FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

slani grad
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la slani grad » 05 apr 2010, 21:02

johnnyHZ je napisao/la:imal te snimke utakmice :D sto ste poslali SPORTSPOER.BA ....da i nju nepravite koliko i stadion :D
imal vama da ko nije kriv..mislim,poceli ste vezat poraze u seriji...te bolji ste od Slobode pa zijan odmesara iz Tz,te poraz od travnika a bili bolji pa ide poraz od laktasa a vi bolji..najbolje da se vi iskljucite iz lige jer ste ovu prevazisli..a vrhunac ironije vase leprsavosti je 7 crvenih kartona u 3 utakmice..zato djeco..ppssttt :D
i jel to ti strucnjak ovdje na forumu pitas ljude gdje je snimak il sta :?
a i da ga vidis,vjeruj da bi se ostavio svog rezimskog kluba :roll:
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 05 apr 2010, 21:41

Izgradnja sjeverne tribine stadiona Tušanj počet će 1. jula, a pripremni radovi će početi već danas. Ukupna vrijednost radova na prvoj fazi izgradnje gradskog stadiona Tušanj iznosi oko 4.100.000 KM. Rok za izvođenje ovih radova je 11 mjeseci i 20 dana.Ugovor o izvođenju radova na prvoj fazi izgradnje gradskog stadiona... Tušanj u Tuzli” potpisan je danas između predstavnika Općine Tuzla i građevinske firme „Tehnograd d.o.o. za građevinarstvo i injženjering” Tuzla. Kako je kazano ovom prilikom, izgradnja stadiona Tušanj u mnogome će doprinijeti razvoju sporta u našem gradu. „Sa pripremnim radovima ćemo krenuti odmah, kako bi sve bilo spremno na vrijeme, i kako bi radovi krenuli 1. jula. Uz saradnju Općine Tuzla, mislim da ćemo radove završiti na vrijeme, odnosno za 11 mjeseci i 20 dana”, izjavio je nakon potpisivanja finansijski direktor građevinske firme „Tehnograd d.o.o. za građevinarstvo i injženjering” Tuzla Tunjo Pavić.Kapacitet sjeverne tribine će biti oko 3.000 sjedećih mjesta, što će na postojeću tribinu, povećati kapacitet stadiona Tušanj na oko 7.000 sjedećih mjesta. „J.U. Gradski stadion Tušanj će u narednom periodu učiniti maksimalne napore, kako oko pomoći izgradnje sjeverne tribine stadiona, tako i kasnijem kvalitetnom, efikasnom i efektivnom održavanju iste. Tako ćemo građanima, sportskim klubovima i organizacijama, svakodnevno pružiti isti nivo kvaliteta usluge koje ustanova pruža kroz aktivnosti”, kazao je direktor JU Gradski stadion Tušanj Zijad Lugavić, koji je prisustvovao potpisivanju.

Potpisivanju ugovora je prisustvovao i predsjednik Sportskog saveza Općine Tuzla Mirsad Đonlagić, koji je izrazio nadu da će gradnja ovog objekta pomoći razvoju sporta u Tuzli, kao što je to svojevremeno bio i SKPC Mejdan. „Imam priliku da s obzirom na godine kažem da sam zapamtio dan prvog otvorenja stadiona Tušanj, koji se desio prije 57 godina. To je bio jedan spektakularan događaj, i to je značilo mnogo za fudbal u Tuzli. Tada je FK Sloboda bila jedan od klubova iz vrha tabele lige bivše Jugoslavije. Smatram da se ovim stvaraju pretpostavke da se Sloboda vrati na poziciju gdje je nekada bila” kazao je ĐonlagićNačelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović, kazao je kako od viših nivoa vlasti očekuje pomoć kako bi se što ranije nastavilo sa gradnjom. „Mi građani Tuzle u državnu imovinu, fudbalski i atletski stadion smo uložili oko 4 miliona KM. Sada pozivam i druge nivoe vlasti, prije svega Vladu Tuzlanskog kantona, da odmah u septembru u budžet za narednu godinu predvidi novac i pomogne gradnju stadiona. Pozivam i budžet Federacije BiH, koji je pomagao druge stadione, da pomogne i stadion u Tuzli. Obratit ćemo se i različitim asocijacijama, donatorima, da prikupimo što više novca i završimo posao”, izjavio je Imamović.radnjom stadiona Tušanj zasigurno će se povećati kvalitet sportskih, kulturnih i zabavnih manifestacija u gradu. Tenderi za ostale tribine bit će raspisivani posebno.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

no limit
Kontakt:

