Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

R32
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la R32 » 09 mar 2015, 15:21

topnik1 je napisao/la:
R32 je napisao/la:Inistalirao sam vec, mislim da sad malo bolje radi. Jer nije kod mene...
Jesi napravio ? Inače ta stranica često pokazuje pogrešnu brzinu, ja se uvjerio više puta. Izmjeri npr ovdje

http://www.speedof.me" onclick="window.open(this.href);return false;

Ma to sam slikao kod sebe ( brata trenutno )... a za ovo gore je bilo kod drugog, net mu je bio slab, a jos problema s laptopom, al eto nakon malo ciscenja i flesa radi bolje :)
Mia San Mia

EsoKimba
Kontakt:

Post Postao/la EsoKimba » 09 mar 2015, 21:14

OnlyUnited je napisao/la:Skini driverpack solution (otvoris stranicu drp.su, onda ides na download driverpack, i skines preko torrenta).

Ak' ovo ne rijesi problem, skini everest ultimtate edition (aktivacijski kod CT8NRNE54751FE7KRI9FWRIP2), trazi pod devices tacan naziv onih koje treba update, kucas naziv u pretragu, pored toga stavi driver download.
Pomoglo je,hvala prijatelju :)
:P

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 10 mar 2015, 22:58

Jel moze neko da postavi patch sa najnovijim transferima za NBA 2K13, i da mi objasni kako da to nastimam sve da radi udure ? :mrgreen: :thumbup:
ZZ

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseMourinho » 10 mar 2015, 23:04

Skini 2k14 i imaš meds roster sve najnovije )

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 11 mar 2015, 14:01

Uzeo sam neku novu kofiguraciju.. Interesuje me jeli ovo normalna temeratura ovog procesora kada nije opterecen.. Njegov kuler ga hladi ali meni ovo nesto previse niska temperatura pa reko da ti neki senzori ne daju neispravne podatke?? Isto izmjeri i hw monitor i speef fan i neki core temp program.. U sobi gdje se nalazi racunar je temperatura oko 20 stepeni

slika
BUDI ŽELJO !!!

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 11 mar 2015, 14:18

Pocetna je bila oko 10, vidis da ide do 29 stepni. Imas dobro hladjenje, pastu, a i vazduh odlicno cirkulise kucistem. Za te procesore (sa slabijim hladjenjem) svaka temp do 55 stepeni je normalna.

Sobna temperatura ti utice neznatno, npr. na 20 stepni sobne temp, temperatura procesora neka je 30, dok na 30 - 35 temp cpu bude za max 4 stepena veca. Ono sto utice na krajnje vrijednosti temperature procesora je opterecenost (zahtjevne igre, dizajn programi,...) te koliko vremena radis u takvim uslovima.

U svakom slucaju, da bi provjerio da li su prikazane vrijednosti tacne, restart pc (nakon instalacije programa za mjerenje temp, pozeljno je restartovati racunar, pa tek onda izmjeriti).
- Ed Woodward for Prime Minister !

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 11 mar 2015, 14:28

OnlyUnited je napisao/la:Pocetna je bila oko 10, vidis da ide do 29 stepni. Imas dobro hladjenje, pastu, a i vazduh odlicno cirkulise kucistem. Za te procesore (sa slabijim hladjenjem) svaka temp do 55 stepeni je normalna.

Sobna temperatura ti utice neznatno, npr. na 20 stepni sobne temp, temperatura procesora neka je 30, dok na 30 - 35 temp cpu bude za max 4 stepena veca.

U svakom slucaju, da bi provjerio da li su prikazane vrijednosti tacne, restart pc (nakon instalacije programa za mjerenje temp, pozeljno je restartovati racunar, pa tek onda izmjeriti).
Dakle nije ovo greska.. Ja se trzno da ne mjeri sta pogresno jer mi 7 stepeni bilo sumnjivo.. Uradio sam restart posle instalacija.. Kada sam u bios-u temperatura skoci do 50 stepeni i vent na kuleru se vrti na 100%.. Cim izadjem iz bios-a temperatura padne.. Jeli to normalno?
BUDI ŽELJO !!!

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 11 mar 2015, 14:31

Ne bi trebalo, al' ako se kuler ne cuje nakon dizanja sistema, nemas problema.

Ipak probaj u biosu pod power ili tako nesto naci podesavanje brzine ventilatora te mu dodijeli minimlane vrijednosti, ako imas tu opciju.

Naravno, u servisu bi ti rekli da radis update (flash) biosa (ustvari da ce oni to uraditi) al' mozes i sam ako ima dostupnu verziju.

Imas jednostavan test, skini everest ultimate, evo aktivacijski kod CT8NRNE54751FE7KRI9FWRIP2, nakon instalacije pod tools imas system stability test. Cekiraj stress cpu, fpu samo nemoj stress local disks. Idi na start, pusti pet minuta, ides na stop i onda pod statistic uslikas i postiras ovdje.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 11 mar 2015, 14:38

OnlyUnited je napisao/la:Ne bi trebalo, al' ako se kuler ne cuje nakon dizanja sistema, nemas problema.

Ipak probaj u biosu pod power ili tako nesto naci podesavanje brzine ventilatora te mu dodijeli minimlane vrijednosti, ako imas tu opciju.

Naravno, u servisu bi ti rekli da radis update (flash) biosa (ustvari da ce oni to uraditi) al' mozes i sam ako ima dostupnu verziju.
Ma ne cacka mi se sad nesto bar dok se jos malo ne upoznam sa biosom.. Koristio sam speed fan da smanjim brzinu ventilatora i rade na oko 50%.. Bile mi cudne temperature procesora jer mi stari amd dual core nikad nije isao ispod 30 stepeni a vecinom mu je temperatura bila izmedju 40 i 50 stepeni.. Hvala ti na odgovorima..

p.s. Moze li mi neko u pp poslati link da skinem pes 2015 i fifu 15 ali da provjereno rade..
BUDI ŽELJO !!!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 mar 2015, 16:56

Vrijedi li početi čitati knigu os Herberta Schildta java j2se5 kompletan priručnik? Na našem je jeziku. Ili d tražim noviju verziju, ima knjiga ali nema pdf. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 11 mar 2015, 17:08

http://download.tutoriali.org/Tutorials ... iranja.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Tu kreni od programskih okruzenja.

Onda imas ovu skriptu http://download.tutoriali.org/Tutorials ... jezici.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Te nadji C++ OSNOVE PROGRAMIRANJA od Milana Čabarkape.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 mar 2015, 17:27

Ovu sam knjigu počeo čitat zbog android programiranja, trebam prvo javu naučit. :D Buni me to što je starija verzija, za Javu 5 a izašla Java 8. Hoće li biti velike razlike? :D

A pročitat ću i to. :D

Damir Dzumhur!!!!

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 11 mar 2015, 17:33

Ak ces za windows imas Visual Basic.

Sto se jave tice, ti moras temlje imati slicno kao u pomenutom Basicu, skines Visual Basic 6.0, dok ces se vremenom prilagoditi i na noviju verziju Visual Basic Beta.

Sto se tice android programiranje da li si posjetio ovu stranicu http://www.it-akademija.com/ITAkademija ... 6__106_242" onclick="window.open(this.href);return false;

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 mar 2015, 17:42

Što se tiče c++ tu imam neko znanje. Znam jednostavne programe napravit, tipa kalkulator :mrgreen:

Neću za windowse, hoću Android, mobilno programiranje. Jer nema smisla da krenem sa Android Studio to jest da odmah krenem da pravim neke jednostavne programe, tipa Hello World ito ako ne znam ništa iz Jave a na Javi se radi cijeli koncempt tog programiranja. :D

Jesam, imam dilemu šta upisat nakon srednje to jednogodišnje studiranje ili pravi fax, npr FIT.

Damir Dzumhur!!!!

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 11 mar 2015, 17:48

E za to se posavjetuj sa nekim poznanikom iz ove oblasti. Ja sam vise ovako hardver/softver #samsvojmajstor, (a po struci historicar :lol: ) al' u svakom slucaju sretno, trebat ce ti dobri zivci.. :mrgreen:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 mar 2015, 17:51

OnlyUnited je napisao/la:E za to se posavjetuj sa nekim poznanikom iz ove oblasti. Ja sam vise ovako hardver/softver #samsvojmajstor, al' u svakom slucaju sretno, trebat ce ti dobri zivci.. :mrgreen:
Hahaha hvala. Ova knjiga od Schildta ima oko 1136 str. pa da ne bude da sam đaba čitao, da mi ode đaba mjesec dana života. :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 11 mar 2015, 17:56

Sigruno to nece biti djaba. Djaba bilo procitati npr. Alternativnu Historiju od Osmanagica. :lol:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 mar 2015, 18:08

OnlyUnited je napisao/la:Sigruno to nece biti djaba. Djaba bilo procitati npr. Alternativnu Historiju od Osmanagica. :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Valjda je isto, da ne bude znam radit u javi 5 a u javi 8 ne znam. :lol:

Damir Dzumhur!!!!

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 11 mar 2015, 20:00

Čovjek kojeg možeš pitati bilo šta u vezi programiranja, prije par godina mi je rekao da ovu knjigu smatra najboljom kad je Java u pitanju. Vjerujem da bi i sad rekao isto.

Malik, možeš je preuzeti na netu, ima i peto izdanje dostupno. Vidjela sam je jednom i na našem jeziku u printanom izdanju u knjižari.
Thinking in Java
slika
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 12 mar 2015, 19:13

Neki dan otac uzeo usb stik (16 GB) da moze gledati filmove,i juce ubacim u comp normalno radi prebacim par filmova i danas da ustekam u tv ne prepoznaje uopce ajd kontam do tv-a je ,ubacim u comp ali i tu vise ne prepoznaje cuje se onaj zvuk da kad se usteka medjutim nema ikone u my comp ni u disk management ,probao reinstall drivera,disable,enable ,ubacivao u vise portova i u laptop, sve moguce ali i dalje nista,da li je moguce da je riknuo posle dva dana :roll: .

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: VensanKasel i 2 gosta.