FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

123456
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 123456 » 05 mar 2015, 10:45

Svaka cast upravi na ovim potezima.No mene kao navijaca ce ubjediti u "bolje sutra" kad:

1.Zeljo bude igao Evropske utakmice na Grbavici.
2.Kad nam pojacanja ne bude igrac iz Srbijanskog ligasa sa donjeg djela tabele.
3.Kada nasi juniori prvi ugovor potpisu na minimum 4 a najpovoljnije na 6 godina.I kada ti isti juniori po odigravanju 3-4 sezone u prvome timu odu u ligu pet iz Zeljeznicara.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

ZELJOx4xlife
Kontakt:

Post Postao/la ZELJOx4xlife » 05 mar 2015, 10:48

Ono što je bitno, ništa se neće brzo dešavati. Ako neko misli da će već od danas biti nesta bolje,u zabludi je.Ovo je proces,on će trajati...

Upravo tako. Ali ono sto se moze desiti odmah je povecanje broja prodatih clanski, polugodisnjih/godisnjih karata i povecanje broja gledalaca. Sad smo mi na redu :bih:
SEXA, PIVE I HULJEVA IVE!

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 05 mar 2015, 10:57

Ako znamo kako stvari kod nas idu, krene li gradnja Istoka u junu 2016, ima razloga za puno zadovoljstva jer bismo za tri godine evropske tekme igrali na Grbavici! Samo strpljenja.

jaludovolimte
Kontakt:

Post Postao/la jaludovolimte » 05 mar 2015, 11:05

Šta mislite o redizajnu grba?
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..

Choks
Kontakt:

Post Postao/la Choks » 05 mar 2015, 11:08

Statut :tokralju: :tokralju: . Samo polako sve će doći na svoje mjesto :kafa: .

Odgadja se ovo kolo zbog vremenskih neprilika .
Brkica

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 05 mar 2015, 12:32

123456 je napisao/la:Svaka cast upravi na ovim potezima.No mene kao navijaca ce ubjediti u "bolje sutra" kad:

3.Kada nasi juniori prvi ugovor potpisu na minimum 4 a najpovoljnije na 6 godina.I kada ti isti juniori po odigravanju 3-4 sezone u prvome timu odu u ligu pet iz Zeljeznicara.
To nemoj i ne mozes ocekivati preko noci.
Ali cu ti reci da ce doci i to vrijeme kada ce i najtvrdji orasi poput tebe uvidjeti da je ovo pozitivno za nas klub.

Upravo samo naprijed!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

OdaVeliki
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la OdaVeliki » 05 mar 2015, 12:38

123456 je napisao/la:Svaka cast upravi na ovim potezima.No mene kao navijaca ce ubjediti u "bolje sutra" kad:

A ko je to dosao iz Jelen lige?
Jos je jako zanimljivo ovo kad odu ligu pet? Mnogo dobrih igraca i prije nije moglo otici u ligu pet. Zato majke ti pocni navijati za Real i miran. Kakvi samo zahtjevi. :)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 05 mar 2015, 12:40

ako neko čeka sve to da bi podržao klub za koji "navija", ja bih stvarno molio da ga ne podržava ni kad to bude. onda nam podrška neće ni trebati, a od takvih još manje.

Buba00
Kontakt:

Post Postao/la Buba00 » 05 mar 2015, 12:48

Maloljetan igrac (junior i kadet) ne mogu potpisati na duze od 3 godine. Primjer: Ako je karakteran on ce nakon 18.godine potpisati 5+ godina , al problemi su kod vanserijskih talenata potpise na 3 godine to naravno znaju skauti evropski klubova odma dodju nude porodici veliku lovu ovo ono i tu ih gubis... Evo sad imas primjer u hrvatskim medijma Coric mali nakon sto sad napuni 18. istice mu ugovor i s tim da u zadnjoj polusezoni smije potpisat pred ugovor sa bilo kojom ekipom. A ni sam mamic ne moze protiv Chelsea , Man Utd itd itd... I svaka ekipa iz manjih liga i koje su financijski slabe imaju taj problem. Zapravo tako u pojedinim situacijama gube i Ajax i Bayern , npr nema minutazu odma hoce ici nekad nije ni stvar love !

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 05 mar 2015, 12:59

Eh ljudi statut je donesen, stvoreni i pravni preduslovi za napredak naseg kluba, u svakom smislu naravno.

Sto se tice nastavka sezone, mislim da nam ova pauza vise nosi dobrog nego loseg, ipak, igracemo sa Slavijom i dobicemo je vjerovatno, sto nam donosi jos vecu psihicku prednost, ne znam s kim siroki igra, al ako izgube tu bi im dosli na bod, a nije isto igrat kad imas vise 4 boda il 1 bod, oni bi bili pod pritiskom jos ako pitari pobjede ne mogu ni zamisliti. Ovo sto sam napisao je neka karkorocna pretpostavka pod uslovom da mi dobijemo Slaviju u sto ne sumnjam.