Post Postao/la no limit » 05 apr 2010, 21:46

slani grad je napisao/la:
johnnyHZ je napisao/la:imal te snimke utakmice :D sto ste poslali SPORTSPOER.BA ....da i nju nepravite koliko i stadion :D
imal vama da ko nije kriv..mislim,poceli ste vezat poraze u seriji...te bolji ste od Slobode pa zijan odmesara iz Tz,te poraz od travnika a bili bolji pa ide poraz od laktasa a vi bolji..najbolje da se vi iskljucite iz lige jer ste ovu prevazisli..a vrhunac ironije vase leprsavosti je 7 crvenih kartona u 3 utakmice..zato djeco..ppssttt :D
Za vas institucija vazda bili i ostali,dali smo igraca sto vi necete za zivota,plus o uspjesima da ne pricamo a tek navijaci kad ove vase vidim tek se onda ponosim sto sam Hordas!

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 05 apr 2010, 22:22

no limit je napisao/la:
Za vas institucija vazda bili i ostali,dali smo igraca sto vi necete za zivota,plus o uspjesima da ne pricamo a tek navijaci kad ove vase vidim tek se onda ponosim sto sam Hordas!
institucija,razguli :roll:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 05 apr 2010, 22:28

Nemoj ga dirat,vidis da im Suman odlazi,igraci dobijaju zute i crvene ko ludi,posteni ljudi tj.MESARI :D

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 06 apr 2010, 06:22

Kad sam vec krenuo sa rodjendanskim cestitkama sledeca je upucena mladom igracu Slobode,Mirzi Zonicu koji danas slavi 19. rodjendan.
BosnaE

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 06 apr 2010, 09:44

newton_heath_lyr je napisao/la:Kad sam vec krenuo sa rodjendanskim cestitkama sledeca je upucena mladom igracu Slobode,Mirzi Zonicu koji danas slavi 19. rodjendan.
Potpisujem i pridružujem se čestitci.
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 06 apr 2010, 10:35

Glavaš: Interesuje me samo Sloboda
Jučer se u medijima pojavila informacija da njemački drugoligaš, Arminia iz Bilefelda želi angažovati Vlatka Glavaša kao novog šefa stručnog štaba.
Međutim, prema posljednjim informacijama, pojedini premijerligaši su također zainteresovani za dovođenje Vlatka Glavaša na svoju klupu.

Ovu informaciju smo odlučili provjeriti kod trenera Slobode koji se trenutno nalazi na dvodnevnom odmoru u Dusseldorfu.

Navijači Slobode ne trebaju strepiti, prema onome što nam je Glavaš rekao i u nastavku sezone će sjediti na klupi Slobode.

Ne bih sada mnogo o ponudama, istina je da ima interesovanja pojedinih klubova ali nije lijepo u ovom trenutku pričati o tome. Jedino što trenutno znam je da sam trener Slobode i samo me to interesuje, želim izboriti opstanak u Premijer ligi i timu sa Tušnja ne bi tek tako okrenuo leđa. Sa Slobodom imam ugovor na šest mjeseci a šta će dalje biti vidjet ćemo... kazao je Glavaš .

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 06 apr 2010, 16:18

Zagreb gradi novi stadion sa privatnim kapitalom, Tuzli je to iz poniženja!?
Subota, 03 April 2010 11:58
Vjerujemo da većina Tuzlaka koji, kroz informativne emisije i pisane sadržaje koji dolaze iz susjedne Hrvatske, prate dešavanja oko izgradnje novog stadiona u Zagrebu, često uzdahnu kada čuju na koji način i ukojim rokovima će Dinamo i drugi hrvatski klubovi dobiti moderno sportsko zdanje.

Pitate se šta zajedničko imaju Tuzla i Zagreb? Ne mnogo toga, ali rušenje ugleda grada svaki put kada dođe vrijeme licenciranja gradskih stadiona za nastupe u domaćim i evropskim takmičnjima, isti im je problem.

Zagrebački "Maksimir" i tuzlanski "Tušanj" već odavno su na na granici ispunjavanja uslova da se njima igraju, u slučaju Dinama međunarodne, a u slučaju Slobode i domaće utakmice. Tuzlaci su se već odavno morali zastidjeti zbog toga što su evropske utakmice igrali u Ugljeviku, dok prvi ljudi Dinama najavljuju da će naredne utakmice igrati u omalenoj varošici Velikoj i njihovoj "Zec Areni".

