FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

OdaVeliki
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la OdaVeliki » 02 mar 2015, 23:20

zeljeznicar1 je napisao/la:Memija ne moze pokazati najbolje jer ne igra na svojoj poziciji, nije on za krila i ne moze se od njega ocekivati neki potezi i sl.
Memija je desni bek pa na njoj nije nista pokazao. Znaci to ti ne stoji..

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 03 mar 2015, 00:26

Samo da nam onaj Wagner ne da je više golove glavom jer je to stvarno bruka. Zabio nam je dva glavom u zadnje tri tekme.
Gdje li je onaj Šaban valjo bi nam dole pravo :D

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 mar 2015, 00:36

rodom s Mejtaša je napisao/la:Samo da nam onaj Wagner ne da je više golove glavom jer je to stvarno bruka. Zabio nam je dva glavom u zadnje tri tekme.
Gdje li je onaj Šaban valjo bi nam dole pravo :D
Otišao je u Zvijezdu poslije onog belaja sa Elvirom Čolićem na utakmici, i to baš mislim u Gradačcu :D

Sad ne znam gdje je...
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 03 mar 2015, 00:39

Koliko znam Pehilj je završio karijeru.
Ne znam šta ste vi gledali ali Memija je čitavu polusezonu igrao desnog veznog/krilo i tu pružio najbolje partije. Od prve protiv Olimpica, Obarske pa dalje. Normalno je da će imati malo oscilacija u igri i to mu treba istrpiti jer je on naša zlatna koka zajedno sa Bajom i Amirom.
DRUG NEBI TI PUNCA

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 mar 2015, 00:43

bagrcavi je napisao/la:Koliko znam Pehilj je završio karijeru.
Ne znam šta ste vi gledali ali Memija je čitavu polusezonu igrao desnog veznog/krilo i tu pružio najbolje partije. Od prve protiv Olimpica, Obarske pa dalje. Normalno je da će imati malo oscilacija u igri i to mu treba istrpiti jer je on naša zlatna koka zajedno sa Bajom i Amirom.
Općenito ili samo na Želju misliš? :)

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 03 mar 2015, 00:44

Skroz na skroz.
DRUG NEBI TI PUNCA

tropic
Kontakt:

Post Postao/la tropic » 03 mar 2015, 00:48

Gledao sam utakmicu neki dan, naravno Zeljine utakmice ne propustam barem koje mogu pogledati. Đelmić i mali Hadžiahmetović odlicni, Kokot se dobro snasao kod oba gola, Bajić igracina. Manijaci :tokralju:

Samo me zanima sto Nuspahic nije igrao, cak ga ni na klupi nije bilo. Ako ne racuna Odovic na njega posaljite nam ga nazad u Jedinstvo, nama ce valjati :D

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 mar 2015, 00:49

Ahaa, ma čudno mi mlad je igrač mogao je napraviti nekakvu karijeru (bar u ovoj našoj ligi) al' eto ni prvi ni zadnji uništeni potencijal.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 03 mar 2015, 01:17

Pehilj vam je u Svedskoj, 2. ili 3. liga.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 03 mar 2015, 09:58

Jako bitna pobjeda, zbog samopouzdanja, zbog publike, zbog manjeg pritiska u nastavku. Ovdje se vidm neki već predali u Širokom. Ja uopšte nisam pesimista. Čak naprotiv. Neću puno o igri samo ću reći da je odbrana izgledala dosta čvršće jer su krila dosta više pomagala što sam stalno govorio u ovo pauzi. Čak sam i spominjao da nam pojačanja trebaju na krilima i tu smo i doveli Đelmu, a i Kokot to može igrati. Memija je tip igrača Hasana Salihamidžića. Veoma koristan, ali ne umire u ljepoti. Konkretno igra. Svaki njegov potez ide drito na gol. Kokot će nam valjati u vom situacijama i iskustvom ali po meni dole u Širokom ne može Kokot biti jedini istureni jer nije toliko brz. Meni je jedino zasmetalo što Nuspahića nije bilo na klupi mada razumijem zbog čega su a klupi bili igrači koji su bili. Veoma nam je bitna bila ova tekma. Isto tako treba tražiti od NSBiH da bude što više igrača na klupi jer se recimo mogla dati prilika nekom mladiću umjesto Seji zadnjih desetak min. Ovako je Oda morao samo jedno krilo gurnuti na klupu a odlučio se za Bučana jer može odigrati i umjesto Kvese npr a kao iskusan je i mogao i nešto promijeniti da je krenulo loše. Nuspahić je bljesnuo protiv Metalurga ali generalno se kasnije vidjelo da mu treba prilagodbe na ovaj nivo pogotovo taktičke i odbrambene. Samo moram ponoviti da očekujem da naši krenu u pregovore sa Stanom pa i sa Nuspahiem oko produženja. Amir mali :clap:
Isto tako našim juniorima i kadetima čestitke i jedno pitanje za upućene. Zašto nisu igrali Žerić za kadete i Hiroš za juniore? Jesu li povrede u pitanju ili nešto drugo?

