Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

BozePetra
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la BozePetra » 28 feb 2015, 14:01

emir79 je napisao/la:S obzirom da se Mesa predstavlja vec kao bolji selektor (moc vidovnjaka), i posto imamo najjacu generaciju u histroiji BIH, onda nema razloga za brigu, da u narednih 6 utakmica izvucemo 16 bodova.

Imamo bolji raspored utakmica od pocetka kvalifikacija, lakse utakmice.

2x Andora

Kod kuce Wales i Izrael

Na strani Kipar i Belgija.

Znaci bolji selektor, laksi raspored i najjaca generacija koju smo imali.

Mene ste ubjedili, ja sam siguran da smo sa 18 bodova gotovo pa sigurno drugi u grupi.

Pa situacija bi bila puno bolja da nam tvoj miljenik nije ostavio samo 2 boda i još je imao obraza da kaže da neće podnijet ostavku!
#Salihović

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 28 feb 2015, 14:01

Nastupi nasih reprezentativaca danas i onih koji se spominju kao potencijalna pojacanja:

Bundesliga:
Hannover - Stuttgart [Ibsievic]
Hoffenheim - Mainz [Salihovic, Bicakcic]
Leverkusen - Freiburg [Spahic, Mujdza]

2. Bundesliga:
Sandhausen - Aalen [Fejzic]

Premier League:
Stoke City - Hull [Begovic]

Ligue 1:
Lens - Rennes [Prcic]

Seria A:
Chievo - AC MIlan [Zukanovic]

Primera Divison:
Almeria - Deportivo [Medunjanin]

Austrijska Bundesliga:
Rapid Bec - Sturm Graz [Grahovac, Hadzic]

Eredivise:
Alkmaar - Willem II [Tankovic]

Poljska Ekstraklasa:
Belchatow - Wisla [Stilic]

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 28 feb 2015, 14:06

Elegant je napisao/la:Polako ljudi nije ni poceo nastavak kvalifikacija, ima jos dosta problema, prvi je trenutna forma sadasnjih igraca koja nije bas sjajna, a treba da nam se prikljuce novi (ako ih opste bude pred Andoru).

Jos puno toga treba da se ukonponuje, jos nismo vidjeli kakvu taktiku zamislja Mesa. Ali raduju ovi silni obilasci i razgovori.

Pravi test je Izrael kuci a prije toga Andora, i posljednja prilika da se nesto novo testira protiv Austrije.
Problemi oko forme igraca su bili otpocetka ovih kvalifikacija, ali ih niko nije spominjao. U tome i jeste bit ovih dvostrukih arsina koji se vec odavno stvaraju.

Sve sto se nametalo Susicu kao imperativ, mora biti i Mesi, sve sto je Susic morao da uradi mora i Mesa.

Posto smo pod Safetom bili najjaca generacija svih vremena, moramno i pod Mesom biti.
Za nas je grupa sa Grckom i Slovackom lagana grupa, jer ko smo , mi smo, pa velesila, onda ne vidim da ce biti problema sa Izraelom i Walesom, neuporedivo slabiji od Grka i Slovaka.

Kao sto napisah, sa mnogo vec boljim selektorom koji je postavio nove standarde, sa najjacom generacijom koju smo imali, sa boljim rasporedom, mozemo bez ikakvih problema do drugog mjesta.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 28 feb 2015, 14:10

emir79 je napisao/la: Posto smo pod Safetom bili najjaca generacija svih vremena, moramno i pod Mesom biti.
Za nas je grupa sa Grckom i Slovackom lagana grupa, jer ko smo , mi smo, pa velesila, onda ne vidim da ce biti problema sa Izraelom i Walesom, neuporedivo slabiji od Grka i Slovaka.
Ne vidis dakle, da ce biti problema sa Israelom :lol: ? Dakle, Mesa mora pobijediti Israel dok se Safet pofino obrukao, to nisu dvostruki arsini, ne, ne, to su trostruki.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 28 feb 2015, 14:12

BozePetra je napisao/la:

Pa situacija bi bila puno bolja da nam tvoj miljenik nije ostavio samo 2 boda i još je imao obraza da kaže da neće podnijet ostavku!
Vec alibi? Kad prije?

