FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 08 apr 2010, 11:42

LIvada je napisao/la:Gledo Baljić tekmu protiv travnika....i u sportu pise da mu se Rovcanin svidio..i da ga prate tako nesto...spominje se i Bekric....ma dizanje cijene 8-)
jest i pise ja mislim da ga je zabiljezio u notes :D :D :D :D :D
svoj ti pos'o !

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 08 apr 2010, 11:51

Prvi dio novca koji je Kanton Sarajevo izdvojio za vrhunski sport i pitare ( :mrgreen: ) je odobren i bice isplacen klubovima,tako bar kazu u Avazu,pored FK novac ce dobiti i ŽKK Željezničar 8-)
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 08 apr 2010, 11:54

Grbavica moj zivot je napisao/la:
LIvada je napisao/la:Gledo Baljić tekmu protiv travnika....i u sportu pise da mu se Rovcanin svidio..i da ga prate tako nesto...spominje se i Bekric....ma dizanje cijene 8-)
jest i pise ja mislim da ga je zabiljezio u notes :D :D :D :D :D
Papetu bi bilo dobro da ode Cocu pogledat u grckoj

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 08 apr 2010, 12:24

bistrikboy je napisao/la:Prvi dio novca koji je Kanton Sarajevo izdvojio za vrhunski sport i pitare ( :mrgreen: ) je odobren i bice isplacen klubovima,tako bar kazu u Avazu,pored FK novac ce dobiti i ŽKK Željezničar 8-)
jel to onaj novac sto hoce da iskoriste za izgradnju istocne tribine?
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 08 apr 2010, 12:32

tm84 je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:Prvi dio novca koji je Kanton Sarajevo izdvojio za vrhunski sport i pitare ( :mrgreen: ) je odobren i bice isplacen klubovima,tako bar kazu u Avazu,pored FK novac ce dobiti i ŽKK Željezničar 8-)
jel to onaj novac sto hoce da iskoriste za izgradnju istocne tribine?
Nije, ono dobijamo samo mi...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 08 apr 2010, 13:39

Zanimljivo
Najviše reprezentativaca nosilo dres Željezničara

Kada pogledamo aktuelni igrački kadar bh. nogometne reprezentacije u oko upada činjenica da je najveći broj igrača u nacionalnu vrstu dao tima sa Grbavice. Iz plave svlačionice pred selektorima su se ukazivali Hasagić, Jahić, Muratović, Džeko...
No, krenimo redom. Prvi golman reprezentacije, Kenan Hasagić, karijeru je počeo pisati u kakanjskom Rudaru. Ipak, potpuno afirmaciju i ime izgradio je u Željezničaru. Sada je u turskom İstanbul Büyükşehir Belediyesporu.

Odbrambeni nogometaš državnog tima, Sanel Jahić, igrao je u Dolini ćupova. Plavi dres nosio je u dva navrata (od 2001. do 2003. i od 2006. do 2008.). Trenutno nastupa za grčki AEK. Iznimno je žestok u duelima i nudi jednostavna rješenja.

Edin Džeko - dijete Grbavice

U plavoj svlačionici boravio je i Admir Vladavić, nogometaš Red Bull Salzburga. On je karijeru počeo u stolačkoj Iskra Bregavi. Nastavio u Veležu, a kasnije je preselio na Grbavicu. Ostavio je dubok trag. Na spomen njegovog imena fanovi i danas "dignu palac gore". Brz, prodoran, odličnog centaršuta i smisla za igru.

Na Grbavici je stanovao i Samir Muratović. Naime, nekadašnji napadač Drine iz Zvornike je nakon kratke epizode u turskom Kocaelisporu stigao u glavni grad BiH. To se desilo 1999. godine. Sa Željom je kasnije dotakao vrh. Trenutno igra za austrijski Šturm. Iako je najavio opraštanje od državnog tima, do toga nije došlo. Ako sve bude išlo po planu sigurno će za njega biti mjesta u "ekspediciji Euro 2012".

Niz igrača koji su nosili majicu sa grbom trenutnog lidera bh. prvenstva nastavićemo sa Semirom Štilićem. Ponikao je na Grabavici! Svojim izvedbama i zalaganjem zaradio je poštovanje Željinih navijača. Za plavi dres bio je spreman dati više od maksimuma.Stoga je bio vrlo omiljen. Trenutno nastupa za poljski Lech Poznan. Iako nije izborio mjesto u udarnoj postavi reprezentacije, vrijeme radi za njega. Svakako je legitimni kandidat.

Jedan od najboljih napadača na Starom kontinentu Edin Džeko dijete je Grbavice. Iako će mnogi podvući da nikada nije dobio pravu priliku, napadač Wolfsburga uvijek apostrofira da je u Dolini ćupova doživio lijepe trenutke.

