ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

VGS
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la VGS » 28 feb 2015, 17:42

Bravo majstore, GOAT !

slika

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 28 feb 2015, 17:42

84-a po redu :D iiii mojoj sreci nema kraja :D :D :D
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 28 feb 2015, 17:43

Edin TM87 je napisao/la:Doktoreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :cool: :cool: :kafa:

Najveci ikad, 7. Dubai i koja ono 80-ta ukupno? :cool:
Jučer je pisalo da ima 83. titule što znaći ovo je 84. :cool:

Rutinski turnir osvojio, bez izgubljenog seta. Ali nikad nije jače udarao loptice, i bh vrlo jak. Nole nije loše odigrao ali je ovaj doktorski odigrao. :clap:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 28 feb 2015, 17:45

Povuci se, majstore, nemoj ih više terorizirati. :rol:

Jubilarna 20. pobjeda nad Đokovićem. :tokralju: Baš mi je žao što nisam gledao meč od početka.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 28 feb 2015, 17:50

Vjecan je jbt :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 28 feb 2015, 18:06

Najveci medju najvecim :tokralju: ....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 28 feb 2015, 19:08

dobio roger bez nekih većih problema. ali meni nije jasno što se sad svi palite ko hepo kockice i svršavate kolektivno. u pitnju je samo dubai, atp 500, elem ništa bitno, prije bi rekao sporedni turnir u zemlji u kojoj pišaju pare i u kojoj se za sport i niko ne interesuje. vidjeli ste ako ste gledali i sami koliko je gledalaca zalutalo na finale.

dakle skroz nebitno, osim što je to ev. dobar predznak za rogera prije ova dva mastersa, mada ja mislim da je to rogeru svejedno, predznak ili ne on gura svoje, elem kako i treba!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 28 feb 2015, 19:21

Meč kao meč je potvrdio ono što je večini i ranije bilo jasno kada su u pitanju ova dvojica igrača i okolnosti u kojima igraju. Fascinantno je koliko određene sitnice igraju ulogu u njihovom match upu, prvenstveno kada o podlogama govorimo. Brzi hard se još jednom pokazao kao Federerovo vlasništvo i definitivno je on taj koji se najviše pita u ovakvim uslovima, bez obzira na protivnika s druge strane terena. Federerova oružja su ovdje najubojitija, slajs servis je gotovo nemoguće vratiti, BH slajs se odlično prima, kupuje mu vrijeme, usporavajući igru i razbijajući ritam protivnika, FH-om kažnjava svaku kraću lopticu i materijalizuje večinu poena u kojima ima početnu inicijativu i kada sve to spojimo sa njegovim improvizatorskim sposobnostima, dobijemo igrača čije je mane u ovakvim uslovima gotovo nemoguće eksploatisati.

Ovo finale je pokazalo ili potvrdilo, kako je kome draže, nekoliko stvari. Prva i ključna je da Novakova nemogučnost pri egzekuciji svog standardnog gameplana protiv Federera u uslovima koji Federeru više pogoduju, uglavnom je posljedica Federerovih varijativnih sposobnosti koje miksaju igru, ritam i tok poena, koristeći više različitih oružja, te tako ostavljajući Novaka u nedoumici pri anticipiranju na sljedeći Federerov potez. Za razliku od sporih podloga gdje su bitniji strpljenje i egzekucija prvobitno zacrtanog gameplana, brže podloge se više zasnivaju na improvizaciji i brzoj prilagodbi i reakciji na različite okolnosti i situacije, a u igri s takvim pravilima, Federer je onaj koji drži glavne konce u svojim rukama.

