Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

Polo
Kontakt:

Re: Real Madrid CF

Post Postao/la Polo » 11 mar 2015, 13:40

Pad forme je vidljiv ali nesmije se sve pripisivati Ronaldu kao krivcu sto igraci nisu u formi on je sinoc opet 2 pokusaja ozbiljnija 2 gola.

Garfield
Kontakt:

Post Postao/la Garfield » 11 mar 2015, 13:40

Consigliere je napisao/la:
emir18 je napisao/la:Danilo potpisan zvanicno.
Jbt nikad gora atmosfer oko kluba,nije vako bilo ni u vrijeme Moua :mrgreen:
Nije bajno, ali smijesno je vidjeti koliko su navijaci na stadionu razmazeni i kako su nerealna ocekivanja. Cetvrtfinale LP i bod zaostatka za prvim u Ligi. Bas bi vidio kakva bi reakcija bila kad bi nam se desilo sto se sada desava Milanu npr. Mrtve glave bi padale? :roll:
Real nikad nije ni imao normalne navijače, kad god se upadne u krizu oni krenu srat i pljuvat po igračima.
"Beware the stare of Mary Shaw. She had no children, only dolls. If you see her in your dreams, make sure you never ever scream, or she'll cut your tongue out at the seam"

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 11 mar 2015, 13:43

Pa jedino njemu (Ronaldu) se mozemo zahvalit za prolaz
Iker na klupu do kraja sezone,yebe mi se za mitove o legendi, Khediru nikad vise ni blizu prvih 11,Arbelou isto..
Publika je s pravom zvizdala jer nesto im treba da se trgnu,dolazi mjesec dana u kojim se sve odlucuje..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 11 mar 2015, 14:01

Pa ne treba se svako isprasiti ali isto tako ne treba dozvoliti da te jedan Schalke naguzi na tvom stadionu i da do zadnje sekunde strepis za prolazak dalje.
Zvizduci nisu samo za ono sinoc, nego za igru zadnjih par mjeseci, a ponajvise za Carla.
To 'imamo cetvrtinale i jedan bod zaostatka u ligi' ne treba prikazivati kao nesto pozitivno.
Vidjeli smo sinoc na koji nacin se uslo u to cetvrtfinale, a bod zaostatka u ligi je uzasan rezultat.
Da Carlo nije pravio kardinalne greske sa rotiranjem i igranjem pogresne formacije titulu bi skoro pa osigurao odnosno imao bi barem 7 bodova zaostatka.
Igraci i ne zasluzuju zvizduke jer svakom se desi pad forme, umor itd. ali Carlo itekako zasluzuje.
Da je on rotirao, da nije yebao nas navijace u zdrav mozak pricajuci 'nije Toni umoran pa tek je november' dok je igrao protiv Ludogoreca, da nakon sto i slijep covjek vidi da pojedini igrac ne mogu hodati on neki dan izjavljuje da je ekipa fizicki spremna i da to nije problem, da on igra formaciju koju zeli 95% navijaca Madrida i koja najbolje odgovara svakom pojedincu u timu, da kroz izjave ne kritikuje veznjake a jednog Bejla koji je ponajgori igrac kroz sezonu ne smije spomenuti, niko mu ne bi zvizdao.
Ovo su velike greske sto on radi.

Pa gdje je tu pamet kad izjavis da ce BBC igrati uvijek osim kad su povrijedjeni. Znaci neovisno kako stoje na terenu.
I zasto ce jedan Bale ici trcati za loptom, truditi se, kad covjek ima zagarantovano mjesto u prvih 11 nebitno kako igra, pa taman da sutra zabije 3 autogola, on je prvi sastav.

I opet se navijacima Reala daje taj epitet razmazenih navijaca kao ono nakon par mjeseci krize mijenjali bi trenera
koji nam je ko fol donio Ligu prvaka. Pa da Carlo radi onako kako treba, da nije slijep i da vidi ono sto vidi 95% navijaca Reala , da ne pravi ovako kardinalne greske, da ne gleda igrace kroz prizmu milijuna kojim su placeni pa jedan Bejl nikad nece ispasti iz prve ekipe a kad se prave izmjene uvijek jedan Benzema koji je najjeftiniji od BBC-a ide van prvi iako je na terenu za klasu bolji od Bejla, ja bi ga prvi podrzao i nikad ne bi volio da ide.
Zasto njega sad ostaviti kad je pokazao svu svoju limitiranost u ligaskim takmicenjima? Kako ce on sutra nekog iz Cantere uvesti u prvi tim kad odmah na startu odredi 11 igraca koje ce jahati do iznemoglosti a ovi sa klupe ce igrati neki faktor u slucaju povrede nekog prvotimca?
Da se nije Hames povrijedio i ovim povratkom Luke, vec iducu utakmicu protiv Levantea bi na klupu isao Isco koji je nas najbolji igrac od nove, ili Hames ali nikako Bejl od koga su ova dvojica ove sezone duplo bolji.
E takav pickast trener nam ne treba.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 11 mar 2015, 14:02

