FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Svega se načitah. Da dam neko svoje mišljenje. Kao prvo, po meni Džafić uopšte nije bolji od Rovčanina, naprotiv. Sad se nadavao golova jer ima odličnog kreatora(Osmanagića) i jer cijeli Velež igra lepršavije, dok je Damir bio povrijeđen. Eno zadnje kolo Džafić dva gola dade na prazno. Zabija i penale... Ništa spektakularno.
Što se tiče poređenja ove i Newcastle generacije, ne bih da koristim termin "pita od govana" za ljude, igrače ŽELJE, ali mislim da u ovoj ekipi ima puno više potencijala. Dokaz je i to da se iz one bukvalno niko nije dobro prodao, niti bio naročito interesantan stranim klubovima. Najbolji igrač, Gredić, nešto je kao zainteresovao nekoga i znamo kako je i to završilo. Uz sav taj golemi uspjeh, ponude nisu dolazile. Izuzev za Hasagića, koji je tad fakat bio strašan. Ostalo, limitirano do bola.
Čamac, ti bi za svakog igrača poslijeratnog ŽELJE rekao da je smiješan i da u onoj tamo prijeratnoj ligi ne bi mogao igrati nigdje. Navodiš često primjer Đele. Siguran sam da se sad ne rađaju ništa nazadnija i manje talentovana djeca i da je tvoj stav strogo nostalgičarski, pa ti je eto očito da su smiješni igrači Rovčanin, Bajić, Bučan...
Mislim da niko još uvijek ne može predvidjeti i odrediti limite Šehiću, Čoliću, Višći, Staniću, Rovčaninu... , te da bi uz pravilan razvoj i sreću, nabrojani mogli biti itekako uspješni i u evropskim okvirima.
Što se tiče poređenja ove i Newcastle generacije, ne bih da koristim termin "pita od govana" za ljude, igrače ŽELJE, ali mislim da u ovoj ekipi ima puno više potencijala. Dokaz je i to da se iz one bukvalno niko nije dobro prodao, niti bio naročito interesantan stranim klubovima. Najbolji igrač, Gredić, nešto je kao zainteresovao nekoga i znamo kako je i to završilo. Uz sav taj golemi uspjeh, ponude nisu dolazile. Izuzev za Hasagića, koji je tad fakat bio strašan. Ostalo, limitirano do bola.
Čamac, ti bi za svakog igrača poslijeratnog ŽELJE rekao da je smiješan i da u onoj tamo prijeratnoj ligi ne bi mogao igrati nigdje. Navodiš često primjer Đele. Siguran sam da se sad ne rađaju ništa nazadnija i manje talentovana djeca i da je tvoj stav strogo nostalgičarski, pa ti je eto očito da su smiješni igrači Rovčanin, Bajić, Bučan...
Mislim da niko još uvijek ne može predvidjeti i odrediti limite Šehiću, Čoliću, Višći, Staniću, Rovčaninu... , te da bi uz pravilan razvoj i sreću, nabrojani mogli biti itekako uspješni i u evropskim okvirima.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
Pop bruh dobio pa mu jaja spala...podiže ih lik i usput da Seyo znam 500 puta je objašnjeno ali brate što drugi ponavljaju više tu glupost vala nije ni bitnoSeyo_TM je napisao/la:
Evo ti jedna od prilika koje je Daka "zasrao"
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31
A nama iz BrezeOld tawn je napisao/la:Svim Sarajlijama sretan 6.april Dan grada Sarajeva !!!
Jer si jedan jedini ! - www.tm87-breza.com.ba Officijalna stranica TM87-Breza
- nikad_izvini
- Kontakt:
Da ne citiram sve postove, evo par zanimiljivosti. Kažu da je ova liga nekvalitetnija od ondašnje. Po čemu ? Koliko me sjećanje služi a služi
onda haman niko nije mogao meda. Izbacivale su se "levatske ekipe tipa San Marino, Andora i debili", dok protiv ozbiljnijih NIJEDNA BiH ekipa nije imala šta da traži.
