AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 03 mar 2015, 16:23

Pa i bit ce tako, samo sto ce to ici postepeno. Za pocetak 30%, kroz neko vrijeme ponovo novih 30% dok imovina ne bude u skoro kompletnom vlasnistu novog investitora.
Pretpostavlja se da bi do kraja trebalo biti prodano 90% dionica (prodavat ce se u tri slijeda po 30%), ali kako ce sad to u praksi fercerati i koliki vremenski period ce trebati proci da se stvari pomjere sa mrtve tacke, ne znam.

Italijanska štampa piše da je Slim zainteresovan za kupovinu vlasničkih akcija Milana. Opet. S obzirom da je i pre tri i po godine postojala priča o dolasku bogatog Meksikanca u Milan, a navodno je on jedan od retkih bogataša kojeg bi Berluskoni mogao da podnese u vlasničkoj strukturi kluba.
Za razliku od prethodnih slučajeva kada je Finisnvest ekspresno izlazio u javnost sa zvaničnim demantijem, ovoga puta nema saopštenja iz Berluskonijevog holdinga, što je za Italijane naznaka da ima dima, a možda i vatre.
Oglasio se i Roberto Maroni, jedan od Berluskonijevih najvernijih saveznika u politici. On je u svakoj Berluskonijevoj vladi bio na nekoj od najjačih funskcija i predstavlja jednog od najmoćnijih ljudi u Lombardiji. Deklarisani je navijač Milana i redovan je na utakmicama Rosonera.
“Berluskoni mi je rekao šta će biti sa Milanom, ali moram da ćutim kao riba. Mislim da će on otkriti sve na kraju sezone. Kada sam ga pitao da li će prodati klub, odgovorio mi je, ali mi je rekao da nikome ništa ne govorim. Ako sada nešto kažem, izdaću ga i prekršiću obećanje. Ne smem to da uradim. Samo mogu da kažem da sam prezadovoljan projektom”, rekao je Maroni.
Belruskoni sledećeg februara slavi 30 godina od kada je postao gazda kluba i do tada je nerealno za očekivati da se potpuno povuče i proda Milan.

:pray: :pray: :pray: :pray:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 mar 2015, 16:31

Grande Silvio :mrgreen:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Champion1
Kontakt:

Post Postao/la Champion1 » 03 mar 2015, 16:38

Pozdrav amigosi evo me nakon duze pauze opet sa vama :D obori sistem a zaboravio pasw tako da nisam mogao uci a i nisam znao na koji mail sam registrovao plus nakon nove prijave cekao mjesec dana da mi novi acc aktiviraju i nista ne dodje i prije par dana reko zadnji put da se registrujem pa ako uspije uspije :) i na kraju najvaznije Hattrick123 je :D

Pratio sam sto ste pisali ako se imalo sta pametno i zanimljivo napisati, tonemo iz dana u dan iz kola u kole sve dublje i dublje :(

Sto se tice ove kupovine Milana i ranije sam pisao da je to jedino rjesenje samo mislim da se to nece desiti u skorijoj buducnosti ne prije nego se napravi stadion...Bio bih zadovoljan i sa kupovinom od 30-40% dionica na sto je po mom misljenju Berlu i spreman pristati..
FORZA MILAN!

Tu sei tutta la mia vita!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 mar 2015, 16:46

Dobrodošao nazad druže :thumbup:

Ma nema se šta ni pisati, tema je onako polumrtva par postova dnevno, kad su utakmice bude malo više postova (obično kuknjava i psovke :D) i to ti je to. Nikada nije bilo monotonije...

Ali eto nadamo se da će i to proći u skorije vrijeme, jer gore od ovoga teško da može :D

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 03 mar 2015, 16:52

Ovaj meksikanac vrijedi 80 milijardi :crazy: yebo te, kamo srece da je ovo o prodaji istina i da je upravo ovaj ciko u pitanju. :beba:

Mada sam malcice podjeljen oko ovoga, ne bih volio da se Milan pretvori u klub koji bi nemilice trosio pare i skupljao igrace k'o pokemone samo "jer nam se moze", vise bih volio da to ide na drugi nacin, da se sacuva par igraca koji ce ciniti okosnicu kluba i da se oko njih gradi ekipa, pa dokle doguramo.
Eto, imamo Cercija, Meneza, Saravija, Jacka u vrhu napada, tu su recimo Abate i Lopez, ovdje treba jedan wc napadac, veznjak, stoper, bek i naravno vrhunski trener da kompletiramo ekipu. Vise bih bio zadovoljan tim scenarijom nego da ih se sve potjera i dovedu preplacene zvijezdice na silu koje ne bi imale pojma sta znaci nositi ovaj dres.

Dobro, ja sad malo mastam i idemo predaleko u buducnost bez da uopste znam hoce li se klub prodavati ili ne :rol: ali postoji taj neki crv sumnje, necu da se pretvorimo u umjetnu tvorevinu. :plac:

FORZA MILAN !

