Emir Spahić

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

TomBrajder
Kontakt:

Re: Emir Spahić

Post Postao/la TomBrajder » 26 feb 2015, 17:13

harixs je napisao/la:koja lavina takticara i sveznajucih i koji detalji se tu samo iznose, ostao sam zabezeknut :o

moze i ovako, Emir je postavio lijevu umjesto desne noge :roll:
A moze i ovako, tele je koristilo lijevu nogu umjesto mozga :roll:

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 26 feb 2015, 17:17

TomBrajder je napisao/la:
harixs je napisao/la:koja lavina takticara i sveznajucih i koji detalji se tu samo iznose, ostao sam zabezeknut :o

a sta je crni koristio, mora da je srednju :lol:

TomBrajder
Kontakt:

Post Postao/la TomBrajder » 26 feb 2015, 17:19

harixs je napisao/la:
TomBrajder je napisao/la:

a sta je crni koristio, mora da je srednju :lol:
Ne znam, eto ti izgleda znas :lol:

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 26 feb 2015, 18:49

DonCorleone je napisao/la:
Sta je bilo sa ostalim igracima? Sto nisu zaustavili probijanje po nasoj lijevoj strani? Naprimjer lijevi bek? Dje je taj bio? Dje su bili zadnji vezni? Ispade u obrnutom zakljucku da ovisimo o izvanrednom Spahicu, ako on kiksa, nema ni nas.
Nisu oni nista posebno probijali po lijevoj strani, mozda bi trebao ponovo pogledati utakmicu? Po vasoj prici ispada da su konstantno dolazili po 2-3 igraca protiv samog Spahica medjutim to se nije desavalo. Desavale su se situacije 1 na 1 (nema nista cudno ili neobicno u tome da stoper pokriva prostor iza beka kada ovaj ode naprijed) u kojima je Spahic redovno ispadao i to na jedan vrlo jeftin nacin. To je proslost ali ne volim ovo prekrajanje historije.

Motokultivator
Kontakt:

Post Postao/la Motokultivator » 26 feb 2015, 18:54

JonSnow je napisao/la:
harixs je napisao/la:
nisam znao da kada igras sa 3 covjeka pozadi da to znaci da jedan od njih mora pokrivati dvije pozicije. :hmmmmm:

sta i ovi treneri nece izmisliti:
slika
Kako te nije sramota da opravdavaš onu prevaru od selektora. Kao prvo naša taktika na toj utakmici ne može se nazvati taktikom kao drugo ne može se usporediti s ovom na slici. MI smo imali vezni red nakrcan dizelašima i sporim igračima dok su nam u zadnjoj liniji igrala dva štopera i jedan bek dakle mi smo u stvari zahvaljujući trenerskom magu iz Zavidovića igrali taktiku BEZ LIJEVOG **** BEKA U UTAKMICI U KOJOJ JE PROTIVNIK NAJJAČI PO DESNOM KRILU moram i boldat i povećat da vidiš jer si očito slabovidan jer toliko lud ne možeš biti. Da si stavio najboljeg stopera na tu poziciju ispadao bi ko budala jer smo imali propuh po toj srani jer je po zamisli trenerskog genijalca Lulić trebao biti i krilo i bek ali i retardiranom čovjeku je bilo vidljivo nakon 5 min da to ne fercera, da ne fercera vezni red pun dizelaša, da ne fercera odbarana i da ne fercera ništa. I sad mi tlak skoči kad se sjetim sastava kojeg sam vidio na ekranu pred utakmicu.
Nema... :oops: :oops: a ni pameti..
You can take forum away from Ahmo.
But you can never take Ahmo away from forum.
:kafa:

x

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 26 feb 2015, 19:04

calcio je napisao/la:
Sta je bilo sa ostalim igracima? Sto nisu zaustavili probijanje po nasoj lijevoj strani? Naprimjer lijevi bek? Dje je taj bio? Dje su bili zadnji vezni? Ispade u obrnutom zakljucku da ovisimo o izvanrednom Spahicu, ako on kiksa, nema ni nas.
Nisu oni nista posebno probijali po lijevoj strani, mozda bi trebao ponovo pogledati utakmicu? Po vasoj prici ispada da su konstantno dolazili po 2-3 igraca protiv samog Spahica medjutim to se nije desavalo. Desavale su se situacije 1 na 1 (nema nista cudno ili neobicno u tome da stoper pokriva prostor iza beka kada ovaj ode naprijed) u kojima je Spahic redovno ispadao i to na jedan vrlo jeftin nacin. To je proslost ali ne volim ovo prekrajanje historije.
Ma kojeg beka čovječe, ko je na toj utakmici bio bek? Gdje je bilo krilo ako je bek stalno trčao naprijed?
Bilo ga je u pi.čki materinoj.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 26 feb 2015, 19:05

