FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

Simpatizer
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la Simpatizer » 05 apr 2010, 12:38

nedaTM87 je napisao/la:
Simpatizer je napisao/la:Iako sam se pribojavao utakmice sa Slavijom mislim da cemo je dobiti lakse nego sto ocekujemo. Bicemo kompletni a gosti ce najvjerovatnije odmoriti neke igrace za Kup, jer im je to utakmica sezone. Ljudi su u sredini tabele i nemaju sanse da idu ka vrhu, a vala ni da kliznu u opasnu zonu.
ne bih se slozio s tobom, slavija je 11. na tabeli, ispod nje su. Rudar, Zvijezda, Sloboda, Laktasi, Modrica. Slavija ima 26 bodova iza njih je rudar sa 25, slijede Zvijezda i Sloboda sa 24 i zatim Laktasi i Modrica sa po 21 bodom. Rudar docekuje kuci Zelju i to ce vjerovatno biti 1 ili x, dakle rudar ce imati 26 ili 28 bodova, zatim Zvijezda ide u goste Modrici itu ce minimalno izvuci bod ako ne i 3, znaci Zvijezda ce imati 25 ili 27 bodova, zatim Sloboda igra kuci i znamo svi sta to znaci ( nema nikom bodova u Tuzli do kraja ) dakle Sloboda ce imati 27 bodova tako da ukoliko Slavija izgubi u Banja Luci vjerovatno ce pasti na 13. ako ne i na 14. poziciju sto je jako moguce, tako da mislim da je Slaviji jako bitna ova utakmica jer bi sa novim porazom doveli u pitanje svoj Premijerligaski status i to bi onda bila bitka izmedju Slavije i Laktasa...mada ne kazem da im polufinale kupa nije bitno protiv borca ali mislim da ce vrlo tesko uspjeti pobjediti borca ili odigrat nerjeseno 3:3 tako da mislim da im je i ova utakmica premijer lige jako bitna ukoliko izvuku bod onda su skoro pa sigruno zagarantovali opstanak, a bod mogu izvuci ukoliko pruze predstavu sa Grbavice jer iako su porazeni 2:0 mislim da su jako dobro odigrali tu utakmicu i da bi sa slicnom taktikom bili ravnopravan protivnik Borcu... ovo je pak moje misljenje...
Slavija ima gostovanje kod raspale Modrice i mislim da tu zavrsava svaka prica oko njihove ugrozenosti. Takodje, gostuju i Olimpiku koji je izgubio hrpu bodova na svom terenu. Jedina domaca 3 boda su im upitna protiv Sarajeva. Mislim da je Slavija sigurna i da ce se za opstanak boriti Modrica(vec na izdisaju), Laktasi i Zvijezda. Ne zaboravljam ni Slobodu kojoj je svaka domaca biti ili ne biti.
HAJ FAJV

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 05 apr 2010, 12:39

VB 1987 je napisao/la:---------------------------------------------milinović------------------------------------------
---stupar-------------------vule---------------------------------leo------------------------puzi--
--------------------------------stančeski------------------sakan----------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------stanić----------
-----------------------------------------stevanović------------------------------------------------
-------------------------kajkut---------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------vukelja----------------------------------

Eh ovako bi to nekako trebalo da se postavi, zanči pokušati Stevanovića staviti u sredini, odmah iza napadača, mislim da on ima sve predispozicije za tu poziciju, trkački jak, mislim da ima pas igru, dobro bi gradio napade, ima šut, znači kako ono kažu pokušati ga staviti kao Desetku klasičnu, sjetite se kako je odigrao loptu za onaj Vukeljin zicer u Mostaru...
Ja i ti ko da istom glavom mislimo kad je sastav i postava u pitanju, da dobro je stevanovica postaviti u sredini , tjer tu onda stupar moze probijati p desnoj da da :)
TREĆI PUT ČASTIMO !

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 05 apr 2010, 12:43

borcev_navijac je napisao/la:
VB 1987 je napisao/la:---------------------------------------------milinović------------------------------------------
---stupar-------------------vule---------------------------------leo------------------------puzi--
--------------------------------stančeski------------------sakan----------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------stanić----------
-----------------------------------------stevanović------------------------------------------------
-------------------------kajkut---------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------vukelja----------------------------------

