FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

pitic
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la pitic » 06 mar 2015, 11:39

Nekima je mnogo dosadno, a to također zna štetiti klubu. Neophodna je tekma protiv Borca u borbi protiv dosade i gluposti.
SRETAN BROJ - 1725

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 mar 2015, 12:56

pitic je napisao/la:Nekima je mnogo dosadno, a to također zna štetiti klubu. Neophodna je tekma protiv Borca u borbi protiv dosade i gluposti.
:thumbup:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 06 mar 2015, 13:03

miden je napisao/la:
THEC je napisao/la:Ma spomenusmo ligu jer je neko postavio da ce biti sastanak u Makedoniji na tu temu, i ja se slazem da treba da gradimo kamp, da se dizemo, da zavladamo ovom ligom, da napravimo iskorak u evropi ali isto tako mnogi se zavaravaju ako misle da se nikad nece ozbiljnije pristupiti regionalizaciji, hoce siguran sam i to iz razloga sto nijedna ova liga bivse juge nema nikakvog profita, i klubovi prakticnno vise troskova imaju nego dobiti dok bi sa regionalnom ligom taj segment bio podignut na neki novi nivo koji bi bio privlacan klubovima ali nazalost takva liga bi i ako se desi ce upropastiti jos vise domaca takmicenja, to stoji
Pazi nešto, vidim da forsiraš tu pricu i malo mi djeluje, kao da te puca nostalgija. :D Slažem se u nekim stvarima, ali je to sve mnogo kompleksnije. Istina je da bi bilo više posjetilaca, pa zašto da ne reci i da je bolje igrati u Zagrebu, Beogradu, Skoplju, Splitu... nego po nekim livada, ne bi nikog da vrijeđam, ali to je tako. Sigurno je da bi bili dosta jaci u EL i LP, ali kao što kaže @Benko više od pola klubova bi se raspalo. I dobro je napravio paralilu, jer sa Košarkaškom ligom je bila slicna situacija. Vjerovatno najveca prepreka te Regionalne lige je (ne)sigurnost iste. Ta liga ne bi mogla funkcionisati, jer dobro znamo kakav je Balkanski mentalitet. Zabranom od nekoliko utakmica, vjeruj da ne bi ništa postigao. Te nerede i incidente je moguce sprijeciti, ali zamisli koliko bi trebao angažovati policajaca, redara, zaštitara. Zadnja utakmica u kojoj je Dinamo dobio Partizan 5:0, nikad nije službeno objavljeno koliko hiljada policajaca je bilo angažovano. Nakon toga imaš situaciju na turniru u Švici, gdje su Dinamo i Partizan odigrali ''prijateljsku'' tekmu. Istu nisu nikad ni završili, jer su u pola tekme izbili neredi i masovna tuca. Svaka utakmica bi bila visokog rizika. Ta liga nije realna, sve dok se ne steknu uslovi da na Balkanskim stadionima, bude atmosfera na tribinama kao u Engleskoj.

Mislim da treba krenuti od pocetka i napraviti Regionalnu ligu, ali u mlađim kategorijama.
nije da me puca nesto nostalgija ipak sam rodjen pred raspad juge pa nmg reci da sam gledao tu nekadasnju ligu :D...nego uletih u pricu oko lige i samo sam htio da kazem koje bi bile prednosti iste, ali licno ja se slazem i sa onim sto Benko kaze da bi to upropastilo domaca takmicenja i iskreno volio bih da se mi ovdje uzdignemo i napravimo nesto u evropi a za jedno mozda 10-ak godina onda da se pocne ozbiljnije o regionalnoj ligi a zasto ? -evo zasto neko je na infu neki dan rekao dobru stvar, narod se ovdje zasiti brzo, mi da osvojimo ligu doci ce 25 000, naredne godine ce vec opasti na nekih 18 000 a trecu godinu za redom ne bi vise od mozda 12-13 000 ljudi bilo, jednostavno je tako i onda treba nesto mijenjati, e zbog ovog sam ja za regionalnu ligu osim ako se ne desi cudo pa jedno 5 nasih klubova jos nadje kakve milionere koji ce uloziti u njih onda nam niko ne bi trebao imali bi daleko najjacu ligu u regionu ali kolike su realne sanse za ovo
Pyro is not a crime !

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 mar 2015, 13:07

Pitajte npr. Slovence zasto nikad ne bi igrali tu regionalnu ligu, jeste li toliko nagazaili pa jos razglabate o toj naucnoj fantastici. Bice skracenje nase pa kako god, dizat ce se kvalitet. A kakva god da je, nasa je liga i bice sve bolja !

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 06 mar 2015, 13:17

Hebo vas regionalna. Toliko.

1946

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 06 mar 2015, 13:22

Ma necemo vise o njoj sta ste zakukali, samo razmjenjujemo misljenja ne znaci da ce se desiti liga ako neko od nas napise da bi volio, a ja bih volio da mozemo igrati jacu ligu od ove, da li ce se to nekad desiti ne znam, ja mislim da jednog dana hcoe a ako se i ne desi sta je tu je igramo nasu ligu i to je to, kraj price
Pyro is not a crime !

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 06 mar 2015, 13:33

Pored PL i LP da igramo još i regionalnu ligu ? Ne, hvala, nemamo vremena... :cool:
F.K.SARAJEVO

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 06 mar 2015, 13:58

U koliko je ta presica danas?
Das Ist Walter

Iceman100
Kontakt:

Post Postao/la Iceman100 » 06 mar 2015, 14:09

Za ove mlađe generacije koje zagovaraju regionalnu ligu i ''pate za za utakmicama sa zvezdom, dinamom, partizanom,hajdukom ili rijekom'': Prvo, ta liga iz političkih razloga nije moguća, jer bi se tu ubirali politički poeni, ko se sjeća kraj 80' i početak 90', zna o čemu pričam, da ne širim temu politike dalje.... Drugo, iz sportskih razloga Saraj'vo bi bilo na istom mjestu gdje bilo od 46' do 91', borba za evropu svakih 10 godina, a za titulu svakih 20 godina, uzimanje najboljih igrača, itd.... Jer bi bilo tu namještanja za ''veliku 4'' i uključujući sad rijeku, maribor pa i vojvodinu, ne računajuču ove klubove iz drugih zemalja, opet bi to bio začarani krug kao prije davno.... Treće, iz ekomoskih razloga bi bilo isplativo to za nas, al iz sportskih i političkih razloga, NE. Nemojte se zanositi što nam klub ima vlasnika i jakog sponzora, da smo jači od ostalih klubova iz regiona, daleko od toga... To su klubovi koji imaju jaku podršku, infrastrukturu, rejting, renome, finansije, kontinuitet, ime, itd., sve ono što mi još moramo radimo, da steknemo, da bi se nosili s njima. Lično mislim da je bolje da smo najjači u vlastitoj mahali i da sigurno znamo da ćemo svake godine igrat evropu i osvojit neki domaći trofej. :cool:

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 06 mar 2015, 14:10

Problem je sto ako se liga smanji 2015/2016 klubovi iz RS-a moraju imati 4 kluba. Prema tome ako sledce sezone njihova dva kluba budu zadnji na tabeli opet ce ispasti ekipe iz Federacije, inace oni nece podrzati smanjenje lige. Sve u svemu bice pravo gusto i bice namjestanja utakmica za ekipe iz RS-a. Ali nase je da se borimo za prvo mjesto i igramo Evropska takmicenja, a za ostale nas boli kuronja.
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 06 mar 2015, 14:20

Novi sponzor NLB banka, jenogodisnji ugovor :thumbup:
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 06 mar 2015, 14:33

Ovi sponzori postaju normalna stvar u zadnje vrijeme.Dok neki maštaju o investitorima i sponzorima nama isti sami dolaze na noge.Svaka cast našoj upravi.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 06 mar 2015, 14:38

Kakvo je vrijeme u prijestolnici ? Šta mislite hoćel bit odgode utakmica kupa ?

Grijeh bi bio odgodit jos jedan meč diva sa KOševa.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 06 mar 2015, 14:50

NLB banka novi sponzor,svaka cast upravi. veoma je vazno okupiti renomirane sponzore,koji imaju interes da se preko giganta sa Koseva reklamira na trzistu sirom BIH i sire,to je dokaz da smo ozbiljan sportski kolektiv i kako nas dozivljavaju respektabilna privredna društva!
u timu sa Koseva postoji hijerarhija,sto je veoma vazno,svako radi svoj posao,i rezultat se vidi....

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 06 mar 2015, 14:51

Besic je napisao/la:Kakvo je vrijeme u prijestolnici ? Šta mislite hoćel bit odgode utakmica kupa ?

Grijeh bi bio odgodit jos jedan meč diva sa KOševa.
I dalje snijeg pada, ali ne kao jucer. Ako ne bude nekih vecih minusa, ovaj snijeg ce se brzo otopiti.
Nadam se da se nece odgoditi, ali još se ništa ne zna.
Das Ist Walter

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 mar 2015, 15:01

Dobar dan ljudovi moji :wave:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 06 mar 2015, 15:06

MortemHz je napisao/la:Dobar dan ljudovi moji :wave:
vala meni je jutro tek :D

joj da je vise pogledat sarajeva majka mu stara, evo da ne bi snijega sad bi ja odvrno mi smo divovi do daske i furo se lagano za sutra, al... jos ako odgode kup s mosta cu se baciti
1946

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 06 mar 2015, 15:13

Iceman100 je napisao/la:Za ove mlađe generacije koje zagovaraju regionalnu ligu i ''pate za za utakmicama sa zvezdom, dinamom, partizanom,hajdukom ili rijekom'': Prvo, ta liga iz političkih razloga nije moguća, jer bi se tu ubirali politički poeni, ko se sjeća kraj 80' i početak 90', zna o čemu pričam, da ne širim temu politike dalje.... Drugo, iz sportskih razloga Saraj'vo bi bilo na istom mjestu gdje bilo od 46' do 91', borba za evropu svakih 10 godina, a za titulu svakih 20 godina, uzimanje najboljih igrača, itd.... Jer bi bilo tu namještanja za ''veliku 4'' i uključujući sad rijeku, maribor pa i vojvodinu, ne računajuču ove klubove iz drugih zemalja, opet bi to bio začarani krug kao prije davno.... Treće, iz ekomoskih razloga bi bilo isplativo to za nas, al iz sportskih i političkih razloga, NE. Nemojte se zanositi što nam klub ima vlasnika i jakog sponzora, da smo jači od ostalih klubova iz regiona, daleko od toga... To su klubovi koji imaju jaku podršku, infrastrukturu, rejting, renome, finansije, kontinuitet, ime, itd., sve ono što mi još moramo radimo, da steknemo, da bi se nosili s njima. Lično mislim da je bolje da smo najjači u vlastitoj mahali i da sigurno znamo da ćemo svake godine igrat evropu i osvojit neki domaći trofej. :cool:
Brate ne bih se bas slozio sa tobom...uzmimo za primjer tu veliku 4 (Dinamo, Zvezda, Hajduk, Partizan) idemo igracki kadar mislim da se mozemo sad u ovom trenutku nositi sa svima osim Dinamom, infrastuktura tu stvarno zaostajemo za njima ali aBd za 2,3 godine bi se mogli izjednaciti ako ne i biti jaci od njih (jer ova nasa uprava ovo je ''ludo'' :clap: )
sad finansijski su bili jaci od nas prije 2 godine ali sad brate kad je dosao Tan pa sponzor TA opet smo u rangu (ako ne cak i jaci jer Zvezda i Partizan grcaju u dugovima cak sam juce procitao da Gazprom nece vise da sponzorira Zvezdu) sa svima osim opet Dinamom
kontinuitet si mozda mislio igranje u Evropi i osvajanje domacih pokala, tu je opet Dinamo prvi jer je svake godine u LP ili EL u Hrvatskoj hara, Partizan tu i tamo u Evropi u Srbiji slicno kao Dinamo, dok Hajduk i Zvezda vec dugo dugo nisu napravili nesto znacajno u Evropi tako da mozemo reci da su tu jaci od nas Dinamo i Partizan
tako da mislim da mi navijaci Sarajeva previse sa respectom gledamo na tu veliku 4 jer nisu bas toliko bolji i jaci od nas (osim Dinama) koliko jih mi uzdizemo, tako da mislim za par godina ako ovako nastavimo sa ovakvim radom da cemo biti blizu Dinama :D
pojavili su se sad Maribor i Rijeka ali opet mislim da se mozemo sa njima nositi i igracki i finansijski osim opet te hebene infrastrukture :)
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 mar 2015, 15:30

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 06 mar 2015, 15:30

Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []