BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

proFCB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la proFCB » 25 feb 2015, 16:34

tuzlak1987 je napisao/la: Te procjene da BVB daje 2 gola su sve na osnovu nekih nada, zelja, ako bude i to dok su na Juventusovoj strani ipak neki argumenti. Prije ce Juventus zabiti 2 gola nego BVB kad ti kazem.. :mrgreen:
Ipak nije to ekipa koja ce u atmosferi izgoriti ili nesto u tom fazonu protiv BVB koja nije kakva je bila prosle godine.

Primjera radi sta je sinoc BVB uradio? Bila je takva situacija da je lako mogao biti rezultat 3:0, a ne 2:1 jer BVB nije napravio par postenih napada. Tako da te teorije da ce proraditi i to protiv jedne od boljih odbrana danasnjice su u domenu nadanja samo.
De mi samo reci je li ti pratis utakmice njemacke Bundeslige?
Stern des Südens

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 25 feb 2015, 16:43

tuzlak1987 je napisao/la:Te procjene da BVB daje 2 gola su sve na osnovu nekih nada, zelja, ako bude i to dok su na Juventusovoj strani ipak neki argumenti.
Te procjene su vrlo realne. Argument sam ti dao u vidu prošlogodišnjeg dvomeča s Realom, kada su također bili u krizi. Jedan od argumenata bi mogao biti i prošlogodišnje brukanje šampiona Italije u Ligi prvaka, što nam govori da Juventus ipak nije u stanju igrati dobro u kontinuitetu u najjačem klupskom takmičenju u Evropi. :hmmmmm:
tuzlak1987 je napisao/la:Primjera radi sta je sinoc BVB uradio? Bila je takva situacija da je lako mogao biti rezultat 3:0, a ne 2:1 jer BVB nije napravio par postenih napada.
Pročitaj prvu rečenicu mog posta. ;)
tuzlak1987 je napisao/la:Tako da te teorije da ce proraditi i to protiv jedne od boljih odbrana danasnjice su u domenu nadanja samo.
Mislim da precjenjuješ Juventusovu odbranu, ali eto, sve će ti se samo kazati ako Nijemci odigraju onako kako znaju, a to sigurno nije nemoguć scenario.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 25 feb 2015, 16:44

proFCB je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la: Te procjene da BVB daje 2 gola su sve na osnovu nekih nada, zelja, ako bude i to dok su na Juventusovoj strani ipak neki argumenti. Prije ce Juventus zabiti 2 gola nego BVB kad ti kazem.. :mrgreen:
Ipak nije to ekipa koja ce u atmosferi izgoriti ili nesto u tom fazonu protiv BVB koja nije kakva je bila prosle godine.

Primjera radi sta je sinoc BVB uradio? Bila je takva situacija da je lako mogao biti rezultat 3:0, a ne 2:1 jer BVB nije napravio par postenih napada. Tako da te teorije da ce proraditi i to protiv jedne od boljih odbrana danasnjice su u domenu nadanja samo.
De mi samo reci je li ti pratis utakmice njemacke Bundeslige?
Onako ali ovo nije ni slicno Bundesligi. Niti je bilo koja druga ekipa Bundeslige poslozena kao Juve osim Bayerna.
Vise da vi ne pratite Juventus. Jedno je kada Dortmund uvali tri gola u Bundesligi koja obiluje sa dosta golova i gdje su odbrane u odnosu na Italiju moze se reci poslozene amaterski.

Juve trenutno ima najucinkovitiju odbranu u Evropi, samo tri minimalna poraza u svim takmicenjima u utakmicama vjerovatno gdje nisu zasluzili da izgube( pogotovo protiv Olimpiacosa i Genoe), 22 primljena gola u 33 utakmice i 67 postignutih, a golove su primili u samo 14 utakmica. Znaci argumenti su na mojoj strani...Ovaka ekipa protiv Dortmunda nece izgubiti tako sto ce primiti 2 gola.
Vise sto se trebate brinuti je to hocel odbrana BVB biti na nivou da se utakmica ne bi zavrsila na poluvremenu..

