FK Sarajevo (opšte diskusije)

FK Sarajevo ove sezone?

Anketa je završila: 16 jul 2017, 14:28.

Prvak
11
25%
Osvajač kupa
4
9%
Dupla kruna
12
27%
Izlazak u Europu
17
39%

Ukupno glasova: 44

BordoArmy88
Kontakt:

Re: FK Sarajevo (opšte diskusije)

Post Postao/la BordoArmy88 » 08 mar 2015, 19:51

Saurman je napisao/la:Teško će neko uložiti u stadion ako nije vlasnik istog.
Zato jaro postoji nešto što se zove KONCESIJA, tj. dobijemo stadion na xx godina i na osnovu toga imamo garanciju za potencijalne investitore! :kafa:

Također, uzmi u obzir da su mnogi govorili kako NIKADA nećemo privući nekog stranog investitora da uloži u klub, a divi šta uradiše naši ljudi iz uprave...statut...Amidža...akademija...Meho...TA...logično da će sada i pitanje stadiona riješiti, samo sabura! :kralj:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 mar 2015, 20:40

BordoArmy88 je napisao/la:
Zato jaro postoji nešto što se zove KONCESIJA, tj. dobijemo stadion na xx godina i na osnovu toga imamo garanciju za potencijalne investitore! :kafa:

Također, uzmi u obzir da su mnogi govorili kako NIKADA nećemo privući nekog stranog investitora da uloži u klub, a divi šta uradiše naši ljudi iz uprave...statut...Amidža...akademija...Meho...TA...logično da će sada i pitanje stadiona riješiti, samo sabura! :kralj:
To je već druga stvar i to bi se moglo uraditi ako opština izađe u susret.

miden je napisao/la:
Šta tebe levatu boli briga za stadion? Hoce da nam poklone stadion, pa da tebi skace pritisak.
Sinko dođi sebi ako nemaš kome.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 08 mar 2015, 21:06

Sinko dođi sebi ako nemaš kome.[/quote]

Skretnicaru, skreni sa ove teme.
Das Ist Walter

amidzaTan
Kontakt:

Post Postao/la amidzaTan » 08 mar 2015, 23:03

Ja stvarno ne mogu ni zamisliti sta bi bilo da sutra nasi vukovi iz uprave na press-u objave pocetak radova na rekonstrukciji AFH stadiona, to bi bio teski bezobrazluk prema dusmanima bordo boje u ovoj napacenoj zemlji, nasoj zemlji!

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo (opšte diskusije)

Post Postao/la JoseMourinho » 08 mar 2015, 23:17

amidzaTan je napisao/la:Ja stvarno ne mogu ni zamisliti sta bi bilo da sutra nasi vukovi iz uprave na press-u objave pocetak radova na rekonstrukciji AFH stadiona, to bi bio teski bezobrazluk prema dusmanima bordo boje u ovoj napacenoj zemlji, nasoj zemlji!
Ne sikiraj se midzo nisu svi ograničeni ko ti, većini raje bi bilo drago da se Koševo kao i bilo koji stadion sredi ;)

amidzaTan
Kontakt:

Post Postao/la amidzaTan » 08 mar 2015, 23:36

JoseMourinho je napisao/la:
amidzaTan je napisao/la:Ja stvarno ne mogu ni zamisliti sta bi bilo da sutra nasi vukovi iz uprave na press-u objave pocetak radova na rekonstrukciji AFH stadiona, to bi bio teski bezobrazluk prema dusmanima bordo boje u ovoj napacenoj zemlji, nasoj zemlji!
Ne sikiraj se midzo nisu svi ograničeni ko ti, većini raje bi bilo drago da se Koševo kao i bilo koji stadion sredi ;)

Ne ostavljate takav utisak, pogotovo ti pa onda jos neki mali plavi sa vaseg pdf-a... Ali tebe bi trazili po hitnoj 100%

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 mar 2015, 23:52

JoseMourinho je napisao/la:
Nismo u nekim odnosima ali iskreni respect za ovo
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

HordeBL
Kontakt:

Post Postao/la HordeBL » 09 mar 2015, 10:04

Saurman , gdje si ti procito da bilo ko od forumasa kaze da ce nam neko dati stadion pa vodeci se tim...tvoj prica o tome da nece niko ulagati ako nije njegov stadion , je u najmanju ruku glupa i bezobrazna a da ste ljubomorin (cast izuzetcima) znaju i nane na Mevludima. Vodeci se istom logikom , mozemo reci da vi nudite 49% ...od cega (to vi samo znate) ako je i 49% od stadiona ,pa ko ce ulagati da bi imao ISPOD POLA. Sta ce biti ako neko kaze ...hocu da ulozim (od procjenjene vrijednosti , a jos niste ni to uradili)...recimo 10 ili npr 13 %...koliko to izgleda u parama...haj mi odgovori, nevazno jel igracki kadar ili ta firma koja ce gazdovati stadionom.
Za tvoju info , trazili smo koncesiju ili drzavno -privatno ulaganje (FCS-opstina-kanton). Koja od ova 2 modela ce proci , ostaje da se vidi
Uglavnom ni nama ni vama ...ne pise se dobro ako se oko stadiona nesto ne rijesi. Moracemo igrati euro tekme van Sa.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 09 mar 2015, 13:10