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 03 mar 2015, 19:16

Nisam ni ja za to da svake sezone dovodimo po par igraca za basnosnovne cifre, kao sto to rade Real, Barca, Chelsea, PSG i jos par njih... jer cak ni to nije garant da ces se prosetati ligom... daj Mastoura, daj jos par talenata i par afirmisanih igraca pa da se borimo, da stvaramo igrace, prodamo ponesto... daj kakvog dobrog Brazilca i Holandjanina, kao nekad :(
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

Maestro21

Post Postao/la Maestro21 » 03 mar 2015, 20:39

Ma ja bih volio da nas neko kupi i napravi jaku ekipu, nisam ni ja ljubitelj tog bildanja ekipe ali brate bolje i to nego da mi Muntari nosi kapitensku i da nas nabijaju Sassuolo i Atalanta.
Forza Milan!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 mar 2015, 20:53

Maestro21 je napisao/la:Ma ja bih volio da nas neko kupi i napravi jaku ekipu, nisam ni ja ljubitelj tog bildanja ekipe ali brate bolje i to nego da mi Muntari nosi kapitensku i da nas nabijaju Sassuolo i Atalanta.
+1

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 03 mar 2015, 21:25

Pa naravo da svi zelimo da napokon neko krene ulagati u ovu ekipu, ali ne nacin na koje rade pojedini klubovi i preplacuju svakakve igrace, stvarno ne zelim da se moj Milan pretvori u nesto takvo.
Hocu nekoga po principu "hocu napadaca-evo ti napadac", dakle da se dovode ciljani igraci i pri tome ne skart vec kvalitet, a ne da se bespotrebno gomilaju samo jer nam se moze.

ako cemo vec biti skromni, ja bih volio nesto ovako za pocetak :rol:

lopez
darmian-rami-??-kolarov
witzel-paulinho
cerci-pastore-saravi
martinez

FORZA MILAN !

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 mar 2015, 21:27

rope11 je napisao/la:Pa naravo da svi zelimo da napokon neko krene ulagati u ovu ekipu, ali ne nacin na koje rade pojedini klubovi i preplacuju svakakve igrace, stvarno ne zelim da se moj Milan pretvori u nesto takvo.
Hocu nekoga po principu "hocu napadaca-evo ti napadac", dakle da se dovode ciljani igraci i pri tome ne skart vec kvalitet, a ne da se bespotrebno gomilaju samo jer nam se moze.

lopez
darmian-rami-??-kolarov
witzel-paulinho
cerci-pastore-saravi
martinez
Makni te upitnike zna se da je to rezervisano za "Bonera (c)" :cool: :kafa:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 03 mar 2015, 21:35

rope11 je napisao/la:Pa naravo da svi zelimo da napokon neko krene ulagati u ovu ekipu, ali ne nacin na koje rade pojedini klubovi i preplacuju svakakve igrace, stvarno ne zelim da se moj Milan pretvori u nesto takvo.

lopez
darmian-rami-??-kolarov
witzel-paulinho
cerci-pastore-saravi
martinez
Nije loše, samo makni tog Ramia nije on za najviseg nivoa, ostalo može proći!

muxa
Kontakt:

Re: Odg: AC Milan

Post Postao/la muxa » 03 mar 2015, 21:35

:lol::lol::lol:
Il Club più titolato al mondo!

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 03 mar 2015, 23:05

Ne prosipajte skromnost.Milan je trošio velike sume novca do prije nekih pet godina,i apsolutno bi' volio da opet tako funkcioniše klub,po principu,hoćeš kvalitet-plati kvalitet.Sit sam dovođenja istrošenih i nekvalitetnih igrača.

Milan treba da bude u rangu sa Realom,Barcom,sada i sa Plavcima iz Londona,te PSG-om i Cityem,a ne da troše kao ispodprosječni klub.

Aposolutno sam za trošenje velikih količina novca i za uživanje gledajući kvalitet na terenu,a ne poluamaterske idiote koji ne znaju povezati tri dodavanja.Odnosno nisu napravili kvalitetnu akciju od odlaska Ibrahimovića.
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 03 mar 2015, 23:35

AgentttB je napisao/la:Ne prosipajte skromnost.Milan je trošio velike sume novca do prije nekih pet godina,i apsolutno bi' volio da opet tako funkcioniše klub,po principu,hoćeš kvalitet-plati kvalitet.Sit sam dovođenja istrošenih i nekvalitetnih igrača.

Milan treba da bude u rangu sa Realom,Barcom,sada i sa Plavcima iz Londona,te PSG-om i Cityem,a ne da troše kao ispodprosječni klub.