Garfield je napisao/la:
Real nikad nije ni imao normalne navijače, kad god se upadne u krizu oni krenu srat i pljuvat po igračima.
Pa, hajd' da se pljuje po nekom ko to zasluzuje, vec se uhvatili Casillasa, a covjek nas spasi sinoc, po ko zna koji put u karijeri, dok vezni red i odbrana glume UN posmatrace na terenu... Nezahvalna stoka :puke:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 11 mar 2015, 14:08

Cons brate kako nas izvadi molim te ?
Primio je 4 gola, samo za zadnji nije kriv, sramota kako brani. Totalno nesiguran, prima pacerske golove, bel sam ga ja uvijek branio i imam veliko postovanje prema njemu al da Keylor sjedi na klupi a ovakav Iker brani...

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 11 mar 2015, 14:14

mirzatele je napisao/la:Cons brate kako nas izvadi molim te ?
Primio je 4 gola, samo za zadnji nije kriv, sramota kako brani. Totalno nesiguran, prima pacerske golove, bel sam ga ja uvijek branio i imam veliko postovanje prema njemu al da Keylor sjedi na klupi a ovakav Iker brani...
Ne kazem da je u zivotnoj formi, ali brani sasvim dobro, sinoc je imao 6 odbrana i nije tacno da je kriv za tri gola. Je li branio u onih skoro 30 pobjeda zaredom i tada nikome nije smetao? I Keylor je dobijao sansu ove sezone i primao golove kroz usi. Da se barem malo dokazao, mozda bi i dobio priliku, ovako nema potrebe za rokadama.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 11 mar 2015, 15:28

Iker je loše reagovao kod trećeg gola, ali da nije bilo njega pozdravili bi se s LP. Ni Ronaldo nije odigrao savršeno, ali on i Iker su jedini koji su zaslužni za to što smo mi prošli u ovom dvomeču.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 11 mar 2015, 15:53

Cuj razmazeni navijaci, e yebemu sunce sad. Trebali su im aplaudirati nakon sto ih je yebeni shalke naguzio u po bernabea. Daj ne budite mediokriteti majka mu stara.
naprijed rejal

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 11 mar 2015, 15:56

mozda casillas nije dobro branio i primili ste 4 gola , ali on nije krivac ni za jedan gol , pa pobogu ekipa od 700mil ne smije sebi dopustiti da protivnik na njihovom terenu ima 6-7 gol sansi . Vezni red , odbrana su vam totalno zakazali jucer , napad vam je isto katastrofa bio , Bale i Benzema su upropastili tko zna koliko mogucih dobrih napada , Bale ponajvise , Benzemi je dosta toga polazilo za rukom , pa i onaj gol sto ste dali , Ronaldo iako je bio nevidljiv kao i svi ostali i imao uzasnu tekmu , postigao je 2 gola , ponajvise kriticnim reakcijama Matipa , ali opet , nema puno igraca koji bi ono kaznili kao sto je on to napravio . Iz 2 prilike sto je imao , ma zapravo i nisu neke prilike , on se izborio za poziciju i zabio 2 komada , iscupao vas .
Ali sta reci za Coentraoa , Arbelou , Pepea i Varanea? Pa odbrana vam je licila na onu iz vremena kad su nama stoperski par cinili Adriano i Mascherano . Varane par dobrih startova i zracnih duela , ali toliki broj glupih gresaka , nestvarno koliko losije igra pod Carlom nego pod Mourinhom .
Pepe je takodjer duele uzimao al je bio van pozicije i ispadao iz zadnje linije ko najveci amater , zalosno .
Vezni red vam je u najmanju ruku receno mrtav bio , Isco je nesto pokusavao al sto je pokusavao to je bilo za sebe i bez konkretnosti , Kroos nije dovoljno umijesan u igru prema naprijed , a u defanzivi nema brzine ni snage da sam spasu onakvu zadnju liniju , zapravo igrao je sam protiv 3-4 veznjaka Schalkea.
Khedira od igraca koji je bio b2b i pokrivao citavu ekipu Njemacke sasuo se i izgleda gore od Illare .
Bale , Ronaldo , Benzema , Isco u defanzivi nista ne pripomazu sto je u ovakvim utakmicama uzasno .

