FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 05 mar 2015, 23:49

Benko je objasnio,dobar post South Corps :njanjanja:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 05 mar 2015, 23:55

Ma nama preokupacija treba biti izgradnja kapma i ulaganje u akademiju. Sve ostalo je manje bitno pa i ta crna reginalna liga koja se nece desiti bar jos 15 godina.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 06 mar 2015, 00:01

Ma spomenusmo ligu jer je neko postavio da ce biti sastanak u Makedoniji na tu temu, i ja se slazem da treba da gradimo kamp, da se dizemo, da zavladamo ovom ligom, da napravimo iskorak u evropi ali isto tako mnogi se zavaravaju ako misle da se nikad nece ozbiljnije pristupiti regionalizaciji, hoce siguran sam i to iz razloga sto nijedna ova liga bivse juge nema nikakvog profita, i klubovi prakticnno vise troskova imaju nego dobiti dok bi sa regionalnom ligom taj segment bio podignut na neki novi nivo koji bi bio privlacan klubovima ali nazalost takva liga bi i ako se desi ce upropastiti jos vise domaca takmicenja, to stoji
Pyro is not a crime !

bordoakapitar

Post Postao/la bordoakapitar » 06 mar 2015, 00:02

Manje-vise, uglavnom sve je receno, reg.liga ZDRAVO! Treba izlijeciti ovu nasu napacenu PL a kao rak ranu treba posmatrati infrastrukturu... Nekad kontam da bi za klubove bolja opcija bila plasticna podloga, jer nam je klima haman skandinavska, ali to opet ima svoje mane i ne znam kakav je stav UEFA-e po tom pitanju...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

prasovic89
Kontakt:

Post Postao/la prasovic89 » 06 mar 2015, 00:25

:rol:

slika
Zemljo mojih djedova dok je tvojih sinova ti ces biti prkosna, slobodna i ponosna, zemljo naših djedova !

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 06 mar 2015, 00:50

Kako rijesiti problem sa ovim logiranjem na fanzonu?

Mirso1197
Kontakt:

Post Postao/la Mirso1197 » 06 mar 2015, 01:02

@Benko svaka cast! slazem se ko metar drva ;)
a prvi korak ka svemu tome jest skracenje PL. Kad se liga skrati i uslovi za ulazak u PL postanu malo veci (tipa infrastruktura, financijsko stanje kluba..) svi klubovi koji zele u tu ligu jednostavno morat ce se potrudit.
A sve se moze kad se hoce.. mi smo cisti dokaz.

A u vezi regionalne lige,to se prica vec desetak godina.. i nista od toga nece biti! ovo nije ni rukomet ni kosarka..
mada meni bi bilo lijepo napravit nekakav kup, ne ligu.. Kup koji ce se igrat na kraju regularnih sezona u BiH,Srbiji,Hrvatskoj,Mak,Slo,CG.. da prvaci tih drzava se sastaju u tom kupu i odmjeravaju snage..
Tesko bi bilo uklopit u kalendar al lijepo ovako izgleda u glavi :)
BOLEST 1946
sarajevo horde bog i čaršija!

Kenozoik
Kontakt:

Post Postao/la Kenozoik » 06 mar 2015, 02:20

Previse se ograniceno prica o regionalnoj ligi, kao da to mora biti neka malo sira kopija domacih liga koja bi te iste onda zamjenila. Zasto? Zasto ne bi tu "regionalnu ligu" organizovali po principu nekakvog kup takmicenja i organizovali je na proljece, kad 90%+ ex-Yu i Balkanskih klubova nestane sa evropske scene. Recimo da se organizuje 16 najvecih klubova iz ex-Yu (i/li Balkana) koji su do tada ispali iz evropskih takmicenja i odigraju cetiri runde: 1/8, 1/4, 1/2, i final, paralaleno sa ligom prvaka (mada ne tacno isti termin). Po tri kluba iz Hrvatske i Srbije (Rijeka, Dinamo, Hajduk, CZ, Partizan, Vojvodina), te po dva iz Slovenije (Olimpija i Maribor), BiH (mi i kone), i Makedonije (Vardar i Rabotnicki)... to je 12, znaci eto jos 1 iz Crne Gore (Buducnost) te nekih 3 iz Bugarske (Levski, CSKA, i Ludogorec) i eto 16. Milsim, o tacnoj kombinaciji bi se moglo diskutovati, ali glavno je da bi nastalo jedno novo regionalno takmicenje sa svim onim pozitivnim aspektima koje ljudi spomenuju (marketing, kvalitet fudbala, prihodi) a bez da negativno utice na domace lige / fudbal ili da se povezuje sa kvalifikacijama za evropska takmicenja. Zabrana gostujucih navijaca osim na utakmicama klubova iz iste zemlje... cudi me da se jos nije predlozilo ovako nesto (barem koliko ja znam), jer mislim da bi odgovaralo svima.

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 06 mar 2015, 02:22

**** ga vise regionalna liga,sta se imamo koji **** uvijek negdje spajat,ujedinjavat i furat se na nekakva stara prosla vremena,imamo svoju drzavu i svoje prvenstvo

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 06 mar 2015, 02:23

THEC je napisao/la:Ma spomenusmo ligu jer je neko postavio da ce biti sastanak u Makedoniji na tu temu, i ja se slazem da treba da gradimo kamp, da se dizemo, da zavladamo ovom ligom, da napravimo iskorak u evropi ali isto tako mnogi se zavaravaju ako misle da se nikad nece ozbiljnije pristupiti regionalizaciji, hoce siguran sam i to iz razloga sto nijedna ova liga bivse juge nema nikakvog profita, i klubovi prakticnno vise troskova imaju nego dobiti dok bi sa regionalnom ligom taj segment bio podignut na neki novi nivo koji bi bio privlacan klubovima ali nazalost takva liga bi i ako se desi ce upropastiti jos vise domaca takmicenja, to stoji
Pazi nešto, vidim da forsiraš tu pricu i malo mi djeluje, kao da te puca nostalgija. :D Slažem se u nekim stvarima, ali je to sve mnogo kompleksnije. Istina je da bi bilo više posjetilaca, pa zašto da ne reci i da je bolje igrati u Zagrebu, Beogradu, Skoplju, Splitu... nego po nekim livada, ne bi nikog da vrijeđam, ali to je tako. Sigurno je da bi bili dosta jaci u EL i LP, ali kao što kaže @Benko više od pola klubova bi se raspalo. I dobro je napravio paralilu, jer sa Košarkaškom ligom je bila slicna situacija. Vjerovatno najveca prepreka te Regionalne lige je (ne)sigurnost iste. Ta liga ne bi mogla funkcionisati, jer dobro znamo kakav je Balkanski mentalitet. Zabranom od nekoliko utakmica, vjeruj da ne bi ništa postigao. Te nerede i incidente je moguce sprijeciti, ali zamisli koliko bi trebao angažovati policajaca, redara, zaštitara. Zadnja utakmica u kojoj je Dinamo dobio Partizan 5:0, nikad nije službeno objavljeno koliko hiljada policajaca je bilo angažovano. Nakon toga imaš situaciju na turniru u Švici, gdje su Dinamo i Partizan odigrali ''prijateljsku'' tekmu. Istu nisu nikad ni završili, jer su u pola tekme izbili neredi i masovna tuca. Svaka utakmica bi bila visokog rizika. Ta liga nije realna, sve dok se ne steknu uslovi da na Balkanskim stadionima, bude atmosfera na tribinama kao u Engleskoj.

Mislim da treba krenuti od pocetka i napraviti Regionalnu ligu, ali u mlađim kategorijama.
Zadnja izmjena: miden, dana/u 06 mar 2015, 02:30, ukupno mijenjano 1 put.
Das Ist Walter

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 06 mar 2015, 02:24

Orton je napisao/la:**** ga vise regionalna liga,sta se imamo koji **** uvijek negdje spajat,ujedinjavat i furat se na nekakva stara prosla vremena,imamo svoju drzavu i svoje prvenstvo
Aferim, objasnio! :kralj:

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 06 mar 2015, 02:31

ma batalite tu ligu, imamo mi svojih problema...ima, čini mi se, tema na forumu o istoj pa bolje tamo nastavite
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 06 mar 2015, 02:32

Ma sve nam dobro u klubu pa nam dosadnooooo, eto gdje smo dosli od tribine pa do regionalne lige :mrgreen:
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 06 mar 2015, 02:34

MCMXLVI je napisao/la:Ma sve nam dobro u klubu pa nam dosadnooooo, eto gdje smo dosli od tribine pa do regionalne lige :mrgreen:
A kako li tek izdržati do srijede...#poželiosekoševapravo :plac:

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 06 mar 2015, 02:42

Ja neznam sta da radim od sebe do srijede, jos ako i to odgode....:mrgreen:
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 06 mar 2015, 09:46

Dva jarana, Euro navijaci koji dodju jednom godisnje na stadion, juce zovu i pitaju da idemo na tekmu slijedecu subotu :D

To je dokaz kakav intres vlada.
Ima da nas bude debelo preko 10 milja :clap: :clap: :clap:

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 06 mar 2015, 09:49

BordoArmy88 je napisao/la:
Orton je napisao/la:**** ga vise regionalna liga,sta se imamo koji **** uvijek negdje spajat,ujedinjavat i furat se na nekakva stara prosla vremena,imamo svoju drzavu i svoje prvenstvo
Plitko razmisljanje. Razdvojite u glavamo politiku i sport. I stavite interes svoga kluba u prvi plan. Rano je jos ta RL.ali u buducnosti ce to biti izvodljivo. I ogroman profit za klubove ucesnike.

Al o tome kada to bude realna opcija.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 06 mar 2015, 10:25

AdiFKS je napisao/la:
BordoArmy88 je napisao/la:
Plitko razmisljanje. Razdvojite u glavamo politiku i sport. I stavite interes svoga kluba u prvi plan. Rano je jos ta RL.ali u buducnosti ce to biti izvodljivo. I ogroman profit za klubove ucesnike.

Al o tome kada to bude realna opcija.
Hajmo zavrsiti sa ovom pricom jer nema smisla
prvo bi unistili ligu NAŠE drzave, drugo

zamisli samo ovaj scenarijo
Dinamo partizan, dinamo cz
hajduk partizan , hajduk cz

i nedaj Boze albanci da igraju tu ligu sto ej vrlo realno, jer je "balkanska", i gostovanja i domace tekme srbijasnkih i njihovh klubova... dakle, nema od toga nista jos 100 godina jer koliko god mi mislili da neam tenzija, vidjeli smo da ih ima na utakmicama kvalifikacija
Zato, drzimo se mi nase lige ni tu se jos nismo dokazali"

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 06 mar 2015, 11:12

Boli me K vpza nasu ligu. Kao sto je i cijelu nasu ligu, ukljucujuci i savez, bolio K za nas klub..ukljucujuci i sve klubove u toj ligi koje je bolio K za nas, a i sada isto.. Sve do momenta kada smo se sa poda, digli na koljena i onda ustali. A sve to zbog nas samih i vjere u nas klub. Meni je klub iznad lige, saveza, reprezentacije...a samim tim i Viteza, Obarske, Travnika, Celika, Olimpika itd.itd. Gledam iskljucivo interes kluba i duboko, ali duboko vjerujem da bi kroz tri sezone regionalna liga nevjerovatno napredovala, i samim tim profit i napredak klubova ucesnika.

Mogu svoju tezu braniti i detaljno. Kroz razne segmente toga.

Ali ok, slazem se....to nije tema ovdje :kafa: :thumbup: . Idemo FKS. :opaopa: :bow:
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 06 mar 2015, 11:28

Sad kad je sve savršeno ja želim da se neko sjeti da vrati ljiljan na grb!
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bejker, fks74 i 39 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []