FK Sarajevo (opšte diskusije)

FK Sarajevo ove sezone?

Anketa je završila: 16 jul 2017, 14:28.

Prvak
11
25%
Osvajač kupa
4
9%
Dupla kruna
12
27%
Izlazak u Europu
17
39%

Ukupno glasova: 44

OdaVeliki
Kontakt:

Re: FK Sarajevo (opšte diskusije)

Post Postao/la OdaVeliki » 06 mar 2015, 23:18

hilmo je napisao/la:
OdaVeliki je napisao/la:Iako nije mjesto ovdje da ti odgovaram, odgovorit cu ti. Jedno kad osvojis titulu i par kola prije kraja prvenstva istu proslavis i ostatak utakmica igras "onako" (libo te neka stvar). A drugo je kad juris ka titulu kao "jak" a moras da placas pripreme drugim ekipa da bi stigao do cilja. Djecace, velika je to razlika. Zato se ne blamiraj i ne provaljaj.

Vrijeme pored silne love da uzmete titulu, a vi ste opet drugi. Neko da ima lovu kao vi bjezao bi ovim ekipama bez vode 20 bodova...Zar te nije sramota pisati tako nesto..?
Fudbal se igra radi trofeja to je svima jasna stvar i činjenica je da ste vi tu u prednosti, ali u kakvim smo mi belajima bili dobro je da postojimo ikako. Sad se radi na tome da se osvoji nešto, osvojilo se a ako Bog da osvajat će se još. Lično ja ne bih volio da uzmemo tri četiri trofeja pa da se onda opet spašavamo propasti, ako ćemo na taj način osvajati trofeje ja ih ne želim. Želim da radimo postepeno ( a sad to radimo) i rezultat će doći.

Vi ste izgleda zaboravili da osim ova dva kluba ima još veoma kvalitetnih klubova u našoj ligi koji ulažu isto tako mnogo samo "sarajevski mediji" (kako to oni vole reći) ne pišu mnogo o tome i dosta je stvari nepoznato, a jako dugo rade na organizaciji kluba i svih drugih segmenata. I iz ko zna kakvih izvora i u kojim količinama njima dolazi novac. Kod nas je to sve veoma transparentno (kad kažem kod nas, mislim na sarajevske klubove).
Uvijek se prebaciju te silne pare i plate kod Sarajeva, a što se ne zapitete koliki budžet ima klub iz Zapadne Hercegovine i koliko njihovi igrači primaju platu? Koliko dugo oni imaju kontinuitet i igrača i sredstava i opet nisu se naosvajali trofeja? Imaju i trening kamp i akademiju!!
Ali ne, vi se samo interesujete za Sarajevo.

Od početka sezone vučete priču da liga nikad nije bila slabija, ne gospodo, vi nikad niste bili slabiji a liga je tu negdje kao i prethodnih godina možda malo i jača, bar što se tiče ovih ekipa iz vrha.

"Silna" lova koja je došla u naš klub je dala rezultat, i to veoma dobar!! Osvojili smo Kup i plasirali se u Play off jednog evropskog takmičenja. Za mene, ali i većinu, je to sasvim dovoljno.
Sad smo podigli ljestvicu, ali problem je što su je i drugi podigli, i do kraja sezone će biti veoma interesantno, a ko će biti prvi to niko ne zna. I neće biti nikakva katastrofa ako to ne budemo mi, tako razmišlja 95 % navijača Fudbalskog kluba Sarajevo. Ali vi poturate priču kako će biti katastrofa ako ne osvojimo titulu prvaka, ja te uvjeravam da neće biti i nije katastrofa.

MOžete raditi šta hoćete i pisati šta hoćete, obraćam se tebi i sličnim kao ti a ima ih jako puno na forumu, ali našu odanost prema klubu nikad nećete uzdrmati. Pokazali smo je u borbi protiv lopova, u trenucima kada smo se brukali protiv albanaca i crnogoraca (tad nije bilo Tana), u godinama kada su nam se igrači vukli po terenu, a imali smo preko tri hiljade aktivnih članova koji su uplatom 20 KM pomagali klubu, a vi to nemate ni nakon toliko lijepih godina za vas, nakon tolike dominacije, nakon toliko rekorda, pa gdje je ta "radnička" odanost klubu u koju se nekoliko vaših forumaša kune.

Neću ti halaliti što nisam legao na vrijeme!
Ja postujem sve to. Prelistaj moje postove i nadi mi jedan gdje sam omalozavao vas klub. Vec sam napisao da uopce ne mislim da ste platili pripreme, niti ako osvojite titulu da ce to biti kupljena titula, jer ste ulozili u igracki kadar. Ipak, mozda da pogledas kakvih ima u tvom taboru. Ali shvatam ovo je par likova koji prate Sarajevo od kad je dosao Ibrakovic. Tebi svaka cast, razumijem te o cemu pises. Idi lezi. LP

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 06 mar 2015, 23:19

zeka_tm87 je napisao/la:
kanarinac je napisao/la:JA BIH VOLIO DA NE DISKUTUJETE UOPSTE SA OVIM DOK DRZI AVATAR I NICK OVOG RATNOG ZLOCINCA JER BOG SAMO ZNA KOLIKO JE OVAJ ODOVIC POBIO NASE BORDO BRACE SA BRDA....A NIJE DA I NJIMA NIJE POBIO MANIJAKA SA GRANATAMA KAO STO IM JE SRAVNIO GRBAVICU PA SE PONOSE NJIME LJUDI SHVATITE NIJE LAKO BITI NI MANIJAK ZATO NE ULAZITE U RASPRAVU SA LJUDIMA KOJI NEMAJU SRAMA I STIDA NIMALO
hahah cuj ratni zlocinac halo kakva vam je to prica sada a u prvom mandatu njegovom nista niste pricali ili niste smisli ranije koja glupost Boze dragi prosvjetli mozgove njanjavaca :evil: :roll:
na brdu u vojsci republike srpske bio 4 godine rata bacao granate na nas grad ja mu necu halaliti za svakog ubijenog hordasa a vi gazite preko svoje brace poginule to me se ne tice
Samo Sarajevo

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 06 mar 2015, 23:19

kanarinac, obriši te gluposti molim te.
kakav ratni zločinac, šta pričaš ti.
F.K.SARAJEVO

zeka_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zeka_tm87 » 06 mar 2015, 23:21

kanarinac je napisao/la:
zeka_tm87 je napisao/la:
kanarinac je napisao/la:JA BIH VOLIO DA NE DISKUTUJETE UOPSTE SA OVIM DOK DRZI AVATAR I NICK OVOG RATNOG ZLOCINCA JER BOG SAMO ZNA KOLIKO JE OVAJ ODOVIC POBIO NASE BORDO BRACE SA BRDA....A NIJE DA I NJIMA NIJE POBIO MANIJAKA SA GRANATAMA KAO STO IM JE SRAVNIO GRBAVICU PA SE PONOSE NJIME LJUDI SHVATITE NIJE LAKO BITI NI MANIJAK ZATO NE ULAZITE U RASPRAVU SA LJUDIMA KOJI NEMAJU SRAMA I STIDA NIMALO
hahah cuj ratni zlocinac halo kakva vam je to prica sada a u prvom mandatu njegovom nista niste pricali ili niste smisli ranije koja glupost Boze dragi prosvjetli mozgove njanjavaca :evil: :roll:
na brdu u vojsci republike srpske bio 4 godine rata bacao granate na nas grad ja mu necu halaliti za svakog ubijenog hordasa a vi gazite preko svoje brace poginule to me se ne tice
halo ba promisli prvo pa onda napisi ovo sto pises su LAŽI i KLEVETE i GLUPOSTI i vidis da ti covjek pitar govori da obrises valjda ces svoje poslusati. :crazy:
51%--------49%

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 06 mar 2015, 23:23

e jesi kanarinac pravi :rol:
DRUG NEBI TI PUNCA

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 mar 2015, 23:24

Head je napisao/la:Kratko i jasno. Slika vrijedi vise od 1000 rijeci.

slika

slika
:salut:
:tokralju: :tokralju:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

baboo
Kontakt:

Post Postao/la baboo » 06 mar 2015, 23:25

ovo sto kanarinac pise izgleda da boli a ti molotoljev ako nisi informisan raspitaj se malo.. :wave:

OdaVeliki
Kontakt:

Post Postao/la OdaVeliki » 06 mar 2015, 23:27

baboo je napisao/la:ovo sto kanarinac pise izgleda da boli a ti molotoljev ako nisi informisan raspitaj se malo.. :wave:
Nasa velika sreca sto u ovoj drzavi i nasem gradu ima jako malo takvih kao ti i kanarinac!!
Zadnja izmjena: OdaVeliki, dana/u 06 mar 2015, 23:29, ukupno mijenjano 2 puta.

Asina
Kontakt:

Post Postao/la Asina » 06 mar 2015, 23:28

Rijetko sam na bilo kakvom forumu,ali moram reći kako me iskreno raduje napredak FK Sarajeva u svakom pogledu,ipak (na žalost) neke druge stvari su me izrevoltirale da se javim na ovaj forum.Često pratim sportske vijesti na sportsport.ba i imao sam priliku vidjeti kako se dotični sportski direktor Ibraković više puta javno oglašava.Uz dužno poštovanje ,ali stvarno nemam pojma zašto su takvi i slični ljudi oko ovako zdravog (nadam se) projekta???Molim Vas lijepo dotični gospodin priča o nekoj strategiji proizvodnji igrača,a i ptice na grani znaju o kakvom se manipulatoru i skorojeviću radi.Primjera radi dotični gospodin u Srebrenik šalje svoju suprugu da uzme kovertu od samozvanog menadžera , sa "tranšom" za forsiranje jednog igrača u sadašnjih 22 FK Sarajeva (koliko li još takvih ima ...??). Još jednom napominjem apsolutno nemam veze sa bilo kakvim menadžerskim "relacijama" , ali mišljenja sam da ovakvi i slični ljudi mogu narušiti mnogo dobrog što je do sada urađeno u Sarajevu.

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 06 mar 2015, 23:29

baboo je napisao/la:ovo sto kanarinac pise izgleda da boli a ti molotoljev ako nisi informisan raspitaj se malo.. :wave:
ma iskreno jarane, libo me gdje je bio, nisam opterećen, a da je ratni zločinac valjda bi znali to...
stipu ba nagađanja i te šatro patriotske priče...
F.K.SARAJEVO

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 06 mar 2015, 23:32

Asina je napisao/la:Rijetko sam na bilo kakvom forumu,ali moram reći kako me iskreno raduje napredak FK Sarajeva u svakom pogledu,ipak (na žalost) neke druge stvari su me izrevoltirale da se javim na ovaj forum.Često pratim sportske vijesti na sportsport.ba i imao sam priliku vidjeti kako se dotični sportski direktor Ibraković više puta javno oglašava.Uz dužno poštovanje ,ali stvarno nemam pojma zašto su takvi i slični ljudi oko ovako zdravog (nadam se) projekta???Molim Vas lijepo dotični gospodin priča o nekoj strategiji proizvodnji igrača,a i ptice na grani znaju o kakvom se manipulatoru i skorojeviću radi.Primjera radi dotični gospodin u Srebrenik šalje svoju suprugu da uzme kovertu od samozvanog menadžera , sa "tranšom" za forsiranje jednog igrača u sadašnjih 22 FK Sarajeva (koliko li još takvih ima ...??). Još jednom napominjem apsolutno nemam veze sa bilo kakvim menadžerskim "relacijama" , ali mišljenja sam da ovakvi i slični ljudi mogu narušiti mnogo dobrog što je do sada urađeno u Sarajevu.
kojeg igrača?
Slobodno nam reci ;)
ja cu ti reci, PORED KODRE mogu tonu koverti donijeti , jarane moj , kodro je REPKU napustio zbog jedne prijateljske a ne zbog jedne koverte da sarajevo ne napusti!
Tako da su to sve lazi i menadzerski supljaci na koje se i ne osvrcem... ibrakovic radi i vise nego dobar posao a dokaz su Benko, Alispahic, Kallasi, Delač, Rustemović itd itd itd itd itd

baboo
Kontakt:

Post Postao/la baboo » 06 mar 2015, 23:33

Asina je napisao/la:Rijetko sam na bilo kakvom forumu,ali moram reći kako me iskreno raduje napredak FK Sarajeva u svakom pogledu,ipak (na žalost) neke druge stvari su me izrevoltirale da se javim na ovaj forum.Često pratim sportske vijesti na sportsport.ba i imao sam priliku vidjeti kako se dotični sportski direktor Ibraković više puta javno oglašava.Uz dužno poštovanje ,ali stvarno nemam pojma zašto su takvi i slični ljudi oko ovako zdravog (nadam se) projekta???Molim Vas lijepo dotični gospodin priča o nekoj strategiji proizvodnji igrača,a i ptice na grani znaju o kakvom se manipulatoru i skorojeviću radi.Primjera radi dotični gospodin u Srebrenik šalje svoju suprugu da uzme kovertu od samozvanog menadžera , sa "tranšom" za forsiranje jednog igrača u sadašnjih 22 FK Sarajeva (koliko li još takvih ima ...??). Još jednom napominjem apsolutno nemam veze sa bilo kakvim menadžerskim "relacijama" , ali mišljenja sam da ovakvi i slični ljudi mogu narušiti mnogo dobrog što je do sada urađeno u Sarajevu.
molim te reci za koga je koverta mene bas interesuje da nije delac ili kalasi ili mozda alispahic ili duljevic on mi je tanak ili benko ili cimirot ko je taj hahahahhhahah ovo je onaj kvazi menadzer

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 06 mar 2015, 23:34

hilmo je napisao/la:
OdaVeliki je napisao/la:Iako nije mjesto ovdje da ti odgovaram, odgovorit cu ti. Jedno kad osvojis titulu i par kola prije kraja prvenstva istu proslavis i ostatak utakmica igras "onako" (libo te neka stvar). A drugo je kad juris ka titulu kao "jak" a moras da placas pripreme drugim ekipa da bi stigao do cilja. Djecace, velika je to razlika. Zato se ne blamiraj i ne provaljaj.

Vrijeme pored silne love da uzmete titulu, a vi ste opet drugi. Neko da ima lovu kao vi bjezao bi ovim ekipama bez vode 20 bodova...Zar te nije sramota pisati tako nesto..?
Fudbal se igra radi trofeja to je svima jasna stvar i činjenica je da ste vi tu u prednosti, ali u kakvim smo mi belajima bili dobro je da postojimo ikako. Sad se radi na tome da se osvoji nešto, osvojilo se a ako Bog da osvajat će se još. Lično ja ne bih volio da uzmemo tri četiri trofeja pa da se onda opet spašavamo propasti, ako ćemo na taj način osvajati trofeje ja ih ne želim. Želim da radimo postepeno ( a sad to radimo) i rezultat će doći.

Vi ste izgleda zaboravili da osim ova dva kluba ima još veoma kvalitetnih klubova u našoj ligi koji ulažu isto tako mnogo samo "sarajevski mediji" (kako to oni vole reći) ne pišu mnogo o tome i dosta je stvari nepoznato, a jako dugo rade na organizaciji kluba i svih drugih segmenata. I iz ko zna kakvih izvora i u kojim količinama njima dolazi novac. Kod nas je to sve veoma transparentno (kad kažem kod nas, mislim na sarajevske klubove).
Uvijek se prebaciju te silne pare i plate kod Sarajeva, a što se ne zapitete koliki budžet ima klub iz Zapadne Hercegovine i koliko njihovi igrači primaju platu? Koliko dugo oni imaju kontinuitet i igrača i sredstava i opet nisu se naosvajali trofeja? Imaju i trening kamp i akademiju!!

Od početka sezone vučete priču da liga nikad nije bila slabija, ne gospodo, vi nikad niste bili slabiji a liga je tu negdje kao i prethodnih godina možda malo i jača, bar što se tiče ovih ekipa iz vrha.

"Silna" lova koja je došla u naš klub je dala rezultat, i to veoma dobar!! Osvojili smo Kup i plasirali se u Play off jednog evropskog takmičenja. Za mene, ali i većinu, je to sasvim dovoljno.
Sad smo podigli ljestvicu, ali problem je što su je i drugi podigli, i do kraja sezone će biti veoma interesantno, a ko će biti prvi to niko ne zna. I neće biti nikakva katastrofa ako to ne budemo mi, tako razmišlja 95 % navijača Fudbalskog kluba Sarajevo. Ali vi poturate priču kako će biti katastrofa ako ne osvojimo titulu prvaka, ja te uvjeravam da neće biti i nije katastrofa.

MOžete raditi šta hoćete i pisati šta hoćete, obraćam se tebi i sličnim kao ti a ima ih jako puno na forumu, ali našu odanost prema klubu nikad nećete uzdrmati. Pokazali smo je u borbi protiv lopova, u trenucima kada smo se brukali protiv albanaca i crnogoraca (tad nije bilo Tana), u godinama kada su nam se igrači vukli po terenu, a imali smo preko tri hiljade aktivnih članova koji su uplatom 20 KM pomagali klubu, a vi to nemate ni nakon toliko lijepih godina za vas, nakon tolike dominacije, nakon toliko rekorda, pa gdje je ta "radnička" odanost klubu u koju se nekoliko vaših forumaša kune.

@hilmo samara skrenticarsku nejac.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 06 mar 2015, 23:35

OdaVeliki je napisao/la: Ja postujem sve to. Prelistaj moje postove i nadi mi jedan gdje sam omalozavao vas klub. Vec sam napisao da uopce ne mislim da ste platili pripreme, niti ako osvojite titulu da ce to biti kupljena titula, jer ste ulozili u igracki kadar. Ipak, mozda da pogledas kakvih ima u tvom taboru. Ali shvatam ovo je par likova koji prate Sarajevo od kad je dosao Ibrakovic. Tebi svaka cast, razumijem te o cemu pises. Idi lezi. LP
Moj odgovor se odnosio samo na zadnju rečenicu o "velikoj količini novca koja je uložena". A to o kupovini imaš moj komentar dvije stranice ranije.

Ima par forumaša koji vama sad "piju krv" i neka piju jer ne znate da ih zaustavite. Ali to ne ništa šta ste VI radili u periodu vaše dominacije, kažem dominacije jer je ono za svaku pohvalu.
Nikad ne volim generalizirati stvari, ali 97 % vas je isto. Gledate samo kako da umanjite neki potez Selimovića, Ibrakovića i uopćeno FK Sarajevo.
I neću ja listati tvoje postove jer si sa ovog nika veoma kratko ovdje a veoma dobro znamo šta si pisao sa drugih.

Ovo je moj zadnji odgovor tebi i sličnim kao ti, ne želim da idem u offtopic.

@asina
Ibrakovića je na mjesto sportskog direktora postavio UO FK Sarajevo i on ga može smjeniti u svakom trenutku ako ne bude radio kako treba. Prema svemu sudeći, i prema rezultatima i prema igračima (u prvom timu) koje je doveo uradio je dosta dobar posao. Da li ima nekih malverzacija oko ulaska igrača u akademiju to ne znamo, ja vjerujem da nema jer ne odlučuje tu Ibraković sam. Ali vrijeme će pokazati, ako neko bude uletio u Akademiju a kasnije ne pokaže kvalitet jasno je da će biti kriv onaj koji ga je primio tu. Ima ko oko toga voditi računa, vjeruj mi.

Asina
Kontakt:

Post Postao/la Asina » 06 mar 2015, 23:36

Nisam spomenuo Kodru (njemu kapa do poda),ali Šefko Okić ..... Druga stvar ,sve je to ok i Sarajevo je super igrački ,ali neka taj isti Ibrak bude frajer pa napravi tim sa prijašnjim budžetom ??? Sve je to u talu,manje više (na žalost)!!!

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 06 mar 2015, 23:38

ma jasta Ibrak uzima lovu i za svaku tekmu koju Kodro provede na klupi :lol:

baboo
Kontakt:

Post Postao/la baboo » 06 mar 2015, 23:38

Asina je napisao/la:Nisam spomenuo Kodru (njemu kapa do poda),ali Šefko Okić ..... Druga stvar ,sve je to ok i Sarajevo je super igrački ,ali neka taj isti Ibrak bude frajer pa napravi tim sa prijašnjim budžetom ??? Sve je to u talu,manje više (na žalost)!!!
sefko brate nas najbolji strijelac svaka njemu cast ako uspijeva uzeti novce od najboljeg strijelca moram priznati da je maher mada je u gradacu sjedio na klupi ali abd u srijedu abd u prvom timu naravno preko koverte pa makar jedan go

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 06 mar 2015, 23:39

OdaVeliki je napisao/la:
hilmo je napisao/la:

Ja postujem sve to. Prelistaj moje postove i nadi mi jedan gdje sam omalozavao vas klub. Vec sam napisao da uopce ne mislim da ste platili pripreme, niti ako osvojite titulu da ce to biti kupljena titula, jer ste ulozili u igracki kadar. Ipak, mozda da pogledas kakvih ima u tvom taboru. Ali shvatam ovo je par likova koji prate Sarajevo od kad je dosao Ibrakovic. Tebi svaka cast, razumijem te o cemu pises. Idi lezi. LP
Aldine, Aldine sta cemo mi sa tobom?
Glupost koju ti pises moze izmisliti jedino neki napaceni djecak, suha qurca, ljubomoran na tudji uspjeh, djecak koji nema nista u zivotu da radi pa dodje na forum da ubija vrijeme, djecak koji ove sezone nije bio na 2 utakmice svog tima(i to je pitanje.. Mozda nije bio ni na jednoj)...
Mislim da ljudi citajuci tvoje postove, kojima se nameces, mogu samo postati glupljii...

Al etoo, volis da ti neko replicira.. Pa uzivaj mali plavi

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 06 mar 2015, 23:39

Pa Okic je najbolji strijelac ekipe.
Bice sad da najbolji strijelac ekipe daje lovu da igra. :urnebes:
1946

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 06 mar 2015, 23:40

Asina je napisao/la:Nisam spomenuo Kodru (njemu kapa do poda),ali Šefko Okić ..... Druga stvar ,sve je to ok i Sarajevo je super igrački ,ali neka taj isti Ibrak bude frajer pa napravi tim sa prijašnjim budžetom ??? Sve je to u talu,manje više (na žalost)!!!
auuuu najbolji strijelac ekipe nam igra jer ima kovertu :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: dao Bog da ibr :tokralju: k uzima koverte od svakog igraca koji igra kao Okić proslu polusezonu (vidi cuda nije igrao prvo kolo, mora da je koverta bila tanka :mrgreen: )

Ibrak je frajer i radi vise nego sto mu budzet dozvoljava :kafa:

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 3 gosta.