Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

ficobahtic
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la ficobahtic » 09 mar 2015, 21:37

Hoce na BHradio 1, direktna ukljucenja sa skoro svih stadiona u pauzama izmedju muzickih blokova..;) :mrgreen:

Zezam se malo, ali nisam daleko od istine..Na tv-u mislim da nece biti niko :shock:

Nema Želje i nije ni tv kucama vise toliko interesantno ovo takmicenje :D
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 09 mar 2015, 21:42

Biće vjerovatno Sarajevo za dvije marke na mojaTV. Ostalo slabo.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 09 mar 2015, 21:46

DukeOfWellington je napisao/la:Biće vjerovatno Sarajevo za dvije marke na mojaTV. Ostalo slabo.
Ne vjerujem, ništa nije najavljivano. Jedino da nešto ubace u zadnji tren.

@fico ba šta ti je, ti baš dnevnicu pošteno zarađuješ :mrgreen:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 09 mar 2015, 21:49

Kao da je ranije bilo najavljivano. Obično se ne zna do dan prije ili čak isti dan.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 09 mar 2015, 21:55

DukeOfWellington je napisao/la:Kao da je ranije bilo najavljivano. Obično se ne zna do dan prije ili čak isti dan.
:? :? :?
PL uvijek nekoliko dana znamo šta će prenositi.. Kup... :roll:

Ma pusti prenos, evo pozivam te na utakmicu, ja častim kartama i kokicama :P :D, može i @fico, naći ćemo sponzora za njegovu kartu :D :D

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 09 mar 2015, 21:59

Hilmo, Posteno brate, samo posteno pa ko koga prevari, zabacim i nesto ce se vec uloviti..:D

Edit: Jako lijepo od tebe ali neka hvala.. :mrgreen:
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 09 mar 2015, 22:21

hilmo je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:Kao da je ranije bilo najavljivano. Obično se ne zna do dan prije ili čak isti dan.
:? :? :?
PL uvijek nekoliko dana znamo šta će prenositi.. Kup... :roll:

Ma pusti prenos, evo pozivam te na utakmicu, ja častim kartama i kokicama :P :D, može i @fico, naći ćemo sponzora za njegovu kartu :D :D
Kup je upitan, Europa takođe, a za ligu se zna cijelu polusezonu unaprijed.

Nije to loša ideja ali ne znam za koga da navijam ili bolje rečeno protiv koga :D Kokice i karta zvuče primamljivo ali probaj s košpama i Rafaelom ako misliš da navijam protiv Borca :urnebes:

esprit24
Kontakt:

Re: Odg: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la esprit24 » 09 mar 2015, 22:54

Elegant je napisao/la:Jednostavno neka savez posalje dopis UEFA, FIFA, i neka kazu ko opstruira napredak, skracivanje lige. Ko mjesa politiku i nacionalizam u sport, namece uvjete koji nisu po propisima...itd. i ljepo ce oni da reaguju i sve ce biti OK.
Ko ce druze poslat???? I ovim sto kao navodno predstavljaju bosnjake, trebaju ruke iz RS-a kada se donose neke odluke za druge stvari. Ovdje mediji mogu dosta odraditi, a sad ce se pokazati kakva je osoba u stvari Darko Ljubojevic koji je predsjednik te komisije za skracenje. Do sad mi je bio ok lik

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 09 mar 2015, 22:56

U Borcu nisu protiv ideje da se liga skraćuje po sportskim standardima. Problem su ostali, a ostali drmaju tim njihovim savezom. Npr. onaj što veli kako Engleska ima 20 klubova.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 10 mar 2015, 00:20

ma treba im udariti kontru, usloviti ih sa utakmicom protiv srbije, ionako msm da bi dali g.u.z.i.ce za tu junsku koridu koju planiraju odrzat evo vec 20 godina al im se neda :kafa:

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 mar 2015, 00:29

NeshaFCB je napisao/la:Pa zar nije interes da se igra na 100% teritorije? Ili bi neki da ne idu iz Sarajeva na gostovanja....
I ko uostalom garantuje da 4 srpska tima neće rezultatski izboriti ligu 12?!