Da bi svojim klubovima obezbjedili uslove koje zaslužuju i zagrebačko i tuzlansko vodstvo grada se odlučilo graditi nove stadione. Ali na dva potpuno drugačija načina, zbog kojih i ispisujemo ove redove.

Naime, čelnici Zagreba grada čiji godišnji budžet iznosi blizu milijardu eura, shvativši da ne mogu sami podnijeti investiciju od 49 miliona eura, odlučuli su novi stadion na "Kajzerici" graditi zajedno za privatnim poduzetnicima, koji će ulagati u poslovne prostore, te tako omogućiti svjež kapital za planirani tempo gradnje stadiona za 15. 000 gledatelja.

- Grad Zagreb iz proračuna ne može izgraditi stadion, zato smo se odlučili na javno - privatno partnerstvo – istakli su iz gradskog poglavarstva Zagreba.

U Tuzli su stvari tekle obrnutim tokom. Odluka općinskih vlasti je bila odlučno NE privatnom kapitalu, te ulazak u projekat vrijedan 20 miliona KM koje će finansirati isključivo poreski obveznici Tuzle.

Rezultat takve odluke je naoko vidljiv. Sjeverna tribina koja je petina ukupne investicije, i koja bi trebala biti gotova do početaka jula 2010, stidljivo se nazire iz poprilično pustog gradilišta. Razlozi su jednostavni. Koliko para – toliko muzike.

Još od prošlogodišnjih planiranih 4 miliona KM za izgradnju Sjeverne tribine, rebalansom je umanjeno 1.850.000 KM. Sa ostatkom novca, te očitom neizainteresovanošću kantonalne i federalne vlasti da učestvuju u ovom projektu, teško je predvidjeti kada će biti završena i započeta tribina, a o cijelom kompleksu ne smijemo niti razmišljati.

Međutim, situacija se sigurno može popraviti, ako gradske vlasti odluče promijeniti kurs. Očito je da sami ne mogu dalje. Prodati poslovne prostore ispod samo jedne tribine sigurno nije grijeh, niti nešto što ne rade i drugi i mnogo bogatiji gradovi od Tuzle. Daleko veći grijeh je da generacije nogometaša Slobode u narednih deset godina, pamte kako su svoje najveće utakmice igrale na gradilištu, a ne na stadionu koji bi trebao biti ponos Tuzle.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 06 apr 2010, 16:29

Jbg tako je kako nam je,al evo od 1 aprila pocinju gradit jos jednu tribinu na Tusnju,valjda ima nesh od toga .

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 06 apr 2010, 16:53

harry_90 je napisao/la:Jbg tako je kako nam je,al evo od 1 aprila pocinju gradit jos jednu tribinu na Tusnju,valjda ima nesh od toga .
gdje si to nasao...kakvu tribinu..pa ni sjever nisu poceli kako treba radit :?

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 06 apr 2010, 17:01

harry_90 je napisao/la:Jbg tako je kako nam je,al evo od 1 aprila pocinju gradit jos jednu tribinu na Tusnju,valjda ima nesh od toga .
eto imas gore napisano kad radovi pocinju,haman opstina izdvojila pare za tribinu .

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 06 apr 2010, 17:04

harry_90 je napisao/la:
eto imas gore napisano kad radovi pocinju,haman opstina izdvojila pare za tribinu .
ako mislis na ovaj tekst sto si ti postavio to je za sjevernu tribinu...nema tu nove brate

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 06 apr 2010, 17:10

Ok,al vazno je da se radi,polako ce sve doci na svoje.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 06 apr 2010, 18:35

Kako ce biti izgradjena i od cijih para nije bitno! Nek se glupani okrenu prodaji poslovnih prostora ispod tribine ako ne moze drugacije!
Mene apsolutno boli k.ta ko ce praviti ili kupiti poslivni prostor.
Bitno je da se napravi stadion!!!!!!!!!!!!!
:twisted:
Cuj glupana nece da prodaju poslovne prostore'?!!!!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 06 apr 2010, 19:56

Probisvjet je napisao/la:Kako ce biti izgradjena i od cijih para nije bitno! Nek se glupani okrenu prodaji poslovnih prostora ispod tribine ako ne moze drugacije!
Ne brini prodat ce oni cim prvi tal naleti :lol: :lol:
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 06 apr 2010, 20:00