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 25 feb 2015, 16:52

Claus je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Te procjene da BVB daje 2 gola su sve na osnovu nekih nada, zelja, ako bude i to dok su na Juventusovoj strani ipak neki argumenti.
Te procjene su vrlo realne. Argument sam ti dao u vidu prošlogodišnjeg dvomeča s Realom, kada su također bili u krizi. Jedan od argumenata bi mogao biti i prošlogodišnje brukanje šampiona Italije u Ligi prvaka, što nam govori da Juventus ipak nije u stanju igrati dobro u kontinuitetu u najjačem klupskom takmičenju u Evropi. :hmmmmm:
tuzlak1987 je napisao/la:Primjera radi sta je sinoc BVB uradio? Bila je takva situacija da je lako mogao biti rezultat 3:0, a ne 2:1 jer BVB nije napravio par postenih napada.
tuzlak1987 je napisao/la:Tako da te teorije da ce proraditi i to protiv jedne od boljih odbrana danasnjice su u domenu nadanja samo.
Mislim da precjenjuješ Juventusovu odbranu, ali eto, sve će ti se samo kazati ako Nijemci odigraju onako kako znaju, a to sigurno nije nemoguć scenario.
To za brukanje jeste bilo ali isto tako nije bila ova situacija. Velika je razlika izmedju Allegija i Contea, prvo u tome sto se sada igra 4312, dok se prosle godine igralo 352 koja ocito nije prolazila.. Uglavnom drugi je mentalitet, prosle godine nisi mogao ni da zamislis kako Juventus zabija 2 gola iz polukontri.

Uglavnom da je februar 2014. uvijek bih rekao da BVB ide dalje pored Juventusa. :thumbup:

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 25 feb 2015, 16:53

Tako sam i mislio... vidi jednu stvar BvB ima drasticno vecu konkurenciju u Bulli nego Juve u Italiji. Kao drugo Juventosovi primljeni i postignuti golovi u Seria A nisu neko mjerilo.

Pazi ovo sad ta ista kompaktna i brutalna odbrana Juventusa ove sezone prima golove od Atl. Madrid i od Olympiacosa u gostima po 1:0, zatim 2 od Olympiacosa kuci, jedino ste protiv Malmea sacuvali mrezu.
tuzlak1987 je napisao/la:Onako ali ovo nije ni slicno Bundesligi. Niti je bilo koja druga ekipa Bundeslige poslozena kao Juve osim Bayerna.
BAYERN I JUVENTUS NIKAKO U ISTI KOS, TO JE NEBO I ZEMLJA!!! Jedan Wolfsburg je za klasu bolje poslozena ekipa od Juventusa, a da ne pricamo o zadnje 2-3 sezone Dortmunda, gdje ste vi u 10minuta ispadali iz grupne faze lige prvaka.
Stern des Südens

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 25 feb 2015, 16:55

proFCB je napisao/la:Tako sam i mislio... vidi jednu stvar BvB ima drasticno vecu konkurenciju u Bulli nego Juve u Italiji. Kao drugo Juventosovi primljeni i postignuti golovi u Seria A nisu neko mjerilo.

Pazi ovo sad ta ista kompaktna i brutalna odbrana Juventusa ove sezone prima golove od Atl. Madrid i od Olympiacosa u gostima po 1:0, zatim 2 od Olympiacosa kuci, jedino ste protiv Malmea sacuvali mrezu.
tuzlak1987 je napisao/la:Onako ali ovo nije ni slicno Bundesligi. Niti je bilo koja druga ekipa Bundeslige poslozena kao Juve osim Bayerna.
BAYERN I JUVENTUS NIKAKO U ISTI KOS, TO JE NEBO I ZEMLJA!!! Jedan Wolfsburg je za klasu bolje poslozena ekipa od Juventusa, a da ne pricamo o zadnje 2-3 sezone Dortmunda, gdje ste vi u 10minuta ispadali iz grupne faze lige prvaka.
Nakon ovog cu zavrsiti diskusiju, svasta

Osim toga Atletico je protiv Juventusa u dvije utakmice imao jednu sansu i jednu polusansu. A Olympiacos je trebao primiti neka 3 gola u Pireju. Ali to ko je gledao znati ce..

Bayern jeste ispred Juventusa dosta, zato sam i rekao da je poslozen. Nisam niti rekao da je Juventus bolja ekipa..Ali reci to za Wolfsburg koji igra kako treba pola godine i koji je proteklih sezona bio kriminalna ekipa je za zatvora.

A o poredjenju Bundeslige i Serie A ne treba niti pricati, odbrane Bundeslige su u rangu Holandije. Nikakvih taktickih pripremanja kao u Serie A. I to za konkurenciju je upitno ali to je druga tema.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 25 feb 2015, 16:59, ukupno mijenjano 1 put.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 25 feb 2015, 16:58

Jos jedna stvar, trebas imati na umu da Juventus kao najjaci talijanski klub nije bolji od prve 3,4 ekipe njemacke lige. BvB je kako po igracima tako i po rezultatima u zadnje 3,4 godine drasticno jaci klub od Juventusa. BvB je i SADA jaca ekipa od Juventusa bez obzira na polozaj na tabeli, i u takvom jednom duelu izmedju te dvije ekipe, manje vise se nista Juventus ne pita nego BvB.
Sta ce oni uraditi, hoce li pogrijesiti,hoce li vas satjerati u 16metara i slicno.