Eh ovako bi to nekako trebalo da se postavi, zanči pokušati Stevanovića staviti u sredini, odmah iza napadača, mislim da on ima sve predispozicije za tu poziciju, trkački jak, mislim da ima pas igru, dobro bi gradio napade, ima šut, znači kako ono kažu pokušati ga staviti kao Desetku klasičnu, sjetite se kako je odigrao loptu za onaj Vukeljin zicer u Mostaru...
Ja i ti ko da istom glavom mislimo kad je sastav i postava u pitanju, da dobro je stevanovica postaviti u sredini , tjer tu onda stupar moze probijati p desnoj da da :)
Ajde da se i ja slozim ovaj put. Ovo cinim samo da se VB 1987 ne bi naljutio na mene :mrgreen: , zbog toga sto imamo razlicite stavove po pitanju trenera.
HAJ FAJV

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 05 apr 2010, 12:45

Ma ne samo stupar, nego bi na tu stranu dolazio Stančeski koji je osim pozicija zadnjeg veznog u karijeri igrao na mjestu desnog beka, bio bi jako koristan u visokim izlascima pred protivnički gol jer ima školovan centaršut, mislim da bi ovako ekipa trebala da stane na tere, a onda bi i klupa bila ta koja može da promjeni ritam u zavisnosti od rezultata, zanči kada treba da braniš stečeno vadiš Stanića uvodiš Žaru sa tim da ga rotiraš sa Puzijem ili ako treba da se transformišeš u ofanzivu vadiš sakana uvodiš olju zarotiraš ga sa Stevanovićem ili već nešto drugo, samo ovakva postavka igre ostavlja dovoljno mogućnosti za promjenu koncepcije i ritma u igri, ovo sa polutkama koje se međusobno guše sa bekovima je prevaziđena tj davno apsolvirana pogotovo danas kada skoro sve ekipe izlaze daleko od gola i sužavaju tj skraćuju prostor za igru...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 05 apr 2010, 12:48

Simpatizer je napisao/la:

Ajde da se i ja slozim ovaj put. Ovo cinim samo da se VB 1987 ne bi naljutio na mene :mrgreen: , zbog toga sto imamo razlicite stavove po pitanju trenera.
Ma kakva ljutnja, nema ljutnje, što se tiče trenera, eto ti meni reci kada sve sabereš ako si zadovoljan sa igrom onda je to ok, ali mislim da si i ti nezadovoljan nego se bojiš da bi to prouzrokovalo potres u ovoj situaciji kada o našem primarnom cilju ipak odlučujemo sami...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 05 apr 2010, 12:54

Upravo to sto si napisao. Zadovoljan sam drugim poluvremenom u Sirokom, jer smo vrlo dobro igrali u polju i defanziva je bila na nivou, kao i prvim poluvremenom protiv Zvijezde. Da nije Kajkut brljao zabili bismo 5 golova.

Potres je ono sto mene najvise brine. Mozda igraci imaju dobar odnos sa trenerom pa bi doslo do problema sa te strane ako bi Uprava sutnula Marica. Drugo, novi trener bi mozda uveo novine u postavci i moglo bi doci do jos veceg nerazumijevanja na terenu. Smatram da je promjena u ovom trenutku veliki rizik a ja bas i ne volim rizik. :mrgreen:
HAJ FAJV

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 05 apr 2010, 13:00

Simpatizer je napisao/la:Upravo to sto si napisao. Zadovoljan sam drugim poluvremenom u Sirokom, jer smo vrlo dobro igrali u polju i defanziva je bila na nivou, kao i prvim poluvremenom protiv Zvijezde. Da nije Kajkut brljao zabili bismo 5 golova.

Potres je ono sto mene najvise brine. Mozda igraci imaju dobar odnos sa trenerom pa bi doslo do problema sa te strane ako bi Uprava sutnula Marica. Drugo, novi trener bi mozda uveo novine u postavci i moglo bi doci do jos veceg nerazumijevanja na terenu. Smatram da je promjena u ovom trenutku veliki rizik a ja bas i ne volim rizik. :mrgreen:
Tačno je da je to rizik ali treba rizikovati jer smo mi europu skoro pa obezbjedili tj to bi uradili i da nemamo trenera, imamo veliku zalihu i odličan raspored, ali imamo i šansu da napravimo veliki iskorak u preemijer ligi ako bi uzeli titulu ne zbog trofeja nego zbog novca koji se dobija od UEFE, znači nekih 200 000 eura, plus još možeš da računaš na toliko zbog učešća u kvalifikacijama, to je novac kojim bi uz ono što ti daje grad ostvario budžet koji je respektabilan za BiH okvire, znači da bi i sledeće godine bio najozbiljniji kandidat za titulu, tj novac...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 05 apr 2010, 13:01