Ti vec opravdavas Mesu u slucaju poraza od Izraele ili Walesa kod kuce? :roll:

Ta 2 boda bi bila velika i da smo dobili Kipar kod kuce, jer igrati remi protiv 4 sile na svijetu, pritom izgubititi 2 boda radi amaterske greske Begovica i odigrati u Walesu remi sa ekipom koja je digla bod u Belgiji je itekako veliko. 2 boda ti se cine da su mali, u biti itekoako veliki, jer i sa mnogo vecim strucnjakom tesko da bi uzteli vise protiv Belgije i Walesa na strani. ;) Utisak ti kvari Kipar, ali ti to ne razumijes u tome je poenta.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 28 feb 2015, 14:14

Igraci i forma igraca je kljucna stvar ako oni budu na nivou mozemo do dobrog rezultata.

Novi igraci i neke promjene u taktici ce tome također doprinjeti.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 28 feb 2015, 14:15

DonCorleone je napisao/la:
emir79 je napisao/la: Posto smo pod Safetom bili najjaca generacija svih vremena, moramno i pod Mesom biti.
Ne vidis dakle, da ce biti problema sa Israelom :lol: ? Dakle, Mesa mora pobijediti Israel dok se Safet pofino obrukao, to nisu dvostruki arsini, ne, ne, to su trostruki.
Da je Safet sad selektor ti bi od Izraela napravio L ekipu, kao sto si i pisao pred tu utakmicu. Susic je izgubio na strani od Izraela , bez vise od pola standardnih igraca (kod Mese ce biti svi tu).

Ne vidim problem sa Izraelom, posto je grupa sa Grckom i Slovackom lagana grupa zar ne ?

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 28 feb 2015, 14:17

emir79 je napisao/la:
BozePetra je napisao/la:

Vec alibi? Kad prije?

Ti vec opravdavas Mesu u slucaju poraza od Izraele ili Walesa kod kuce? :roll:

Ta 2 boda bi bila velika i da smo dobili Kipar kod kuce, jer igrati remi protiv 4 sile na svijetu, pritom izgubititi 2 boda radi amaterske greske Begovica i odigrati u Walesu remi sa ekipom koja je digla bod u Belgiji je itekako veliko. 2 boda ti se cine da su mali, u biti itekoako veliki, jer i sa mnogo vecim strucnjakom tesko da bi uzteli vise protiv Belgije i Walesa na strani. ;) Utisak ti kvari Kipar, ali ti to ne razumijes u tome je poenta.

Ne treba Meši alibi, on ima dovoljno obraza i morala da sam podnese ostavku ako ne bude radio kako treba.

Ovo ostalo neću ni da komentarišem, smiješno je.
#Salihović

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 28 feb 2015, 14:21

BozePetra je napisao/la:

Ne treba Meši alibi, on ima dovoljno obraza i morala da sam podnese ostavku ako ne bude radio kako treba.

Ovo ostalo neću ni da komentarišem, smiješno je.
OOOOOOO to je sav odgovor. Nemoj molim te o necijem obrazu, ima Mesa mnogo toga loseg uradjenog. ( po pitanju obraza)

Neka on uzme 16 bodova u nikad laksem rasporedu, a obraz ti ostavi po strani, ima Mesa dosta svojih ispada.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 28 feb 2015, 14:26

Ok, necemo poceti izmisljati sada da bi bilo sta napisali. Ja sam prvi napisao da protiv Israela nece biti jednostavno jer su ljudi jako opasni pogotovo kada prebace loptu na nasu sredinu terena. S'druge strane bi to bilo svakako nepotrebno napisati da su oni (dakle Israel) L ekipa, jer mi gubimo i od SLB ekipa tipa Kipar. Nema smisla sto pises. Mi ni po cemo ne stojimo bolje nego ranije izuzev sto imamo selektora koji putuje i obavlja svoj posao do sada korektno i posteno za razliku od bezobraznog pokusaja i upravo na toj cinjenici mnogi ovde grade neki jos donekle postojeci optimiziam i ako smo svedeni na sami rub.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 28 feb 2015, 14:31

Uspio sam uhvatiti malo Mesinog intervjua na tekmi Zrinski - Slavija !
Zadnja izmjena: Husika, dana/u 28 feb 2015, 14:36, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 28 feb 2015, 14:33

