zahvaljujem,,jedva cekam da vidim ono njegovo mini biciklo u liverpoolumarconato je napisao/la:Lane onako solidan, asistirao Pantelicu za prvi gol...ali vidi se da jos nije u onoj svojoj ludjackoj formi...

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger
zahvaljujem,,jedva cekam da vidim ono njegovo mini biciklo u liverpoolumarconato je napisao/la:Lane onako solidan, asistirao Pantelicu za prvi gol...ali vidi se da jos nije u onoj svojoj ludjackoj formi...
O dobrodosao Teodosicu,to se naslo malo vremena za forum od klupskih obaveza.Teodosic Milos je napisao/la:Pobjeda od 0:3 u Japanu ....... Mrdja 2, Tomic ......svaka cast momci.......)
Petrovic sigurno,ako odigra jos jednu ovakvu tekmu njega ce Tole ugurati i ispred Stanke.alan_kardec je napisao/la:Iskreno, ovakvom rezultatu iz Japana se nisam nadao.Prema izvještajima Srbija je bila mnogo bolja i zasluženo pobijedila. Mrđa je već sad osigurao mjesto u avionu za SP, što zbog ova dva gola protiv Japana, što zbog Lazovićeve suspenzije. Možda SP iz ove repke vide i Brkić, Ninkov, Petrović (vjerovatno), plus Stamenković (daj Bože). Usvakom slučaju vidi se da i u srpskoj ligi ima materijala kvalitetnog.
Devil je napisao/la: Petrovic sigurno,ako odigra jos jednu ovakvu tekmu njega ce Tole ugurati i ispred Stanke.Stamenkoviceve sanse da zaigra na SP su otprilike oko 1% i to samo ako se neko povredi od ove prve trojice golmana Stojkovic,Brkic,Isailovic su prva resenja.
Da to je dogovoreno igramo prvo protiv Novog Zelanda i Poljske u Austriji i onda 5. protiv Kameruna na MArakani.alan_kardec je napisao/la:Devil je napisao/la: Petrovic sigurno,ako odigra jos jednu ovakvu tekmu njega ce Tole ugurati i ispred Stanke.Stamenkoviceve sanse da zaigra na SP su otprilike oko 1% i to samo ako se neko povredi od ove prve trojice golmana Stojkovic,Brkic,Isailovic su prva resenja.
Šteta ako Stamenković ne ode na SP. Ali ako je već tako, treba dati šansu Brkiću koji je danas bio sjajan. Jedna utakmica ne mora da znači ništa, ali ako Brkić nastavi sa ovakvim partijama Antić treba možda da razmišlja o njemu kao prvom golmanu na SP. Treba mu dati šansu i u narednim prijateljskim mečevima, ako je iskoristi ne bi ga bilo loše staviti na gol protiv Gane najviše zbog toga što je Stojković u jako lošoj formi.
p.s.
Navodno Srbija 5. juna u Beogradu igra prijateljsku protiv Kameruna.
Devil je napisao/la:Da to je dogovoreno igramo prvo protiv Novog Zelanda i Poljske u Austriji i onda 5. protiv Kameruna na MArakani.
Eto kolega Bijeljinac ti je rekao u postu koji je predhodio mome i delim njegovo misljenje zasto je to tako.Dakle Kamerunci glume Gance,Poljaci Dojclande,a Novi Zeland Australijance.alan_kardec je napisao/la:Devil je napisao/la:Da to je dogovoreno igramo prvo protiv Novog Zelanda i Poljske u Austriji i onda 5. protiv Kameruna na MArakani.
trebali smo birati neke jače protivnike. koreja, s.irska, alžir, japan, n.zeland, poljska, kamerun i nisu neki protivnici.