Danas, imamo slijedeću situaciju:
Slavija izbacila Aalborga
Njanje izbacile Trnavu I Helsinborga, nisu se obrukale protiv Cluja
Široki izbacio neke levate pa se tačkao sa Šturmom iz Gratza 1:1 1:2
Zrinjski dobio Slovana u Mostaru 1:0 pa zjanio tamo
Željo odigrao bare utakmicu sa Hajdukom
Zrinjski jedva izgubio od Dinama 1:2
Lošija liga ? Ne bih rekao
Čini vam se 
Edit: Željo je hladno ispadao od Litexa, Heartsa, Wisle, Kilmanrocka, Malage, Levskog. NISMO nijednu utakmicu dobili. Ne zaboravite to. NIJEDNU.
Slavija izbacila Aalborga
Široki izbacio neke levate pa se tačkao sa Šturmom iz Gratza 1:1 1:2
Zrinjski dobio Slovana u Mostaru 1:0 pa zjanio tamo
Lošija liga ? Ne bih rekao
Edit: Željo je hladno ispadao od Litexa, Heartsa, Wisle, Kilmanrocka, Malage, Levskog. NISMO nijednu utakmicu dobili. Ne zaboravite to. NIJEDNU.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
- nikad_izvini
- Kontakt:
A te ekipe nisu neke fudbalske velesile osim Malage i Levskog koji je onda bio dobra i skupa ekipa.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
Ne spominji mi Malagu, to ostaje jos neprezaljno. Malaga se dobro napatila protiv nas
-
meme pitar
- Kontakt:
nikad_izvini je napisao/la:Da ne citiram sve postove, evo par zanimiljivosti. Kažu da je ova liga nekvalitetnija od ondašnje. Po čemu ? Koliko me sjećanje služi a služionda haman niko nije mogao meda. Izbacivale su se "levatske ekipe tipa San Marino, Andora i debili", dok protiv ozbiljnijih NIJEDNA BiH ekipa nije imala šta da traži.
Slavija izbacila Aalborga![]()
Široki izbacio neke levate pa se tačkao sa Šturmom iz Gratza 1:1 1:2![]()
Zrinjski dobio Slovana u Mostaru 1:0 pa zjanio tamo![]()
Lošija liga ? Ne bih rekaoČini vam se
Nebih računao ove dvije prijateljske jer Dinamo prije prvenstva i dinamo i prvenstvu nije isto (kao ni Hajduk),
ali je Željo dobio čini mi se i neke Norvežane tad u prošlom stoljeću mada se slažem da naša liga sad nije lošija od one prije 10 godina, jer je Sarajevo izbacilo i Belgijance (genk) prošle godine.
u pravu si brate 100 %,evo da poreknem sebe i svoj post,imas sve argumentenikad_izvini je napisao/la:Da ne citiram sve postove, evo par zanimiljivosti. Kažu da je ova liga nekvalitetnija od ondašnje. Po čemu ? Koliko me sjećanje služi a služionda haman niko nije mogao meda. Izbacivale su se "levatske ekipe tipa San Marino, Andora i debili", dok protiv ozbiljnijih NIJEDNA BiH ekipa nije imala šta da traži.
Slavija izbacila Aalborga![]()
Široki izbacio neke levate pa se tačkao sa Šturmom iz Gratza 1:1 1:2![]()
Zrinjski dobio Slovana u Mostaru 1:0 pa zjanio tamo![]()
Lošija liga ? Ne bih rekaoČini vam se
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Kao vjerovatno i vecina nas i ja imam neku svoju racunicu
Po meni to bi trebalo ici ovako,VRLO IZJEDNACENO DO KRAJA:
Po mojoj racunici gdje sam gledao da budem sto realniji,koliko se to moze biti naravno i mi i borac bi do kraja trebali osvojiti po 15 bodova
,takjo da ce biti jako guravo.