Kada je češki stručnjak Jirži Plišek raskinuo ugovor sa "sarajevskim plavima" imao je samo jednu želju – da sa sobom povede Džeku. Ona mu se ispunila. Edin je preselio u drugoligaški klub FK Usti nad Labem. Izvanredno je igrao u sezoni 2005/06. Nakon togao odlazi u Teplice. Tu je potpuno eksplodirao. Zadivio je "nogometne šmekere" u toj zemlji. Nemilosredno je tresao mreže suparnika, što nije prošlo nezapaženo. Stigla je ponuda njemačkog Wolfsburga, pa je preselio u grad automobila gdje je i danas.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

make
Kontakt:

Post Postao/la make » 08 apr 2010, 13:55

Postoji li mogućnost da Milan Ćulum igra za nasu reprezentaciju.... :? :? :?
Por que ? Por que somos los mejores...

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 08 apr 2010, 14:04

make je napisao/la:Postoji li mogućnost da Milan Ćulum igra za nasu reprezentaciju.... :? :? :?
šta će ti :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

make
Kontakt:

Post Postao/la make » 08 apr 2010, 14:07

Hamo je napisao/la:
make je napisao/la:Postoji li mogućnost da Milan Ćulum igra za nasu reprezentaciju.... :? :? :?
šta će ti :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

:? :? :?

nadji mi trenutno boljeg na DMF od njega kapa do poda odmah... ;) ;) ;)

ako moze igrati bilo bi predobro

WeLLy
Kontakt:

Post Postao/la WeLLy » 08 apr 2010, 14:10

Mladji je od Rahimica,a za godinu dana dici ce formu na velik nivo...Bit ce prava zvijer....

make
Kontakt:

Post Postao/la make » 08 apr 2010, 14:12

WeLLy je napisao/la:Mladji je od Rahimica,a za godinu dana dici ce formu na velik nivo...Bit ce prava zvijer....
upravo to, jer mi ionako kuburimo na toj poziciji... tako da ;) ;) ;)

a ja mislim da moze igrati...

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 08 apr 2010, 14:16

**** te koliko vas manijaka ima na ovom forumu 1117 postova hahahha :mrgreen: svaka cast .
Samo jedan klub Velež Mostar

make
Kontakt:

Post Postao/la make » 08 apr 2010, 14:17

Adnel je napisao/la:**** te koliko vas manijaka ima na ovom forumu 1117 postova hahahha :mrgreen: svaka cast .

1117 postova :? :? :?

mislis stranica jara ;) ;) ;)

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 08 apr 2010, 14:30

ima...a i da nema nikada ga nebi u repki volio...zato što nije iz BiH...

amarpustahija
Kontakt:

Post Postao/la amarpustahija » 08 apr 2010, 14:34

Joj Hamo naj si jaci bio i osto :lol:

make
Kontakt:

Post Postao/la make » 08 apr 2010, 14:35

Hamo je napisao/la:ima...a i da nema nikada ga nebi u repki volio...zato što nije iz BiH...

ti ne rece ko je bolji, al nejse....

nidje veze sto nije iz BiH, kad je mogao igrati hrgovic, pa kad moze miske, pa kad moze spaha...
a ja mislim da oni bas i nisu iz BiH, sto i Milan ne bi igrao.... ;) ;) ;) ;)

aj ziv ti meni bio jara...

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 08 apr 2010, 14:37

S ovim mojim postom tema Zeljeznicara ima 22336 hiljada postova :mrgreen: :mrgreen:
A C A B !

Blagoje Bratić

Post Postao/la Blagoje Bratić » 08 apr 2010, 14:45

Milana Ćuluma pod hitno treba zvati u reprezentaciju,to je najkonstantniji i naš najbolji igrač,nema da odigra jednu utakmicu drugu ga nigdje svaku utakmicu zna šta hoće presjeca lopte bori se ko lav,i nebi se složio sa hammom,mene ne zanima što nije iz BiH samo me zanima da igra kvalitetno :lol:

blablabla
Kontakt:

Post Postao/la blablabla » 08 apr 2010, 15:05

Blagoje Bratić je napisao/la:Milana Ćuluma pod hitno treba zvati u reprezentaciju,to je najkonstantniji i naš najbolji igrač,nema da odigra jednu utakmicu drugu ga nigdje svaku utakmicu zna šta hoće presjeca lopte bori se ko lav,i nebi se složio sa hammom,mene ne zanima što nije iz BiH samo me zanima da igra kvalitetno :lol:
slazem se stim ali mora voljeti BiH!
nema veze sto nije iz BiH

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 08 apr 2010, 15:07

make je napisao/la:
Hamo je napisao/la:ima...a i da nema nikada ga nebi u repki volio...zato što nije iz BiH...

ti ne rece ko je bolji, al nejse....

nidje veze sto nije iz BiH, kad je mogao igrati hrgovic, pa kad moze miske, pa kad moze spaha...
a ja mislim da oni bas i nisu iz BiH, sto i Milan ne bi igrao.... ;) ;) ;) ;)

aj ziv ti meni bio jara...
Miske ima bos. korjene(ne neke daleke),Spaha je Bošnjak a Hrgović hmm nikad ga nisam volio nit mi je bilo drago što je on u repki eto može Cocalić na DMF :)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ristagrad i 15 gostiju.