Opet prekrajanje historije. Ma igrali smo bez golmana protiv Nigerije, eto ako ce vam biti lakse, ovo je bila nasa postava:

----------------------------
Mujdza-Sunjic-Spahic-Lulic
----Medunjanin---Besic---
Hajrovic--Pjanic--Misimovic
-------Dzeko--Begovic---------

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 26 feb 2015, 19:14

Goalgetter je napisao/la:Emirova katastrofalna partija po meni nema puno veze sa taktikom, njegova licna krivica, i jedna od onih utakmica gdje je osudjen na kiksanje, takav je igrac. Dosta tekmi zaredom fenomenalan, i onda kiksa u dosta vaznim susretima Igracu njegovog kalibra se ono nije smijelo desi. A uz to jos kad dodas katastrofalnu taktiku (zapravo taktike nije bilo), plus jos doza peha i nepravde, dobije se onaj rezultat protiv Nigerije.
Tebi sam odavno htio reci da po pitanju Spahica i ti spadas u njegove hejtere ili jednostavno ne razumijes se bas u fudbal.Jedno od to dvoje.
Jer kako objasniti to osudjen na kiksanje i sta to znaci.
Igraci imaju dobre partije i lose partije i to svi bez izuzetka,ne postoji igrac koji je svaku utakmicu odigrao dobro i koji nije imao katastrofalnih izdanja,kikseva,gresaka koji su skupo kostali njegovu ekipu.
Pogotovo odbrandbeni igraci,ja ga ne znam da nekad svojom greskom nije svoju ekipu kostao poraza.Uzet cu Kompanya kao primjer,vazi za vrhunskog stopera,kapiten Citya i belgijske reprezentacije,ja mu pamtim samo u zadnje dvije,tri sezone vise katastrofalnih gresaka nego Spahicu za cijelu karijeru.

Tako da te price o kiks igracu ja mogu razumijeti samo kao licni animozitet prema Spahicu,ono ja njega ne volim i trazim mu dlaku u jajetu,ne moze mi valjat ni ako odigra sto vrhunskih utakmica a samo jednu slabu.
Oprostit ces mi ali morao sam reagovati jer su neki od vas presli svaku mjeru.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 26 feb 2015, 19:18

calcio je napisao/la:Opet prekrajanje historije. Ma igrali smo bez golmana protiv Nigerije, eto ako ce vam biti lakse, ovo je bila nasa postava:

----------------------------
Mujdza-Sunjic-Spahic-Lulic
----Medunjanin---Besic---
Hajrovic--Pjanic--Misimovic
-------Dzeko--Begovic---------
Tak je to bilo na papiru na terenu je bila skroz druga priča. Mada i ovako gledajući ova postava izgleda umobolno. Miske na krilu; on, Pjanić, Medunjanin i Bešić u istoj postavi i Lulić na "beku"... pa da se zapitaš o mentalnom zdravlju čovjeka koji je ovo smislio.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 26 feb 2015, 19:23

Rusilac je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Emirova katastrofalna partija po meni nema puno veze sa taktikom, njegova licna krivica, i jedna od onih utakmica gdje je osudjen na kiksanje, takav je igrac. Dosta tekmi zaredom fenomenalan, i onda kiksa u dosta vaznim susretima Igracu njegovog kalibra se ono nije smijelo desi. A uz to jos kad dodas katastrofalnu taktiku (zapravo taktike nije bilo), plus jos doza peha i nepravde, dobije se onaj rezultat protiv Nigerije.
Tebi sam odavno htio reci da po pitanju Spahica i ti spadas u njegove hejtere ili jednostavno ne razumijes se bas u fudbal.Jedno od to dvoje.
Jer kako objasniti to osudjen na kiksanje i sta to znaci.
Igraci imaju dobre partije i lose partije i to svi bez izuzetka,ne postoji igrac koji je svaku utakmicu odigrao dobro i koji nije imao katastrofalnih izdanja,kikseva,gresaka koji su skupo kostali njegovu ekipu.
Pogotovo odbrandbeni igraci,ja ga ne znam da nekad svojom greskom nije svoju ekipu kostao poraza.Uzet cu Kompanya kao primjer,vazi za vrhunskog stopera,kapiten Citya i belgijske reprezentacije,ja mu pamtim samo u zadnje dvije,tri sezone vise katastrofalnih gresaka nego Spahicu za cijelu karijeru.