Detaljan i objektivan komentar, kao i uvijek. Svaka čast.Bijeljinac je napisao/la:Kao prvo cestitka trecem timu Srbije na pobjedi nad prvim timom Japana kojem je obektivno falio samo Honda iz CSKA (jedini koji bi bio u stanju da podigne nivo njihove igre)! Za mene ne bas neocekivano, jeste da ti fudbaleri nazalost igraju pred praznim tribinama, ali ne treba zaboraviti da isti dolaze iz srpske skole fudbala koja je u ovoj deceniji dala vrhunske rezultate na evropskom i svjetskom nivou, koja se potvrdila u rezultatima mladjih selekcija a koja se danas logicno valorizuje u nastupima drzavnog tima. Iza ovog rezultata ne stoje samo Antic, Curcic i FSS, nego mnogi mladi treneri ili danas treneri u srednjim godinama koji su se usavrsavali u proslosti po najmodernijim fudbalskim standardima i koji su 'pravili' ove fudbalere. Za mene ovaj rezultat ne predstavlja nikakvo iznendajenje nego je dokaz da je Srbija trenutno kada je sirina kvaliteta u pitanju na Balkanu nedodirljiva (prate je Grcka i Hrvatska) i da s pravom uziva status jedne od ponajboljih evropskih selekcija (top 10 u najmanju ruku).
Sto se tice odabira protivnika, za mene takodje adekvatan. O Juznoj Koreji i Sjevernoj Irskoj je izlisno govoriti jer tada jos nije bio obavljen zrijeb u Durbanu, sto se tice ostalih Alzir kao neka vrsta aklimatizacije, Novi Zeland ce nam 'glumiti' Australiju, a Kamerun Ganu, logicno. Japanci su nam se sami ponudili pristavsi da im saljemo rezerve rezervama, sto moze samo da koristi i da se iskoristi idealna prilika za provjeru nekih igraca koji ne bi dobili prostor u vaznijim pripremnim utakmicama, gdje je vaznije da se okosnica nacionalnog tima 'steluje' na stil igre buducih rivala na svjetskom prvenstvu. S toga je i logicno da se ne igra sa nekim jacim u ovakvom popunjenom kalendaru sezone, jer je to najmanje potrebno, posto Vidic, Krasic, Stankovic i kompanija dovoljno poznaju njemacki fudbal i njemacke igrace. Dakle prioriteti su dobili prednost, sto je jos jednom potvrdilo da se u savezu nakon odlaska Terziceve klike radi vrlo ozbiljno i profesionalno, ma sta mi mislili o Karadzicu. Ni ja ne podrzavam Karadzica ali je cinjenica da je sposoban da okupi oko sebe vrlo strucne ljude, sastavi jak tim, koji zna sta mu je posao. To je nepobitno, jer rezultati tome svjedoce, a oni su jedino mjerilo.
Sto se tice pojedinacnog ucinka igraca i njihove perpsektive u nacionalnom dresu evo malog osvrta:
Zeljko Brkic - danas bez greske, pouzdana alternativa Stojkovicu, siguran putnik u JAR (Vosina skola!)
Milan Jovanic - danas rezervni cuvar mreze, momak iz Republike Srpske, dobio je priliku i da debituje u nacionalnom timu. Njega pominjem zbog nesuglasica oko Stamenkovicevog nepozivanja. Po meni i Stameni zasluzuje mjesto, problem je sto su sva trojica vrlo talentovani, a samo ce dvojica dobiti mjesto u ekipi iza neprikosnovenog Stjkovica. Pratim ga ovu sezonu u Spartaku, i mogu reci da je Jovanic jedan od najtalentovanijih golmana iz Republike Srpske poslednjih godina, ako ne i najtalentovaniji (sigurno za klasu ispred jednog Supica). Odlucivace nijanse i nadam se da Antic nece pozvati Isailovica, jer su ova trojica i bolji i perspektivniji.
Pavle Ninkov - ocekivano odlicna partija, mnogo pretrcao, motor ekipe i u ofanzivi i u defanzivi. Po meni alternativa na desnom spoljnem Ivanovicu, daleko prije Rukavine koji je otisao u propali njemacki fudbal i tamo shodno tome propada! Mislim da bi se pored njega i Gojko Kacar morao zapitati o svom mjestu u ekipi za JAR, i mora da bjezi iz Herte i Njemacke. Recimo jedan Subotic je kada su stoperi u pitanju sef u njemackoj bundesligi, ali ga je smijesno porediti sa igracima koji igraju u takticki daleko ozbiljnijim ligama (Vidic, Ivanovic, Dragutinovic, Lukovic...).