Isto tako stalno se pominje kako je FSRS protiv onog, kako drži interes srpskih timova, a izbjegava činjenica da FSFBIH radi isključivo u jednom pravcu...
1. Liga se i igra na citavoj teritoriji. Nema niti jednog tima iz Krajine pa sta? Nema ih zato sto nisu kvalitetni..kakvo je to uopste razmisljanje? Svaki tim iz svakog dijela BIH ima sansu da igra ligu i u njoj se moze naci ako je kvalitetan. Sta vam je tu zabranjeno ili uskraceno?

2. "kako drzi interes srpskih klubova". Koji su to srpski klubovi ako mogu znati, ja znam da postoje samo fudbalski klubovi. Nigdje ne pise da su oni srpski. To je isto kao da kazes da ptica koja leti preko RS je srpska. :crazy: Jedini klub koji je neciji je Zrinjski.

3. Ako 4 tima budu u ligi 12 biti ce, ali biti ce samo ako to rezultatski obezbjede.

Ostatak BiH nije ni zasluzio da se bistri Tuzlanski mozgovi raspravljaju sa vama.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 10 mar 2015, 03:28

Čuj 100 % teritorije. Šta bi tek rekli žitelji sa Novaje Zemlje blizu Finske,ili sa ostrva koje graniči sa američkim posjedima u Aljasci?

Čega se sve čovjek neće načitati. Kvalitet je jedino mjerodavan.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 10 mar 2015, 03:56

1.to nisu srpski timovi nego timovi iz Bosne i Hercegovine,srpske timove trazi sa druge strane Dunava.
2.ukoliko 12 klubova iz Rs-a ostvare igrom na terenu da zasluzuju PL da igraju neka je igraju.A nikako ne moze biti odrednica jel se klub nalazi u RS-u ili federaciji.
Ako to ljudima iz FSRS nije jasno neka se vrate na drvo sa kojeg su spali.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 10 mar 2015, 08:01

DukeOfWellington je napisao/la:
NeshaFCB je napisao/la:Pa zar nije interes da se igra na 100% teritorije? Ili bi neki da ne idu iz Sarajeva na gostovanja....
I ko uostalom garantuje da 4 srpska tima neće rezultatski izboriti ligu 12?!

Isto tako stalno se pominje kako je FSRS protiv onog, kako drži interes srpskih timova, a izbjegava činjenica da FSFBIH radi isključivo u jednom pravcu...
Jest interes ali samo pod striktno sportskim uslovima.

Niko ne garantuje ni jedno ni drugo, može ih biti i osam ali nema govora da im treba garantovati bilo šta unaprijed. Stvar je principa.

FSFBiH radi u pravcu da ligu igra najboljih 12 klubova i to je jedini normalan pravac koji važi u svakoj državi. Traženje garantovane kvote je glumljenje države u državi, a to neće da može.
U Njemackoj od ispadanja Rostocka igraju samo timovi iz bivse zapadne Njemacke.I kod nas ce svakako na kraju kvalitet odlucivati,zalosno je sto se sad opipava puls saveza i klubova,jer iskreno sem Slavije i Borca koji svakako jedva sad placaju obaveze u PL i nema kluba koji to jos moze podrzat.Mozda Leotar ako se Cimirot proda i oni dobiju svoj dio kolaca od 30%,ali i to ce biti kratkog daha...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 10 mar 2015, 12:16