Tako da te price o kiks igracu ja mogu razumijeti samo kao licni animozitet prema Spahicu,ono ja njega ne volim i trazim mu dlaku u jajetu,ne moze mi valjat ni ako odigra sto vrhunskih utakmica a samo jednu slabu.
Oprostit ces mi ali morao sa reagovati jer su neki od vas presli svaku mjeru.
Za tebe ne postoji sredina, za tebe je svaka kritika (ponavljam kritika, ne pljuvanje) neki navod za neki revolt, urota, i slicno, tako i ovo. Niti spadam u Spahiceve hejtere, a itekako se dobro razumijem u nogomet, ali to je tvoj problem jer ti ne akceptiras neutralno misljenje. Ili ces ga ukivati u zvijezde ili si hejter, trece nema za tebe. Dakle ja ako kazem da je on kiksao u Parizu ili na SP protiv Nigerije, to je licni napad na Emira Spahica? :think:

Ja sam vec objasnjavao kakav je moj stav prema Spahicu, postujem ga kao i svakog reprezentativca koji je to svojim zalaganjem zasluzio, daje svoj zadnji atom snage za nju, zasto bi spadao u njegove hejtere? Pa nije on te kikseve namjerno uradio da ga mrzim zbog toga, nije jedini. Dovoljno je on ''kredita'' kod nas navijaca nakupio za odlicne utakmice u dresu reprezentacije, da ga ne pljujem kao pojedini i nabijam mu na nos te kiksev. Ali isto tako, ukivati ga u zvijede i predstavljati ga perfektnim u reprezentaciji, to je daleko od istine. Bili smo kod utakmice sa Nigerijom, gdje sam gore uputio kritiku, jednostavno treba biti iskren i reci da je bio uzasan u toj utakmici.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 26 feb 2015, 19:25, ukupno mijenjano 1 put.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 26 feb 2015, 19:24

calcio je napisao/la:
Zar nije pao gol po lijevoj strani :lol: ? Ako to nije nista posebno, sta je onda? Probijali su oni prvenstveno preko sredine terena i lijeve strane. Spahic kao stoper nema nista da trazi na lijevom beku izuzev ako mora krpiti tu stranu. Dakle, postavlja se pitanje, zasto on mora krpiti tu stranu. Zato sto nije bilo lijevog beka, eto zasto.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 26 feb 2015, 19:27

Calcio, harisx, Pingpong, Ibrahim i drugi...ljudi koji uzdizu Susica u genijalce, a svrsavaju na njegovu taktiku bez beka i DMa. Hadzica, Tinu i Svrsajevica premjestaju u Englesku i Italiju, protive se pozivu Djurica kada nemamo napadaca, protivili su se pozivu Besica, jer eto pozvan je Tino, protivili se pozivu Kolasinaca u A reprezentaciju, jer kao treba u U21, ljudi koji se protive svemu sto je protiv Germanije, Bazdarevic im nije "karizimatican", ne valja sto radi i putuje po Europi, Susic nije mogao zbog pljate, pljuju po Spahicu koji odigra utakmicu Ligu Sampiona na maestralnom nivou i bez kojeg Brazil nebi vidjeli.

I vi sa njima diskutujete? :urnebes:

Pa zar vam jos uvjek nije jasno kakvi karakteri stoje iza tih nickova? :zviz:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 26 feb 2015, 19:30

Da se to zavrsi vec jednom, gol je pao po lijevoj strani a isti takav je mogao pasti i na desnoj da je na toj strani neko pogresno reagovao kao Spahic. Covjek je napravio gresku i to je to, zatim Lulicu je to bio ko zna koji put u karijeri da nastupa na poziciji lijevog beka, sad da li on mora biti prisutan u odbrani kad se ima cista situacija da stoper izbije loptu ne zna niko. Emir je kao i protiv Francuske trebao nabiti loptu na tribine i to je to, vjerovatno je takav igrac da tezi na zadrzavanju lopte u posjedu svoje ekipe pa malo vise rizikuje. Mene iskreno bas cude te njegove reakcije posebno zbog godina i iskustva. Ne vrijedi se vise vracati na to nikako.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 26 feb 2015, 19:35

zanimljivo kako se svojataju neki igraci, kao eto Spahic je nas a Avdija vas.. :lolno:

Spaha je nas najbolji stoper koji je kiksao u najvaznijim utakmicama i to protiv Francuske i Nigerije, neznam sta tu nije jasno.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 26 feb 2015, 19:38

Postavlja se pitanje da li bi Spahic dosao uopste u tu situaciju da pogrijesi da smo imali lijevog beka u liku Kolasinca? Ja mislim da ne bi, a to vec dosta objasnjava samo od sebe.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 26 feb 2015, 19:38

calcio je napisao/la:
Zar nije pao gol po lijevoj strani :lol: ? Ako to nije nista posebno, sta je onda? Probijali su oni prvenstveno preko sredine terena i lijeve strane. Spahic kao stoper nema nista da trazi na lijevom beku izuzev ako mora krpiti tu stranu. Dakle, postavlja se pitanje, zasto on mora krpiti tu stranu. Zato sto nije bilo lijevog beka, eto zasto.
Probili su par puta ali ne sa 2-3 nego jednim igracem. Pa to se uvijek desava na utakmica. Sve sto je Spahic trebao raditi kao nas najiskusniji igrac i kapiten u takvim situacijama jeste ili izbiti loptu ili usporiti prodor dok se ostali ne vrate u ispomoc. U krajnjem slucaju faulirati. Po meni je ispadao previse lako i naivno u tim situacijama i to ne moze opravdati nikakva losa taktika. Bio je nesiguran na toj utakmici, dodavao im loptu ravno u noge i slicno... I ja bih startovao sa Kolasincem protiv Nigerije ali traziti u tome opravdanje mi je malo pretjerano. Spahic je i pored toga nas najbolji stoper, bez konkurencije.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 26 feb 2015, 19:42

DonCorleone je napisao/la:Postavlja se pitanje da li bi Spahic dosao uopste u tu situaciju da pogrijesi da smo imali lijevog beka u liku Kolasinca? Ja mislim da ne bi, a to vec dosta objasnjava samo od sebe.
e jbga sad, pa ako bi iko trebao da izadze iz te situacije kao pobjednik onda je to Spahic. isto tako mozemo postavit pitanje da li bi Messi dao go da ga Bicakcic nije pokusao zaustavit harakiri potezom, i tako u krug..

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 26 feb 2015, 19:44

Vels, Albanija, Rumunija... To su mecevi gdje je Lulic igrao beka takodje i na tim mecevima smo primili skupa dva gola, nije bilo nikakavih problema. Takodje, u Atini i protiv Bjelorusa je Salihovic igrao tu poziciju i nismo primili gol nikako. Kako sad da neko kaze da smo igrali bez lijevog beka protiv Nigerije, u fazonu prvi put momak igra tu poziciju? Ipak realno, Kolasinac je nasa najbolja opcija (kako je dobio papire) na toj poziciji a i Lulic je katastrofalan zadnji ciklus itd.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 26 feb 2015, 19:45

Sabinho je napisao/la:Vels, Albanija, Rumunija... To su mecevi gdje je Lulic igrao beka takodje i na tim mecevima smo primili skupa dva gola, nije bilo nikakavih problema. Takodje, u Atini i protiv Bjelorusa je Salihovic igrao tu poziciju i nismo primili gol nikako. Kako sad da neko kaze da smo igrali bez lijevog beka protiv Nigerije, u fazonu prvi put momak igra tu poziciju? Ipak realno, Kolasinac je nasa najbolja opcija (kako je dobio papire) na toj poziciji a i Lulic je katastrofalan zadnji ciklus itd.
Problem u taktici je nepotrebno vadjenje beka, a dodavanje dizelasa na teren. Desnu stranu pokrio Mujdzom i Hajrovicem, a lijevu morao sam drzati Lulic. ;)

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 26 feb 2015, 19:48

Goalgetter je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Vels, Albanija, Rumunija... To su mecevi gdje je Lulic igrao beka takodje i na tim mecevima smo primili skupa dva gola, nije bilo nikakavih problema. Takodje, u Atini i protiv Bjelorusa je Salihovic igrao tu poziciju i nismo primili gol nikako. Kako sad da neko kaze da smo igrali bez lijevog beka protiv Nigerije, u fazonu prvi put momak igra tu poziciju? Ipak realno, Kolasinac je nasa najbolja opcija (kako je dobio papire) na toj poziciji a i Lulic je katastrofalan zadnji ciklus itd.
Problem u taktici je nepotrebno vadjenje beka, a dodavanje dizelasa na teren. Desnu stranu pokrio Mujdzom i Hajrovicem, a lijevu morao sam drzati Lulic. ;)
Naravno ali Lulic nema veze sa golom Nigerije, Spahic je morao ocistiti situaciju i to je to. Ne moze bek biti kriv za stoperovo poigravanje. Treba prestati sa diskusijom, covjek je sinoc ekstra odigrao i o tome se treba pisati. Zivio.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: aqarius, denza, Mocvara1991, random11 i 63 gosta.