Druga, ali ne manje bitna stvar jeste činjenica da Novak u ovakvim uslovima mora Federera nadmašiti igrom u kojoj je Roger najbolji - ofanzivi. Ne govorimo o kontrolisano agresivnoj baseline igri zasnovanoj na forsiranju žestokog tempa sa osnovne linije ( jer istu je Federer u stanju neutralizovati svojim varijacijama, kao što je objašnjeno u prethodnom pasusu), već o čistom ofanzivnom tenisu zasnovanom na vinerima, jačini i preciznosti udaraca sa osnovne linije. Novak nije u stanju takvu taktiku držati u kontinuitetu i više je razloga zašto je to tako:

1. Njegove ofanzivne sposobnosti nisu tako dobre kao Federerove. Prosto, u igri na viner više, veliku prednost ima Federer zbog mogučnosti da na više različitih načina dođe do poena. Najvažniji bazični segment pri egzekuciji takvog stila (forhend) mu je dosta bolji i pristupačniji brzom hardu, također i aproach udarci pri izlasku na mrežu, kao i sami voleji. Treba napomenuti i Rogerov BH slajs koji Novakov Western forhend defakto onemogučuje pri direktnom napadu na te loptice. Obično ih mora spinati, praviti veči luk na zamahu i više zavrtati ruku, što mu ostavlja mogučnost samo da prebacuje te loptice, a nikako da ih napada.

2. Novak je nesiguran u sebe kada igra protiv Federera u ovakvim uslovima. Razlog toga jeste nepredvidivost protivnika koja najbolje dolazi do izražaja u ovakvim uslovima. Novak opravdano sumnja u svoje najbolje igračke segmente kada uslovi više favorizuju protivnikove najbolje igračke segmente. Nije isto riternirati Rogerov servis na sporom ili brzom hardu, na travi ili šljaci, niti FH Top spin paralela (Novakovo omiljeno oružje za razbijanje ritma protivnika i pozicioniranje na sljedeći udarac) na Rogerov BH pravi istu štetu kada je odskok visok ili nizak, spor ili brz. Niti su counterpunch strechovi jednako učinkoviti kada loptica nakon prilaznog udarca odskače visoko ili nisko. Osnovni razlozi njegovog majka samouvjerenosti u ovakvim uslovima su inferiornost njegovih najjačih udaračkih elemenata u odnosu na Federerove. Niti riternom, niti counterpunchingom, niti defanzivom, niti tempom sa osnovne linije ne može raditi Federeru ono što mu radi u dijametralno drugačijim uslovima. Na brzom hardu je Federer za Novaka ono što je Novak za Federera na sporom.

Kada je konkretno o Federeru riječ, iz dana u dan dokazuje da je sve što je ostvario u karijeri apsolutno zaslužio i nevjerovatno je da nakon svih oborenih rekorda i dostignuća, u njemu i dalje ima gladi i motivacije za nove pobjede i nove trofeje. I ove godine je, kao što smo i navikli, unio neku novinu u svoju igru, a ona se ogleda u dosta ofanzivnijem pristupu mečevima. Udarci su jači, energičniji, margina za grešku jeste veća, ali budući da govorimo o 33-godišnjaku koji pre sezonske pripreme nije odradio na pravi način i čiji je glavni cilj produžiti karijeru što više, to je cijena kojU mora platiti. 84. titula u karijeri i ukupno 1007. pobjeda. Veliki naklon i još veče čestitke. :bow:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

hare28
Kontakt:

Post Postao/la hare28 » 28 feb 2015, 21:44

Pozdrav raja,eh ovako da i ja kazem koju @formance sve si lijepo rekao zaista bravo :clap: ono sto sam danas malo vidio jeste nekako da mi je Novak malo nezainteresirano djelovao danas nije bilo onih reakcija njegovih Novak ocigledno sada polako ali sigurno pocinje pomalo tempirati svoju formu za ono njemu najvaznije RG,ne odmah al vec pomalo njemu je to sigurno u mislima,zaista cestitke RF jos jednom je doakazao svoju klasu nema sta dobro je @Formance naveo tesko da sta moze Novak u ovakvim uslovima na brzom hard-u,i isto RF - Novaku na sporom hardu,vidjcemo sta ce se dalje desavati al moram navesti da mi je Rafa nepoznanica velika nekako mi slabo djeluje al opet vjerujem da ce se dignuti, ja i dalje mislim da je opet Novak sada zaista ima mozda i najvecu sansu za osvajanje RG al opet ponavljam vidjecemo. ;)

