E ovako,obecah jutros da cu napraviti koji video,al fkt mi je mrsko bilo,a i na istoku sam bio,tako da zbog sunca bi to bilo nidje veze,al vidio sam da je bilo kamera,pa cete i vidjeti nesto sa tekme vjerovatno.
Uglavnom,fina jedna atmosfera na tribinama,solidna posjeta neke pripremne tekme,jedno 500 ljudi,moje slobodne procjene.
Kokot koji je ocigledno imao veliki pritisak prve tekme pred navijacima,a svi znamo zbog cega,je maksimalno podrzan,za svaki dobar potez,nagradjen aplauzom.Sto samo govori da ovaj foruum i opcenito forumi i fb stranice koje raja moze da vidi,veze nemaju sa stvarnim desavanjem u i oko kluba.
Da se vratimo na tekmu,Željo ko Željo iz prosle polusezone,malo bolje,ali iskreno nije to to,bar po ovoj tekmi,ja mogu suditi.
Kokot-otkrivao se dosta,trazio loptu,pokusavao,asistirao,sutao,vidi se da zna i hoce i da je presretan sto je u zelji,ali takodjer je odmah bilo jasno da mu fizicka sprema nije na nivou.
Bajic-trudi se,bori se,imao par dobrih suteva,koji na zalost nisu zavrsili u golu,meni djeluje dosta agresivnije
Varea-mnogo bolji na mjestu iza napadaca,nego na krilu(Kokot lijevo krilo) ,djeluje malo bolje spreman,nego proslu polusezonu
Đelmić-rastrcan,brz,prodoran,dao go,ali nista bolji od stane na toj poziciji,jedino mozda to sto se cini da bolje izvodi kornere(prebaci i drugu stativu,a nije balon),ne znam sta dalje reci
Hadziahmetović-solidan,za maksuma bas solidan,ne gubi lopte,trudi se i gura se s mnogo vecim ljudima od sebe,mene licno brine to sto su ta djeca promjenjivog raspolozenja za igru,ali je bio dobar
Hasanović-Ako ste prizeljkivali neko prosvjetljenje hasanovica,mislim da ste to za par nijansi i dobili,meni je djelovao bolje iako vidim,drugi ne misle tako
Kvesa-jaci u duelu,nego prije,bori se,par puta dobro ubacio,par puta dobru loptu uzeo,par puta usrao s ubacivanjem
Memija-tom momku kao da se nesto desilo,djeluje totalno nezainteresovano i kao da to uopste nije isti igrac od prije pola godine,zasto ne znam.
Kosorić i Zeljković-definitivno,najtanji dio ekipe,prolaze kroz njih kao kroz puter,osim dva gola koja smo primili (jedan glupost uzelca,drugi glupost zeljkovica i marijan pravi penal),ljudi su imali najmanje 5-6 100% sansi
Uzelac- samo sto je usao,fenomenalna asistencija za protivnickog igraca i go,onako djeluje kao kosarkas i razbijac kao lazo,ali bojim se da je to to.
Marijan-mislim da je to to

,da nije njega zijanili bi sigurno,spasio 3-4 gola 100%. definitivno stari Marijan
Od ovih sto su jos igrali mi je zapao za oko broj 85,jbg od sunca nisam siguran da li je stariji sadikovic ili neko drugi. par dobrih pasova preko citavog terena,za ono malo sto je igrao.
Znaci napad nam je bio ionako dobar (dali smo svim ekipama osim zrinskog go),sad je definitivno bolji,sredina,mozda sto dado nije igrao,tanja,odbrana po bokovima bolja,ali ostaje ta suplja sredina koja meni nagovjestava jednu jako dugacku polusezonu gdje ce se jasno vidjeti na tribinama ko voli klub,a ko ne.
ljudi koji su gledali protiv travnika tekmu,kazu da je nebo i zemlja sa ovom danas.Indisponirani,nezainteresovani,mozda umorni od priprema,ko zna sta je,ali od one fine pas igre protiv travnika nema nista.
Moguce da to bude bolje kod takmicarskih utakmica,bar se nadam
p.s. imam osjecaj da ce sjever imati takvog materijala da dobacuje,kao nikad do sad