U vezi ovih poziva za reprezentaciju. Pored Cimirota, misljenja sam kako Duljevic apsolutno zasluzuje poziv. Mlad, prodoran, odlican tehnicar, moderan krilni igrac, doduse sa malo losijom realizacijom i upitnom timskom igrom, ali nista sto se ne moze ispraviti. Takvi igraci bi nam trebali biti perspektiva za buducnost.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 09 mar 2015, 13:44

S obzirom na to koliku minutažu dobijaju naši reprezentativci u svojim klubovima a i s obzirom na to da nestaje igrača iz dijaspore koji će u budućnosti igrati za nas pametna odluka selektora bi bila da pozove neke igrače iz PLBiH, pogotovo što sam mišljenja da su ove kvalifikacije već propale pa bolje sad da se uklapaju i uigravaju da bude spremni za sljedeće u kojima bi odmah bili naviknuti na sve to. :bih:
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

prasovic89
Kontakt:

Post Postao/la prasovic89 » 09 mar 2015, 17:50

Ovi iz tzv. RS-a nisu normalni :rol:

Od tri ponuđena rješenja komisije koja je imenovana s ciljem skraćenja Premijer lige, a kojom predsjedava Darko Ljubojević, vrh NFS FBiH prihvatio je drugi prijedlog, odnosno da se šampionat BiH postepeno skrati prvo na 14, a potom na 12 klubova.

Prema ovom modelu Premijer liga BiH bi u sezoni 2016/2017 brojala 14 klubova, da bi potom od sezone 2017/2018 broj klubova u bh. eliti iznosio 12.

Nedavno se o skraćenju Premijer lige BiH očitovao i FS RS-a koji je podržao skraćenje Premijer lige BiH na 12 klubova, ali pod uslovom da četiri kluba bez obzira na rezultate u prethodnoj sezoni budu iz entiteta Republika Srpska.

Izvršni odbor NFS BiH prijedloge entitetskih saveza razmatrat će na sjednici koja je planirana za 19. mart.
Zemljo mojih djedova dok je tvojih sinova ti ces biti prkosna, slobodna i ponosna, zemljo naših djedova !

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 09 mar 2015, 17:54

prasovic89 je napisao/la:Ovi iz tzv. RS-a nisu normalni :rol:

Od tri ponuđena rješenja komisije koja je imenovana s ciljem skraćenja Premijer lige, a kojom predsjedava Darko Ljubojević, vrh NFS FBiH prihvatio je drugi prijedlog, odnosno da se šampionat BiH postepeno skrati prvo na 14, a potom na 12 klubova.

Prema ovom modelu Premijer liga BiH bi u sezoni 2016/2017 brojala 14 klubova, da bi potom od sezone 2017/2018 broj klubova u bh. eliti iznosio 12.

Nedavno se o skraćenju Premijer lige BiH očitovao i FS RS-a koji je podržao skraćenje Premijer lige BiH na 12 klubova, ali pod uslovom da četiri kluba bez obzira na rezultate u prethodnoj sezoni budu iz entiteta Republika Srpska.

Izvršni odbor NFS BiH prijedloge entitetskih saveza razmatrat će na sjednici koja je planirana za 19. mart.
Pa ništa pametno nisi ni mogao očekivati od šumnjaka iz četniteta! :puke:

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 09 mar 2015, 17:55

Sta cemo ako Drina, Radnik i Mladost ne ispunjavaju uslove(Borca ne racunam)? Jel i tad treba? Sa onakvim terenima nisu ni za entitetske lige.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 09 mar 2015, 17:57

Nemoj ocekivati da ce izabrati najbolje moguce rjesenje, jer nikad nisu znali izabrati, tako nece ni sad...

Sve osim liga12 s play off-om.. Je bezveze...

Liga 10 najidealnije...

Ostalo je zaqurac!!!

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 09 mar 2015, 18:04

Što se tiče ovog skraćivanja prvo na 14 pa tek onda na 12, tu bi mogao najveći problem biti kako odigrati tu jednu sezonu. Najgora solucije bi bile da se nastavi igrati normalno i da se odigra samo 26 kola ili da se igra sezona po trokruznom sistemu. Po meni, ta bi se sezona trebala igrati po pravilima kao da je Liga 12 već, samo sa 2 kluba više.
1946

prasovic89
Kontakt:

Post Postao/la prasovic89 » 09 mar 2015, 18:06

Ali pazi, bez obzira na rezultate da 4 kluba budu iz tzv. RS-a. :tokralju: :rol: Znači bez obzira na sve naši klubovi trebaju ispaštati da bi se mjesto pravilo Leotaru i ostalim ''velikanima'' sa krvavih njiva
Zemljo mojih djedova dok je tvojih sinova ti ces biti prkosna, slobodna i ponosna, zemljo naših djedova !