Probisvjet je napisao/la:Kako ce biti izgradjena i od cijih para nije bitno! Nek se glupani okrenu prodaji poslovnih prostora ispod tribine ako ne moze drugacije!
Ne brini ti prodace,cim se neko javi ;)

Babilon
Kontakt:

Post Postao/la Babilon » 06 apr 2010, 21:40

Evo mnoge se momcadi zale na Slobodino gostoprimstvo pa me zanima realno gledanje nekog simpatizera koji svake subote prati Slobodu pa ima li istine o toj tolikoj grubosti o kojoj se govori,citam po forumu da su Sarajlije se zalile i to dva puta :mrgreen: ,pa onda da su Varei iz Sirokog izbili zub,Wagnera polomili i sl.
HSK Zrinjski Mostar

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 06 apr 2010, 22:54

Babilon je napisao/la:Evo mnoge se momcadi zale na Slobodino gostoprimstvo pa me zanima realno gledanje nekog simpatizera koji svake subote prati Slobodu pa ima li istine o toj tolikoj grubosti o kojoj se govori,citam po forumu da su Sarajlije se zalile i to dva puta :mrgreen: ,pa onda da su Varei iz Sirokog izbili zub,Wagnera polomili i sl.
prvo..de mi reci gdje su to sarajlije izgubile a da se nisu zalile :roll: :roll: ..za ovog vareu nemam pojma al nije nemoguce da je popio lakat i da mu je neko izbio zub..toga ima na svakom terenu na svijetu...od engleske do zimbabvea....ne kontam otkud to da se samo na Tusnju igra grubo :? ...Slobodu gledam i na strani i kuci i istina je da igraci stoje cvrsce na terenu kad igraju domace a to rade sve ekipe u ovoj smijesnoj ligi...osim toga ako igramo tako grubo i nedozvoljavamo igru protivniku kako laktasi pobijedise u TZ,kako pobijedi modrica u TZ,kako olimpik odigra nerjeseno u TZ pa kako Sloboda odigra nerijeseno u gradaccu uz 2 postignuta gola na strani sto moras priznat da je rijetkost kod nas...moj ti je savjet da sto manje citas sarajevsku stampu koja je totalno okrenuta prema zelji i sarajevu...nemoze proc dan a da u avazu ne izadze jel skoro imo meku il tvrdu stolicu i kako je alaim reko da su pokradeni :roll:

Butmiran
Kontakt:

Post Postao/la Butmiran » 06 apr 2010, 22:55

Babilon je napisao/la:Evo mnoge se momcadi zale na Slobodino gostoprimstvo pa me zanima realno gledanje nekog simpatizera koji svake subote prati Slobodu pa ima li istine o toj tolikoj grubosti o kojoj se govori,citam po forumu da su Sarajlije se zalile i to dva puta :mrgreen: ,pa onda da su Varei iz Sirokog izbili zub,Wagnera polomili i sl.
prvo..de mi reci gdje su to sarajlije izgubile a da se nisu zalile :roll: :roll: ..za ovog vareu nemam pojma al nije nemoguce da je popio lakat i da mu je neko izbio zub..toga ima na svakom terenu na svijetu...od engleske do zimbabvea....ne kontam otkud to da se samo na Tusnju igra grubo :? ...Slobodu gledam i na strani i kuci i istina je da igraci stoje cvrsce na terenu kad igraju domace a to rade sve ekipe u ovoj smijesnoj ligi...osim toga ako igramo tako grubo i nedozvoljavamo igru protivniku kako laktasi pobijedise u TZ,kako pobijedi modrica u TZ,kako olimpik odigra nerjeseno u TZ pa kako Sloboda odigra nerijeseno u gradaccu uz 2 postignuta gola na strani sto moras priznat da je rijetkost kod nas...moj ti je savjet da sto manje citas sarajevsku stampu koja je totalno okrenuta prema zelji i sarajevu...nemoze proc dan a da u avazu ne izadze jel skoro imo meku il tvrdu stolicu i kako je alaim reko da su pokradeni :roll:
Gdje god je to bilo regularno. ;)
Svijet kada ruši se grade nisi sam, uvijek uz tebe sam ja spreman život da ti dam!

R.I.P. VEDRAN PULJIĆ

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.