Postao/la mostarskiprvak » 07 apr 2010, 13:32
Iako je protiv Borca u subotu praktički cijelu utakmicu igrao s rasječenom usnom, Igoru Žuržinovu to nije smetalo da bude ponajbolji pojedinac derbija.
- Odmah nakon utakmice sam otišao u bolnicu iz koje sam izašao s tri šava, ali to je manje važno. Pobijedili smo i to je najvažnije, kaže Žuržinov kojem je ovo već peta sezona Pod Bijelim brijegom.
I on je više očekivao od Borca koji je u Mostar doputovao kao vodeći klub Lige i glavni pretendent za naslov prvaka.
- S obzirom da se radilo o prvoplasiranoj momčadi prvenstva očekivao sam protivnika koji će se nadigravati, ali Borac se odlučio na bunker koji smo na kraju ipak uspjeli probiti. Bilo bi nam puno lakše da smo ranije uspjeli doći do prvog pogotka, ali kao što sam već rekao, najvažnije je da smo pobijedili.
Iako tabela to ne potvrđuje, Žuržinov smatra da Zrinjski ima kvalitetniju momčad od klubova kojima danas gleda u leđa. - Svatko ima pravo na svoje mišljenje, a moje je da smo kvalitetniji od Željezničara i Borca. Ne, nije moje mišljenje promijenila subotnja pobjeda, jer sam isto mislio i prije utakmice protiv Borca. Jesenas smo imali previše problema s ozljedama, neusporedivo više od svih klubova iz vrha, dok nas je ovog proljeća s pravog puta izbacio kiks protiv Zvijezde.
No, Žuržinov je itekako svjestan da njegove riječi neće ništa značiti ako se ova sezona bude karakterizirala “promašenom”, a smatrat će se ako Zrinjski ne bude jedan od četiri bh. predstavnika na međunarodnoj sceni.
- Nekako sam uvjeren da ćemo na kraju sezone svi imati razloga za zadovoljstvo. Usprkos svim problemima s ozljedama i usprkos činjenici da smo imali jako malo sportske sreće, mi smo i dalje u igri. Prvenstvo je još uvijek sasvim otvoreno, a u Kupu sigurno možemo do finala, bez obzira što je Željezničar u prednosti nakon prve utakmice. Sigurno je da nećemo ništa kalkulirati, u svakoj utakmici ići ćemo na pobjedu i nadam se da ćemo biti nagrađeni zbog takvog pristupa, zaključio je Žuržinov.
Najbolja sezona
Žuržinov je Pod Bijeli brijeg došao u ljetnom prijelaznom roku 2005. iz Slavije, a utakmica protiv Borca bila je njegova 132. u dresu Zrinjskog, odnosno 104. u Premier ligi. U ovoj sezoni uspio je preskočiti Stanišu Nikolića (111), Romea Mitrovića (118), Sulejmana Smajića (122) i Ivicu Džidića (127), uskoro će i Velibora Đurića (133), tako da će u knjizi rekorda ispred njega ostati probrano društvo.
- Iz sezone u sezonu sam igrao bolje, iako sam često imao problema s ozljedama. Ni ove sezone me ozljede nisu zaobilazile, imao sam problema s aduktorom, trbušnim zidom i leđima, ali sada su svi ti problemi iza mene i vjerujem da ću završnicu sezone odigrati na visokoj razini, izjavio je Žuržinov.
Moram biti oprezan
Igor Žuržinov nerijetko na terenu djeluje vrlo nervozno pa je često na meti sudaca koji ga “časte” kartonima. Zbog crvenog kartona protiv Travnika morao je preskočiti utakmice protiv Slavije (2:0) i Željezničara (1:1), a u sedamnaest prvenstvenih utakmica u kojima je nastupio skupio je osam žutih kartona, najviše od svih igrača.
- Što se tiče crvenog kartona protiv Travnika mislim da isti nisam zaslužio, iako je činjenica da dobivam previše kartona. Ne volim gubiti, u svakoj utakmici dajem maksimum i zbog takvog pristupa često nervozno reagiram na nepravedne odluke sudaca. Izvan terena sam potpuno mirniji, a to mogu posvjedočiti svi moji prijatelji. Bilo kako bilo, moram biti oprezan u završnici sezone, budući da nam je svaka utakmica od velike važnosti, izjavio je Žuržinov.
Piše: Mario Pandža/Dnevni List