City moze biti jak kao zemlja, ali oni kad dodju Bayernu nista se ne pitaju, jer Bayern vodi glavnu rijec u utakmici
Stern des Südens

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 25 feb 2015, 17:00

tuzlak1987 je napisao/la:
Claus je napisao/la:
To za brukanje jeste bilo ali isto tako nije bila ova situacija. Velika je razlika izmedju Allegija i Contea, prvo u tome sto se sada igra 4312, dok se prosle godine igralo 352 koja ocito nije prolazila.. Uglavnom drugi je mentalitet, prosle godine nisi mogao ni da zamislis kako Juventus zabija 2 gola iz polukontri.

Uglavnom da je februar 2014. uvijek bih rekao da BVB ide dalje pored Juventusa. :thumbup:
A po čemu se situacija toliko razlikovala? :hmmmmm: Manje-više isti roster, sličan način igre (izuzmemo li formaciju, mada to nije presudan faktor). Također se slažem da je velika razlika između Allegrija i Contea. Jedan je klasična prevara od trenera, a drugi je čovjek koji je oborio mnoge rekorde s Juventusom i kojeg između ostalog jako cijenim kao stručnjaka.

Inače, ne vidim da je situacija februara 2014. i 2015. drastično različita. BVB u nešto većoj krizi, prvenstveno jer su syebali stvari u prvom dijelu sezone, dok je Juventus tu negdje (podsjećam te da je Staru damu jedan gol Atletica dovodio do ponovnog ispadanja u grupnoj fazi).

Uglavnom, ja sam svoje rekao, nećemo ljudima više zachatavati temu. ;)

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 25 feb 2015, 17:00

proFCB je napisao/la:Jos jedna stvar, trebas imati na umu da Juventus kao najjaci talijanski klub nije bolji od prve 3,4 ekipe njemacke lige. BvB je kako po igracima tako i po rezultatima u zadnje 3,4 godine drasticno jaci klub od Juventusa. BvB je i SADA jaca ekipa od Juventusa bez obzira na polozaj na tabeli, i u takvom jednom duelu izmedju te dvije ekipe, manje vise se nista Juventus ne pita nego BvB.
Sta ce oni uraditi, hoce li pogrijesiti,hoce li vas satjerati u 16metara i slicno.

City moze biti jak kao zemlja, ali oni kad dodju Bayernu nista se ne pitaju, jer Bayern vodi glavnu rijec u utakmici
Polozio si.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 25 feb 2015, 17:03

proFCB je napisao/la:Jos jedna stvar, trebas imati na umu da Juventus kao najjaci talijanski klub nije bolji od prve 3,4 ekipe njemacke lige. BvB je kako po igracima tako i po rezultatima u zadnje 3,4 godine drasticno jaci klub od Juventusa. BvB je i SADA jaca ekipa od Juventusa bez obzira na polozaj na tabeli, i u takvom jednom duelu izmedju te dvije ekipe, manje vise se nista Juventus ne pita nego BvB.

Usra ga ti. Juve jest mozda slabije kvalitetniji od Bayerna ali poredit Juvea i one ublehe i prevare od ostalih timova u Bundeski (izuzev Dortmunda) je nedostatak postovanja. Po formi mozda jeste trenutno kao i sto je sada od Bajerna pola Engleske i Spanije ali kad bi odigrali 4-5 tekmi onda bi isplivo pravi kvalitet tih 2,3,4 u Njemackoj koji se redovno saginju ovim najboljim u vaznim tekmama.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 25 feb 2015, 17:05

Pa vidi, mozes ti mislit da ja tebe provociram i slcno. Al sad realno pogledaj gdje su talijanski klubovi u evropi u zadnjih 5godina... Najveci njihov domet??? 1/4 finale protiv Bayerna od prije 2 sezone??? A onda pogledaj njemacke klubove i sve ce ti postat jasno kad kazem da Juventus u Seria A nema konkurenciju kakvu BvB ima u Bundesligi!!! A u takvoj konkurenciji je BvB dva puta uzela ligu.

De mi uporedi jedan talijanski klub sa ekipom tipa Wolfsburga...ja cu iskreno reci da Seria A nema tako kvalitetnog kluba, pa to cak nije ni Juventus...
Stern des Südens

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 25 feb 2015, 17:07

Ovaj lik mahom stavi Juve u kos sa Wolfsburgom, S04, Leverkusenom, a znamo kako neke od ovih ekipa stradaju u lp kada nalete na ozbiljnijeg protivnika. :lol:
- Ed Woodward for Prime Minister !

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 25 feb 2015, 17:09

muamerc je napisao/la:Usra ga ti. Juve jest mozda slabije kvalitetniji od Bayerna ali poredit Juvea i one ublehe i prevare od ostalih timova u Bundeski (izuzev Dortmunda) je nedostatak postovanja. Po formi mozda jeste trenutno kao i sto je sada od Bajerna pola Engleske i Spanije ali kad bi odigrali 4-5 tekmi onda bi isplivo pravi kvalitet tih 2,3,4 u Njemackoj koji se redovno saginju ovim najboljim u vaznim tekmama.
Sta sam usrao??? Pa jedan Schalke ima polufinale lige prvaka prije nekoliko godina o cemu ce Juventus samo sanjati u narednih 10+godina!!! BvB finale, izgubljeno od tada ubjedljivo najjace ekipe na svijetu. Jedan Wolfsburg koji ce biti strah i trepet u evropi naredne godine, ako ne vec i ove!!!
Stern des Südens

Borusse00
Kontakt:

Post Postao/la Borusse00 » 25 feb 2015, 17:10

I ja nažalost moram teška srca reći da je juve favorit...
Pa mi nemamo osim Reusa igraća koj može donjeti prevagu na postavljenu obranu.. možda Gundo koj može odigrati 60 min maksimum na top nivou ali treba mu rovokopač Manny uz njega :D Auba nema tehnike za postavljene obrane poput ove juveove...
Pa ljudi moji mi jučer nismo ni približno ugrozili ih zato se mora reći po ko zna koj put hvala Chielliniu što nas je ostavio u igri :tokralju:
Weidenfuhler nikako više ne uljeva sigurnost i svaki šut je s distance je opasan.. a o ubacivanja koje oni forsiraju su strašno opasna jer je obrana u rasulu..
Bekovi su potmuno bezopasni u ofenzivi a skloni kiksevima u defenzivi, još nam nema Pišonje u uzvratu.. :plac:. A Shmele se totalno pogubio ovu sezonu i više nije opasan protiv Štuttgarta i Freiburga a da ne pričam o lp-u, pa jučer par čistih lopti dodao Vidalu ili Pogbi kao da im je suigrać, a o centaršutevima da ne pričam... Pa prošlih sezona nebi palo niti jednoj momčadi da im bekovi idu toliko visoko i ostavljaju puno prostora,šta je jučer bio slučaj sa Lichom i Evrom :crazy: Znači igru po bokovima ne budemo imali ni u uzvratu nažalost :roll:
Desna strana potpuno beskorisna a i da je Kampel ništa se nebi promjenilo.. A o Kubinim predstavama više mi se neda ni govoriti jer lik je propao totalno..
što se tiče cenera je za nadati se da Kagawica još malo podigne formu jer nam treba kao kruh jedan kreativac....
Za nadati se da će se standardo dobrom Reusu u jakim tekmama budu priključili Gundo jer bude igrao Manny pa će imati više prostora, Kagawa i Auba inače smo A revoir :crazy:

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 25 feb 2015, 17:13

OnlyUnited je napisao/la:Ovaj lik mahom stavi Juve u kos sa Wolfsburgom, S04, Leverkusenom, a znamo kako neke od ovih ekipa stradaju u lp kada nalete na ozbiljnijeg protivnika. :lol:
Upravu si, pogrijesio sam. Juve i S04 nmg nikako u isti kos,kada igraju redovno ligu prvaka, redovno prolaze grupnu fazu takmicenja (igraju polufinale istog), na cijem putu nastrada jedan talijanski klub, dok Juventus ispada u 1/4 finalu i grupama...
Stern des Südens