DonCorleone je napisao/la:Ok, necemo poceti izmisljati sada da bi bilo sta napisali. Ja sam prvi napisao da protiv Israela nece biti jednostavno jer su ljudi jako opasni pogotovo kada prebace loptu na nasu sredinu terena. S'druge strane bi to bilo svakako nepotrebno napisati da su oni (dakle Israel) L ekipa, jer mi gubimo i od SLB ekipa tipa Kipar. Nema smisla sto pises. Mi ni po cemo ne stojimo bolje nego ranije izuzev sto imamo selektora koji putuje i obavlja svoj posao do sada korektno i posteno za razliku od bezobraznog pokusaja i upravo na toj cinjenici mnogi ovde grade neki jos donekle postojeci optimiziam i ako smo svedeni na sami rub.
Odgorovr imas u tome, sta bi ocekivao protiv Izraela kuci, da je recimo i sad Safet Susic selektor. Eto budi posten covjek pa se ponasaj isto.

Sa desetkovanom ekipom sa kojom smo isli u Izrael ovdje se pisalo, da se Izrael mora dobit jer ko je to Izrael, nema niti jednog imena. Nije tesko naci i vase komentare, ali odjednom je Izrael postao neko ko se mora ozbiljno shvatiti. Zanimljivo.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 28 feb 2015, 14:42

Ok, barem smo prestali izmisljati price o tome sto sam ja navodno rekao. Israel je ofanzivno izuzetno opasan, pogotovo kod kuce, jednostavno ne petljaju sa loptom i iz tog razloga stavraju opasne napade i upravo to sam pred Israel ovde i pisao.

Mi trenutno imamo Pjanica u losoj formi, Dzeko koji je tek poceo igrati u klubu dje sutra moze ponovo zavrsiti na klupi. Hajrovica koji ne igra nikako i Ibisevica koji vise od godinu dana ne agira kao napadac dok se Kolasinac tek oporavlja od povrede. Moj optimizam gradim dakle na sposobnostima selektora koji treba biti u stanju iz ove krajnje lose situacije (igracki kadar) izvuci maksimum.

Mesa stvara temelj na dosta dobar nacin. Poziva vise igraca da ne bi izvisio u odredjenim situacijama kao Susic protiv Israela. To je vec korak vise i na takvim cinjenicama gradim svoj optizimizam i ako je isti veoma nizak, jer nemamo dovoljno bodova, stoga je pritisak na nas ogroman i igraci nisu u prizeljkivanoj formi. Ipak se nadam da selektor zna svoj posao za razliku od bezobraznog pokusaja.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 28 feb 2015, 14:44, ukupno mijenjano 1 put.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 28 feb 2015, 15:09

DonCorleone je napisao/la:Ok, barem smo prestali izmisljati price o tome sto sam ja navodno rekao. Israel je ofanzivno izuzetno opasan, pogotovo kod kuce, jednostavno ne petljaju sa loptom i iz tog razloga stavraju opasne napade i upravo to sam pred Israel ovde i pisao.

Mi trenutno imamo Pjanica u losoj formi, Dzeko koji je tek poceo igrati u klubu dje sutra moze ponovo zavrsiti na klupi. Hajrovica koji ne igra nikako i Ibisevica koji vise od godinu dana ne agira kao napadac dok se Kolasinac tek oporavlja od povrede. Moj optimizam gradim dakle na sposobnostima selektora koji treba biti u stanju iz ove krajnje lose situacije (igracki kadar) izvuci maksimum.

Mesa stvara temelj na dosta dobar nacin. Poziva vise igraca da ne bi izvisio u odredjenim situacijama kao Susic protiv Israela. To je vec korak vise i na takvim cinjenicama gradim svoj optizimizam i ako je isti veoma nizak, jer nemamo dovoljno bodova, stoga je pritisak na nas ogroman i igraci nisu u prizeljkivanoj formi. Ipak se nadam da selektor zna svoj posao za razliku od bezobraznog pokusaja.
Sve to sto si sad napisao, a da je lose za Mesu ( po pitanju forme igraca) je Safet bio u 100 puta goroj situaciji. Hajrovic od Galatasaraya ne igra nikako, a ne samo od sad, Ibisevic bio klupa odavno , ne samo sad, Dzeko takodje. Uostalom bez obojice igrali u Izraelau, a koji su nosili BIH u proslimkvalifikacijama sa 18 golova. Kolasinac povrijedjen (kod Mese ce sigurno biti protiv Izraela) , Mujdza na tribinama bio, sad je bar na klupi. Ostali bez glave reprezentacije koji je drzao sve konce u ekipi Misimovica, koji se oprostio, Sejo vuce zadnje 2 godine stalno nekakve povrede.

