U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 05 mar 2015, 16:42

zizu1991 je napisao/la:Agit-prop aparat velike mašine je počeo da guta. Ono što je nekada Željo radio sa svojim navijačima bacajući nebuloze na topicu omladinskih selekcija, sada to Sarajevo čini.

Pokušaj utopljivanja 18-godišnjaka koji je tek počeo igrati poluprofesionalan nogomet U-21 reprezentativnoj selekciji.
Momak ima tacno 26 profesionalnih tekmi sa 18 godina (imao bi ih jos vise da nije igrao za Akademiju FKS).

Prvi sam rekao da je nas Adnan Kovacevic teska taraba bio protiv Austrije U-21 u Zenici i da stoperska pozicija nije za njega :roll: Ne mogu da shvatim kakva su to razmisljanja. Kako mi, navijaci FKS mozemo nekog progurati u repku ? :eh: Cimirot je u npr. u repci samo zbog nas, jer eto, jaci smo od masona :kafa:

Jos samo da dodam, Sarajevo je moglo kesirati dosta solidnog stopera za nase uslove, ali Kodro to nije zelio jer je isuvise zadovoljan malim Mihojevicem :shhh:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 05 mar 2015, 16:56

Mihojevic nije ni blizu kvalitet kolikim se pravi... mali Mujagic koji je 2 god madji od njega ga uredno smijesnim pravi... a da ne govorim sta bi mu ozbiljniji tj. stariji igraci radili... tek je odigrao jednu utakmicu za Sarajevo... polako...ako mnogo dokazaniji igraci poput Modica, Radovca, Gojaka ili Memije igraju za juniore i ne preskacu generacije ovaj pogotovo to ne treba jer im nije talentom ni blizu...
I to za Srbiju je ubleha teska... ako neko ima jake mladice onda su to bez premca oni...i rijetko vrbuju igrace, i to bas supertalenta kao sto je Luka Jovic... Mihojevic i sl njih ne zanimaju...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 05 mar 2015, 17:02

meni je drago vidjeti sto djeca iz inostranstva zele igrati za BiH, iako ta djeca osim roditelja nemaju veze sa BiH...pogotovo djeca koja bi mogli igrati za hrvatsku ili srbiju

Nedo
Kontakt:

Post Postao/la Nedo » 05 mar 2015, 17:10

cuj niko ga nije kontaktiro, Marko je presao sve nase omladinske selekcije (u-17, u-18, u-19), sada u april treba igrati elite round sa u-19, Nestorovic ga prati za u-21. Ako dobije poziv od srbije u-21 i prihvati onda je to velika sramota i izdaja. Neki ovdje pricaju ko da on nikad nije igrao za Bosnu
Zadnja izmjena: Nedo, dana/u 05 mar 2015, 18:08, ukupno mijenjano 3 puta.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 05 mar 2015, 17:43

mercurial je napisao/la:ima jos igraca u nasoj u-21 koji igraju poluprofesionalno po tvom, ovaj bar igra u najkvalitetnijem klubu u BiH
Kad ćete prestati stavljati znak jednakosti između kvalitete kluba i individualne kvalitete?
Kuka se za njim i pričaju se priče o pozivu iz Srbije jer eto, još nije zaigrao za U-21, a 18 mu godina.
K'o da je neki uber talent. :lol:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Jos samo da dodam, Sarajevo je moglo kesirati dosta solidnog stopera za nase uslove, ali Kodro to nije zelio jer je isuvise zadovoljan malim Mihojevicem :shhh:
Veliki je problem zadovoljiti na ovom nivou, stvarno. :rol:
Nek' ganola napreduje, odradi polusezonu u startnoj postavi Sarajeva, i onda će moći da se prirodnim putem zove u U-21. Kakvi talenti igraju za juniore što reče @Muscle, pa se opet ne priča o preskakanju selekcija.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 05 mar 2015, 18:00

Chinaglia je napisao/la:kakav on i reprezentativni kalibar, on ako dođe do repke, to ti je znak u kakvom su oni qrcu s napadačima, a realno, osim Mitrovića i nemaju neki kvalitet
Ne bih se slozio! Sta je sa Đorđevića (Lazio) i Pešića (Tuluz) ?

Slazem se u vezi Škuletića, on je kvalitetom tek 4-ti srpski centarfor, iza pomenute 3-ce.

Sto se ovog malog Mihojevića tice, moguce je, sli sumnjam s obzirom da Srbija u tom uzrastu i na toj poziciji ima pregrst veoma talentovanih i u buducnosti potencijalnih A reprezentativaca...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 05 mar 2015, 18:07

Mali Mihojevic je imao ponudu Udinesea, Ibrakovic licno isao u Udine da vidi kako sta, usput je tad i poceo pregovore sa golmanom Kelavom...

Mada, slazem se da je jos mlad, 18 godina, treba pratiti kako ce se razvijati. Ali sigurno da ne bi igrao u prvih 11 ovakvog Sarajeva i cinio stoperski tandem sa Tatomirovicem da nema kvalitet.
1946

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 05 mar 2015, 18:07

marconato je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:kakav on i reprezentativni kalibar, on ako dođe do repke, to ti je znak u kakvom su oni qrcu s napadačima, a realno, osim Mitrovića i nemaju neki kvalitet

Slazem se u vezi Škuletića, on je kvalitetom tek 4-ti srpski centarfor, iza pomenute 3-ce.

Sto se ovog malog Mihojevića tice, moguce je, sli sumnjam s obzirom da Srbija u tom uzrastu i na toj poziciji ima pregrst veoma talentovanih i u buducnosti potencijalnih A reprezentativaca...
Imaju jednog igraca Srdjana Babica, syoper isto godiste kao Marko koji je standardni clan privh 11 Vojvodine, i na pragu je potpisa Sampdorije bio, ako i vec nije potpisao mislim da je posudjen iz Sampe u Vojvodinu. Sto je najtuznije ovaj Babic je rodjeni banjalucanin, a i Mijat Gacinovic kapiten Vojvodine sa 19 godina je isto tako iz BIH, rodom iz Trebinja i jos igrao za nasu kadetsku repku i onda promijenio sportsko drzavljanstvo.

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 05 mar 2015, 18:13

Head je napisao/la:Mali Mihojevic je imao ponudu Udinesea, Ibrakovic licno isao u Udine da vidi kako sta, usput je tad i poceo pregovore sa golmanom Kelavom...

Mada, slazem se da je jos mlad, 18 godina, treba pratiti kako ce se razvijati. Ali sigurno da ne bi igrao u prvih 11 ovakvog Sarajeva i cinio stoperski tandem sa Tatomirovicem da nema kvalitet.
Cim je Meho Kodro izjavio u vezi njegovog potencijala da bi ga mogao utopiti u skoro bilo kojem klubu u Spaniju, i ta cinjenica da ga gura vec sada u prvih 11 valjda nesto govori.

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 05 mar 2015, 18:54

muhamedkonjic je napisao/la:
marconato je napisao/la:

Imaju jednog igraca Srdjana Babica, syoper isto godiste kao Marko koji je standardni clan privh 11 Vojvodine, i na pragu je potpisa Sampdorije bio, ako i vec nije potpisao mislim da je posudjen iz Sampe u Vojvodinu. Sto je najtuznije ovaj Babic je rodjeni banjalucanin, a i Mijat Gacinovic kapiten Vojvodine sa 19 godina je isto tako iz BIH, rodom iz Trebinja i jos igrao za nasu kadetsku repku i onda promijenio sportsko drzavljanstvo.
I Nastić je iz Vlasenice,a braći Milinković-Savić je ćale iz BiH...u zvezdi imaš Jovića i još jednog momka što igra veznjaka,zaboravio sam mu ime..Ristić moguće.
it's football day

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 05 mar 2015, 19:50

marconato je napisao/la:
za tog Pešića sam čuo i to je sve, daleko je on od bilo čega, još uvijek

što se tiče Filipa, korektan napadač i ništa više, većina navijača Lazija je za to da igra Klose koji ima 36 godina i koji je i dalje bolji napadač od Filipa, a da se Filip nije povrijedio, Klose bi grijao klupu :roll: Filip kupi navijače trkom i borbenošću, na 20 mečeva je zabio 7 golova, od čega 3 gola na jednom meču, čime dođeš do podatka da je na 19 mečeva zabio 4 gola! meni je Filip ok igrač, al' kao navijač Lazija, smatram da nam treba bolji centarfor, a sve dok takav ne dođe, neka igra Klose, pod uslovom da i naredne sezone ostane

jelte, ne moram govorit' da niti jedan od njih ne može s Mitrovićem :D

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 05 mar 2015, 22:39

slika

A sto ih je Sake doveo u red, vidi ih masallah. Nasi Ljiljani :mrgreen: :mrgreen:

:bih:

Mozeli mi neko reci jeli Stanic igrac Dinama ili Sirokog? Posto i ovi iz saveza mjesaju pa sad ovo, sad ono... Kako god stoji mu kapitenska traka :P
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 mar 2015, 22:48

Ovaj jedan taman ko Nani.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 05 mar 2015, 22:52

sajo10 je napisao/la:A sto ih je Sake doveo u red, vidi ih masallah. Nasi Ljiljani :mrgreen: :mrgreen:
Sakib Malkočević, poznat' kao Sok :cool:

ne zovite ga Sake, ima čovjek svoj nadimak :D

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 05 mar 2015, 23:02

Cartman je napisao/la:Ovaj jedan taman ko Nani.
taman sam mislio pitati tko je taj firaun..
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 06 mar 2015, 09:58

Možda je neko ofarabao momka kao ššalu za Antu :) Zapalo mi je za oči da je ova generacija i itekako fizički dominatna. Svi skoro viskoki, snažni. Vidi se i u poređenju sa golmanom :) To je također bitno u modernom fudbalu. Naravno treba i brzih , malih, ali u vrhunskim ekipama napadač sidraš je visok, kao i stoperi i bekovi pa i zadnji vezni.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 06 mar 2015, 14:21

Znaci momku treba samo sportsko drzavljanstvo. Ako ovi iz saveza ne reaguju, treba ih za daMu objesit.

Dženis Burnić uskoro potpisuje profesionalni ugovor sa Borussijom ?

Dženis Burnić fudbaler bosanskohercegovačkog porijekla trebao bi uskoro da potpiše profesionalni ugovor sa ekipom Borussije Dortmunda.

Od januara ove godine trenirao je sa prvim timom “milionera”, a upisao je nekoliko nastupa u prijateljskim mečevima kao i asistenciju na svom debiju. Osim Dženisa, u ekipi Dortmunda žele da zadrže njegovog suigrača iz kadetske selekcije i reprezentacije Felixa Passlacka.

Dženisov talenat nije ostao neprimjećen strategu Borussije, što je i on sam potvrdio u nedavnom razgovoru za Nogoloptu. Burnić pored pasoša Bosne i Hercegovine posjeduje i pasoš Njemačke za čiju je reprezentaciju debitovao sa 14. godina. On se našao na listi od 50 najtalentovanijih igrača tog uzrasta u Njemačkoj, a osim toga i sportski portal TEAMtalk ga je uvrstio na svoju listu najtalentovanijih fudbalera Evrope.

Za sada iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nije niko kontaktirao ovog talentovanog igrača prema informacijama sa kojim raspolaže Nogolopta. Na kraju se postavlja pitanje da li će nadležni reagovati ili ćemo izgubiti još jednog talenta.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 mar 2015, 15:14

Ne vjerujem da će ga Meša ispustiti. Za sada vjerujem ovom čovjeku.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 06 mar 2015, 15:17

Taman da je i Suśić selektor ne možemo izgubiti Dženisa jer je momčina patriota kao naš Seo. Za to ne treba brinuti previše, treba pokušati Tankovića dovesti pod našu zastavu.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 06 mar 2015, 15:18

zizu1991 je napisao/la:Ne vjerujem da će ga Meša ispustiti. Za sada vjerujem ovom čovjeku.
Nestorovic treba da se pobrine za njega, a ne Bazdarevic. Potpisace on profesionalni ugovor, ali ce ga i dalje slati u BVB II, s tim naravno da ima odlicne izglede da debituje, ali nije on jedini od mladih igraca Dortmunda koji je ostavio dobar utisak, njih 3-4 su jos najavljeni u prvi tim.

Naravno, cim ga Kloppo uvrsti prvi put u nekoj zvanicnoj utakmici u kadar, tu nema sumnje da se treba pozvati u A-Tim, kao sto je i postupljeno sa Besicem, ali do tada -> U21. ;)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

DEBUG SSO: [] | STATUS: []