FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

katakomba
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la katakomba » 04 mar 2015, 22:04

Moze li mi neko napraviti avatar ? Ako nek moze, da mu se javim PP ? :D
Željezničar živimo !

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 04 mar 2015, 22:07

Daj ba popustite sa drugima na ovoj temi,svakom njegova avlija i stvarno nema potrebe da se vrse neka poredjenja,jako dobra stvar je to sto je klub iznad svih sa ovim omjerom 51:49,a oni koji budu ulagali trudice se da klub dobro posluje i nece im predstavljati problem ni ti ce se buniti ako je dobit kluba na kraju godine bila 1.000.000(cisto poredjenja radi),da oni uzmu 490.000 a klub 510.000 hiljada.E sada je i na nama navijacima velika obaveza,dolazimo u sto vecem broju,navijajmo i sada stvarno nema potrebe da nabijamo troskove klubu raznoraznim kaznama zbog baklji ili nereda.Ova tekma protiv Olimpika je pravi putokaz i tako trebamo nastaviti.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 04 mar 2015, 22:23

dino lj je napisao/la:Daj ba popustite sa drugima na ovoj temi,svakom njegova avlija i stvarno nema potrebe da se vrse neka poredjenja,jako dobra stvar je to sto je klub iznad svih sa ovim omjerom 51:49,a oni koji budu ulagali trudice se da klub dobro posluje i nece im predstavljati problem ni ti ce se buniti ako je dobit kluba na kraju godine bila 1.000.000(cisto poredjenja radi),da oni uzmu 490.000 a klub 510.000 hiljada.E sada je i na nama navijacima velika obaveza,dolazimo u sto vecem broju,navijajmo i sada stvarno nema potrebe da nabijamo troskove klubu raznoraznim kaznama zbog baklji ili nereda.Ova tekma protiv Olimpika je pravi putokaz i tako trebamo nastaviti.
:thumbup: jos bi dodao da je veoma vazno da sad sto vise raje ode i izvadi svoju clansku kartu.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 04 mar 2015, 22:28

[youtube][/youtube]

7.3.2010 -17. kolo :D

katakomba
Kontakt:

Post Postao/la katakomba » 04 mar 2015, 22:30

Schwarz je napisao/la:
dino lj je napisao/la:Daj ba popustite sa drugima na ovoj temi,svakom njegova avlija i stvarno nema potrebe da se vrse neka poredjenja,jako dobra stvar je to sto je klub iznad svih sa ovim omjerom 51:49,a oni koji budu ulagali trudice se da klub dobro posluje i nece im predstavljati problem ni ti ce se buniti ako je dobit kluba na kraju godine bila 1.000.000(cisto poredjenja radi),da oni uzmu 490.000 a klub 510.000 hiljada.E sada je i na nama navijacima velika obaveza,dolazimo u sto vecem broju,navijajmo i sada stvarno nema potrebe da nabijamo troskove klubu raznoraznim kaznama zbog baklji ili nereda.Ova tekma protiv Olimpika je pravi putokaz i tako trebamo nastaviti.
:thumbup: jos bi dodao da je veoma vazno da sad sto vise raje ode i izvadi svoju clansku kartu.
ja nisam na pocetku sezone to uradio, ali u ponedeljak aBd idem da izvadim :D
Željezničar živimo !

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 04 mar 2015, 22:35

Schwarz je napisao/la: :thumbup: jos bi dodao da je veoma vazno da sad sto vise raje ode i izvadi svoju clansku kartu.
Isto tako, vala, ne bi bilo zgoreg da članske karte izvade i ovi delegati što čine tri četvrtine skupštine a nisu članovi. :wtf:
FK Željezničar 1921

KontraNogama
Kontakt:

