Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 03 mar 2015, 11:47

a sta cu ako spucam limit, a para ne dam :mrgreen:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 03 mar 2015, 11:51

15 giga da spucas :mrgreen:
naprijed rejal

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la JoseMourinho » 03 mar 2015, 12:22

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:
QUARESMA 18<<< je napisao/la:meni se alcatel svidja, prvenstveno zato sto je to evropska kompanija, ali neki znaju da sam ja alergičan na mediatek procesore
Taman tebe onda da pitam, imal onaj kakav custom ROM za mediatek procesore da se malo sa tim bakcem na ovom svom alcatelu, trenutno mi je 4.1.1 ;)

Edit: ovo nadjoh
http://forum.android.com.pl/f1006/andro ... zy-388635/" onclick="window.open(this.href);return false;
dal da ga pokušam instalirat?
ma jok, pogledaj kad je zadnji put apdejtovan rom, a jos discontinued, no ako te bas interesuje mozes probati, ali na svoju odgovornost

ako nisi bolje odradi ofisl update na 4.3 jb i uzivaj
Ma nema mi nikakvog updejta da mi nudi, imas li link od tog da skinem?
One touch idol 6030x je kod mene ;)

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 03 mar 2015, 14:47

Sveti je napisao/la:
BordoArmy88 je napisao/la:
Sveti je napisao/la:6 plus ima problema sa kucistem koje se vrlo lako savija. Ali je telefon softverski gledano, zvijer.
Pored toga, u poređenju sa Note 3 ili note 4, ip6+ nema: OLOVKU (i sve opcije i prednosti koje dolaze s njom), proširivu memoriju (microSD slot), zamjenjivu bateriju, zamjenjiv poklopac baterije, nema mogućnost promjene/izmjene GUI-a (kroz launcher), customizacija generalno nepostojeća kod iOS-a, korisni widgeti za homescreen ne postoje, nemogućnost instalacije skinutih aplikacija osim preko app store (android podržava instalaciju i kroz .apk sa interne/externe memorije)! Da ne spominjem USB 3.0 kod Note3! :kafa:
sve sto si nabrojao je totalno subjektivno. Evo krenimo redom. Nema olovku: Koji ce mi rac? Da hocu olovku kupio bih rezistivni touchscreen i svrljo do prekosutra, uostalom uvijek,imas kineskih olovaka za ekran koje rade na svim smartphonima. Prosiriva memorija? Ako ti je Malo 32 gb interne memorije a nisi neki developer, tebi ne treba Telefon vec prenosno racunalo. Poklopac i baterija? Really? Svakako Smartphone bateriju moras da punis svaki dan, i ne, vidim razlog da se ovo svrsta u rqzloge Radi kojih je 6+ losiji, da ne spominjem da su unibody mobiteli daleko ljepsi od plastikanera sa poklopcima. UI? ios zatvoren sustav, brz, fluidan. Istina neko voli da se bakce tim, ali cisto sumnjam da ce to da ga zanima svaki dan, da mijenja teme i igra se sa modovima. Ne znam kako mislis da ne postoji mogucnost,instalacije aplikacija sa eksternih medija, posto sam ja na svoj instalirao svaku aplikaciju sa lijevih stranica uz pomoc itunesa, naracno morao sam jailbreak da uradim. Toliko o tome
Čuj subjektivno, prije svega to su OBJEKTIVNE ČINJENICE kao i ona da je ip6+ mnogo skuplji od Note 4 tj telefona koji sve to gore IMA i time je u startu nadmoćniji, kao što ima i veći i dokazano bolji display koji je ujedno i najbolji trenutno, OBJEKTIVNIM TESTIRANJEM:

http://m.gsmarena.com/display_mate_crow ... -10254.php" onclick="window.open(this.href);return false;

I da, kad već spomenu jailbreak, neuporedivo ga je teže odraditi nego root na note 4, što je još jedna prednost android platforme. ;)

Ps. Android i dalje napreduje krupnim koracima:

Android TV: Beach Buggy Racing Multiplayer with Nearby Connections

" onclick="window.open(this.href);return false;

Još malo pa nam neće trebati ni konzole, samo android tv box. ;)

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 03 mar 2015, 15:28

Druze, ti ocigledno ne mozes da rezonujes neke stvari. Objektivno, koga boli kurrac za olovkom i nedostatkom zadnjeg poklopca? Je li razumijes sta ti govorim? Ja 6plus nikad ne bih uzeo jer je apple usrao motku ne testirajuci ga na normalne uvjete koristenja, ostalo je sve u pet deka.

Ja kazem samo da je razlika mizerna na displeju Osim ako nemas mikroskopski okular umjesto desnog oka, onda bih i razumio. Samsung kao i inace tim nadrmavanjem hardvera prodaje muda pod bubrege, i nekim totalno nebitnim stvarima kupuje fanove.

Da li je lakse ili teze uraditi jailbreak je drugi par cipela, i nema potrebe da spinujes i okreces diskusiju. Spomenuo si nedostatak eksternog instaliranja, dao sam ti cinjenicu da je to notorna laz i neistina.

