Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
sto se tice tog procesora, nedavno sam imao slican slucaj sa jaranovim laptopom...brzina procesora se duplo smanjila, laptop umnogome postao sporiji, i ja smanjio rezoluciju ekrana i procesor se vratio u normalu...onda ponovo pokusao na vecu rezoluciju da jos jednom vidim - opet duplo manje...pa et, probaj tako, valjda pomognekrmpotich je napisao/la:Opet pitanje za onlyuniteda-a, ili nekoga drugoga ko je imao slican problem. Tek danas gledan kada sam pisao musteriji performanse racunara prije mi je procesor bio 3200+, veceras je 1,06Kako se to uspjelo sj... pri nestanku el.energije? Ima li rjesenje da vratim na pocetnu brzinu? Probao sam comp i fakat radi troduplo sporije
Moguce da je procesor smanjio operativnu frekvenciju da bi se zastitio. Cak mislim da i temperatura nije u granicama normale, a kada rade na visokim temp moze doci do ostecenja (pa je zbog toga automatski underclocko).krmpotich je napisao/la:Opet pitanje za onlyuniteda-a, ili nekoga drugoga ko je imao slican problem. Tek danas gledan kada sam pisao musteriji performanse racunara prije mi je procesor bio 3200+, veceras je 1,06Kako se to uspjelo sj... pri nestanku el.energije? Ima li rjesenje da vratim na pocetnu brzinu? Probao sam comp i fakat radi troduplo sporije
Onaj prvi problem sam rijesio i hvala care na tomeOnlyUnited je napisao/la: Moguce da je procesor smanjio operativnu frekvenciju da bi se zastitio. Cak mislim da i temperatura nije u granicama normale, a kada rade na visokim temp moze doci do ostecenja (pa je zbog toga automatski underclocko).
Uradit ces sljedece: skini HW Monitor pa provjeri temperaturu. Ako bude ok, onda idi u control panel, power options, change plan settings trazi procesor power managment te nastimaj max procesor state na 100%.
Ako ove opcije ne bude u control panel, trazi u biosu enchaled speedstep tehnology i iskljuci. Al' prvo provjeri temperature procesora i grafe.
Baterija crkla?moj uzor-S.G je napisao/la:Eh ovako, drug mi ima neki problem. Naime, dosao nam danas jedan jaran, i ocistili moj laptop i zamijenili pastu, evo ga sad fercera![]()
Ali kada smo to radili kod ovog drugog jarana, skontali smo da se ne moze upalit ako nije ukljucen punjac. Zna li neko sta bi mogao biti problem ?
Nadji na piku pomenuti laptop (u dijelovima) i pitaj za bateriju.Bosniacum Lilium je napisao/la:Laptop mi preporucuje "consider replacing your battery." Poceo se gasiti, pregrije se. Ima li neko prodati (ili savjet gdje kupiti, moze i polovna) bateriju ? Inace laptop je emachines E725. To sto se tice Sarajeva
A vidim @OnlyUnited pravi doktor
Moze care, skini sebi internet preglednik "torch". Skida sve zivo i audio i video. Kada pustis dati video, u desnom cosku pri vrhu imas strelicu. Kliknes na nju i sibas downloadfilip13 je napisao/la:moze li se video klip koji je neko postavio na facebook skinuti na komp i kako?
krmpotich je napisao/la:Moze care, skini sebi internet preglednik "torch". Skida sve zivo i audio i video. Kada pustis dati video, u desnom cosku pri vrhu imas strelicu. Kliknes na nju i sibas downloadfilip13 je napisao/la:moze li se video klip koji je neko postavio na facebook skinuti na komp i kako?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.