Post Postao/la KontraNogama » 04 mar 2015, 22:40

Odlicno! Nije bilo opstrukcije o cemu smo prije raspravljali. Fantasticna stvar!
Mi sad moramo shvatiti da nece sve biti uradjeno sutra ujutro nego moramo imati strpljenja. Ali pocetak ne moze biti bolji.
Svaka cast upravi i svima koji su ucestvovali u pripremi statuta.
Nek nas jos momci obraduju u Sirokom. Izgleda da ce biti zesce padavine pa ce samim tim i teren biti los. Mozda nama to bude vise odgovaralo nego njima.
Ja sam pravo sretan zbog svega ovoga pa bih htjeo da pisem i pisem a sve mi se misli pletu: stadion, investitori, ugovori, akademija ...
Ama bit ce svega, samo strpljenja i pun stadion.
Sretno nam plava porodice.

katakomba
Kontakt:

Post Postao/la katakomba » 04 mar 2015, 22:45

Kod: Označi sve

http://sportsport.ba/bh_fudbal/tradicija-ime-i-amblem-ostaju-pod-zastitom-skupstine/155529
Željezničar živimo !

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 04 mar 2015, 23:17

super je napisao/la:Samo da pozz plavu bracu.cestitam upravi kluba na pravim potezima i abd od ljeta napraviti stabilnog ucesnika evropskih takmicenja....javim vam se ovih dana sa svjezim informacijama oko ulagaca
Forumaše pamtim po avatarima i na prvu sam pomislio da si moderator @dubrava :rol:

Odlično. Nakon Sarajeva budi se i Željo. Što više boljih klubova draže titulu uzeti :mrgreen:

Iz dva razloga sam zadovoljan: 1. ovo znaći da će i repka profitirati, uz dobre klubove i repka profitira. Napokon i mi sami proizvodit igrače ?
2. ipak je ovo klub za koji navijam, odlično je vidjeti da napreduje. Jest da je ovo "samo" usvojen statut, ali temelji su postavljeni i sad radit na tome.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 04 mar 2015, 23:20

super je napisao/la:Samo da pozz plavu bracu.cestitam upravi kluba na pravim potezima i abd od ljeta napraviti stabilnog ucesnika evropskih takmicenja....javim vam se ovih dana sa svjezim informacijama oko ulagaca
Kad nam plavi brat @super za koji mjesec objavi ime sponzora ima da padne server sedmicu dana. :mrgreen:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 04 mar 2015, 23:23

Elegant je napisao/la:
Kad nam plavi brat @super za koji mjesec objavi ime spnzora ima da padne server. :mrgreen:
Roman Abramovich. Ipak on voli Plave :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 mar 2015, 23:48

imekorisnicko je napisao/la:[youtube][/youtube]

7.3.2010 -17. kolo :D
Jednostavno Alen Mešanović :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 05 mar 2015, 00:17

Za početak pitari o.dje.ba.us odavde, da ste i o čemu u životu razmišljali ne bi pitari bili. Pored starog sarajevskog legendarnog kluba navijati za udbaško kopile utemeljeno na otetim Željinim igračima mogu samo čvake.

