijek je Berlusconi svojim kapitalom vadio klub, ulagao u igrace, trenere. Otkad je gazda digao ruke sve je krenulo niz brdo, a sigurno nece na bolje sve dok se ne proda klub.

Don Silvio, grazie - ali sada je vakat prodati klub.

FORZA MILAN

Moraš da znaš da ovdje ima i dosta mlađe raje koji i nisu puno uspjeha sa Milanom vidili.
Ok, možda onaj protiv Liverpoola u zadnjem finalu lige prvaka, pa samim tim imaju i više živaca.
Ja sam svoje davno potrošio, od Ajaxa i Klauivertovog gola pa sve do dana današnjeg... Nemam takata da normalno pišem o nekakvim formacijama kada budućnost kluba izgleda užasno bez ikakvog plana i programa.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

muxa
Kontakt:

Re: Odg: AC Milan

Post Postao/la muxa » 19 feb 2015, 18:40

Eto vidis ja upravo imam suprotno mišljenje. Valjda mi koji dugo navijamo za Milan (ja preko 25 god) i koji smo prozivjeli sve one lijepe trenutke koje nam je ovaj klub poklonio trebamo biti vjerniji i podrzavati klub i onda kada ne ide. A vala volim komentarisati i formaciju (iako se često ponavljam) nego nekakve špekulacije o prodaji kluba. Ma koliko lose igrali ja opet svaku utakmicu iščekujem i znoje mi se dlanovi od nervoze. Sta cu, jace od mene.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 19 feb 2015, 18:49

muxa je napisao/la:Navodno bi Inzaghi mogao probati 4-3-1-2 sa Hondom iza napadača. Napokon da i njega vidimo na prirodnoj poziciji, ili ipak necemo...
Pa daj Bože da i ovo vidim :pray:

A što se tiče "želje i htjenja" oko diskusije, meni je više pun qurac ove stvarnosti al' eto ne mogu sad jednostavno reći sebi"Eh jarane dosta više o Milanu, dok je valjalo pratio si a sada kada je katastrofalno digni ruke i čekaj bolja vremena" to je jače od mene :D

Inače, ja sam ta hajmo reći "mlađa generacija" Rossonera, prva utakmica u životu koje se sjećam je bilo finale na Old Traffordu proti Juventusa (tad sam imao 7 godina) i odmah na prvu sam zavolio Milan i Sheva mi postade najdraži igrač na dunjaluku ikada :ljepota:

A eto imao sam sreću da je moj klub dok sam bio dijete nizao uspjehe, sada što sam stariji sve je gore :lol:

Al' opet nema tih para da počnem simpatisati neki drugi Euro klub osim Milana a nagledao sam se svakakvih simpatizera i njihove "lojalnosti" prema klubu :D

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 19 feb 2015, 19:28

Imamo toliko krila u timu, i Kokodzada bi nam pozavidila. :lol:
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 19 feb 2015, 19:29

:lol:

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 19 feb 2015, 19:51

Muxa, svaka čast ali ne mogu ja istim intezititetom pričati svaki dan o MIlanovoj formaciji pogotovo jer se naš trenutni strateg boji oprobati nešto novo. Klub nam je u totalnom haosu, bez plana, svake godine novi trener (neiskusan ili loš - Allegri) itd... Previše za moje živce.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 19 feb 2015, 20:11

Dzaba je, i ja sebi kazem sto mi ovo treba, necu se vise zivcirat dzaba, al opet sljedeću tekmu istjeram sve iz kuce da na miru gledam tekmu :D

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 20 feb 2015, 13:25

Dobro rece NeverGiveUp. Ne dolazi u obzir ne navijati za Milan, ali je cinjenica da nemas za sta ni za koga vise navijati. Klub se vodi, kao sto kolega iznad rece, bez ikakvog plana, bez strasti, bez zelje/"gladi" za uspjehom i napretkom. Krizi nigdje kraja, ne zeli B. ni cuti za prodaju, a sa sportske strane gubimo jedinog igraca koji je vrijedan dresa Milana - De Jonga. Dodajmo da su oba mlada dragulja De Sciglio i El Sharaawy u uzasnoj formi zadnje 2god uz sve vise povreda (Pato all over again...).

Dakle pustamo De Jonga a zamjena anonimus iz Atalante, mjesto recimo Khedire, kao sto bi bilo u stara dobra vremena.
Kaka,Balo,Gattuso,Nesta,Silva,Ibra itd OUT a IN stizu Pallete,Bonaventure,Poli salame i polovnjaci koji nebi mogli ni prismrditi klupi ni jednome od Top30 klubova.

Pa to je kao da bi sad za repku Hadzic,Vrsajevic itd uzeli mjesto Dzeki i Pjanicu. Vidjeli smo kako prolazi to protiv Izraela, odnosno gledamo kako prolazi protiv Empolija,Palerma itd kuci, da ne govorim o gostovanjima.

Uspona vise nema, ovo je beskrajni pad koji vodi u Serie B. Neko je spominjao Leeds United ranije, eh pa upravo bi se to moglo desiti i Milanu.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 20 feb 2015, 14:18

Te price da cemo postati Leeds i pasti u seriu znj su mi ipak malo pretjerane, koliko god letargicna situacija trenutno bila. Milan je preveliki brend, klub sa bogatom historijom iza sebe kojeg je pogodila kriza (kao citavu Italiju) i smjena generacija koja je dosla prenaglo i na koju nismo odgovorili na ispravni nacin, ali to je tako u fudbalu kroz sta je vecina klubova prosla ili ce tek proci, danas si na vrhu a sutra na dnu. Poslije toliko godina dominacije na evropskom tlu, bilo je pitanje vremena kada ce doci do ovoga.