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 03 mar 2015, 10:21

Slažem se sa većinom koji su pisali vezano za utakmicu sa Olimpikom, i želim da istaknem da u zadnju godinu nisam gledao boljeg Želju, ima mjesta za dodatni napredak to je činjenica, al u odnosu na prvi dio sezone, ovo je veliki napredak, i sto se tiče taktike i fizičke spreme.
Ne trebamo se unaprijed predavati protiv Širokog, pa nije Real, znam da dole nemamo dobre rezultate, al da se može igrati,može, ova igra protiv Olimpika mi ulijeva neku nadu. :D

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 03 mar 2015, 11:10

zeljeznicar1 je napisao/la:Memija ne moze pokazati najbolje jer ne igra na svojoj poziciji, nije on za krila i ne moze se od njega ocekivati neki potezi i sl.
Memiju nismo puno gledali na beku, bar kako igra za prvi tim.. Nisam siguran ali koliko se sjecam on je na beku odigrao samo u Travniku nakon sto su Benjamin i Zeljkovic izasli zbog povreda.. Igrao je i protiv Bratsva i jos na nekim pripremnim utakmicama koje nismo gledali.. Po meni ni u Travniku a ni protiv Bratsva mu nije bas najbolje legla ta pozicija dok je na krilu odigrao 90% utakmica poprilicno dobro i na toj poziciji je zaradio nase simpatije..

Ovaj sastav i postavka protiv Olimpika je po meni najbolji i ja sam ga prizeljkivao.. Zeljkovic i Memija mogu jako dobro zatvoriti desnu stranu sto se defanzive tice a defanziva nam je slabija tacka u ekipi.. Djelmic lijevo sa Kvesom isto tako.. Zeljkovic moze odigrati i treceg stopera u slucaju nekih promjena taktike i formacije u toku utakmice sto je jos jedna velika prednost..

I dalje mi fali neki destruktivac u sredini ili Eldar na nivou na kojem moze kvalitetno to odraditi.. Ja bih volio da su na pripremama probali sa Uzelcem na toj poziciji bar eksperimentalno.. Amir ce napredovati iz utakmice u utakmicu a sto se mene tice vec ga je milina gledati..

Napad djeluje odlicno a opet se vidi da ima dosta prostora za napredak i vjerujem da cemo i tu biti kvalitetniji sto prvenstvo bude odmicalo.. Slazem se i sa forumasima koji misle da u Sirokom treba poceti sa Nedom a ostalo ostaviti kao u utakmici protiv Olimpika.. Mislim da Nedo svojom borbenoscu moze vise pridonijeti u toj utakmici od Varee koji protiv Olimpika, bar po meni, nije nista specijalno uradio a ako cemo iskreno malo je utakmica odigrao na nekom visokom nivou i u jesenjem dijelu..

Uglavnom ja sam pozitivno iznenadjen igrom i pristupom igraca u utakmici protiv Olimpika i ako tako nastavimo Evropa nebi trebala doci u pitanje..
BUDI ŽELJO !!!

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 03 mar 2015, 11:51

zaboljisportuBiH je napisao/la: Isto tako našim juniorima i kadetima čestitke i jedno pitanje za upućene. Zašto nisu igrali Žerić za kadete i Hiroš za juniore? Jesu li povrede u pitanju ili nešto drugo?
Na pripremama su sa reprezentacijom u19 ja mislim, ali nisam 100% siguran.
champions1921 je napisao/la: Memiju nismo puno gledali na beku, bar kako igra za prvi tim.. Nisam siguran ali koliko se sjecam on je na beku odigrao samo u Travniku nakon sto su Benjamin i Zeljkovic izasli zbog povreda.. Igrao je i protiv Bratsva i jos na nekim pripremnim utakmicama koje nismo gledali.. Po meni ni u Travniku a ni protiv Bratsva mu nije bas najbolje legla ta pozicija dok je na krilu odigrao 90% utakmica poprilicno dobro i na toj poziciji je zaradio nase simpatije..
Upravo tako. Momak ima i drskost da krene u prodor, sasvim dobro pomaze bekovima (misleci na desnog beka), koji onda vise moze i stoperima pomagati. Lijepo si ovo objasnio.
Eh pitanje za malo stariju raju. Posto sad imamo dva selektora u reprezentativnim selekcijama, Bazdarevica i Nikica, da li ova danasnja navala imalo lici na navalu kad su oni igrali ( ne izgledom :urnebes: ) ? Jer kolko znam i kolko sam gledao na klipovima i oni su bili mladici koji su ginuli za plavi dres. Memija mali "baca" na Nikica :D
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

ZeljoSampioneGo
Kontakt:

Post Postao/la ZeljoSampioneGo » 03 mar 2015, 11:52

Rekoh ja za Kosorica poslije utakmice sa Hajduk-om. Svaka cast i njemu i Zeljkovic-u. Naprijed smo jaki to ne treba puno ni komentarisati. Meni je jedino malo ali malo indisponiran bio Kvesa, ali mozda nije njegov dan bio sve ostalo laganini.. Samo licemjerstvo je cudo.. pa ima vas da ste govorili kakav Đelmić pojačanje kakav Kokot i sl. a vidim puna vam ih usta sad. Ne znam samo bude li vas stid. Meni je samo krivo za B. Čolića jer znam da zna igrati (makar ono prije povrede sto je igrao) ali izgleda neke stvari u glavi je tesko razluciti drugacije.
Kralj price

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 03 mar 2015, 11:56

mislim da je sigurnosti odbrane dosta doprinijelo i to što i đelmić i memija trče k'o navijeni i obojica su stigli i vraćati i pomagati odbrani. to će protiv širokog biti jako bitno i taj dio ni ja definitivno ne bih mijenjao.

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 03 mar 2015, 11:58

ChWilla je napisao/la:mislim da je sigurnosti odbrane dosta doprinijelo i to što i đelmić i memija trče k'o navijeni i obojica su stigli i vraćati i pomagati odbrani. to će protiv širokog biti jako bitno i taj dio ni ja definitivno ne bih mijenjao.
:thumbup:
Ovo je ključ pobjede nad Olimpicom.
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 03 mar 2015, 13:08

Utakmica protiv Sirokog ce pokazati sta ovaj tim moze i sta se radilo tokom pauze.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 03 mar 2015, 13:40

Minjore je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la: Isto tako našim juniorima i kadetima čestitke i jedno pitanje za upućene. Zašto nisu igrali Žerić za kadete i Hiroš za juniore? Jesu li povrede u pitanju ili nešto drugo?
Na pripremama su sa reprezentacijom u19 ja mislim, ali nisam 100% siguran.
champions1921 je napisao/la: Memiju nismo puno gledali na beku, bar kako igra za prvi tim.. Nisam siguran ali koliko se sjecam on je na beku odigrao samo u Travniku nakon sto su Benjamin i Zeljkovic izasli zbog povreda.. Igrao je i protiv Bratsva i jos na nekim pripremnim utakmicama koje nismo gledali.. Po meni ni u Travniku a ni protiv Bratsva mu nije bas najbolje legla ta pozicija dok je na krilu odigrao 90% utakmica poprilicno dobro i na toj poziciji je zaradio nase simpatije..
Upravo tako. Momak ima i drskost da krene u prodor, sasvim dobro pomaze bekovima (misleci na desnog beka), koji onda vise moze i stoperima pomagati. Lijepo si ovo objasnio.
Eh pitanje za malo stariju raju. Posto sad imamo dva selektora u reprezentativnim selekcijama, Bazdarevica i Nikica, da li ova danasnja navala imalo lici na navalu kad su oni igrali ( ne izgledom :urnebes: ) ? Jer kolko znam i kolko sam gledao na klipovima i oni su bili mladici koji su ginuli za plavi dres. Memija mali "baca" na Nikica :D
Prijatelju ne može se to porediti ni po jednom kriteriju osim što su nosili ili nose Željin dres.
Ona ekipa je igrala 7-8 godina zajedno u prosjeku. Neko malo manje, ali zato neko cijelu karijeru.
To su igrači koji su odigrali par stotina utakmica za Želju svaki ponaosob, a ne par tekmi i par poteza.
Dalje, igrati onda protiv najboljih igrača što je ona država imala i ovih sad je neuporedivo. Ovo sve najbolje što sad igra u prvoj bh ligi pitanje je da li bi u Želji sjedilo i na klupi, a da ne govorim u timovima velike četvorke. Ovo je sad otprilike nivo republičke lige ovi bolji klubovi odnosno regionalne ovi slabiji i tu ti je pola sadašnje prve lige i igralo i to maksimalno. Nisu mogli ni do druge lige Divlji Zapad.
Ono što u onda radili Meša, Škoro, Mihajlo, Žvaka, Šaban, Guto, Fićo, Oda i ostali na jednom takom nivou ovi neće nikad, nažalost. Po sadašnjim cijenama i tržištu niko od nabrojanih ne bi otišao iz Želje ispod petaka (neki možda i eura). Razbiti ondašnju Zvezdu, Partizana (4:0), Dinama, Hajduka, pitare razbijati gotovo cijelu deceniju (tri poraza i mnoštvo pobjeda (pa čak i petaka im uvaliti) za 10 godina tj 20 utakmica)), pa onda Univerzitateu (defacto reprezentaciju Rumunije) ili Dinama iz Minska to je mogao samo vrhunski nivo igrača. Ovo sad uz dužno poštovanje je smješno. Dragi su meni i Memija i Baja i Dado i ostali, ali to je za njih jedna skroz druga dimenzija.
Na Gutu ne može niko podsjećati jer to je poseban lik odnosno igrač. On je igrao na način koje tadašnje škole fudbala u startu su odbijale jer nije ličilo ni na šta sa aspekta osnovnih elemenata fudbalske igre. Mislim na zabijanje glave i pogureni stav što je tada na vrhunskom nivou bilo gotovo endemsko (možda još Šele iz Zvezde da je bio sličan). Frajer pređe par igrača Univezitatee, ne zna gdje goni, opali je kad više nije imao koga preševati ikao što sam kaže samo vidim raja se raduje i skontam da je go. Ili kad je Zvezdi zabio go glavom (čuvena pobjeda od 3:0 sa Željinim vrtićem uz par starijih, a Zvezda najjača ikad u svojoj istoriji i prvak Evrope ubrzo poslije toga) kako on kaže pogodilo me u glavu, ja zažmirio, otvorim oći kad ono go, delirijum na Grbavici.
Itd. itd. moglo bi se ovako do sabaha, ali ukratko niđe veze, drugi sport je ono bio za ovo danas. Najbolji dokaz je da za 20 godina iza rata ti imaš samo Džeku, ali samo, da je napravio vrhunsku karijeru. Garantujem da je ondašnji Škoro u top formi bio jači igrač od Kake koji je jedno vrijeme haro.
Zadnja izmjena: rodom s Mejtaša, dana/u 03 mar 2015, 13:41, ukupno mijenjano 2 puta.