Marko Lomic - odigrao solidno, ali ne vidim ga kao putnika u JAR (takodje mnogo lutao po Njemackoj i propadao umjesto da je ostao u Partizanu)
Vojislav Stankovic - po meni najprijatnije iznenadjenje, nagovijestio veliki potencijal u buducnosti. Momak iz Vranja, polaznik OFK-ove fudbalske skole. Hoce li biti novi Rajkovic ili nasuprot njemu Kolarov ostaje da se vidi.
Milovan Milovic - iskustvo se jasno vidjelo u njegovoj igri u prostoru. Sreca da igra u domacoj ligi, koja bi trebala biti posjecenija!
Raca Petrovic - danas opovrgao sve kriticare, pa i mene. Po stilu igre i konstitiucije mora da nastavi u engleskom Premijeru!
Ljubo Fejsa - igrac koji je vjerovatno najvise napredovao ove sezone od svih igraca danas i konacno opravdao dugo najavljivani talenat. Ovaj mali Rusin iz Kucure (gdje prave odlican kulen) je kandidat za putnike u JAR, ali ne i siguran zbog jake konkurencije. Nadam se da povreda nije ozbiljne prirode.
Neca Tomic - kao sto je i Aca Stojanovic u prenosu rekao, fudbalski filigran kome nedostaje fizicka snaga. Majstorski pogodak. Kada ga gledam shvatam koliko imamo bogatstvo. Recimo jedan Jankovic koga bi pozeljele mnoge evropske reprezentacije u svojim redovima nece mnogo nedostajati u JAR, iako naravno mi je zao zbog njega sto ce propustiti SP, jer je bio dio ekipe svo vrijeme.
Dusan Tadic - krilo, ali nekako uvijek nedorecen, odlican tehnicar, ali nekonstantan. On mora da ide u jacu ligu kako bi konacno potpuno sazrio u fudbalera ekstra klase, za sta potencijal definitvno ima.
Bata-Leka - danas slabiji nastup, ali kao naslednik Zigica nezaobilazan u buducnosti.
Dragan Mrdja - 'srpski Bentner'Danas je mogao lagano postici pet komada, ali su ga stativa i tri neobjasnjive odluke linijskog sudije sprijecile da se u potpunosti proslavi (iako je i danas lakocom pretrcavao 'male i brze Japance'). Jeidna mana mu je sto vjerovatno odlazi u austrijski Salcburg na kraju sezone, a ko je u austrijskoj ligi napravio medjunarodno zapazenu karijeru
![]()
Od rezervista, imali su premalo vremena da pokazu sve sto znaju, jedino mislim da Vulicevic nije kalibar za A-tim, danas je mnogo plivao u drugom poluveremnu, kada istina niko vise nije ni grizao, kada je sve bilo rijeseno (olaksavajuca okolnost).
Takodje mora se reci da su takticki odigrali veoma zrelo, sto se jos jednom potvrdjuje da su treneri iz domace lige takticki izuzetno potkovani i da mogu da se nose sa ostalima i u svjetskim razmjerama (Curcic danas, Rajevac zimus sa desetkovanom Ganom na Kupu Afrike). Mislim da bi posle Antica trebalo paznju posvecivati tim ljudima, a ne pruzati priliku strancima koji ne poznaju srpski fudbal (Klemente), matorcima koji su struku ucili u SFRJ (Petkovic) ili da selektori 'uce' trenerski zanat za vrijeme ugovora sa savezom (Savicevic). I iako je subjektivno, mislim da su ovi danas igrali kao SCG, igrali bi k'o neke babe, sa dolaskom istinskog grba, zastave i himne i zalaganje je na ocekivanom nivou![]()
Cestitke svima!!!
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gosta.