Slavija ima gostovanje kod raspale Modrice i mislim da tu zavrsava svaka prica oko njihove ugrozenosti. Takodje, gostuju i Olimpiku koji je izgubio hrpu bodova na svom terenu. Jedina domaca 3 boda su im upitna protiv Sarajeva. Mislim da je Slavija sigurna i da ce se za opstanak boriti Modrica(vec na izdisaju), Laktasi i Zvijezda. Ne zaboravljam ni Slobodu kojoj je svaka domaca biti ili ne biti.[/quote]

Ja bih tu dodao i Rudar mozda, oni imaju 26 bodova jedan vise od zvijezde ako kiksaju protiv Zelje sad, eto i njih u borbi ne znam kakav im je raspored do kraja ali po tabeli bi se lako mogli ukljuciti u borbu za opstanak sa Laktasima i Zvijzdom, ipak Sloboda u zadnjem igra protiv Modirice u gostima i mislim da je radi toga sigurna do kraja
Mes Que Un Club

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 05 apr 2010, 13:16

VB 1987 je napisao/la:
Simpatizer je napisao/la:Upravo to sto si napisao. Zadovoljan sam drugim poluvremenom u Sirokom, jer smo vrlo dobro igrali u polju i defanziva je bila na nivou, kao i prvim poluvremenom protiv Zvijezde. Da nije Kajkut brljao zabili bismo 5 golova.

Tačno je da je to rizik ali treba rizikovati jer smo mi europu skoro pa obezbjedili tj to bi uradili i da nemamo trenera, imamo veliku zalihu i odličan raspored, ali imamo i šansu da napravimo veliki iskorak u preemijer ligi ako bi uzeli titulu ne zbog trofeja nego zbog novca koji se dobija od UEFE, znači nekih 200 000 eura, plus još možeš da računaš na toliko zbog učešća u kvalifikacijama, to je novac kojim bi uz ono što ti daje grad ostvario budžet koji je respektabilan za BiH okvire, znači da bi i sledeće godine bio najozbiljniji kandidat za titulu, tj novac...
Dobro, volio bih i ja da budemo prvi zbog toga sto si naveo. Sve to stoji, ali ja bih da mi idemo polako. Bili smo nigdje a sada bismo sve.
Ako je Maricu receno da je cilj Evropa onda je to to. Njegov zadatak je jasan. Nema sanse da ga Uprava sutne i to je realnost. Razumijem nezadovoljstvo igrama, ali mogli smo i ocekivati slabija izdanja nakon rasprodaje. Sjetite se da smo svi, prije pocetka proljetnog dijela, kukali kako nam je upitna i Evropa. Zatim smo pogledali par klipova i apetiti su nam porasli. Sad smo opet realni.

Eh sad, jeste da bih volio da budemo prvi, ali bih isto tako da imamo priliku da gledamo vise od jedne evro utakmice na nasem stadionu (ukoliko ga usminkaju). Zasto ovo pisem? Pisem zato sto, ako i ne budemo prvi, nije veliki problem, jer bismo vjerovatno odigrali samo 1 domacu utakmicu. Preskacemo 1. pretkolo, koje klubovi iz BiH ne igraju, a odmah u drugom nas ceka prvak Slovacke ili neko slican. Sa takvim ekipama cemo mozda igrati egal na nasem terenu, ali nas u gostima ocekuje potop. I to je realnost. Nimalo nisam ubijedjen da mozemo preskociti tu prepreku i da se uguramo u 3. pretkolo, sto bi bio raj za nas.
Sa druge strane, ukoliko budemo drugi, dobili bismo nekog kog bismo mogli proci i tako vise od jednog puta gledati evropske utakmice na nasem stadionu.
HAJ FAJV

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 05 apr 2010, 13:27

Tačno, sve si u pravu, nema veze rasprodaja, mislim da je ovaj tim danas jači od onog jesenas, a plasman u evropu je samo "rezervna" varijanta, svi mi to dobro znam, ja se sjećam kao danas da je predsjednik kluba Milovanović rekao da je cilj titula, ali nije imperativ kao što nemože biti ni jednom klubu na svijetu, a mislim da mi imamo šansu da uradimlo nešto što još niko nije uradio u BiH, samo za to nam treba malo hrabrosti, a mislim i da smo to sve zaslužili nakon onih silnih nepravdi...