Sto se tice vase igre prema naprijed , Bale je igrac manje , u ovakvoj formaciji , u ovakvoj formi , nevjerovatno mi je koliko je taj igrac beskoristan zadnjih 10ak utakmica , a tesko mi je za povjerovati da ga talijan jos uvijek ima zacementiranog u startnoj postavi , bez obzira na 100mil sto su dati za njega , mislim da se igra ekipa ne smije zrtvovati za neki imidz kluba ili ne znam ni ja sta pokusavaju cuvajuci Balea u igri .
James , ne znam , ispocetka sam mislio da je mali promasaj sto se tice transfera , da je precijenjen i to , iako je uvijek pokazivao da je ogroman potencijal , ali nije mi nikad pokazivao taj neki nivo dominacije u Monacu da bi se moglo reci da ce biti jedan od kljucnih igraca Reala za godinu dana .
Ozljedom Modrica se izgubila kompaktnost izmedju defanzive , veznog reda i napada , izgubili ste tog nekog generala na terenu sto je Lukica fenomenalno radio , a gubitkom Jamesa ste izgubili brzinu i fluidnost napada .
On je bio taj koji povuce loptu , odigra u prostor za Ronalda ili Balea i otvori prostor za njihova utrcavanja , na kraju krajeva momak ima strasnu zavrsnicu tako da i ako otvori prostor za njih on moze zabiti gol .
Kroos i Isco mi djeluju umorno , ne toliko fizicki koliko psihicki , kao da nemaju one volje , genijalnosti koje su imali do onih utakmcia sa Atleticom .

Sto se tice navijaca , opravdani su im zvizduci , nije njima do poraza niti do prolaza , njima je do igre , da je Real igrao fantasticno i izgubio dobili bi igraci aplauze , ali kad igras onako katastrofalno zvizduci su apsolutno zasluzeni i ako ih oni ne trznu ne znam sta ce .

Ja kao navijac Barce pratim svaku tekmu Reala , a kao nogometni fan mi je krivo sto je Real toliko van forme , najbolji derbi na svijetu je iduci tjedan pa kao takav zelim da obje ekipe igraju u vrhuncu forme , iako mi kao Barcinom fanu odgovara sto je Real van forme i dolazi na Camp Nou .
Opet ponavljam , iskreno se nadam da ce se Real oporaviti malo u tekmi protiv Levantea i malo se uigrati do El Clasica .

Garfield
Kontakt:

Post Postao/la Garfield » 11 mar 2015, 16:05

Nikad neću shvatit kako pojedinci mogu tako razmišljat, ako Varane i Pepe imaju loš dan to znači da Casillas može primiti gol kroz uši, da može dat 3 autogola i nije on kriv. Previše se toleriše Casillasu koji nas često uvali u ****. qurac bi on danas brani da ga nije Ramos izvuko u onom finalu. Nikad necu shvatiti "legende" klubova koji umjesto da prepuste mjesta mlađim i boljim oni iskorištavaju svoje ime i reputaciju u klubu. Takvim osobama titulu "legenda" najradije bi oduzeo.
"Beware the stare of Mary Shaw. She had no children, only dolls. If you see her in your dreams, make sure you never ever scream, or she'll cut your tongue out at the seam"

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 11 mar 2015, 16:26

Garfield je napisao/la:Nikad neću shvatit kako pojedinci mogu tako razmišljat, ako Varane i Pepe imaju loš dan to znači da Casillas može primiti gol kroz uši, da može dat 3 autogola i nije on kriv. Previše se toleriše Casillasu koji nas često uvali u ****. qurac bi on danas brani da ga nije Ramos izvuko u onom finalu. Nikad necu shvatiti "legende" klubova koji umjesto da prepuste mjesta mlađim i boljim oni iskorištavaju svoje ime i reputaciju u klubu. Takvim osobama titulu "legenda" najradije bi oduzeo.
I ja bih osobama poput tebe oduzeo pravo iznošenja mišljenja u javnosti, ali šta ćeš kad se ne pitam ništa.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 11 mar 2015, 16:30

Garfield je napisao/la:Nikad neću shvatit kako pojedinci mogu tako razmišljat, ako Varane i Pepe imaju loš dan to znači da Casillas može primiti gol kroz uši, da može dat 3 autogola i nije on kriv. Previše se toleriše Casillasu koji nas često uvali u ****. qurac bi on danas brani da ga nije Ramos izvuko u onom finalu. Nikad necu shvatiti "legende" klubova koji umjesto da prepuste mjesta mlađim i boljim oni iskorištavaju svoje ime i reputaciju u klubu. Takvim osobama titulu "legenda" najradije bi oduzeo.
to i ja cijelo ovo vrijeme govorim, ali jok. Iker nas je spasio. Primio tri gola kroz usi, i odbranio moguci peti.
naprijed rejal

Motokultivator
Kontakt:

Post Postao/la Motokultivator » 11 mar 2015, 19:01

Consigliere je napisao/la:
emir18 je napisao/la:Danilo potpisan zvanicno.
Jbt nikad gora atmosfer oko kluba,nije vako bilo ni u vrijeme Moua :mrgreen:
Nije bajno, ali smijesno je vidjeti koliko su navijaci na stadionu razmazeni i kako su nerealna ocekivanja. Cetvrtfinale LP i bod zaostatka za prvim u Ligi. Bas bi vidio kakva bi reakcija bila kad bi nam se desilo sto se sada desava Milanu npr. Mrtve glave bi padale? :roll:
Upravo tako :kafa:
kad se sjetim kad su ispraseni bili od Rome, lyona, LFC, Monaca itd... nije ni to dobro i ne valja porediti istina da ne treba ni gubiti narocito ovakav nacin..
Ali kad procitam ili cujem...bolje da su ispali :? sutra ce u 1/4 potop biti protiv (x... kluba)... :hmmmmm:
Bale nije u formi i treba ga na klupu, jednostavno....a da je panj bla bla bla nije :kafa: poceo je i on dobro sezonu, ali u padu...nije ni Ronaldo nista bolji ali eto da nije sinoc zabio ispali bi :? i svi bi skakali po Ronaldi..
You can take forum away from Ahmo.
But you can never take Ahmo away from forum.
:kafa:

x

Motokultivator
Kontakt:

Post Postao/la Motokultivator » 11 mar 2015, 19:05

sonik24 je napisao/la:
Motokultivator je napisao/la:Prije 3,4 dana i BVB razbio Salke :facepalm: derbiju..
da je Real imao los rezultat iz prve, pitao bi te koji bi rezultat bio ;)
:lolno: otom potom....

x

Motokultivator
Kontakt:

Post Postao/la Motokultivator » 11 mar 2015, 19:14

Arbeloa pretrco vise 4km :facepalm: Pepe je imao los dan, Varane takodjer...Kross :wtf:
Jeste Casillas je kriv za golove i treba da vadi iz gowana i ono kad je Varane vracao loptu a ovi presjekli sreca pa nije tad pao gol.. i tad je kriv Casillas :hmmmmm:
Onom malom Seni ili kako se vec zove niko ide na blok pustili ga fino da suta...bek :facepalm: stoper :facepalm:
Casillas to treba da vadi...i izvadio je dvije lopte pred sami kraj, ista situacija pusteni komotno da sutaju....
Dolazili do gola grupno, istina da vezni red ne pomaze bekovima tj. odbrani npr. kad Bayern prosle godine nije mogao naci ripe da sutne loptu ali tad su radili bekovi, stoperi vezni red..
Ista prica u toku one 22,3 pobjede zaredom gdje je vezni red mnogo radio u odbrani, trcalo se mnogo vise...
Napadali grupno takodjer a ne sad se samo naprijed ceka od Bale da probije sam tj. Ronalda, Benzeme...
Isco isto ide na q...sa svojim pimplanjem lopte totalno uspori igru i nema kontri kao kad je James bio u timu :kafa:

James vrati se :kafa:

Nejmar...
http://futbol.as.com/futbol/2015/03/11/ ... 63609.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Tko se zadnji smije, najsladje se smije. :kafa:

x

Garfield
Kontakt:

Post Postao/la Garfield » 11 mar 2015, 19:45

Motokultivator je napisao/la:
Arbeloa pretrco vise 4km :facepalm: Pepe je imao los dan, Varane takodjer...Kross :wtf:
Jeste Casillas je kriv za golove i treba da vadi iz gowana i ono kad je Varane vracao loptu a ovi presjekli sreca pa nije tad pao gol.. i tad je kriv Casillas :hmmmmm:
Onom malom Seni ili kako se vec zove niko ide na blok pustili ga fino da suta...bek :facepalm: stoper :facepalm:
Casillas to treba da vadi...i izvadio je dvije lopte pred sami kraj, ista situacija pusteni komotno da sutaju....
Dolazili do gola grupno, istina da vezni red ne pomaze bekovima tj. odbrani npr. kad Bayern prosle godine nije mogao naci ripe da sutne loptu ali tad su radili bekovi, stoperi vezni red..
Ista prica u toku one 22,3 pobjede zaredom gdje je vezni red mnogo radio u odbrani, trcalo se mnogo vise...
Napadali grupno takodjer a ne sad se samo naprijed ceka od Bale da probije sam tj. Ronalda, Benzeme...
Isco isto ide na q...sa svojim pimplanjem lopte totalno uspori igru i nema kontri kao kad je James bio u timu :kafa:

James vrati se :kafa:
Molim te objasni mi ulogu golmana na terenu? Ako igrači ne blokiraju šut ne moraš branit? Ako odbrana igra katastrofalnu utakmicu znači da se možeš zajebavat na golu.

Sjeti se prošle sezone utakmica sa Espanylom

Espanyol smo dobili u gostima 1-0 ako se ne varam... Bez obzira što smo uništavali Esp. što smo imali nekoliko zicera 1vs1 nismo uspijeli dati više golova samo zato što je Casilla na golu dao 110% svojih mogućnosti. Skidao je Benzu i Ronaldu zicere 1vs1. Mogao je i on dignut sve 4 u zrak i pustit da ga natrpaju, i onda za svaki gol tražit razlog u odbrani.

Ljudi ne gledaju realno na situaciju samo zato što se radi o LEGENDI kluba. Da je jučer brani Lopez i primao onakve golove danas bi ga svi grupno pljuvali. Dok je on bio na golu tražili ste dlaku u jajetu samo da se krene srat po čovjeku.

Motokultivator
Kontakt:

Post Postao/la Motokultivator » 11 mar 2015, 19:50

Pa jebg.. jeste golmanu da vadi a dali treba toliko udaraa dozvoliti pa sinoc je Casillas i imao 5,6 odbrana necemo brojati one sto su otisli pored gola isto tako pusteni ljudi da sutaju....
Ostavi golmana na tanjuru protivniku, jer uloga golmana je da brani :hmmmmm:

Pusti se Espanjola i drugih utakmica... Real ima jaku odbranu i vezni red treba da vise trci i pomaze odbrani koja je isto u padu. Ramos je isto dok je igrao zadnje utakmice bio :facepalm: a Casillas treba da vadi jer to je uloga golmana :facepalm: ne branim Casillasa sto se mene tice neka stave Navasa ali nece ni on dugo ako onako bude kao sinoc, rupa do rupe :kafa: Arbeloa ne moze meda, ne moze potrcati lik...
Zadnja izmjena: Motokultivator, dana/u 11 mar 2015, 19:52, ukupno mijenjano 1 put.

x

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 11 mar 2015, 19:51

Ma Iker nije ni 60 posto sto je bio,za sve nas najbolje da ispali u MLS.
Ko to ne vidi i prica o nekim magijama nek se sjeti finala lp i sta bi bilo kad bilo.
Volim Ikera ,postujem sve sto je uradio ali treba biti iskren i priznati da ima boljih ,cak jedan takav sjedi i na klupi,vidjece svi o cemu se pisalo ako potpisemo De Geu.
Jebote neki sebi uzeli za pravo da vrijedjaju forumase koji ne gledaju u igrace ko neke svetinje.
A znaju se uvlaciti forumasima sa nekim izjavama tipa ko je goat a ko ne,meni se od takvog nacina na koji se pojedini uvlace u paksu povraca a ne kad se prica o cinjenicama i faktu da je Iker ili izgubio volju pa ga qrac boli ili je jednostavno izrauban i nije vise stari..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 11 mar 2015, 19:53

Ne razumijemo se. Igraci su krivi jer su dozvolili salkeovim igracima da pucaju, a bez obzira na to, kasiljas je mogao da odbrani te lopte.

Dobro garfield podvuce paralelu sa kasiljom
naprijed rejal

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.