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 01 mar 2015, 00:46

Djokovicev problem je sto ce i Nadal vjerovatno citavu sezonu podredit tom Roland Garrosu i vjerovatno ce ponovo uzet Djokovica ako se susretnu na tom turniru.Za Federera svakako bitna pobjeda.Pokazao je da moze igrat sa Djokovicem i ove sezone,a ovaj ce mu vjerovatno bit glavni konkurent za Wimby i USO.

hare28
Kontakt:

Post Postao/la hare28 » 01 mar 2015, 01:06

darker10 je napisao/la:Djokovicev problem je sto ce i Nadal vjerovatno citavu sezonu podredit tom Roland Garrosu i vjerovatno ce ponovo uzet Djokovica ako se susretnu na tom turniru.Za Federera svakako bitna pobjeda.Pokazao je da moze igrat sa Djokovicem i ove sezone,a ovaj ce mu vjerovatno bit glavni konkurent za Wimby i USO.
Eh ovako druze @darker10 ima do toga sigurno da ce Nadal podrediti sezonu RG, no ja vjerujem da Novak sada ima vecu sansu na RG nego bilo kada isto tako se ne slazem da ce vjerovatno Nadal dobiti jer ima jos do tog RG moze svasta biti al da je favorit Nadal ako dodje tog meca jeste al ne ipak toliki kao ranije,ja sam misljenja da ga Nole moze pobijediti e druga je stvar hoce li to uciniti. ;)

AudiSpeed
Kontakt:

Post Postao/la AudiSpeed » 01 mar 2015, 01:53

ako je neko upratio da sam na pocetku turnira rekao da ce dubai osvoit fedex upratio bgm tako i bi.

svi misle da ce ove godine novak pomest konkurenciju e pa ja mislim suprotno tj. da on ove sezone nece uzeti niti jedan od preostala 3 GS.: roland garos nema dileme ko uzima jedan jedini R.N. ide po cifru 10. wimbledon uzima federer danasnjim mecem je to i dokazao i dao je doznanja djokovicu da nema sta trazit protiv njega ove sezone jer kad hoce moze da ga dobije.jednostavno on ima igru za novaka... a za US open predvidam finale rafa - fedex pobjeda rafe jest jos dosta do tad al et...moja prognoza..
:salut:

Forster
Kontakt:

Post Postao/la Forster » 01 mar 2015, 01:55

AudiSpeed je napisao/la:ako je neko upratio da sam na pocetku turnira rekao da ce dubai osvoit fedex upratio bgm tako i bi.

svi misle da ce ove godine novak pomest konkurenciju e pa ja mislim suprotno tj. da on ove sezone nece uzeti niti jedan od preostala 3 GS.: roland garos nema dileme ko uzima jedan jedini R.N. ide po cifru 10. wimbledon uzima federer danasnjim mecem je to i dokazao i dao je doznanja djokovicu da nema sta trazit protiv njega ove sezone jer kad hoce moze da ga dobije.jednostavno on ima igru za novaka... a za US open predvidam finale rafa - fedex pobjeda rafe jest jos dosta do tad al et...moja prognoza..
Buttpicker ako uzme 1 GS može biti prezadovoljan :thumbup:
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi

AudiSpeed
Kontakt:

Post Postao/la AudiSpeed » 01 mar 2015, 02:04

Forster je napisao/la:
AudiSpeed je napisao/la:ako je neko upratio da sam na pocetku turnira rekao da ce dubai osvoit fedex upratio bgm tako i bi.

Buttpicker ako uzme 1 GS može biti prezadovoljan :thumbup:
:lol: njegov je jedan siguran a ostala 2 najmanje jedno finale naglasavam ovo najmanje...