Hajmo sad o statutu i stvarima koje nas čekaju u budućnosti.
Huu, ima ovdje svega. Željo ostaje većinski vlasnik svega i to je bitno što kaže Zaimović jer je to skoro 100 godišnji amanet. Željo je specifičan klub koji je nastao iz realne radničke baze i običnog svijeta koji je imao potrebu i želju da se bavi sportom koji je već početkom 20 vijeka postao jedan od najpopularnih sportova. Dakle, Željo nije nastao dekretom i nije politička za.je.ba.ncija i toga moramo uvijek biti svjesni i čuvati taj amanet pa šta god se desilo. Drago mi je da su u klubu toga svjesni i to je ono što je ovaj klub vazda krasilo i što mu je u genima od početka. Rezultat jeste bitan, ali ne po svaku cijenu gazeći druge. Željo je uvijek imao jednu posebnu filozofiju i zato je bio i ostao najpopularniji bh klub, a eto usput i najtrofejniji.
Ozbiljne su ovo stvari i traže ozbiljne, vrlo angažovane, poštene i hrabre ljude. Skupština kluba i njeni organi su ključni u provedbi svega što je planirano da se uradi i praktično ona predstavlja ovaj Željin 51%. Zbog toga smatram da je trenutnu skupštinu kluba trebalo prethodno temeljno i radikalno očistiti od ljudi koje je vrijeme davno pregazilo i koji nemaju šta tražiti u ovakvim projektima. S druge strane, vremena je realno bilo malo kad se s ovim krenulo i nadam se da će se u hodu to rasčistiti, a i novi statut sad ima mogućnost da se riješi takvih ljudi.
Prezentovani model je prokušani poslovni model, znači nije nikakva sadaka model, ali zato traži zaista puno posla. Ovo da bi uspjelo morat će se probrana ekipa ljudi ovome totalno posvetiti. Mene nije strah ovog modela već me je strah našeg mentaliteta jer vrlo je malo poslovnih modela koje naš bosanki mentalitet nije sj.eb.ao zbog stavljanja kratkoročnog ličnog interesa iznad svega, zbog sujete, zavidnosti, malodušnosti, neiživljneosti itd.
U narednim danima ćemo puno diskutovati o svemu ovome, ali već sad je evidentno da ćemo se i mi navijači morati bolje organizovati i sve ovo adekvatno propratiti. Nekolicina navijača su članovi skupštine što je velika odgovonost i obaveza. Ne znam momke, ali nadam se da imaju određene kompetencije jer oni će biti tamo naš glas, naše oči i uši i jedan vid korektivnog i konstruktivnog faktora i zato moraju biti vrlo sposobni i odgovorni. Ne smiju biti puki posmatrači, moraju tražiti odgovore na brojna pitanja koja se nameću, vidjeti na koji način i mi navijači možemo finansijski ući u svu ovu priču, ukratko kako naći svoje mjesto pod suncem. Odgovornost je velika jer Željo je klub sa više stotina hiljada navijača širom države, regiona i svijeta, dakle ljudi koje vole ovaj klub i koji će sigurno željeti da pomognu, ali im treba to i adekvatno omogućiti, steći njihovo povjerenje, raditi na privrženosti itd.
Velika je stvar što se odmah u paketu razmišljalo i o gradnji stadiona, pa tribina po tribina nije bitno. Za par godina sve to može biti gotovo ako se dobro krene. Uglavnom meni ovo sve dobro izgleda samo da mi sami ne useremo.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 05 mar 2015, 01:01

kao sto sam odavno piso, uprava radi sjajan poso, da se ne lazemo ovo nista ne bi bilo moguce bez njih, koji su klub i finansijski sredili, na cisto sve iznijeli i vratili (ili dogovorili otplatu) velike vecine duga ;)
sad je usvojen i statut i ima se vremena do kraja ove sezone sve sredti i naci investitore (koliko meni rekose sa nekoliko ih je vec dogovoreno, a sa nekima se pregovara) :D

samo mogu rec uzivajte, vrijedilo je istrpiti ovu godinu godinu i po, zeljo ostaje nas, i samo polako stvari ce se sad poboljsavati sto od igrackog kadra što infrastrukture, vazno je samo da imamo sposobne ljude u upravi jer bez toga bi sve bilo uzalud :salut: :bow:

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 05 mar 2015, 02:36

Ima li bujruma plavci :D
Pustio sam da se rafalanje zavrsi pa reko da sta sarnem.Vidim I ljudi koji nikad ne posjete temu danas pisu.Hajde neka ih .

Stvarno mi je drago,srce ko Igman! Nadam se aBd boljim danima za Zelju I volio bi da svi klubovi u BiH napreduju pa da ih onda momacki razvalimo kad su najjaci ;)
Molim vas pustite zvrkove na miru , nikad ni nisu bili interesantni a posebno sad. Znam da ne moze nista preko noci ali volio bi da napravimo stabilan I solidan tim za Europe u roku 2-3 god.Samo moramo malo vise sabura imati ,prvo skoci pa reci (vikni :) ) hop.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

MauMau
Kontakt:

Post Postao/la MauMau » 05 mar 2015, 05:19

Ovo je bio stvarno odličan dan za nas i početak novog Želje.
Sad u Lišticu po pobjedu ili poraz, remi nije opcija. :mrgreen:
ULTRAS NO POLITICA!
51%

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 05 mar 2015, 08:49

Šta reći? Dosta stvari je već napisano i stvari su malo jasnije nego jučer ujutro. Pogledao sam prezentaciju i sve ovo se čini jako dobrim (iako je prezentacija uopštena bila, nije bilo nekih detalja). Datalje znaju oni koji trebaju da znaju a mi možemo slutiti kako će to izgledati. To je dobro, nema potrebe da se svaki detalj iznosi u javnost.
Stvari su čini mi se posložene kako treba i jako je dobro što ulaganja ne moraju biti jednokratna, već se ima mogućnost proširivanja poslovanja u budućnosti.
Neko reče idemo korak po korak. To je najbitnije.
Kome nije jasan princip "njemačkog modela poslovanja" evo link sa objašnjenjem. Nije isto ali je jako slično.
Dio članski model u Njemačkoj.
http://hr.wikipedia.org/wiki/%C4%8Clans ... klubovima_(Socios_model" onclick="window.open(this.href);return false;)

Do 25.12.2015 će se izabrati nova skupština a birat ćemo je mi članovi kluba. Zato je jako bitno da se što više ljudi učlani u klub i da što više navijača i simpatizera ima pravo glasa.
Također ne treba očekivati da će se sve pokrenuti već danas, treba vremena za sve ove detalje.
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 05 mar 2015, 09:31

20 KM prevoz, 7 KM karta. Večeras i sutra uplate u prostorijama Udruženja
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 05 mar 2015, 10:23

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Svaka čast. Žujo malo kakio. Čuj da mu kažu izmjene. Pa aljda si imao i stari i novi statut pa si mogao porediti moj Žujo. Raspitati se ako ti neki dio nije jasan.
Ovo je tek početak i bez euforije molim. Treba vremena da se osnuje firma kod nas itd. Kao što Greda reče do kraja godine i ja mislim da je to normalan rok da se nešto konkretno vidi i na terenu.

Pozdrav i sretno nam

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 05 mar 2015, 10:33

Većina nas se ne razumije u ekonomiju,u biznis,u pravo,...i ne trebamo se opterećivati time.
Ono što nam je bitno u ovoj priči je sljedeće :
-po postojećim zakonskim rijesenjima,ovo je jedini način da se u klub donesu neke pare. Daješ mogućnost investitorima da zarade,najveći dio zarade iz svakog posla ide klubu.
-statutom,odlukama skupštine, ugovorima o osnivanju firmi,klub štiti i garantuje svojih 51%.Ovdje vjerovatno postoji dilema na osnovu čega klub ima tih 51%.Na osnovu onoga sa čim ulazi u dil sa investitorima, a to je imovina,odnosno dio imovine,u ovisnosti od toga Šta je predmet investicije. Klub ne samo da dobija 51% profita,već i uvećava vrijednost svojih nekretnina (npr.istocna tribina:neko će je napraviti,rentati će prostore x godina,vratiti ulozeno i uvećati to za određeni procenat profita , procenat od rente ide klubu,dio prostora se namjenski ostavlja klubu,i tribina ostaje vlasništvo kluba). Slična situacija će biti i sa ostalim investicijama.
Ono što je bitno, ništa se neće brzo dešavati. Ako neko misli da će već od danas biti nesta bolje,u zabludi je.Ovo je proces,on će trajati...
Tražite se mogući poslovi za firmu koja će se baviti investicijama u nekretnine.Mogucnosti su velike...Puno će zavisiti od ljudi koji budu upravljali ovom firmom.Ali,obzirom da se stvara interesi odnos,na bazi profita,vjerujem da će to biti dobro.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic, Hansestadt, Levin, mnon46, Napapijri, Proximic i 70 gostiju.