Harisharis
Kontakt:

Post Postao/la Harisharis » 05 mar 2015, 13:08

mma_hz je napisao/la:
lisander je napisao/la:Eh ljudi statut je donesen, stvoreni i pravni preduslovi za napredak naseg kluba, u svakom smislu naravno.

Sto se tice nastavka sezone, mislim da nam ova pauza vise nosi dobrog nego loseg, ipak, igracemo sa Slavijom i dobicemo je vjerovatno, sto nam donosi jos vecu psihicku prednost, ne znam s kim siroki igra, al ako izgube tu bi im dosli na bod, a nije isto igrat kad imas vise 4 boda il 1 bod, oni bi bili pod pritiskom jos ako pitari pobjede ne mogu ni zamisliti. Ovo sto sam napisao je neka karkorocna pretpostavka pod uslovom da mi dobijemo Slaviju u sto ne sumnjam.
Brate,ja kako sam skontao da se ovo komplet kolo prenosi na sljedeci vikend,tj da se isti ovi parovi sastaju sljedeceg vikenda...
ma ja,citavo kolo se prenosi za sljedeci vikend..

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 05 mar 2015, 13:10

mma_hz je napisao/la:Brate,ja kako sam skontao da se ovo komplet kolo prenosi na sljedeci vikend,tj da se isti ovi parovi sastaju sljedeceg vikenda...
Ne znam, meni to jos nije jasno, sjecam se da je jednom prilikom prva i druga liga odgodjene zbog snijega i da su normalno nastavili igrati samo odgodjeno kolo ubacili jednu srijedu.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 05 mar 2015, 13:13

http://www.nfsbih.ba/bih/vijest.php?id=10715" onclick="window.open(this.href);return false;

U pravu ste bili, j.biga do mene

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 05 mar 2015, 13:29

zaboljisportuBiH je napisao/la::clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Svaka čast. Žujo malo kakio. Čuj da mu kažu izmjene. Pa aljda si imao i stari i novi statut pa si mogao porediti moj Žujo. Raspitati se ako ti neki dio nije jasan.
Ovo je tek početak i bez euforije molim. Treba vremena da se osnuje firma kod nas itd. Kao što Greda reče do kraja godine i ja mislim da je to normalan rok da se nešto konkretno vidi i na terenu.

Pozdrav i sretno nam
Nekada je bio problem i trebalo je mnogo vremena i papirologije da se napravi firma. Sada je to sve i mnogo brze i mnogo jeftinije i mnogo lakse. Prakticno ti u roku od par dana notar napravi rjesenje po djelatnostima i siframa djelatnosti koje zelis, oni to sve zavrse i predaju u sud na odobrenje. I to sada traje brze, prije je trebalo nekoliko mjeseci dok se sva papirologija zavrsi, pa se onda ceka na rjesenje isto par mjeseci. Mislim da se sada u roku od mjesec dana pa i ranije moze to sve rijesiti i da prakticno dobijes firmu.
Ne znam kako je to pravno formulisano u ovakvim slucajevima kao sto se kod nas sada treba desiti i da li ima neke razlike u pravljenju rjesenja vezano za osnivanje firme unutar " necega " .
Ima mnogo slucajeva kada neka velika firma pravi dodatnu firmu u sklopu svoje, nesto kao sestrinska firma, i ta se firma bavi odredjenom djelatnoscu u okviru velike kompanije. Ali posto smo mi drustvo gradjana, ne znam da li to mijenja neke procedure ili se regularno napravi neka doo firma kao odvojeno preduzece od svega u koje ce se prakticno ulagati novac i praviti posao po odredjenoj djelatnosti. Na takav nacin bi se moglo napraviti citav niz firmi sa razlicitim imenima ili slovima koja se razlikuju od Fk Zeljeznicar, jer tako mora, da bi se odvojilo kao firma koja posluje a ne kao udruzenje gradjana.

Ne znam, sve mi je ovo jako zanimljivo, nisam pravnik, pokusavam logicno da razmisljam. U klubu postoji ekipa pravnika i oni su sasvim sigurno sagledali sve mogucnosti koje se po zakonu mogu sprovesti. Ima mnogo logike u ovom sto su nasi skontali i ovo sto su se odlucili da naprave dvije sestrinske firme koje ce se baviti odredjenom djelatnoscu je odlican potez. Cisto logicno i poslovno gledano. Svako ko je zainteresovan za ulaganje u neku firmu postaje dijelom vlasnik i ulaze sredstva u onaj dio koji ga zanima. Da li je to infrastruktura,pa ima ulaganje u nesto takvo od cega ce gledati da udupla svoja ulaganja kao svaki veliki biznismen, ili je to ulaganje neki biznismen spreman da ulozi u igracki kadar gdje ce postati jedan od suvlasnika firme koja se bavi tim. Odvaja se namjena i tacno ce se znati koji ulagac je za koju svotu prakticno kupio svoj ulog u nekoj od dvije firme, te ce se zalagati da mu to uspije kao dobar poslovni potez.
Odlicna je stvar sto se radi o solidnim ulaganjima i sto ce na ovakve poslove gledati da uloze ljudi koji imaju velika sredstva , a to imaju zahvaljujuci dobrim znanjem i snalazenjem u biznisu i to su mahom ljudi sa velikim brojem kontakata i kvalitetnih poznanstava.