Ovako:
22. rudar-ZELJO 1 BOD
borac-slavija 3
23. ZELJO-borac 3 bobe za nas
24. sloboda-ZELJO 0
borac-rudar 3
25. ZELJO-modrica 3
borac-rudar 3
26. velez-ZELJO 0
sloboda-borac 0
27. ZELJO-olimpik 3
borac-modrica 3
28. sarajevo-ZELJO 1
velez-borac 0
29. ZELJO-laktasi 3
borac-olimpik 3
30. leotar-ZELJO 1
sarajevo-borac 0
na kraju po 56 i jedni i drugi!
Morat cemo i mi popustit,a znamo uslove u tz tako da mislim da nam u tz ne gine prvi poraz,a u mostaru ce biti sve otvoreno pa sam minimizirao nase sanse na nekim terenima cisto da vidim u kakvoj situaciji bi tada bili i kako se i vidi situacija je i vise nego dobra.Jos jedna stvar je jako bitna,zadnje kolo.Ako leotaru nebude trebalo mislim da necemo izgubiti dole,jer zna se ako im treba kako stvari zavrsavaju.Tako nadam se da ce leotar do tog zadnjeg kola osigurati opstanak,e sad dali ce zapeti za borac ili ne,ko ce znati.Isto tako zavisit ce i od koseva gdje ce sarajevo mislim dobiti borca,kako god sada losa bila situacija kod njih mislim da ce se oni do kraja boriti za evropu i da ta cinjenica nama odgovara!
Po meni to bi trebalo ici ovako,VRLO IZJEDNACENO DO KRAJA:
Po mojoj racunici gdje sam gledao da budem sto realniji,koliko se to moze biti naravno i mi i borac bi do kraja trebali osvojiti po 15 bodova
Ovako:
22. rudar-ZELJO 1 BOD
borac-slavija 3
23. ZELJO-borac 3 bobe za nas
24. sloboda-ZELJO 0
borac-rudar 3
25. ZELJO-modrica 3
borac-rudar 3
26. velez-ZELJO 0
sloboda-borac 0
27. ZELJO-olimpik 3
borac-modrica 3
28. sarajevo-ZELJO 1
velez-borac 0
29. ZELJO-laktasi 3
borac-olimpik 3
30. leotar-ZELJO 1
sarajevo-borac 0
na kraju po 56 i jedni i drugi!
Morat cemo i mi popustit,a znamo uslove u tz tako da mislim da nam u tz ne gine prvi poraz,a u mostaru ce biti sve otvoreno pa sam minimizirao nase sanse na nekim terenima cisto da vidim u kakvoj situaciji bi tada bili i kako se i vidi situacija je i vise nego dobra.Jos jedna stvar je jako bitna,zadnje kolo.Ako leotaru nebude trebalo mislim da necemo izgubiti dole,jer zna se ako im treba kako stvari zavrsavaju.Tako nadam se da ce leotar do tog zadnjeg kola osigurati opstanak,e sad dali ce zapeti za borac ili ne,ko ce znati.Isto tako zavisit ce i od koseva gdje ce sarajevo mislim dobiti borca,kako god sada losa bila situacija kod njih mislim da ce se oni do kraja boriti za evropu i da ta cinjenica nama odgovara!
AMAR OSIM!!!
Ne bih polemisao, ali pošto me spominješ, moramŽeljovac je napisao/la:Svega se načitah. Da dam neko svoje mišljenje. Kao prvo, po meni Džafić uopšte nije bolji od Rovčanina, naprotiv. Sad se nadavao golova jer ima odličnog kreatora(Osmanagića) i jer cijeli Velež igra lepršavije, dok je Damir bio povrijeđen. Eno zadnje kolo Džafić dva gola dade na prazno. Zabija i penale... Ništa spektakularno.
