Kao prvo, Mandžukić nije produkt Dinamove skole, nego je sa 19-20 god. doveden iz Zagreba i kasnije preprodan u Njemačku! Pola igraca gore sa spiska nisu ponikli iz njihove skole, nego su dovedeni u nesto prije 20-te god ili kasnije, isti slucaj kao i sa recimo Savićem, Z. Tošićem, Škuletićem...i Partizanom. Takvi se i ne ubrajaju pod kategoriju produkt skoleBigBigBang je napisao/la: Ne znam za kvantitet ali ja gledam i kvalitet a ti Partizanovi izdanci su svi odreda ili promasaji ili prosjecni ili ispodprosjecni igraci svojih klubova nema tu zvijezda svjetskog fudbala kakve su Modric i Mandzukic...
.
Drugo, svaka cast za Modrića, vanserijski igrac, ali jedan takav igrac ne mora odmah da znaci da neko ima najbolju skolu fudbala. Koliko uopste i imas takvih igraca na nasim prostorima, na prste jedne ruke ih mozes nabrojati!
On je vec formiran igrac u najboljim godinama i sigurno nije bio zvijezda svjetskog fudbala sa 20-24 koliko ovi sada imaju...
Ja ne sporim Dinamovu skolu fudbala, ljudi su proizveli u poslednjih 10-ak god x igraca i sigurno su medju vodecim klubovima u Evropi po tom pitanju, ali ovde se olako donose neki zaključci, bez preciznih podataka i informacija!
Partizan, Dinamo, Zvezda i Hajduk su medju 10 najvecih izvoznika i proizvodjaca fudbalera u Evropi, sad neki su stabilniji, ozbiljniji i uspjesniji od drugih, pa imaju vecu korist od svega toga...