Longstory short, opet se vracamo tome ko sta voli. Sto je kao sto rekoh subjektivno.
naprijed rejal

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 03 mar 2015, 15:41

Sveti je napisao/la:Druze, ti ocigledno ne mozes da rezonujes neke stvari. Objektivno, koga boli kurrac za olovkom i nedostatkom zadnjeg poklopca? Je li razumijes sta ti govorim? Ja 6plus nikad ne bih uzeo jer je apple usrao motku ne testirajuci ga na normalne uvjete koristenja, ostalo je sve u pet deka.

Ja kazem samo da je razlika mizerna na displeju Osim ako nemas mikroskopski okular umjesto desnog oka, onda bih i razumio. Samsung kao i inace tim nadrmavanjem hardvera prodaje muda pod bubrege, i nekim totalno nebitnim stvarima kupuje fanove.

Da li je lakse ili teze uraditi jailbreak je drugi par cipela, i nema potrebe da spinujes i okreces diskusiju. Spomenuo si nedostatak eksternog instaliranja, dao sam ti cinjenicu da je to notorna laz i neistina.

Longstory short, opet se vracamo tome ko sta voli. Sto je kao sto rekoh subjektivno.
Long story short, nisi objektivan sekunde, i pored nepobitnih činjenica ti i dalje po svom 'subjektivnom' pljuješ daleko jači, nadmoćniji i jeftiniji uređaj, što dokazuje samo da mogu komotno i zidu pričati, jer ću prije zid uvjeriti u neke stvari nego očitog hejtera, zato budi pozdravljen.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 03 mar 2015, 15:44

Kojih nepobitnih cinjenica? Nepobitna cinjenica je nedostatak olovke i bolji white point accuracy kod notea? Smijesno. Jos Malo pa ces se braniti cinjenicom kako note ima vise rama, u tom smijeru ides sa argumentima. Pozz
naprijed rejal

faruk26
Kontakt:

Post Postao/la faruk26 » 03 mar 2015, 15:47

realna cijena polovnog iphona 5,fabricki otkljucanog ??? i sta je bolje s4 il iphone 5 ??

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 03 mar 2015, 18:20

Samsung note 4 ima opciju ultra štednju baterije, i kao takva može da traje do 15 dana. Ima download booster. Puls mjerač :D i pričaš sa njim. Ubio se za selfie, kažeš mu smajl i on sam slika [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND COLD SWEAT]

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 03 mar 2015, 18:24

Ja kada bi' mogao između 6+ i Note-a uzeo bi' 6+ ali ne mogu :lol:
Aljegri, out!

treci
Kontakt:

Post Postao/la treci » 03 mar 2015, 18:25

Aktiviranje kamere glasom, i potezom ruke ima i na g3

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 03 mar 2015, 18:26

Samsung je Android a kao takav je trn u oku pojedinim ljudima.

Bitno je da ce WP8 napraviti revoluciju... Ja jos uvijek cekam?

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 03 mar 2015, 18:35

kad vec raspravljate o kamerama, raspravljajte o kvaliteti iste, da se i ja ukljucim u diskusiju :mrgreen:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 03 mar 2015, 18:46

Znao sam da ce se dotaci wp :lol:

Nista ti ne cekaj, uzivaj ti u kojekakvim vois kontrol i aj rekognisn senzorima, ultramegagiga revolucija kojom se dici Samsung :kafa:
naprijed rejal

inadian89
Kontakt:

Post Postao/la inadian89 » 04 mar 2015, 23:16

Izgubio sam galeriju na telefonu, i ne mogu da je ponovo nadjem :mrgreen: ..Nexus

Hass
Kontakt:

Post Postao/la Hass » 04 mar 2015, 23:26

Raja imam neku skulu sony xperia st 15i.Eh sad,kad hocu da slikam,izbaci mi MEMORIJA NIJE NAĐENA. More l' se to kako popravit? :mrgreen: Hvala
...Nek nam vrate Elvisa,HASETA,Brus Lija...

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la JoseMourinho » 05 mar 2015, 04:25

inadian89 je napisao/la:Izgubio sam galeriju na telefonu, i ne mogu da je ponovo nadjem :mrgreen: ..Nexus
Vidi da ti nije ispala oko stola dok si ga punio :D

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 05 mar 2015, 18:10

Trenutno imam HTC 500,zelim da prodam jako je dobro ocuvan pa odprilike koliko bi mogao da uzmeme ?

Zelim kupiti novi do jedno 700 km tako nesto,naravno da je bolji od ovog gore navedenog :mrgreen:
Visca el Barça ! Mes que un club !

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 05 mar 2015, 19:21

Koliko vam drzi baterija, pitanje ovim sto imaju samsung telefone. Tacnije, imam s3, cesto moram punit. Zamjenio sam originalnu bateriju jer mi se telefon gasio. Sad radi okej al brzo trosi bateriju, moram dnevno dva puta puniti.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 05 mar 2015, 19:30

DesimaL je napisao/la:Trenutno imam HTC 500,zelim da prodam jako je dobro ocuvan pa odprilike koliko bi mogao da uzmeme ?

Zelim kupiti novi do jedno 700 km tako nesto,naravno da je bolji od ovog gore navedenog :mrgreen:
Ako izvuces 250 na konju si ali realno oko 220 km..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa i 13 gostiju.