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 01 mar 2015, 02:40

@audi federer ni na jednom od tri preostala neće dalje od 1/2... a na dva možda ispadne i prije...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

AudiSpeed
Kontakt:

Post Postao/la AudiSpeed » 01 mar 2015, 02:55

DANTES je napisao/la:@audi federer ni na jednom od tri preostala neće dalje od 1/2... a na dva možda ispadne i prije...

ako bude onaj federer od prosle godine koji je izgledao kao da mu je mrsko igrat slazem se da nece daleko i ako zanemarimo ispadanje od sepia sa AO gdje mi je takoder izgledo nezainteresovano i ako se osvrnemo na dubai gdje je pomeo i gdje mi je izgledo zestoko nabrijan za turnir i ako ostane pri toj istoj zelji onda jedan GS uzima sigurno..rafa drugi a treci ostaje ? :D

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 01 mar 2015, 03:00

audispeed šta ti bi sa bmwspeed :?:

hare28
Kontakt:

Post Postao/la hare28 » 01 mar 2015, 03:04

Sta ce biti tesko je predvidjeti al gospodo ja se ne slazem s vama i da Novak nece osvojiti bar jos jedan GS ove sezone, zasto? Prvo zasto ste sigurni da ce Nadal tek tako osvojiti RG ove godine cu mu biti nikad teze ja bar smatram da ce tako biti i da Nole ima vecu sansu ove godine nego proslih to je moje misljenje, e sada glupo je reci da ce Novak pomesti konkurenciju ili reci da Djokovic nema sta traziti na W protiv RF kad ga je vec dobio prosle god isto ovako je RF igrao dobro pa ga je dobio,naravno sta ce biti od svega ostaje da se vidi. ;)

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 01 mar 2015, 23:38

naći će nadal načina da do RG dostigne potrebnu formu, ko i svake godine. koliko je puta u votaži izgubio meč na zemlji u "best of 5"? ja znam za jednom?

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 02 mar 2015, 10:35

Još jedna sedmica je iza nas. Odigrana su tri turnira Acapulco, Buenos Aires i Dubai. Pobednici: Acapulco - David Ferrer; Dubai - Roger Federer; Buenos Aires - Rafael Nadal.

David Ferrer ima odličnu sezonu. Osvojio je tri ATP titule do sad (Doha, Rio de Janerio i Acapulco), od kojih su dvije titule na ATP 500 turnirima i jedan ATP 250. Odigrao je četiri turnira od kojih je uzeo tri titule i naa jednom došao do 1/8 finala na Australian Open-u. Ovo mu je druga titula u dvije sedmice, impresivno. U finalu Acapulca je pobjedio Kei Nishikoria, 2-0 u setovima (6-3 / 7-5). Ukupno na turniru je izgubio 2 seta i to od TomiKa i Harrisona, pogotovo ostaje impresiovan duel protiv Harrisona, gdje je izgubio 1. set 6-4 i onda ostala dva Harrisona ostavio na ukupno 0 game-ova. Ostala dva uzima sa 6-0 / 6-0.

Roger Federer je pobjednik turnira u Dubaiju. Odigrao je odličan turnir, gdje nije izgubio nijedan set. Dolazi do svoje druge titule u ovoj sezoni i ukupno 84. u karijeri. Nema se tu šta puno reći, jer do finala nije imao nekog ozbiljnijeg protivnika. Možda je najviše pozornosti obratio na meč Federer vs Čorić. Gdje je Borna u 1/4 finalu izbacio 3. igrača na svijetu Murraya, pa se čekao meč između njega i Federera da se vidi šta i koliko može protiv najvećeg.
Svi su čekali meč između 1. i 2. igrača na svijetu, Novaka Đokovića i Rogera Federera. I uživali smo u tom meču, bilo je odličnih poena. Federer dolazi do pobjede u 2-0 u setovima, break lopte su odlučile meč, Novak je imao 0/7 realizacikju break lopti dok je Federer imao 2/2.

Rafael Nadal dolazi do prve titule u ovoj sezoni. Dešavali su se neki neočekivani porazi, kao što su od Berrera u Dohi i Fogninia u Riu, pa moglo bi reći i od Berdycha jer je to Nadalova redovna "mušterija". Ali ipak dolazi do svoje prve titule na ne tako jakom ATP turniru, i bilo bi dosta čudno da nije uzeo titulu ovdje. U finalu je pobjedio Monaca sa 2-0 u setovima 64 / 6-1. To je ukupno Nadalova 65. titula u karijeri.
Zadnja izmjena: Unofficialpage, dana/u 02 mar 2015, 11:35, ukupno mijenjano 2 puta.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.