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 25 feb 2015, 17:19

proFCB je napisao/la:
muamerc je napisao/la:Usra ga ti. Juve jest mozda slabije kvalitetniji od Bayerna ali poredit Juvea i one ublehe i prevare od ostalih timova u Bundeski (izuzev Dortmunda) je nedostatak postovanja. Po formi mozda jeste trenutno kao i sto je sada od Bajerna pola Engleske i Spanije ali kad bi odigrali 4-5 tekmi onda bi isplivo pravi kvalitet tih 2,3,4 u Njemackoj koji se redovno saginju ovim najboljim u vaznim tekmama.
Sta sam usrao??? Pa jedan Schalke ima polufinale lige prvaka prije nekoliko godina o cemu ce Juventus samo sanjati u narednih 10+godina!!! BvB finale, izgubljeno od tada ubjedljivo najjace ekipe na svijetu. Jedan Wolfsburg koji ce biti strah i trepet u evropi naredne godine, ako ne vec i ove!!!
Salke danas nije ni sjena onog sto je igrao polufinale a o Dortmundu da ne govorimo. Leverkuzen moze igrati sa ekipama tipa Monako, Benfika, Basel i sl, kad naleti na Barsu, Real, Engleze onda je to 4+ razlike u dva meca. Wolsburg cu pricekati da odigra u LP jakih tekmi da onda ocijenim stvarni kvalitet. Tako i za ostale klubove koji se bore za LP u Njemackoj.

Bajern u Bundeski ima redovno 20+ razlike u odbosu na drugog. Toliko o snazi konkurencije tj drugom, trecem i tako dalje. U Italijanskoj bi imao slicno ali u odnosu na mozda 4tog, dok bi vjerujem po procijeni, Juveu bjezao 5-6 bodova i mozda Romi 10-15.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 25 feb 2015, 17:24

Oj Boze dragi s kim ja raspravljam...koja ekipa u Seria A je bolja od njemacke??? Pa bi Bayern ima 5-6 bodova vise u odnosu na Juventus...koja bi to ekipa mogla pobijediti Bayern???
muamerc je napisao/la:Salke danas nije ni sjena onog sto je igrao polufinale a o Dortmundu da ne govorimo. Leverkuzen moze igrati sa ekipama tipa Monako, Benfika, Basel i sl, kad naleti na Barsu, Real, Engleze onda je to 4+ razlike u dva meca. Wolsburg cu pricekati da odigra u LP jakih tekmi da onda ocijenim stvarni kvalitet. Tako i za ostale klubove koji se bore za LP u Njemackoj.
A je li ti shvatas da Juventus i ostali klubovi iz doticne lige ne mogu odigrati utakmice,kada ih pola ekipa vec ispadne na prijemnom... Pa najbolji klub Seria A ispada u grupnoj fazi lige prvaka, a ove sezone im je jedan go odlucivao da li ce opet napustit takmicenje u grupama
Stern des Südens

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 25 feb 2015, 17:28

Sinoć da je umjesto BVB-a bio Bauern, Barca ili Real, Juve bi primo lagano 4-5 komada. Totalno neubjedljiva igra, ustvari nisu imali igre uopšte, sve što su učinili je bilo nekim soliranjem bez osmišljenih akcija. Kad nas je takav protivnik dobio onda možemo zamislit' kakvi smo mi bili. :mrgreen:

Samo mi je žao što nas je virus pohar'o, pa smo igrali bez Kagawe i Kampla, što je velika sreća za Juve, jer Ćiro i Miki su otprilike bili igrači manje, s kojima se ne može kombinovat' i razbit' jača odbrana, posebno žabarska.

I jači su padali u Dortmundu. Real je prošle sezone imao samo jedan poraz u LP i to na Westfalenu gdje su jedva spasili da tekma ne ode u produžetke tj. da ne prime 3 komada. S Kagawom, Kamplom, Aubom u špicu i Benderom kao razbijačem na sredini terena ubijeđen sam da možemo razmontirat' onakav Juve sa više golova razlike. :kafa:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 25 feb 2015, 17:32

Sjajno prvo lose drugo poluvrijeme sinoc...kagawa nije igrao jer klopp nije htio DA otkrije sve karte pred revans...ginter je bio sjajan I jos godinu 2 I bice to vrhunski igrac...weidi je spreman za penzije ona reakcija kod prvog gola, hm pa zbog onakvih stvari se gube titule...vidjelo se DA ste jaci I sa benderom u timu u uzvratu ce te IH ubit presingom...proci ce kao real prosle godine na westfallenu...krenut sa aubom a ciru cuvat za zadnjih 20 minuta

Borusse00
Kontakt:

Post Postao/la Borusse00 » 25 feb 2015, 18:00

Rezultati Juvea na gostovanjima u 2 godine na gostovanjima u lp :facepalm:
København - Juventus 1 -1
Real Madrid Juventus 2-1
Galatasaray Juventus 1-0
Atletico Madrid Juventus 1-0
Olympiacos Juventus 1-0
Malmo Juventus 0-2
Jedna pobjeda protiv ekipe kojoj i nije mjesto u lp :wave:
Tako da se to može proći :zviz:

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.