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 09 mar 2015, 18:12

prasovic89 je napisao/la:Ali pazi, bez obzira na rezultate da 4 kluba budu iz tzv. RS-a. :tokralju: :rol: Znači bez obzira na sve naši klubovi trebaju ispaštati da bi se mjesto pravilo Leotaru i ostalim ''velikanima'' sa krvavih njiva
Ma sta ce ti rezultati, bitno je da li se krstis sa tri prsta ili sa pet ili mozda da li ides u dzamiju. Posto je kod nas politika podijeljena po vjeri, samim tim ce i liga biti podijeljena vjerski, sto je slucaj i trenutnog stanja.

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 10 mar 2015, 18:54

Citajuci ovaj forum ,razne teme koje govore o kvalitetu i cjeni igraca PLBIH upada mi u oci totalna pasivnost navijaca Sarajeva kada je u pitanju Haris Duljevic.Po meni totalno neopravdano,vidim raja hvali neke momke tipa Cimirot,Radovac pa cak i one nesto manje atraktivne i to je po meni uredu.Em su stvarno kvalitet em je navijacki pa usudio bi se reci ponekad i pretjerivati.Ali cudom se cudim da se suti o Duljevicu,da ga se ne dize u zvjezde.Pisao sam juce na drugoj temi ,da takvog igraca imaju klubovi iz okruzenja ja mislim da bi Evropa znala za njega.Moje je subjektivno misljenje da je momak za koplje iznad svakog igraca PL ,ili mozda ima nesto o njemu sto se ne zna pa se suti.Cak i ovo sto ga je Meho malo "driblo" u zadnje vrijeme mislim da je hoMe svatio da ga treba jos malo dograditi,izbiti mu pokoji potez viska i eto Bosanskog Balea.
Ako neko moze malo vise o ovome bio bih zahvalan
Pozdrav za sve navijace FKS i dobro nam dosli za desetak dana
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 10 mar 2015, 19:10

@rođenisa
Slažem se s tobom ali ne vidim nikakav problem u tome. Mi ni Cimirota nismo dizali dok se momak nije dokazao, neki su mu vjerovali malo više neki malo manje, a on se dokazao kao pravo pojačanje. Slična situacija je i sa Radovcem mada i on mora još raditi i može biti puno bolji.
Duljević je u Sarajevu tek jednu polusezonu koju je odigrao fantastično, a ja vjerujem da će u ovoj narednoj biti još bolji, a tek ćemo ga onda još više dizati. Nekako smo svoju politiku i filozofiju promjenili, prvo se pokaži pa ćemo onda pričati, jer smo se nekoliko puta opekli do sad.

Meho odlično radi sa mladim igračima, svoje internacijonalno iskustvo prenosi na njih i oni će iz dana u dan biti sve bolji i bolji. Imao je Duljević nekoliko nepromišljenih ili viška poteza u prvom djelu sezone zbog kojih su mu neki, a i uprava, malo zamjerili, meni to nije problem jer je mlad i jednostavno mora proći kroz taj period.
Na njemu je da radi a pravi ljudi i navijači će to prepoznati.
A sviđa mi se to poređenje sa Baleom :kafa:

A u Mostaru vam se moramo osvetiti zbog onog boda što ste odnijeli jesenas. ;)

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 10 mar 2015, 19:13

rodjenisa je napisao/la:Citajuci ovaj forum ,razne teme koje govore o kvalitetu i cjeni igraca PLBIH upada mi u oci totalna pasivnost navijaca Sarajeva kada je u pitanju Haris Duljevic.Po meni totalno neopravdano,vidim raja hvali neke momke tipa Cimirot,Radovac pa cak i one nesto manje atraktivne i to je po meni uredu.Em su stvarno kvalitet em je navijacki pa usudio bi se reci ponekad i pretjerivati.Ali cudom se cudim da se suti o Duljevicu,da ga se ne dize u zvjezde.Pisao sam juce na drugoj temi ,da takvog igraca imaju klubovi iz okruzenja ja mislim da bi Evropa znala za njega.Moje je subjektivno misljenje da je momak za koplje iznad svakog igraca PL ,ili mozda ima nesto o njemu sto se ne zna pa se suti.Cak i ovo sto ga je Meho malo "driblo" u zadnje vrijeme mislim da je hoMe svatio da ga treba jos malo dograditi,izbiti mu pokoji potez viska i eto Bosanskog Balea.
Ako neko moze malo vise o ovome bio bih zahvalan
Pozdrav za sve navijace FKS i dobro nam dosli za desetak dana
Tako je momcino, slazem se. Duljevic je igrac broj jedan kod nas po pitanju ko to cini prevagu na terenu u nasu korist? Momak iz nicega stvara opasne situacije, nevjerovatno je brz obzirom na svoju konstituciju i po meni nas najbolji igrac. Svaka cast sto si spomenuo ovo.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Hrammm1921, jurisicduska, Morgen19, nedimmmm1337 i 35 gostiju.