E cuj 30%. Haveru sta ti je :D

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 10 mar 2015, 13:18

Orton je napisao/la:E cuj 30%. Haveru sta ti je :D

Ma klasicno spinovanje.
Hoce da ga sukne neofirno, hinjski.
Naka, volim ja to :D

Na zalost, kako i u ostalim sferama i u fudbalu smo prisiljen na kompromise i dogovore. Nista normalno ne moze proci kod nas. Hebi ga, takva nam drzava.
Mislim da se nece na kraju ici sa tim dogovorom javno, ali sam ubijedjen da ce ipak te 4 ekipe igrati ligu 12.
Na razne nacine oni ce to izvojevati. Bit ce tu kuhnje slijedece sezone da ti se digne kosa na glavi.
Bit ce zanimljivih rezultata i desavanja.
Ali helem, dvije godine nekako izdurati. Nakon toga bar cemo imati zanimljivije i nadam se kvalitenije takmicenje.
Za bolje sutra, nekad treba malo i zazmiriti. Tranzicija niti jedna nije laka.

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 10 mar 2015, 13:30

Ma znam ja sta je on mislio sa ovih 30% hvala bogu pa se ispostavilo kao mahalstina,slicno kao sa Radovcem. Hvala qrcu :D

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 10 mar 2015, 13:34

Orton je napisao/la:Ma znam ja sta je on mislio sa ovih 30% hvala bogu pa se ispostavilo kao mahalstina,slicno kao sa Radovcem. Hvala qrcu :D
inače ono za obaranje servera, to vam je bilo da će Radovac preći u Željezničar :urnebes: e to kad sam čuo, suze su me oblile!

leotar ce dobiti oko 5% transfera, ali za njihov trenutni budzet to je ogromna stvar :zviz:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 10 mar 2015, 13:59

Benko je napisao/la:
Orton je napisao/la:Ma znam ja sta je on mislio sa ovih 30% hvala bogu pa se ispostavilo kao mahalstina,slicno kao sa Radovcem. Hvala qrcu :D
inače ono za obaranje servera, to vam je bilo da će Radovac preći u Željezničar :urnebes: e to kad sam čuo, suze su me oblile!

leotar ce dobiti oko 5% transfera, ali za njihov trenutni budzet to je ogromna stvar :zviz:
Pa tih 5% je minimum 75 000€. Vise nego ozbiljne pare za Leotar ;)

Elegant
Kontakt:

Re: Odg: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Elegant » 10 mar 2015, 14:18

esprit24 je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Jednostavno neka savez posalje dopis UEFA, FIFA, i neka kazu ko opstruira napredak, skracivanje lige. Ko mjesa politiku i nacionalizam u sport, namece uvjete koji nisu po propisima...itd. i ljepo ce oni da reaguju i sve ce biti OK.
Ko ce druze poslat???? I ovim sto kao navodno predstavljaju bosnjake, trebaju ruke iz RS-a kada se donose neke odluke za druge stvari. Ovdje mediji mogu dosta odraditi, a sad ce se pokazati kakva je osoba u stvari Darko Ljubojevic koji je predsjednik te komisije za skracenje. Do sad mi je bio ok lik

Trebaju ruke kad se donose odluke, ali ne da donose politicko - nacionalne odluke nego sportske. Mediji pod hitno prvi treba da ovdje reaguju, da se konstantno pise o ovim nepravednostima i bolesnim zahtjevima.

A zasto se druga strana ne bi sprotivila ovima, sta to ovi mogu da urade ako im se ne odobre "4 srpka" kluba ?
Da se oni mozda nece nekome zaliti ?

Treba se tome usprotiviti i gotovo, neka usima masu ali nece biti niti jedan tim u PL 12 ako to ne zasluzi. Nece preko noci Vrbanjusa uci u PL 12 zato sto neko hoce da se napravi neki balans, niti ce Podrinje uci u istu radi necijih apetita.

Ne bi me cudilo da dođu sa zahtjevom koji broj "srpskih" klubova mora igrati predkola LP ili EL.

Dosta ih je vise, neka idu u 1000 p. materina sa svojim brojanjem krvnih zrnaca i srpstvom, u svakom mogucem pogledu unistavaju i blokiraju drzavu, pa cak i u sportskom.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []