Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery
Re: Premijer liga BiH - općenito
pa kada se formirala ova naakaradna liga imali su more klubova,i hrvati i srbi....na zelenom terenu su ispali,svi odreda,kada se liga skracivala...sad hoce pouceni tim iskustvom,zagarantovan broj mjesta....stoko pokvarena 
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
FIFA i UEFA od svih svojih nacionalnih federacija, pa tako i N/FS BiH u čijem je sastavu FSRS, isključivo traže primjenu striktnih pravila „sportskog rezultata i zabranu bilo kakve diskriminacije protivnika na sportskim terenima"
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
A pogotovo UEFA to zahtjeva poznata po svom "postenom" radu
.nije ni cudo sto je NS Bih ovakav kad je sama uefa zivi lopovluk
Godine prolaze jubav ostaje...
-
slobodnjak
- Kontakt:
Ma u ligu ce onaj ko bude imao para.To je mjerilo.Ulazi Leotar u ligu a stali su na noge,ibice pored Borca i Slavije konkurentan za ligu.Plus prvak koji ce uci.I ja stvarno vise ne znam sto je to Bogom dato da pojedini klubovi kao moraju igrati ligu.Hajde Sarajevo,Zeljo nece doci u pitanje.Sloboda,Velez i Celik kao moraju biti tu.E vidite tu ce biti problema...Zasto bi npr .jedan Vitez tako lako odustao od te price.O Travniku i Zvijezdi da i ne govorim.Evo ja sam npr siguran da ce klubovi ova 3 iz Rs a iduce godine biti silno ppjacani.Siroki i zrinjski imaju kes i oni ce igrati ligu sigurno.Ma bice tu svega...
Nek igra sto se mene tice iz RS-a bilo ko , samo da imaju teren uslovan , bio to FK Borac ili FK Kozara.
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ligu treba da igraju oni klubovi koji se prije skraćenja nađu iznad crte. I tu sva priča završava.slobodnjak je napisao/la:Ma u ligu ce onaj ko bude imao para.To je mjerilo.Ulazi Leotar u ligu a stali su na noge,ibice pored Borca i Slavije konkurentan za ligu.Plus prvak koji ce uci.I ja stvarno vise ne znam sto je to Bogom dato da pojedini klubovi kao moraju igrati ligu.Hajde Sarajevo,Zeljo nece doci u pitanje.Sloboda,Velez i Celik kao moraju biti tu.E vidite tu ce biti problema...Zasto bi npr .jedan Vitez tako lako odustao od te price.O Travniku i Zvijezdi da i ne govorim.Evo ja sam npr siguran da ce klubovi ova 3 iz Rs a iduce godine biti silno ppjacani.Siroki i zrinjski imaju kes i oni ce igrati ligu sigurno.Ma bice tu svega...
+1DukeOfWellington je napisao/la:Ligu treba da igraju oni klubovi koji se prije skraćenja nađu iznad crte. I tu sva priča završava.slobodnjak je napisao/la:Ma u ligu ce onaj ko bude imao para.To je mjerilo.Ulazi Leotar u ligu a stali su na noge,ibice pored Borca i Slavije konkurentan za ligu.Plus prvak koji ce uci.I ja stvarno vise ne znam sto je to Bogom dato da pojedini klubovi kao moraju igrati ligu.Hajde Sarajevo,Zeljo nece doci u pitanje.Sloboda,Velez i Celik kao moraju biti tu.E vidite tu ce biti problema...Zasto bi npr .jedan Vitez tako lako odustao od te price.O Travniku i Zvijezdi da i ne govorim.Evo ja sam npr siguran da ce klubovi ova 3 iz Rs a iduce godine biti silno ppjacani.Siroki i zrinjski imaju kes i oni ce igrati ligu sigurno.Ma bice tu svega...