Amar je u stanju da sa sadašnjim nazovi igraćima drži vodu u ovoj ligi. Međutim, brzo to dosadi svima pa i nama. Šta je ćudno što Dinama i Partizana gleda tri milje u prosjeku. Za nešto više trebaju evropski rezultati, a to se sa ovakvim igraćima može samo sanjati. Ni jači od nas u svakom pogledu (npr. timovi velike četvorke) se nisu te Evrope Bog zna kako naigrali. Primjera je bezbroj, ali zapamti ovo je sve smješno. Uzmi kakvu staru tekmu pa pogledaj šta su igraći. Ovo je danas nivo GP Bosne. Evropa je evropa, nikad jača i bogatija i boli nju za "našu" GP Bosnu. Naravno, ne treba padati u depresiju, šta je tu je, ali sad se praviti nešto lud i maštati kako imamo igraće i tim je bez veze skroz.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
-
atomski mrav
- Kontakt:
ne znam ima li bilo tko na forumu nekog uticaja kod uprave ali meni su fakat cirkus dimenzije stadiona , imam osjećaj da je sve uži i uži , kako su krenuli imat ćemo još jedan teren uz aut liniju , pa se onda neko pita kako se travnik nabije u 16.
- zlaya_tm87
- Kontakt:
sjecam se da je ranije out linija bila mnogo blize zapadnoj tribini, i da se jedno vrijeme vidio trag te stare linije, nakon sto su malo suzili terenatomski mrav je napisao/la:ne znam ima li bilo tko na forumu nekog uticaja kod uprave ali meni su fakat cirkus dimenzije stadiona , imam osjećaj da je sve uži i uži , kako su krenuli imat ćemo još jedan teren uz aut liniju , pa se onda neko pita kako se travnik nabije u 16.
Jer si jedan jedini, jer si nepobjedivi!
-
plava_pruga
- Kontakt:
I meni se cini da je uzi ali mislim da su ga poslije zatvaranja istoka za raju pomjerili prema istoku!zlaya_tm87 je napisao/la:sjecam se da je ranije out linija bila mnogo blize zapadnoj tribini, i da se jedno vrijeme vidio trag te stare linije, nakon sto su malo suzili terenatomski mrav je napisao/la:ne znam ima li bilo tko na forumu nekog uticaja kod uprave ali meni su fakat cirkus dimenzije stadiona , imam osjećaj da je sve uži i uži , kako su krenuli imat ćemo još jedan teren uz aut liniju , pa se onda neko pita kako se travnik nabije u 16.e sad ne znam da li se to nadoknadilo priblizavanjem prema istocnoj tribini. ne bih rekao...
AMAR OSIM!!!
-
atomski mrav
- Kontakt:
csh je napisao/la:I meni se cini da je uzi ali mislim da su ga poslije zatvaranja istoka za raju pomjerili prema istoku!zlaya_tm87 je napisao/la:sjecam se da je ranije out linija bila mnogo blize zapadnoj tribini, i da se jedno vrijeme vidio trag te stare linije, nakon sto su malo suzili terenatomski mrav je napisao/la:ne znam ima li bilo tko na forumu nekog uticaja kod uprave ali meni su fakat cirkus dimenzije stadiona , imam osjećaj da je sve uži i uži , kako su krenuli imat ćemo još jedan teren uz aut liniju , pa se onda neko pita kako se travnik nabije u 16.e sad ne znam da li se to nadoknadilo priblizavanjem prema istocnoj tribini. ne bih rekao...
ma nisu ga pomakli prema istoku , garant , upravo to mi je i bolo oči onaj dio od aut linije do istočne tribine
Sto se tice one ekipe i ove, tesko je porediti te dvije ekipe ali eto poredite vas problem.
Sto se tice racunica do kraja, samo hrabro i ponsno u svaku tekmu za gol vise pa sta bude
A sto se tice dimenzija islim da su ga skratili samo tako, nije da mislim nego znam da su ga skratili, tacnije suzili, za onakvu igru koju igra zeljo po bokovima, ono je formacija tipa sto igra Barca 4-5-1 (ovo prava formacija sa ofanzivnim bekovima i u tranzicij postaje 4-3-3 a po potrebi i 4-4-2) tako ije i kod nas slicno i mislim da bi radi takvog nacina igranaj teren se morao prosiriti jer je ocigledno da kad se protivnik povuce nema puno prostora da lopta prodje, pogotovo sto mi nemamo Xavia, Iniestu, Messi koji bi napravili taj prostor, zato je moje misljenje da se stdion podhitno mora prosiriti a moze se i produziti ima mjesta prema jugu
ai prema sjveru se moze pomaci za metar-dva sto je na prvi pogled malo ali gledajuci na komplet stadion je puno, da se prosiri prema sjeveru metar, jugu 2
, istok 2-3, zapad 2 i lom 
Sto se tice racunica do kraja, samo hrabro i ponsno u svaku tekmu za gol vise pa sta bude
A sto se tice dimenzija islim da su ga skratili samo tako, nije da mislim nego znam da su ga skratili, tacnije suzili, za onakvu igru koju igra zeljo po bokovima, ono je formacija tipa sto igra Barca 4-5-1 (ovo prava formacija sa ofanzivnim bekovima i u tranzicij postaje 4-3-3 a po potrebi i 4-4-2) tako ije i kod nas slicno i mislim da bi radi takvog nacina igranaj teren se morao prosiriti jer je ocigledno da kad se protivnik povuce nema puno prostora da lopta prodje, pogotovo sto mi nemamo Xavia, Iniestu, Messi koji bi napravili taj prostor, zato je moje misljenje da se stdion podhitno mora prosiriti a moze se i produziti ima mjesta prema jugu
Mes Que Un Club
Sretan 6.april !
aBd pozitivan rezultat u subotu !
ps OT jel ima mjesta na Vasoj tribini u Prijedoru!
aBd pozitivan rezultat u subotu !
ps OT jel ima mjesta na Vasoj tribini u Prijedoru!
I'm An FC Fan !!!
Love United Hate Glazer !Boykot Official United Web Page & Shops !
Join MUST _ The Official Manchester United Supporters Trust
Love United Hate Glazer !Boykot Official United Web Page & Shops !
Join MUST _ The Official Manchester United Supporters Trust
-
UltrasNaBaterije
- Kontakt:
Pa nije stadion seosko biciklo da se tako popravlja i produžuje, sužava i šta ja znam. Ohanite malo, imaju promisane norme, i to se poštuje.
Since 2008, In order to standardize the size of the football pitch for A international matches, the IFAB has decided to set a fixed size of 105m long and 68m wide (instead of a minimum and maximum length - from 100m to 110m - and a minimum and a maximum width - from 64m to 75m - as mentioned in the present text)
AVANTI RAGAZZI BLU! TM87
Naravno da imaju ali imaju i granice do kojih se smije,zato nije nista cudno ako su ga malo suzili ili sta vec.UltrasNaBaterije je napisao/la:Pa nije stadion seosko biciklo da se tako popravlja i produžuje, sužava i šta ja znam. Ohanite malo, imaju promisane norme, i to se poštuje.
AMAR OSIM!!!
Upravo tako, vec prezvakano dosta puta na tm.org od strane Faruka za vrijeme njegovog mandata, travnjak je po mjerilima koja zadovoljavaju propise mada po meni bitnija stvar u kakvom je stanju taj travnjak nego njegove dimenzije.Eh kad bi nam to bio najveci problem, klubu osim rezultata koji su najbitni u ovom trenutku trebaju definitvno dugorocni planovi u te planove ja bih na prvo mjesto stavio izgradnju stadiona ne mora to bit super moderno izdanje nego onoliko koliko nam je dovoljno, pa kad bi i takav stadio punili par puta godisnje izvadile bi se neke pare.Daleko smo mi jos od toga da bude kao u prvom Amarovom mandatu vjerujete, ali po ko zna koji put ono sto raduje da ima pomaka na svim poljima i to je onocemu treba teziti kostantni pomak naprijed...UltrasNaBaterije je napisao/la:Pa nije stadion seosko biciklo da se tako popravlja i produžuje, sužava i šta ja znam. Ohanite malo, imaju promisane norme, i to se poštuje.
Since 2008, In order to standardize the size of the football pitch for A international matches, the IFAB has decided to set a fixed size of 105m long and 68m wide (instead of a minimum and maximum length - from 100m to 110m - and a minimum and a maximum width - from 64m to 75m - as mentioned in the present text)
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.