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 03 mar 2015, 13:40

Elegant je napisao/la:Utakmica protiv Sirokog ce pokazati sta ovaj tim moze i sta se radilo tokom pauze.
Ma neće samo ona. Pokazat će nešto, kao što je i ova pokazala nešto. Trebat će 4-5 kola da vidimo kakvi smo zaista trenutno, kako to izgleda kad imaš dobar dan i sreće, a kako kad te ne krene kako treba. Utakmica sa Širokim jeste važna, ali kako god da završi neće dati konačnu istinu o nama trenutno.

Pisao sam već, šteta je što utakmice sa Širokim i Zrinjskim dolaze tako rano, pošto Odović neće stići isprobati moguće različite varijante, šta i kako ide a šta ne ide. Bez obzira na pripremne utakmice, stvarne domete ekipe možemo vidjeti tek u prvenstvu. Prošle polusezone sa Adžemom smo bili uglavnom veoma dobri protiv ekipa iza nas, ali na Grbavici smo uzeli samo bod protiv ove tri ispred, a i taj bod protiv Širokog je vrlo lako mogao biti poraz (Antolovićevo nebulozno izlijetanje za crveni karton, poništen gol Širokom). Trenutno ne možemo znati koliko bolje od toga očekivati od nas sad za vikend. Mada to može biti i dobro, pošto ni Široki ne zna šta da očekuje od Želje, a mi otprilike znamo kakvi su oni.
FK Željezničar 1921

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 03 mar 2015, 14:23

Rodom sa mejtasa je sve objasnio vezano za usporedbu generacija.
Ja cu samo jedan detalj pomenuti. Prijateljska sa sturmom,i oprostaj neki legendi. Oprastali se Janjus,Sabanadzovic,Odovic,Bazdarevic i jos neko. Cobo, Refik i taj 3 izasli nakon par minuta. Odovic i Mesa igrali pola sata. Ubjedljivo najbolji na terenu bili u oba tima. Sa preko 45 godina na ledjima,ja sam stekao dojam da oni bez ikakvih problema mogu igrati u BiH. A tada je liga bila jaca od ove. Kakvi su to majstori bili i na toj tekmi. Oda nesto pete,ovo ono. Steta sto nema snimka nigdje sa te i tekme sa wolsburgom.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 23 gosta.