Aposolutno sam za trošenje velikih količina novca i za uživanje gledajući kvalitet na terenu,a ne poluamaterske idiote koji ne znaju povezati tri dodavanja.Odnosno nisu napravili kvalitetnu akciju od odlaska Ibrahimovića.
Potpisujem !
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 03 mar 2015, 23:46

Dobro, onda neka ljepotan igra umjesto Ramija. :lolno:

Naravno, podrzavam i ja placanje i dovodjenje kvalitetnih ciljanih igraca pa koliko god novca bilo potrebno, ali ne zelim ni da mi od Milana naprave plasticni klub koji bi okolo bahato razbacivali novce na svakakve igrace i instant zvijezdice. Podrzavam nacin poslovanja svih vecih klubova, ali ne i onaj sto rade Siti i PSG pa da mi se za neke Mangale placa 40 miliona i sta sve ne.
Evo, ova gore ekipica koju sam sastavio bi vrijedila nekih 70-ak miliona, prava sitnica. :mrgreen: Doduse, ako ponovo zelimo Evropu i uspjehe u istoj, taj novac je nista za nekoga ko vrijedi 80 milijardi, a nama bi donio mnogo.
Sve ispod 100 miliona Milanu nece donijeti skoro nista, zapali smo u takva go.vna da nam je najplaceniji igrac jedan Saravi od cca petanestak miliona i kojeg zbog toga zele prodati da se balansiraju finansije, jer nemaju nijednu drugu "zlatnu koku" u ekipi. :lolno:

E jesmo i paljevine, zamisli da ne bude nista od ovoga, koja izvala :urnebes: al' lijepo je mastati, nije da nije. :zviz:

FORZA MILAN !

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 03 mar 2015, 23:58

E vala jesu City i PSG opet nekome primjer dobre trgovine, aferim. Samo kad vidim DMF igrace Cityja ili silne milione na klupi PSG-a kako zjape, srce mi se kida od muke.

Skauting Milana do prije nekoliko godina je najbitnija stvar koja nam nedostaje, pa nemamo vise mladica poput Kake, T. Silve. Shevchenka, i nekolicine prije njih... nemamo vise Leonarda, a ne samo novca... za prosjecne pare jedan Porto, Benfika, Ajax iskopaju igraca koji postane zvijezda za par godina, a mi imamo jednog Silju i Saravija koji iz godine u godinu i dalje ostaju talenti koji se trebaju dokazati...
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 04 mar 2015, 00:31

Milan koliko god u buducnosti bude trosio na pojacanja,ne moze postati plasticni klub kao neki. Jer ogromna historija ovog kluba to ne bi dozvolila. ;)
Mi jesmo propali,al' cak i sad kad kazes A.C. Milan,to je svjetska klasa i brend. :cool:
Bolji dani ce doci,sutra,za godinu ili za deset godina,uglavnom ce doci :D

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 04 mar 2015, 00:53

Pa upravo to i kazem, ne svidja mi se nacin poslovanja PSG i Sitija. Ali mi se recimo svidja ono sto radi Celzi, nema bespotrebnog razbacivanja para vec se ciljano dovode odredjeni igraci. Da ih se plati, boga mi plati, ali bar znas na sta si dao novce.

Uglavnom, valjda razumijete sta zelim reci. :mrgreen: Nemam nista protiv trosenja novca na kvalitetne igrace, daj boze da to dozivimo sto prije, al' cak i u tome treba postojati neka mjera i granica koju ipak ne bih volio da prodjemo.
Mada, cak i da se obistino ovo sto pricamo, trebat ce vremena i vremena dok ne stanemo na noge, dzabe ti pare kad nema teorije dovesti nijedno zvucno ime u ovu raspalu ligu. :yawn:

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 04 mar 2015, 01:04

Slazem se za skauting, pa ja se ni ne sjećam kad su nasi skauti doveli nekog da valja. Haman Patak bio zadnji. A kad smo vec kod Patka zelim reci 2 stvari. Prva, ne mogu opisati koliko bi volio ponovo vidjeti tog momka u dresu Milana. Druga, poslije odlaska iz Milana Patak je poprilično zdrav, sto se ne može reci za trenutne igrace Milana. Znaci, osim skautinga, trebamo promjeniti i ljude koji rade u MilanLabu!
Il Club più titolato al mondo!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 04 mar 2015, 09:22

rope11 je napisao/la:Pa upravo to i kazem, ne svidja mi se nacin poslovanja PSG i Sitija. Ali mi se recimo svidja ono sto radi Celzi, nema bespotrebnog razbacivanja para vec se ciljano dovode odredjeni igraci. Da ih se plati, boga mi plati, ali bar znas na sta si dao novce.

Uglavnom, valjda razumijete sta zelim reci. :mrgreen: Nemam nista protiv trosenja novca na kvalitetne igrace, daj boze da to dozivimo sto prije, al' cak i u tome treba postojati neka mjera i granica koju ipak ne bih volio da prodjemo.
Mada, cak i da se obistino ovo sto pricamo, trebat ce vremena i vremena dok ne stanemo na noge, dzabe ti pare kad nema teorije dovesti nijedno zvucno ime u ovu raspalu ligu. :yawn:
I Chelsea je nekad radio isto sto i City.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []