U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

TMovac
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la TMovac » 06 mar 2015, 14:21

Znaci momku treba samo sportsko drzavljanstvo. Ako ovi iz saveza ne reaguju, treba ih za daMu objesit.

Dženis Burnić uskoro potpisuje profesionalni ugovor sa Borussijom ?

Dženis Burnić fudbaler bosanskohercegovačkog porijekla trebao bi uskoro da potpiše profesionalni ugovor sa ekipom Borussije Dortmunda.

Od januara ove godine trenirao je sa prvim timom “milionera”, a upisao je nekoliko nastupa u prijateljskim mečevima kao i asistenciju na svom debiju. Osim Dženisa, u ekipi Dortmunda žele da zadrže njegovog suigrača iz kadetske selekcije i reprezentacije Felixa Passlacka.

Dženisov talenat nije ostao neprimjećen strategu Borussije, što je i on sam potvrdio u nedavnom razgovoru za Nogoloptu. Burnić pored pasoša Bosne i Hercegovine posjeduje i pasoš Njemačke za čiju je reprezentaciju debitovao sa 14. godina. On se našao na listi od 50 najtalentovanijih igrača tog uzrasta u Njemačkoj, a osim toga i sportski portal TEAMtalk ga je uvrstio na svoju listu najtalentovanijih fudbalera Evrope.

Za sada iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nije niko kontaktirao ovog talentovanog igrača prema informacijama sa kojim raspolaže Nogolopta. Na kraju se postavlja pitanje da li će nadležni reagovati ili ćemo izgubiti još jednog talenta.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 mar 2015, 15:14

Ne vjerujem da će ga Meša ispustiti. Za sada vjerujem ovom čovjeku.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 06 mar 2015, 15:17

Taman da je i Suśić selektor ne možemo izgubiti Dženisa jer je momčina patriota kao naš Seo. Za to ne treba brinuti previše, treba pokušati Tankovića dovesti pod našu zastavu.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 06 mar 2015, 15:18

zizu1991 je napisao/la:Ne vjerujem da će ga Meša ispustiti. Za sada vjerujem ovom čovjeku.
Nestorovic treba da se pobrine za njega, a ne Bazdarevic. Potpisace on profesionalni ugovor, ali ce ga i dalje slati u BVB II, s tim naravno da ima odlicne izglede da debituje, ali nije on jedini od mladih igraca Dortmunda koji je ostavio dobar utisak, njih 3-4 su jos najavljeni u prvi tim.

Naravno, cim ga Kloppo uvrsti prvi put u nekoj zvanicnoj utakmici u kadar, tu nema sumnje da se treba pozvati u A-Tim, kao sto je i postupljeno sa Besicem, ali do tada -> U21. ;)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 06 mar 2015, 15:19

Kakav god on bio talenat, sanse su velike da nece imat kvalitet za Njemacku. Budimo realni. Iz Njemacke uvijek imamo dobre sanse da dovedemo igrace. Ni jedan kvalitetan nam nije propustio.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 mar 2015, 15:20

Pogrešno si me shvatio. Smatram da se čovjek koji je na čelu A reprezentacije, čovjek koji se najviše "pita", zato sam takvo što rekao. A naravno da ne smatram, ni u ludilu da treba ovog dečkića koji još nije upisao minute profesionalnog nogometa zvati u A tim.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 06 mar 2015, 15:22

zizu1991 je napisao/la:Pogrešno si me shvatio. Smatram da se čovjek koji je na čelu A reprezentacije, čovjek koji se najviše "pita", zato sam takvo što rekao. A naravno da ne smatram, ni u ludilu da treba ovog dečkića koji još nije upisao minute profesionalnog nogometa zvati u A tim.
Do mene je onda. Mada ovdje ih je vec par nakon one prijateljske sa Steauom prizivalo da Mesa odmah mora ici po njega, sto je naravno kao sto si ti rekao, nebulozno. Nismo Lichtenstein, pa da postupimo sa njim kao oni sa Dennisom Salanovicem. ;)

Nego, kad smo vec kod U21:

slika

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 mar 2015, 15:26

što se tiče mlađih kategorija, kao i A repke, godine ne trebaju i ne smiju bit' nikakvo mjerilo, nego kvalitet! ako igrači imaju kvalitet da se nose sa starijim od sebe, onda tu godine ne smiju bit' prepreka! Mire i Bešić su mladi debitovali za A repku, tako i Burnić sad treba igrat' za U-19 BiH, ako bi dobio poziv i ako bi se odazvao (pod uslovom da ima sve papire), a vjerovatno bi mogao igrat' i za U-21

kako Mire stagnira, nema sumnje da će Burnić bit' bolji igrač, samo zdravlje da ga posluži :cool:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 06 mar 2015, 15:27

Ocito je da savez ima jasnu strategiju da planski dovodi i prati ove igrace iz inostranstva. To se vidi po izjavama svih selektora. Ko nebo i zemlja u odnosu na situaciju ranije. Sjetimo se hrkljusa u vezi Pjanica. :oops: Na kraju predsjednik Komsic morao intervenisat.

Zna li neko kakav je ovaj Jelisic iz Bayerna? Dosta puta je bio na spisku U19 cini mi se, ali ne znam je li igrao...Velika je sreca za nas sto imamo dosta nasih ljudi u Njemackoj. Odlicne akademije, a velika drzava u kojoj je ogromna konkurencija. Ljudi Turskoj napravili Calhanoglua i Sahina, a i nama pola repke.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 06 mar 2015, 15:28, ukupno mijenjano 1 put.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 mar 2015, 15:28

Fino priča Darko. Vidjeti ćemo. Nadam se da ćemo se opet, po ko zna koji put kvalitetno pojačati iz inostranstva. I zaista me zanima na čije još zeleno svijetlo mora da čeka na takve, konkretne, svrsishodne, i nadasve pozitivne akcije.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 06 mar 2015, 15:29

zizu1991 je napisao/la:Fino priča Darko. Vidjeti ćemo. Nadam se da ćemo se opet, po ko zna koji put kvalitetno pojačati iz inostranstva. I zaista me zanima na čije još zeleno svijetlo mora da čeka na takve, konkretne, svrsishodne, i nadasve pozitivne akcije.
Yebiga, treba hranit Salema Prolica. Odakle para za putovanja. :kafa:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 06 mar 2015, 15:30

Cartman je napisao/la: Zna li neko kakav je ovaj Jelisic iz Bayerna? Dosta puta je bio na spisku U19 cini mi se, ali ne znam je li igrao...
Mislim da zvanicnu nikada nije odigrao za U19, mozda neku kontrolnu ili prijateljsku (neka me neko ispravi ako grijesim).

U drugom timu Bayerna je Nikola standardan igrac, takmice se u 4. ligi (Regionalliga Bayern), mislim da se ne moze jos puno reci o njemu. 2. tim Bayerna ne znaci odmah da je neka igracina, sjetimo se primjera Seada Hajrovica.

Najavio ga je otici pogledati Nestorovic, pa cemo vidjeti.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 06 mar 2015, 15:34

Bosniacum Lilium je napisao/la:Inace i na ovom forumu su u pdf Srbije pominjali neko vrijeme i Cimirota. Barem su to radili oni koji zive u BiH i prate nasu ligu

Prvo, i Cimirotu i ovom Mihojeviću, sve najbolje za koga god igrali. Njihov izbor :salut: .

a što se tiče citiranog, da pitam samo gdje, kad i ko ga je spominjao? :hmmmmm: na tom pdf-u maltene visim i ne sjećam se da je ikad iko od forumaša Cimirota pominjao u konteksstu repke Srbije.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

bluetrain1921
Kontakt:

Post Postao/la bluetrain1921 » 06 mar 2015, 15:37

Bosniacum Lilium je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Marko Mihojevic (18) bi mogao dobiti poziv U-21 Srbije. Inace Mihojevic je prvotimac FKS i igrac prvih 11. Rodjen u Trebinju

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ako FKS ima obraza, to ce zaustavit.
Iskreno buraz, mislim da FKS nema puno veze s tim, pogotovo koliko je puta bilo saplitano od saveza u proslosti... Inace taj mali Mihojevic je Skuletica strpao u dzep. Skuletic je reprezentativni kalibar Srbije.

Inace i na ovom forumu su u pdf Srbije pominjali neko vrijeme i Cimirota. Barem su to radili oni koji zive u BiH i prate nasu ligu

Kako da ne,skuletic hodao,sto ne zaustavi Ordagica,ko bekana ga frajer radio,i onaj glupan na drugoj stativi da ne fuli onu 100% sansu na pocetku tekme ,svega bi bilo,a mali je imao nekoliko pofinih ispadanja!!!pitarska posla,ma hajte gurajte ga u a tim!!!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 mar 2015, 16:06

alan_kardec je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Inace i na ovom forumu su u pdf Srbije pominjali neko vrijeme i Cimirota. Barem su to radili oni koji zive u BiH i prate nasu ligu

Prvo, i Cimirotu i ovom Mihojeviću, sve najbolje za koga god igrali. Njihov izbor :salut: .

a što se tiče citiranog, da pitam samo gdje, kad i ko ga je spominjao? :hmmmmm: na tom pdf-u maltene visim i ne sjećam se da je ikad iko od forumaša Cimirota pominjao u konteksstu repke Srbije.
Ipak je bilo na pdf-u Sarajeva, ili sam procitao na drugom forumu. Nisam siguran tacno, ali znam da sam procitao to negdje. Bila je diskusija o tome. Naravno, sve najbolje, samo da se tu Sarajevo opari, a hoce 100% jer su Trebinjci veliki talenti kako god. Zadnjih par godina nepresusan izvor talenata.

@padobaranac

Ti ocigledno ne znas kako je igrati na onom terenu. Pogotovo jednom mladom stoperu. To je isto ko da u maksicama igras na pravom terenu. Ali ti to be razumijes, tebi je garant picigen bio vrhunac. Vidi se da isfrustriran i iskompleksiran. Vise ti necu odgovarati na ovom forumu jer necu moci vidjeti tvoje postove :wave:

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 06 mar 2015, 16:35

Bosniacum Lilium je napisao/la:Ipak je bilo na pdf-u Sarajeva, ili sam procitao na drugom forumu. Nisam siguran tacno, ali znam da sam procitao to negdje. Bila je diskusija o tome. Naravno, sve najbolje, samo da se tu Sarajevo opari, a hoce 100% jer su Trebinjci veliki talenti kako god. Zadnjih par godina nepresusan izvor talenata.

Ok, a odakle ti to da se FSS interesuje za Mihojevića?
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 06 mar 2015, 16:37

Ma u nas je uvijek strah za Srbe i Hrvate da ce ih ovi ukrast. Ali to se cesto i pretjeruje. Recimo Stevanovic je godinama igrao tamo, i kada je presao u Sevillu je sigurno imao kvalitet i potencijal za njihovu repku. Ali je opet za nas igrao.

Hrvati su mnogo opasniji po tom pitanju. Oni ako vide prezime na -ic, dovode ga.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 mar 2015, 18:01

Cartman je napisao/la:Kakav god on bio talenat, sanse su velike da nece imat kvalitet za Njemacku. Budimo realni. Iz Njemacke uvijek imamo dobre sanse da dovedemo igrace. Ni jedan kvalitetan nam nije propustio.
Ne bih bio toliko optimistican, da Bektic i Burnic nemaju sanse da jednog dana zaigraju za Elf.

Kao sto smo vec ranije ovdje pisali, Bektic je dobio Fritz Walter medalju.
Nosioci te medalje, koja se dodjeljuje od 2005 su do sada bili naprimjer: Toni Kroos, Andre Schürrle i Mario Götze.

Poznata imena hm? Sta imaju zajedno? Ah da, igraju za Elf. :wave:
A znamo koliko je rano Götze iz istog tog Dortmunda rano debitovao. A Burnic samo zato sto je Bosanceros ne mora biti losiji. ;) Isto vazi za Bektica.

Evo Bektica sa Hansi Flick (Sportdirektor Njemackog Fudbalskog Saveza) pri dodjeli nagrade:

slika

Sama cinjenica da ni jedan od ova dva igraca nisu kontaktirani sa strane saveza je ludilo. Dakle moramo se nadati, da ce Bazdarevic ovo spaziti i upozoriti selektora U21, koji je vec najavio da ce govoriti sa igracima iz Njemacke.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 mar 2015, 18:04

alan_kardec je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Ipak je bilo na pdf-u Sarajeva, ili sam procitao na drugom forumu. Nisam siguran tacno, ali znam da sam procitao to negdje. Bila je diskusija o tome. Naravno, sve najbolje, samo da se tu Sarajevo opari, a hoce 100% jer su Trebinjci veliki talenti kako god. Zadnjih par godina nepresusan izvor talenata.

Ok, a odakle ti to da se FSS interesuje za Mihojevića?
Šuška se po "mahali". Poslije tekme s Partizanom. Ima momaka na pdf-u Sarajeva koji su upuceniji u to
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 06 mar 2015, 18:10

@Principatus: Tu istu medalju su dobili i Sergej Evljuskin, Patrick Funk i Manuel Gulde. I to zlatnu, ne srebrenu kao on. Pa sta? To ne znaci mnogo. Pricamo o djeci, niko ne zna hoce li bit igraci. Rijetki su za koje se zna u tim godinama, oni medju njima nisu.

Talenti vjerovatno jesu, ja samo kazem da je velika sansa da opet nece imat kvalitet za Njemacku. Vece su sanse da nece imat kvalitet za Njemacku, nego da hoce. Recimo kakav je Misimovic bio igrac za nas, a u Njemackoj ne bi mogao prismrdit. Ili Bicakcic, Salihovic, Besic i tako dalje. Kolasinac jedini mozda, mozda. Treba ih kontaktirat, ali ima i vaznijih, starijih igraca. Iz Njemacke je najmanji problem dovest igraca. Problematicne su ove drzave na nasem nivou, Svicarska i Svedska na primjer.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 06 mar 2015, 18:13, ukupno mijenjano 2 puta.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], bavariapivo, Chony533 i 25 gostiju.