Evo pošto se neposredno prije mene javio naš drug BMV22 (kojeg ovim putem pozdravljam

) moram reći da će moj izvještaj dobiti ovaj put puno drugačiju formu. Usred pisanja taktičke sheme, komentarisanja igre i igrača pročitam njegov zadnji post u kojem kaže da u ovom meču ne bismo trebali tražiti dlaku u jajetu što se tiče same igre jer to ne bi bilo baš korektno i pobrišem skoro sve što sam napisala... I premda je teren jedino mjerilo, a igra jedina referenca po kojoj neki navijač koji nije bio prisutan na utakmici može dobiti nekakvu sliku naše ekipe, danas bi zaista bilo neumjesno pisati neki "običan" komentar. Takav komentar i ne priliči današnjoj utakmici i atmosferi na tribinama. I dok su tribine 100 x sažvakana tema sa uvijek istim čuđenjem i neshvatanjem u izvještaju ovaj put prelazim preko njih... I jedne i druge navijačke grupe... Ne mogu više pričati da mi je ovo najodvratnija utakmica u sezoni, kojoj prisustvuje ogroman broj kompleksaša i klasičnih idiota koji svoju mržnju mogu višekratno multiplicirati pod okriljem istomišljenika ili navijačke grupe. Pritom je naravno apsolutno nebitno znaju li ti likovi igrače vlastitog tima ili osnovna pravila fudbalske igre...
Ono što sam mislila napisati je možda neki mali rezime prve dvije zvanične proljetne utakmice. Nažalost, iz Zvornika nisam uspjela ni napisati izvještaj jer je tema prije nego sam došla na forum dobila neki totalno drugi tok, u kojem se pričalo o svemu, ali ne i o utakmici i nisam vidjela neku potrebu da se uključujem dugačkim izvještajem koji svakako nikoga ne zanima. Premda je povlačenje bilo kakvih paralela krajnje neumjesno zbog specifičnosti današnje utakmice, zbog potrebe da vam malo dočaram i utakmicu prošlog kola mogu reći da me današnja igra Veleža u nekim momentima podsjetila na igru Drine, a djelomično me podsjetio i rezultat. Dakle, svi koji ste danas gledali Veležovu partiju možete zaključiti na koji su način Zvorničani došli do željenog rezultata- požrtvovnošću, hrabrošću, kapitaliziranjem svih šansi na utakmici i naravno velikom dozom sreće. S druge strane naši igrači prošlo kolo, odnosno igrači Zrinjskog danas su imali inicijativu, ali su lopte pretežno bile tako nekonkretne, a akcije tako neizrađene i "otprilične" da su to mogli primijetiti svi prisutni na utakmici. Suma sumarum cijelog ovog pasusa- Zvornik nam se desio, ni sama ne znam kako

, danas ga je donekle kompenzirao Zrinjski tako da smo opet na nuli bar što se mene tiče...Idemo dalje...
Pošto ću se u ovom postu držati BMV-ovog postulata o nenapadanju ekipe

malo ću ocijeniti igrače kroz ove dvije utakmice:
Dragojević- Pošto večeras ne ružim, a i prošlo kolo je davno bilo, amnestiram ga za Zvornik
Bobić- On je očigledno golman za velike utakmice. Za današnju partiju svaka čast i
Barišić- Opet zbog pakta o nenapadanju, preskačem Baru za obje utakmice...
Pejić- Još jedno preskakanje...
Zolj- Konstanta u ekipi. Jedini igrač koji je obje utakmice odradio u svom stilu. Bravo Amire
Škahić- Rado bih i njega preskočila, ali eto danas se pokazao boljim stoperom od Fejinog prvobitnog rješenja...
Zvonić- Prosječna ocjena- nije loše (u ocjenu ulazi i Zvornik

)
Nikolić- Na moju veliku žalost još jedno preskakanje...
Kodro- Opet prosječna ocjena- 3-
Janković- Za Zvornik sjajna ocjena, a i danas vrlo dobro...
Blagojević- Za vrlo malo vremena uradio puno. Na obje utakmice...
Hebibović- Ne znam više kakav epitet upotrijebiti za Anija. Najbolji i najkonkretniji igrač u ekipi, krilo koje bi svak poželio
Hajdarović- Puno se potrošio...
Reljić- Ima centarforsku kretnju, otvara se, ali...preskačem...
Maletić, Tolić- Dobili su male minutaže...
Nakon ovog uzbudljivog popodneva, možemo se okrenuti sljedećem protivniku- ekipi Mladosti ujedno i "fenjerašu" lige. Premda nam gosti iz Obarske nikako ne odgovaraju (bar se takav zaključak izvlači iz prethodnih mečeva) sigurna sam da sa ovog semberskog gostovanja možemo izvući povoljan rezultat ukoliko se prilagodimo "izbij-nabij-nabaci u 16 m"

sistemu igre koji preferiraju ekipe iz donjeg dijela tabele na svojim neuslovnim terenima. Na tome smo pali u Zvorniku, nadam se da nećemo ponoviti istu grešku...