P.S.
pogledao sam snimak Laktaša sa Sarajevom, odlična je ekipa Sarajeva stvarno, ali sudija nije uticao na rezultat i crveni kartoni su opravdani, samo je ono loša sreća i ništa drugo, odlično igraju i nemaju navijači Sarajeva za čim da žale, imaju odličnu ekipu...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 05 apr 2010, 13:36

VB 1987 je napisao/la:

Ma ne samo stupar, nego bi na tu stranu dolazio Stančeski koji je osim pozicija zadnjeg veznog u karijeri igrao na mjestu desnog beka, bio bi jako koristan u visokim izlascima pred protivnički gol jer ima školovan centaršut, mislim da bi ovako ekipa trebala da stane na tere, a onda bi i klupa bila ta koja može da promjeni ritam u zavisnosti od rezultata, zanči kada treba da braniš stečeno vadiš Stanića uvodiš Žaru sa tim da ga rotiraš sa Puzijem ili ako treba da se transformišeš u ofanzivu vadiš sakana uvodiš olju zarotiraš ga sa Stevanovićem ili već nešto drugo, samo ovakva postavka igre ostavlja dovoljno mogućnosti za promjenu koncepcije i ritma u igri, ovo sa polutkama koje se međusobno guše sa bekovima je prevaziđena tj davno apsolvirana pogotovo danas kada skoro sve ekipe izlaze daleko od gola i sužavaju tj skraćuju prostor za igru...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 05 apr 2010, 14:34

Ti vasi sastavi koje navodite su apstraktni,jer u njima nema Aleksandra Petrovica,Denijala Savica i Nemanje Damjanovica,a zna se da kod Marica od njih trojice,na terenu moraju biti bar dvojica :cry: :cry:

Zato unesite malo realnosti u sastave i uvrstite gore navedeni trojac.

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 05 apr 2010, 16:22

Čujem da se marko oporavio i da ce krenuti s treninzima.
pitanje je kad ce biti spreman da igra i da odigra cijelu ili bar vecinu utakmice, ali definitvno SAD NAM NASUŠNO TREBA, mislim da smo s markom jedno 30% jači
TREĆI PUT ČASTIMO !

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 05 apr 2010, 17:15

Schlager je napisao/la:Ti vasi sastavi koje navodite su apstraktni,jer u njima nema Aleksandra Petrovica,Denijala Savica i Nemanje Damjanovica,a zna se da kod Marica od njih trojice,na terenu moraju biti bar dvojica :cry: :cry:

Zato unesite malo realnosti u sastave i uvrstite gore navedeni trojac.
Hehehehehehe, pa zavisi dali su im starci još uvijek u stanju da nekome uguraju dovoljno para u džep... mislim da svi znamo u čemu je tajna...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 05 apr 2010, 17:47

Mislim da smo se svi usaglasili,da nam je najbitnije pobjediti sve kod kuce do kraja,a u gostima sta bude.Ostajem pri tome.Evo neocekivano smo uzeli bod u Sirokom,u Mostaru smo zasluzeno izgubili,medjutim mislim da nismo bas trebali primiti 3 gola,al ajd...

Do kraja nas cekaju gostovanja Zeljeznicaru,Slobodi,Velezu i Sarajevu.Najvise bi nam znacili bod ili bodovi sa Grbavice,medjutim realno gledajuci tu cemo ih i najteze dobiti.U svakom slucaju treba ici na sve ili nista na strani,jer nemamo sta izgubiti,a mozemo dosta profitirati.

Ceka nas takodje polufinale kupa,i 90% i finale...Tako da nam je Evropa zagarantovana.
Treci put castimo

Милош Обилић
Kontakt:

Post Postao/la Милош Обилић » 05 apr 2010, 19:28

borcev_navijac je napisao/la:Čujem da se marko oporavio i da ce krenuti s treninzima.
pitanje je kad ce biti spreman da igra i da odigra cijelu ili bar vecinu utakmice, ali definitvno SAD NAM NASUŠNO TREBA, mislim da smo s markom jedno 30% jači
" " $ са ". :) $ се $ је " то. $ " " ' за & ? " &. Он ' је пуно ?.
? & ?, & $ " ње...

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 05 apr 2010, 19:44

? ? je napisao/la:
borcev_navijac je napisao/la:Čujem da se marko oporavio i da ce krenuti s treninzima.
" " $ са ". :) $ се $ је " то. $ " " ' за & ? " &. Он ' је пуно ?.
Ma nemože se on tako brzo spremiti... al daj bože das ešto prije oporavi...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Борац БЛ
Kontakt:

Post Postao/la Борац БЛ » 05 apr 2010, 19:46

pitanje je dali ce on poslje ove povrede biti onaj stari

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 05 apr 2010, 19:53

& ? je napisao/la:pitanje je dali ce on poslje ove povrede biti onaj stari
Marko već dugo vuče tu povredu i igrao je sa njom čitavu prošlu jesen...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

kegeln
Kontakt:

Post Postao/la kegeln » 05 apr 2010, 20:03

ma znacilo bi puno kada bi se Marko oporavio u ovih desetak dana i bar poluvrijeme mogao odigrati u sarajevu

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.