Ako je za neku utjehu, mislim da cemo kroz koju godinu stati na noge i vratiti se tamo gdje smo nekad bili (mozda ne bukvalno sami vrh, ali tu negdje) uz novog investitora, a interesanata za preuzimanje kluba ce uvijek biti. Mozda ne sutra, mozda ne iduce godine ali kroz + 5 godina svakako da.

FORZA MILAN !

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 21 feb 2015, 00:27

rope11 je napisao/la:Te price da cemo postati Leeds i pasti u seriu znj su mi ipak malo pretjerane, koliko god letargicna situacija trenutno bila. Milan je preveliki brend, klub sa bogatom historijom iza sebe kojeg je pogodila kriza (kao citavu Italiju) i smjena generacija koja je dosla prenaglo i na koju nismo odgovorili na ispravni nacin, ali to je tako u fudbalu kroz sta je vecina klubova prosla ili ce tek proci, danas si na vrhu a sutra na dnu. Poslije toliko godina dominacije na evropskom tlu, bilo je pitanje vremena kada ce doci do ovoga.

Ako je za neku utjehu, mislim da cemo kroz koju godinu stati na noge i vratiti se tamo gdje smo nekad bili (mozda ne bukvalno sami vrh, ali tu negdje) uz novog investitora, a interesanata za preuzimanje kluba ce uvijek biti. Mozda ne sutra, mozda ne iduce godine ali kroz + 5 godina svakako da.
Vala ne znam nijedan klub da je ovoliko vremena prolazio kroz krizu. Znalo se dešavati šta ja znam Realu da bude 2,3 godine bez titule al' su oni uvijek tu u vrhu, a mi evo već druga godina zaredom bliži smo ispadanju nego Europi. Recimo Liverpool je prvi primjer koji mi pada napamet, oni su prošli kroz turbulencije neke 3,4 godine al' su konstantno igrali Europsku ligu bar, mi ne igramo ništa niti ćemo igrati. Man.Utd prošle godine sredina tabele, evo ove godine već su kanditati za Ligu Prvaka...

Ovo je sigurno najveći pad jednog slavnog fudbalskog kluba koji ja pamtim u svom životu.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 21 feb 2015, 00:47

Batva je napisao/la:Imamo toliko krila u timu, i Kokodzada bi nam pozavidila. :lol:
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 21 feb 2015, 01:23

FaraonTM je napisao/la:
rope11 je napisao/la:Te price da cemo postati Leeds i pasti u seriu znj su mi ipak malo pretjerane, koliko god letargicna situacija trenutno bila. Milan je preveliki brend, klub sa bogatom historijom iza sebe kojeg je pogodila kriza (kao citavu Italiju) i smjena generacija koja je dosla prenaglo i na koju nismo odgovorili na ispravni nacin, ali to je tako u fudbalu kroz sta je vecina klubova prosla ili ce tek proci, danas si na vrhu a sutra na dnu. Poslije toliko godina dominacije na evropskom tlu, bilo je pitanje vremena kada ce doci do ovoga.

Vala ne znam nijedan klub da je ovoliko vremena prolazio kroz krizu. Znalo se dešavati šta ja znam Realu da bude 2,3 godine bez titule al' su oni uvijek tu u vrhu, a mi evo već druga godina zaredom bliži smo ispadanju nego Europi. Recimo Liverpool je prvi primjer koji mi pada napamet, oni su prošli kroz turbulencije neke 3,4 godine al' su konstantno igrali Europsku ligu bar, mi ne igramo ništa niti ćemo igrati. Man.Utd prošle godine sredina tabele, evo ove godine već su kanditati za Ligu Prvaka...

Ovo je sigurno najveći pad jednog slavnog fudbalskog kluba koji ja pamtim u svom životu.
Manchester je ulozio 200 milijuna, dok primjera radi Indija je u svoj svemirski pogon ulozila 173 cini mi se :-D Pa Galliani bi za te pare doveo Messia i Ronalda :-D ja nekako se najvise nadam prodaji, sinoc gledam Borussiu Mönchenladbah kako igraju, pa oni bi nas rasuli,kamo li wc ekipe :-)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 21 feb 2015, 01:26

Da smo opali i to dobro, jesmo, ali suludo nas je dovoditi u istu recenicu sa klubom koji je propao u trecu ligu.

Milan prolazi kroz veliku krizu, ali tu je novi stadion za par godina i nadam se novi investitor koji ce biti voljan vratiti ovaj klub tamo gdje i pripada (ovo je veliki brend i ne sumnjam da ce biti mnogo interesanata, to nam je najmanji problem). To je sve sto se trenutno moze uciniti, sada se prebacuje loptica na talijanski savez i sta oni kane uciniti sa talijanskim fudbalom, potrebne su velike promjene i reforme, nesto sto ce ligu vratiti na vrh i sto ce ponovo privuci velika fudbalska imena na cizmu. A do tad, sabura, sta drugo... :zzz:

FORZA MILAN !

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.