Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

chily-rz
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la chily-rz » 08 mar 2015, 19:23

DukeOfWellington je napisao/la: Kad bi ti uspio da razumiješ razliku između optužbi bez dokaza i vjerovanja sudstvu tebi bi život bio puno lakši. Ali ti to nisi u stanju da razumiješ. Da probam nacrtat', ako sudstvo ne radi dobro svoj posao to ne znači da ti treba da bilo koga optužuješ bez konkretnih dokaza. Nadam se da si sad u stanju da to razumiješ ali nisam neki preveliki optimista da budem iskren.
Pokušaj da diskutuješ sa malo više poštovanja prema drugima ili nemoj nikako,cijenim da si inteligentan momak ali i arogantan u dobroj mjeri..Ako uzvratim istom mjerom vjerovatno cu opet biti ja taj koji provocira i biva banovan.

Osvrnuo sam se na sudstvo opcenito,nevezano za ovaj slucaj(Leotar - Željo) o kojem se sasvim sigurno može diskutovati i ako je to sada vec završen slucaj koji nikad nije ozbiljno ni procesuiran..

Teško da ce biti dokaza ako se niko nije potrudio ni da istraži slucaj,utakmica je sumnjiva,izvještaj sa iste ce to potvrditi..Ako ništa,ovaj golman bi imao dosta toga za objasniti ili eto postoji fudbalski klub u ovom univerzumu koji placa golmana da "bježi" od lopte ?

Nije ni prvi put da porazom direktno šaljete ekipe u niži rang..Željo - Žepce ? Gosti pobjedom izboriše opstanak na Grbavici,Borac u drugu ligu,nije sumnjivo ?

Naravno,možeš ti pricati o poštenom radnickom klubu kojem je obraz na prvom mjestu ali malo ko ce da "popuši" istu,.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 08 mar 2015, 19:25

Post nije replika tebi, barem je to očigledno.

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 08 mar 2015, 19:26

Nije to zbog Zelje sto je osvojio titulu, nije ni zbog Slobode, vec zbog nepravde. Svi mi pricamo o nekom skracivanju lige, a nismo spremni stati ovakvim korumpiranim desavanjima. Zasto ja imam prijavljivati ovaj slucaj? Zar savez to ne treba sam odmah uciniti, kada vidi da nema regularnosti jedne utakmice. Znaci opet do saveza, a svi znamo sta je i ko je nas savez. Inace ste vi u to vrijeme imali zaista jak lobi u savezu. I nemoj bogati mi spominjati Neuera. Ovo ti nije greska, ovo ti je cisto pustanje lopte u gol. Druze, dzaba je stobom u raspravu dalje ici, jer ti se samo vracas ponovo na isto mjesto. Svi vide, samo vi ne, jer ne zelite! Bye :salut:
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

SkozaZe
Kontakt:

Post Postao/la SkozaZe » 08 mar 2015, 19:31

Projekt koji nude Makedonci je takmičenje 42 kluba iz 13 zemalja jugoistočne Evrope. Igralo bi se u drugom dijelu sezone, u Uefinim terminima, a sudjelovali bi klubovi iz regije koji su sezonu počeli u Uefinim kupovima i nisu uspjeli "prezimiti". Dakle, gotovo svi.

Prema nacrtu Makedonaca, bilo bi to šest klubova eliminiranih iz pretkola Lige prvaka, 36 eliminiranih iz Europske
lige, 11 eliminiranih iz grupne faze EL-a, te pet eliminiranih iz grupne faze LP-a.

Ukupno 42 kluba raspoređena u šest grupa; pa bi uslijedila eliminacijska faza, sve do finala. Za pobjednika tatkmičenja tražit će se izravan plasman u grupnu fazu Lige prvaka, a poraženi u finalu dobio bi mjesto u četvrtom pretkolu LP-a, što bi ga u slučaju neuspjeha usmjerilo u Evropsku ligu. Platforma nudi mogućnost priključivanja u završnu fazu regionalne lige i klubovima koji eventualno prezime u standardnim Uefinim natjecanjima.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 08 mar 2015, 19:32

Da svi vide već bi bilo nešto od toga. Ali ne vidi niko osim onih koji žele da vide jer ne mogu da se pomire sa činjenicama koje su za njih bolne, a to su trofeji u vitrinama najtrofejnijeg kluba. To je to i ništa drugo.

Ili nam pokušavaš reći da Željezničar kontroliše FSBiH :hmmmmm: :rol:

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 08 mar 2015, 19:50

MCMXLVI je napisao/la:Nije to zbog Zelje sto je osvojio titulu, nije ni zbog Slobode, vec zbog nepravde. Svi mi pricamo o nekom skracivanju lige, a nismo spremni stati ovakvim korumpiranim desavanjima. Zasto ja imam prijavljivati ovaj slucaj? Zar savez to ne treba sam odmah uciniti, kada vidi da nema regularnosti jedne utakmice. Znaci opet do saveza, a svi znamo sta je i ko je nas savez. Inace ste vi u to vrijeme imali zaista jak lobi u savezu. I nemoj bogati mi spominjati Neuera. Ovo ti nije greska, ovo ti je cisto pustanje lopte u gol. Druze, dzaba je stobom u raspravu dalje ici, jer ti se samo vracas ponovo na isto mjesto. Svi vide, samo vi ne, jer ne zelite! Bye :salut:
Da te pitam, npr, tvoja ekipa osvoji titulu, i kup, pomete konkurenciju i zadnju tekmu igra protiv ekipe kojoj su bodovi potrebni za opstanak i koja u slucaju pobjede još nije osigurala opstanak jer zavisi od rezultata neke trece ekipe kojoj odgovara i minimalan poraz, međutim i pored toga što imaju igrača više pola utakmice ta treca ekipa gubi 2 razlike, da li bi ti rekao svojim igračima (koji igraju protiv ekipe kojoj su bodovi prijeko potrebni, a tebi ništa ne znace) ,da idu na nož i ako im ta utakmica ništa ne znaci, jer si vec ispunio svoj cilj te sezone i osvojio oba trofeja ? Mnogo je lakše svoj neuspjeh opravdati rijecima , Nijaz platio sudije, Amar kupio titule, Ivica sredio Amaru, Japanci sredili Ivici da sredi Amaru, Željezničar ima potpunu kontrolu nad savezom, UEFA pomaže Želji da kupuje titule itd, neke izreke navijača koji mrze Željezničar više nego što vole svoj klub .

Jedina ekipa koju možemo izbaciti iz lige zbog dokazanog namještanja je Čelik, oni su lijepo sa Jedinstvom verifikovali ugovor 3 za 3, i kad su igrali sa Leotarom kad su ganjali nakon tekme igrace Leotara i javno pred kamerama govorili da je utakmica trebala biti namještena..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 08 mar 2015, 19:52

DukeOfWellington je napisao/la: Post nije replika tebi, barem je to očigledno.
Nije baš toliko ni ocigledno,nisi citirao nikoga,nisi spomenuo nikog u svom postu a bilo je elemenata da isti protumacim onako kako i jesam,.

Hajd onako iskreno da odgovoriš,.Imaš li ti kao navijac/simpatizer Željeznicara i malo sumnje u reguralnost spomenute utakmice ? Ostavi subjektivnost na stranu,stavi bilo koju drugu ekipu na mjesto Želje,pogledaj još jednom izvještaj i kaži mi jeli sve cisto i bez ikakve sumnje..

Da se razumijemo,ja ne tvrdim da je namješteno ali da ima osnove za sumnju u reguralnost,ima brate da se ne lažemo..Ne vjerujem da je se ovdje išlo direktno na izbacivanje Slobode(to je samo poslijedica) ali "smrdi" na prodaju koju je jako teško dokazati,to znaš i sam..Krizna su vremena,niko nije imun na pare a moral i obraz u ovom društvu je odavno "izlizan"..

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 08 mar 2015, 19:56

Željooooo je napisao/la:
Jedina ekipa koju možemo izbaciti iz lige zbog dokazanog namještanja je Čelik, oni su lijepo sa Jedinstvom verifikovali ugovor 3 za 3, i kad su igrali sa Leotarom kad su ganjali nakon tekme igrace Leotara i javno pred kamerama govorili da je utakmica trebala biti namještena..
Mogli su oni izbaciti Čelik ali tim cinom pravda nije zadovoljena,Čelik je i onako talac nesposobnih ljudi vec godinama,dovoljno je kažnjen sam po sebi i ovako,.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 08 mar 2015, 19:57

A sta se lomite vise oko ovoga.pustili nasi svoje sportske prijatelje,a neprijatelje poslali na gostovanje u Mramor.Nema tu ni para ni nicega vec smo pustili ljude kao sto bi i oni nas pustili 2010 da nam je trebalo,hvala bogu nije,a ponudili se jesu...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 08 mar 2015, 20:00

chily-rz je napisao/la: Nije baš toliko ni ocigledno,nisi citirao nikoga,nisi spomenuo nikog u svom postu a bilo je elemenata da isti protumacim onako kako i jesam,.

Hajd onako iskreno da odgovoriš,.Imaš li ti kao navijac/simpatizer Željeznicara i malo sumnje u reguralnost spomenute utakmice ? Ostavi subjektivnost na stranu,stavi bilo koju drugu ekipu na mjesto Želje,pogledaj još jednom izvještaj i kaži mi jeli sve cisto i bez ikakve sumnje..

Da se razumijemo,ja ne tvrdim da je namješteno ali da ima osnove za sumnju u reguralnost,ima brate da se ne lažemo..Ne vjerujem da je se ovdje išlo direktno na izbacivanje Slobode(to je samo poslijedica) ali "smrdi" na prodaju koju je jako teško dokazati,to znaš i sam..Krizna su vremena,niko nije imun na pare a moral i obraz u ovom društvu je odavno "izlizan"..
Iz mog posta se vidi da repliciram onog koji tvrdi da ja vjerujem sudstvu u BiH, a to nisi tvrdio ti.

