Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: Edin Džeko
Kad ce vise ovaj da objavi spisak. Ima forumasa ovdje koji bi da mu se sjete familije 
Dzeko pravi spisak? Ili? Nisam u toku..
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997
- DonCorleone
- Kontakt:
Dakle promjena Dzeko - Bony ili Dzeko - Jovetic je promjena za igraca manje ofanzivnog? Naravno.Virtu4l je napisao/la: Vadi ga, a ubacuje igrače koji su manje ofanzivni, dakle to ne može biti povezano sa povjerenjem, već sa promjenom taktike.
Sakrivas se bespotrebno iza taktike, jer Pelle odlucuje taktiku iskljucivo po formi igraca, iz tog razloga ne moze biti istinito da Pelle pocinje utakmice samo sa Aguerom posto je prvi napadac kao sto si iznad napisao, nego itekako zna kombinovati kao sto smo vidjeli juce protiv Barcelone.
Vjeruj mi, svi smo mi gledali i navijali da Negredo NEzabije, ili Balotelli ili da sada Bony promasi, jer svi mi itekako znamo sta to za Edina znaci. Pelle nema interesa da Edina hrani samopouzdanjem i da investira u njega, pod Pellegrinijem igra uvijek onaj ko trenutno ima nesto bolju formu.
Nazalost je to kratkotrajna investicija u igraca, jer forma brzo i cesto varira. Nije ovo gospodin Jürgen Klopp pa da investira u svoje igrace i kada ne pogadjaju (Immobile, Mkhitaryan) i da ih javno preko medija podrzava. Ali sta ti znas o tome, nista.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Ne, ne, lijepo sam ti gore napisao koja promjena, džaba spinuješ, ponoviću,DonCorleone je napisao/la:Dakle promjena Dzeko - Bony ili Dzeko - Jovetic je promjena za igraca manje ofanzivnog? Naravno.
Virtu4l je napisao/la:kad ga mijenja, umjesto njega uglavnom ubacuje defanzivnijeg igrača, kao npr. Fernanda, Milnera, Lamparda, Navasa...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- DonCorleone
- Kontakt:
Kada shvatis da je Pelle trener koji je iskljucivo zainteresovan za trenutni, staticni rezultat i da bira taktiku i formaciju iskljucivo po trenutnoj formi, da nema volje a ni vremena da izgradjuje igraca, da ga hrani samopouzdanjem (kod Edina veoma bitna komponenta), da kupuje samo izgradjene i u odredjenom periodu atraktivne igrace radi forme, jer je stolica City-a vruca (on nema pravo na kiks, nikada), tada ces shvatiti da Edin u Cityu zavisi iskljucivo o njegovoj formi (ogroman pritisak) i da ima podrsku samo i iskljucivo ako igra iznadprosjecno (ogroman pritisak!). Za ovo sto pisem nije dovoljno samo pratiti utakmicu, nego je bitno i shvatiti. Tu se nas dvojica razlikujemo
.
Dakle, kao sto sam i gore pisao, potvrdicu ponovo, Edin igra uvijek pod ogromnim pritiskom i NEMA njemu potrebno povjerenje iz gore navedenih razloga. Ako sada nisi shvatio, neces nikada i mozes se komotno vaditi dalje na taktiku Pellegerinija.
Dakle, kao sto sam i gore pisao, potvrdicu ponovo, Edin igra uvijek pod ogromnim pritiskom i NEMA njemu potrebno povjerenje iz gore navedenih razloga. Ako sada nisi shvatio, neces nikada i mozes se komotno vaditi dalje na taktiku Pellegerinija.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 25 feb 2015, 20:06, ukupno mijenjano 2 puta.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Vođeni tom logikom, dolazimo do zaključka da je Edin već 4 godine u formi 
I da, fascinantno je kad se uporedi tvoj prvi post na ovu temu sa ovim posljednjim...
I da, fascinantno je kad se uporedi tvoj prvi post na ovu temu sa ovim posljednjim...
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- DonCorleone
- Kontakt:
Dolazimo do zakljucka da trebas ovo sto sam iznad napisao procitati i dobro prostudirati prije nego sto mi tako odgovoris.
Šta imam studirati, nakon što ti je svaki argument razbijen, okrećeš se starom dobrom spinovanju kao i uvijek.
Čuj igraće samo onaj ko je u formi, pa da je do toga, Demichelis ne bi igrao ni na Playstationu. Igrač može biti u formi samo ako igra, na klupi je sigurno neće razviti.
Čuj igraće samo onaj ko je u formi, pa da je do toga, Demichelis ne bi igrao ni na Playstationu. Igrač može biti u formi samo ako igra, na klupi je sigurno neće razviti.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- DonCorleone
- Kontakt:
Gore sam ti napisao kako City i Pelle funkcionisu i da to igracu kao Edinu ne odgovara jer je pod konstantnim pritiskom i jer nema dovoljno povjerenje sa strane Pellegrinija (jer ovaj gleda samo sebe, Edin ga ne zanima ni najmanje, kao ni Jovetic itd.) a ti se sada vadi klupom, taktikom, Demichelisom i pobijaj moje argumente dalje na samo tebi jasan nacin
. Bilo bi mi drago kada bi barem nekada nesto i procitao sto napisem prije nego sto napises bilo kakav odgovor kao iznad.