I jos jednom, ne postoji ta zamjena na zemaljskoj kugli (trenutno) koja ce dostojno, ma ni blizu zamjeniti Dzeku i Ibisevica u reprezentaciji. Kakvi Djurici, Hadzici qurci palci, budimo realni.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 28 feb 2015, 15:21

Naravno da nece, ali o tome se uopste i ne radi. Kritike koje su bile upucene Safetu protiv Israela isle su najvise smjerom da ne zove igrace koji prirodno igraju odredjenu poziciju na terenu (dje su mu bili napadaci?). Da je imao napadaca, ne bi morao gurati Hajrovica naprijed, da je Hajrovic bio krilo, ne bih morao igrati Kvrzic umjesto njega itd.

Dakle, tu se radi o ogromnim propustima i oni se ne mogu vise relativirati i ne moze se preci jednostavno tako preko toga. Izgledali smo kao potpuni cirkus protiv Israela, dje se nije znalo ni ko pije ni ko placa. Upravo to ce se sada promijeniti jer se temelji uprkos lose igracke situacije mijenjaju radikalno i to otprilike, gotovo pa svi primjecuju.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 28 feb 2015, 15:24, ukupno mijenjano 2 puta.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 28 feb 2015, 15:22

U svakoj utakmici osim protiv Belgije mi smo izraziti favoriti.Dva najopasnija protivnika cekamo kod kuce a tu smo favoriti i protiv mnogo boljih od njih.
Nije uopste nikakav bauk pobijediti tih 5 utakmica i ne znam zasto se to tako predstavlja.Ako nismo u stanju to uraditi trebali bi razmisliti o rasformiravanju reprezentacije.

Ako pobijedimo 5 a to opet ne bude dovoljno onda nemamo pravo kriviti nikoga,osim Podravke.Ako ne pobijedimo 5 onda treba kriviti sve po redu.
Kraj.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 28 feb 2015, 15:27

Rusilac je napisao/la:U svakoj utakmici osim protiv Belgije mi smo izraziti favoriti.Dva najopasnija protivnika cekamo kod kuce a tu smo favoriti i protiv mnogo boljih od njih.
Nije uopste nikakav bauk pobijediti tih 5 utakmica i ne znam zasto se to tako predstavlja.Ako nismo u stanju to uraditi trebali bi razmisliti o rasformiravanju reprezentacije.

Ako pobijedimo 5 a to opet ne bude dovoljno onda nemamo pravo kriviti nikoga,osim Podravke.Ako ne pobijedimo 5 onda treba kriviti sve po redu.
Kraj.
Konacno da i ti jednom budes realan, osim u zadnjoj recenici, ako ne dobijemo 5 tekmi krivimo one koje smo krivili i za 2 boda iz 4 utakmice. Necemo valjda igrace kriviti.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 28 feb 2015, 15:30

emir79 je napisao/la:
Rusilac je napisao/la:U svakoj utakmici osim protiv Belgije mi smo izraziti favoriti.Dva najopasnija protivnika cekamo kod kuce a tu smo favoriti i protiv mnogo boljih od njih.

Kraj.
Konacno da i ti jednom budes realan, osim u zadnjoj recenici, ako ne dobijemo 5 tekmi krivimo one koje smo krivili i za 2 boda iz 4 utakmice. Necemo valjda igrace kriviti.
Ako selektor bude izvodio najbolji sastav i ne bude imao nekih privatnih pulena i igrace naravno.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 28 feb 2015, 15:32

Naravno,i u Belgiju treba ici sa cvrstom vjerom u pobjedu,to je sasvim moguce ostvariti uz vjeru u sebe i pravi pristup.
Ako ne bude tako,nema zamjerke ako smo dali sve od sebe.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Drum, jasmin10, Napapijri, UtdBiH21, zikerrz21 i 47 gostiju.