Jedino što ti mogu reći da kombinovani Željin tim nije igrao utakmicu na nož protiv, a protivnik je bila ekipa kojoj je pobjeda bila neophodna. U toj situaciji Leotar je više želio pobjedu i došao do iste što nije ništa čudno. Ako neko odigra slabu utakmicu to ne znači da je pustio. ali za neke je lakše vjerovati u bajke, rane manje bole.

Pa eto kako ni UEFA nije pronašla ništa na ovu temu kad su to ispitivali prije nekog vremena. Bilo je sumnjivo, oni su to ispipali i nisu našli ništa. Niti bilo ko drugi nudi bilo kakav dokaz. Sve se svelo na priču kako je Amar Osim jeo jagnjetinu kod Gojka s nekim likovima iz Leotara iako ni o tome nema ništa konkretno, neka slika ili šta već. Baš ništa pod milim Bogom. Savršen zločin u izvedbi fudbalera i trenera, mora da su svi gledali Dextera kad su tako sposobni.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 08 mar 2015, 20:09

Da ne dužimo više ovu pricu neka bude svakom "svoje",ova rasprava i onako nema smisla s obzirom da ništa nece promjeniti.

slika

Ujeo vuk magarca :mrgreen:

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 08 mar 2015, 21:50

DukeOfWellington je napisao/la:
MCMXLVI je napisao/la::urnebes: :urnebes: :urnebes:
dobar bi ti advokat za odbranu bio :D
Ovdje nije ni potreban advokat za odbranu jer tužilaštvo nema nikakve dokaze. Čak ni istraga nije pokrenuta, to valjda najbolje govori o tome da nema nikakvog govora o nekakvim sumnjvim radnjama ali ima govora o tome da neki ne mogu da se suzdrže od ispoljavanja frustracija što u principu nailazi na podsmijeh svih ostalih. Logično.
to sto istraga nikada nije pokrenuta,neznaci da je sve regularno...koja logika :facepalm:
da zivimo u pravnoj drzavi,pored toliko prasine,cak i javnih istupa i optuzbi pokrenula bi se istraga zbog same regularnosti takmicenja,logicno...ali nazalost,nema ovdje ni p od prvne drzave...da bogdom hoce provest istragu cijelj ligi bi se tresle gace,od sarajeva,do obarske,i to je jedina istina.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 08 mar 2015, 23:52

solinas je napisao/la: to sto istraga nikada nije pokrenuta,neznaci da je sve regularno...koja logika :facepalm:
da zivimo u pravnoj drzavi,pored toliko prasine,cak i javnih istupa i optuzbi pokrenula bi se istraga zbog same regularnosti takmicenja,logicno...ali nazalost,nema ovdje ni p od prvne drzave...da bogdom hoce provest istragu cijelj ligi bi se tresle gace,od sarajeva,do obarske,i to je jedina istina.
Da li možda znači da je sve neregularno kako ti neprecizno misliš?

Eto govorim ti isto kao i onom ranije, ako imaš neke dokaze pravac tužilaštvo ili podnesi privatnu tužbu, pa ako dokažeš u to što vjeruješ javi se, do tad su tvrdnje o namještanju kleveta i da je ovo p od pravne države mnogi bi davno bili olakšani za više hiljada maraka zbog klevete.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 mar 2015, 23:59

Istraga moze biti pokrenuta i poslije dosta godina ako se nadje konkretan dokaz...utakmica je veoma sumnjiva..ono je za nepovjerovati ali nista nisu nasli jos
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 09 mar 2015, 00:02

Tako je. Zato umjesto višegodišnjeg blebetanja preporučujem višegodišnje prikupljanje dokaza, doprinesite da vaše sumnje dobije neku konkretnu potvrdu. Ili je lakše blebetat'?

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 mar 2015, 00:37

Pa ako meni licno govoris onda mene fakat ne zanima,iznio sam svoje misljenje i to je tako,ne bi se zamarao da trazim i saljem neke dokaze,koga zanima nek' gleda i nek' salje
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 09 mar 2015, 17:50

Kako misle ovi iz saveza izvesti ovu ligu 14 ako budu postepeno smanjivali, ako budemo igrali 26 kola to je premalo a bilo kakav play off ako ubace poslije bice previse kola jer evo sad imamo 30 pa ce zbog nevremena zadnje kolo biti igrano 30. Maja, mozda nasi kontaju da se i citav Juni moze igrati
Pyro is not a crime !

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 09 mar 2015, 18:19

Ljudi koju utakmicu kupa prenosi BHT u srijedu (ako prenosi) ?
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 09 mar 2015, 18:24

ANTIFA ! je napisao/la:Ljudi koju utakmicu kupa prenosi BHT u srijedu (ako prenosi) ?
Nijednu. :(

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 09 mar 2015, 18:32

AlemC85 je napisao/la:
ANTIFA ! je napisao/la:Ljudi koju utakmicu kupa prenosi BHT u srijedu (ako prenosi) ?
Nijednu. :(

Je li to 100 % ? , pff jao drzavne televizije ..
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], Bing [Bot], gloryhunter, leo1946, Proximic i 38 gostiju.