Ne može, jer ti u diskusiju ulaziš sa hejtom, isto si pisao i prošle godine pa kad Edin razbi čitavu ligu na proljeće i donese titulu - nigdje te.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
džakailibu
- Kontakt:
realno, džeko je odlican igrac. sa svim svojim manama i vrlinama d bi bio upamcen kao world class potrebno je da zabija zicere a na zalost on to ne radi. i ono sa penalima pokazuje njegove manjkavosti. na zalost, napadac njegovog kova ne smije masiti onakve zicere kao sinoc.i to mu nije prvi put. inace igracina.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Sinošnja izmjena Edina je čisto zbog toga što Edin nije još u punoj fizičkoj spremi. Ne znam stvarno koje očekivao da će Aguero izaći, on im je najbolji igrač, iako je Edin jučer bolje odigrao ali Aguero je prvi izbor. Svi smo se mi molili da ne zabije Tevez, Balotelli, Negredo itd ali sve te igrače je Edin ispratio i donosio titule Cityju.
Iako su meni često glupe izmjene Pellegerinia ali...
Iako su meni često glupe izmjene Pellegerinia ali...
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- DonCorleone
- Kontakt:
Ah naravno, stigli smo od taktike i Demichelisa do hejtaVirtu4l je napisao/la:Ne može, jer ti u diskusiju ulaziš sa hejtom, isto si pisao i prošle godine pa kad Edin razbi čitavu ligu na proljeće i donese titulu - nigdje te.
Zašto izbrisa prethodni post
bar si nešto naučio, drago mi je što si sve oprezniji i oprezniji 
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- DonCorleone
- Kontakt:
Nisam sigurno radi tebe obrisao
. Nego, zato sto sam ti direktno odgovorio a momak iznad je bio izmedju, i izgledalo je kao da sam njemu odgovorio. Sve oprezniji i oprezniji
.
Virtu4l je napisao/la: Ma kakav Bony, treba da se desi čudo pa da on ugrozi Džeku. Bliži je Džeko Agueru, nego Bony Džeki.
- NoName
- Kontakt:
Šta ima kod vas, kako ide? Jeste šta dogovorili pa da možemo nastaviti normalne diskusije
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
- DonCorleone
- Kontakt:
Apsolutno.Rusilac je napisao/la:Ovo jednostavno nije istina.Na prste jedne ruke se mogu nabrojati utakmice ciji kraj je Dzeko docekao na terenu,cak i one u kojima je bio igrac utakmice.Kad ti uzme 20-25 minuta utakmice to nije isto.Chinaglia je napisao/la: ovo jednostavno nije istina, da ne upotrijebim neki teži termin! Pelle je x puta pokazao, koliko zaslužiš, toliko ćeš igrat', tako da je sve do samog igrača, a ti si od Pellea napravio Mancinija
Pellegrini je idiot kao i Mancini,dokaz su pare kojima raspolaze,igraci koje dovodi i rezultati koje postize.City se nicim ni za milimetar nije pomakao iz ere Roberta Mancinija.
Imati tolike pare na raspolaganju a dovesti Bonya moze samo kompletan idiot.
City je klub u kojem trebas ostvariti odmah pozitivan rezultat. Pelle nema vremena a vjerovatno ni volje da se bavi izgradnjom vlastitih igraca niti jacanjem njihovog samopouzdanja kroz odredjen period. Njemu treba danas rezultat, dakle igraju uvijek oni u najboljoj formi, sto je svakako mac sa dvije ostrice.
Za Edina to znaci sledece, igraces ako si u dobroj formi i pruzas iznadprosjecne partije, u suprotnom nema milosti, ides na klupu (zato je nemoguce biti konstantan u njegovom slucaju). Meni je City i njihov nacin poslovanja iz tog razloga odvratan i ne cudi da se nisu pomakli kao sto si napisao. Nikada oni nece nista uraditi na internacionalnoj sceni na ovakav nacin i meni licno bi bilo puno draze vidjeti ga u saradnji sa trenerom koji cijeni njegov kvalitet neovisno o trenutnoj formi.
Da, druže, u pravu si. Koliko ja znam, Espanyol je već daleko odmakao u pregovorima sa nekolicinom najrenomiranijih trenera današnjice, i nama ostaje nadati se da će ga preuzeti upravo tip trenera kojeg si ti gore opisao. A onda će i Edinova zvijezda još više sijatiDonCorleone je napisao/la: meni licno bi bilo puno draze vidjeti ga u saradnji sa trenerom koji cijeni njegov kvalitet neovisno o trenutnoj formi.
- Goalgetter
- Kontakt:
Najjaci su mi ovi komentari navijaca Fenerbahcea na Edinovom fan pageu sto spamaju na svakoj slici..
Edin muslim <3 Come to Fenerbahce bro.
Fenerbahçeye gel dzeko mutlu olursun fenerbahçe aşktır

Edin muslim <3 Come to Fenerbahce bro.
Fenerbahçeye gel dzeko mutlu olursun fenerbahçe aşktır