Ovaj mi dio ili firma koja se bavi igracima i transfer politikom, posebno lici na menadzersku agenciju, gdje ljudi uloze sredstva u igraca i imaju pravo u pregovorima postavljati cijenu za koju bi ga nekada prodali. Udje npr. Amar Osim sa milionom i on je vlasnik nekog postotka firme. Pri tome i menadzerise zajedno sa klubom oko prodajne cijene i kada se desi transfer, lova se dijeli po procentima, onoliko koliko pripada klubu i onaj procenat koji pripada Amaru za tog igraca u ovisnosti koliko je ulozio procenata vlasnistva te firme.
Moguce da totalno grijesim ali tako mi izgleda.

Sve ovo izgleda jako dobro, mada se nece odmah vidjeti. Kada nekom poslovnom covjeku prepustis da radi svoj posao a ulozio je znacajna sredstva da bi mu se to barem uduplalo, onda treba biti siguran u jako dobru buducnost naseg kluba, jer je klub kao klub zasticen i ne moze nikako da izgubi na onim osnovnim idejama koje ima i sada.

Jako sam zadovoljan kako je ovo ispalo i siguran sam da ce mnogi poslovni ljudi,domaci ili strani naci svoj interes u ulaganje, jer se lako moze naci u velikim finansijskim dobicima. Prakticno time djeluju uz klub, prave biznis , a Zeljo kao klub ima sve ono sto mu treba. Infrastrukturu, dobre igrace, posljedicno i dobre rezultate, te svakako privlacenje velikog broja ljudi koji bi dolazili na utakmice .
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 05 mar 2015, 13:35

Ove generacije 94,95 i 96 Amar je kvalitetno završio. Svi su sa ugovorima na 5 godina (Baja, Vedran, Dado, Memija, Dzenis, Cutahija, Osmankovic, Durakovic)...
Amir (97),tri godine i dogovor da nakon 18-te potpise još dvije, Ajdin Mujagic(98),na tri,takodje uz dogovor da produži za još dvije...
Zeric i Behram su sad aktualni...
Neko je pitao za Zerica, što nije igrao protiv Olimpika za kadete. Bio je povrijeđen, zbog toga nije igrao ni protiv Srbije za repku. Šteta što i ovo Amar nije stigao završiti prije odlaska,ali,po onom što znam,trebalo bi se ovo završiti brzo.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 05 mar 2015, 13:42

FKZ1921 je napisao/la:Ove generacije 94,95 i 96 Amar je kvalitetno završio. Svi su sa ugovorima na 5 godina (Baja, Vedran, Dado, Memija, Dzenis, Cutahija, Osmankovic, Durakovic)...
Amir (97),tri godine i dogovor da nakon 18-te potpise još dvije, Ajdin Mujagic(98),na tri,takodje uz dogovor da produži za još dvije...
Zeric i Behram su sad aktualni...
Neko je pitao za Zerica, što nije igrao protiv Olimpika za kadete. Bio je povrijeđen, zbog toga nije igrao ni protiv Srbije za repku. Šteta što i ovo Amar nije stigao završiti prije odlaska,ali,po onom što znam,trebalo bi se ovo završiti brzo.
Jako bitno je da zvrse ovo sa Zericem i Behramom bez domacih igraca nema nista bar kad je Zeljo u pitanju.Samo treba nastaviti praksu ono sto je zapoceto sa mladjim igracima.Dovodio bi samo igrace sa strane na mjestima gdje trenutno nemamo rijesenje nadam se da ce se stovoriti preduslovi da i ti igraci sa strane budu nesto kvalitetni.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 05 mar 2015, 13:47

Ma ako krene ova firma za igrače morat će se dovoditi i mladi talenti iz cijele BiH pa i regiona. Iluzorno je očekivati da se u taj biznis ide samo sa loko djecom. Imaš državnu ligu za kadete i juniore i još neke lige za mlade na nižimi nivoima tj. imaš dovoljno prostora i vremena da nekog snimiš i "privedeš".

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 05 mar 2015, 13:53

I na kraju dodje Gracic i uzme nam talenta za kikiriki.

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 05 mar 2015, 13:55

Da bi ovo sa omladinskim pogonom zazivjelo u vecim razmjerama mislim da ce se morat povuc ozbiljni potezi na poboljsanju pomocnih terena, da na jednom od njih postoje i tribine, svlacionice i dobar teren s prirodnom travom.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 05 mar 2015, 13:59

neroazzuro je napisao/la:Da bi ovo sa omladinskim pogonom zazivjelo u vecim razmjerama mislim da ce se morat povuc ozbiljni potezi na poboljsanju pomocnih terena, da na jednom od njih postoje i tribine, svlacionice i dobar teren s prirodnom travom.
to je planirano u 3 fazi,dobit cemo zemlju za gradnju 4 terena sa pratecim objektima,lokacija extra na opstini ilidza
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, doncarlo, Hansestadt, Miki82, NazorUso i 76 gostiju.