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
A sta ovima iz RS znaci cetri fiksna "srpska" tima, da li to oni ocekuju da bez obzira na rezultat oni ne mogu ispasti u nizi rang ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
A kako je sad ? ako iz ove naše PL ispadnu dva kluba iz RS dal iz njihove lige idu dva u BHTPL ili po jedan iz federacije i RS
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ovako. U principu imaju jedno zagarantovano mjesto, u skraćenoj ligi sigurno ne treba da dobiju više od toga.Besic je napisao/la:A kako je sad ? ako iz ove naše PL ispadnu dva kluba iz RS dal iz njihove lige idu dva u BHTPL ili po jedan iz federacije i RS
Ja koliko sam shvatio , npr da je Borac 4 na tabeli a Slavija,Drina i Radnik 10,11 i 12 , onda oni ostaju a npr Celik Zvijezda i Travnik 7,8 i 9 ispadaju iz lige. Logika onih iz RS-a na nivouElegant je napisao/la:A sta ovima iz RS znaci cetri fiksna "srpska" tima, da li to oni ocekuju da bez obzira na rezultat oni ne mogu ispasti u nizi rang ?
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
ja nzm zasto se stalno ide s tom prica LOGA IZ RS, DE TI NJIMA IZ RS KAZI...ovo ono.... ljudi to je politika, nije niko iz sporta budala - zna svako da je za sport ideja glupa, ali kako imamo takvu nakaradnu politiku - ne treba nista da cudiSuki46 je napisao/la:Ja koliko sam shvatio , npr da je Borac 4 na tabeli a Slavija,Drina i Radnik 10,11 i 12 , onda oni ostaju a npr Celik Zvijezda i Travnik 7,8 i 9 ispadaju iz lige. Logika onih iz RS-a na nivouElegant je napisao/la:A sta ovima iz RS znaci cetri fiksna "srpska" tima, da li to oni ocekuju da bez obzira na rezultat oni ne mogu ispasti u nizi rang ?![]()
ovdje u posljednje vrijeme citam bas mnogo ruznih komentara na racun naroda iz mog (manjeg) entiteta, kao da se mi nesto pitamo
btw nadam se da ce ovu ideju UEFA odbaciti i na terenu da se pokaze ko treba da ostane i jos bi najbolje rjesenje bilo da se ujedine prve lige rs i federacije - msm da bi onda bili dosta kvalitetniji
-
slobodnjak
- Kontakt:
Jbg vi isto da ne zivite u ovoj drzavi.Ni jedna odluka u zemlji pa ni ova me moze se donjeti bez RSa.Zelje su jedno realnost drugo.Ako budu htjeli 4 kluba to ce dobiti svidjalo se to nekom ili ne.Na ovaj nacin ili kroz polunastimanu ligu.Ili to ili oni nece pristati na skracenje,a onda od te price nema nista.Eto tako vam stvari stoje.Mozete pricati sta hocete,ali oni se iteka
ko pitaju i bez njih od te price nema nista...
ko pitaju i bez njih od te price nema nista...
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Nije tačno. Za razliku od političkih institucija koje su nezavisne, fudbalski savezi kao članice međunarodnih federacija nisu. Shodno tome FSBiH se može organizovati na razne načine pa i na način gdje FSRS neće biti dio FSBiH i jedino je bitno šta UEFA misli o tome. Dakle adresa za lobiranje je u Nyonu, ne u BL.slobodnjak je napisao/la:Jbg vi isto da ne zivite u ovoj drzavi.Ni jedna odluka u zemlji pa ni ova me moze se donjeti bez RSa.Zelje su jedno realnost drugo.Ako budu htjeli 4 kluba to ce dobiti svidjalo se to nekom ili ne.Na ovaj nacin ili kroz polunastimanu ligu.Ili to ili oni nece pristati na skracenje,a onda od te price nema nista.Eto tako vam stvari stoje.Mozete pricati sta hocete,ali oni se iteksko pitaju i bez njih od te price nema nista...
@delko
Pa ne proziva niko narod, vec predstavnike tog entitetskog saveza. Bar mislim...
Logicno da je koncept glup. Neka bude i pola timova iz RS-a ako to zasluzuju igrama. Ali sto je podjednako vazno da se klubovima zabrani igra na neuslovnim stadionima. Ako nemas uvjete igraj na neutralnom terenu i to je to. Pored toga treba i Federalnu ligu skratiti, mislim da je to planirano vec u RS-u.
Pa ne proziva niko narod, vec predstavnike tog entitetskog saveza. Bar mislim...
Logicno da je koncept glup. Neka bude i pola timova iz RS-a ako to zasluzuju igrama. Ali sto je podjednako vazno da se klubovima zabrani igra na neuslovnim stadionima. Ako nemas uvjete igraj na neutralnom terenu i to je to. Pored toga treba i Federalnu ligu skratiti, mislim da je to planirano vec u RS-u.
Desole je napisao/la:@delko
Niko ovdje nema nista protiv RS-a , nego samo ljudi koji su u tom entitetskom savezu.Nadam se da u cijeloj drzavi mozemo imati 10-15 dobrih terena i stadiona , jer su to glavni preduslovi za dobre utakmice,vise navijaca u prosjeku , novih sponzora , boljih rezultatu u Europi itd.
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Nema rackuSuki46 je napisao/la:![]()
Niko ovdje nema nista protiv RS-a, nego samo ljudi koji su u tom entitetskom savezu.Nadam se da u cijeloj drzavi mozemo imati 10-15 dobrih terena i stadiona , jer su to glavni preduslovi za dobre utakmice,vise navijaca u prosjeku , novih sponzora , boljih rezultatu u Europi itd.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase
-
slobodnjak
- Kontakt:
Ma i sam znas da savez ne moze donjeti ni jednu odluku bez rs a.Zasto.Skupstina broji 60 clanova i odlucuje se trocetvrtinskom vecinom.Kada delegati Rs a glasaju protiv nema sanse da se ista usvoji.Izvrsni odbor ima 15 clanova 12 treba za vecinu.Iz RS a je 5 delegata.Znaci ne mozes ni tu.Znaci nema nista od jednostranog ponasanja.Cak ni legitimnu inicijativu u Nion ne mozes uputiti bez njih.Niko bolan nece raji da objasni o cemu se radi,i bas me ta neinformisanost ljuti.Ma i ja kao i svak normalan mislim da treba igrati cistu kvalifikacionu sezonu i da je to posteno,ali samo sam za razliku od vecine realan...DukeOfWellington je napisao/la:Nije tačno. Za razliku od političkih institucija koje su nezavisne, fudbalski savezi kao članice međunarodnih federacija nisu. Shodno tome FSBiH se može organizovati na razne načine pa i na način gdje FSRS neće biti dio FSBiH i jedino je bitno šta UEFA misli o tome. Dakle adresa za lobiranje je u Nyonu, ne u BL.slobodnjak je napisao/la:Jbg vi isto da ne zivite u ovoj drzavi.Ni jedna odluka u zemlji pa ni ova me moze se donjeti bez RSa.Zelje su jedno realnost drugo.Ako budu htjeli 4 kluba to ce dobiti svidjalo se to nekom ili ne.Na ovaj nacin ili kroz polunastimanu ligu.Ili to ili oni nece pristati na skracenje,a onda od te price nema nista.Eto tako vam stvari stoje.Mozete pricati sta hocete,ali oni se iteksko pitaju i bez njih od te price nema nista...
Jao preseravanja na forumu oko skracivanja i želja koje dolaze iz RS-a . Nebi da smo serija A

From father to son
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Nije tačno. Ja ti kažem da se može ponovo registrovati FSBiH sa novim Statutom u kojem FSRS neće biti računat. I da taj savez UEFA primi kao ravnopravnog člana, a ovaj da izbaci. I to je to. Ali ko je hrabar da tako nešto izlobira i pokuša? Niko.slobodnjak je napisao/la: Ma i sam znas da savez ne moze donjeti ni jednu odluku bez rs a.Zasto.Skupstina broji 60 clanova i odlucuje se trocetvrtinskom vecinom.Kada delegati Rs a glasaju protiv nema sanse da se ista usvoji.Izvrsni odbor ima 15 clanova 12 treba za vecinu.Iz RS a je 5 delegata.Znaci ne mozes ni tu.Znaci nema nista od jednostranog ponasanja.Cak ni legitimnu inicijativu u Nion ne mozes uputiti bez njih.Niko bolan nece raji da objasni o cemu se radi,i bas me ta neinformisanost ljuti.Ma i ja kao i svak normalan mislim da treba igrati cistu kvalifikacionu sezonu i da je to posteno,ali samo sam za razliku od vecine realan...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.