Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

Borusse00
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la Borusse00 » 09 mar 2015, 16:28

Po meni najrealniji je scenarij kvalifikacije za buli da budete igrali kao i lani a možda ako budete skupili još koj neočekivani bod, što je za očekivati moglo bi biti spasa i bez drama play offa... Stuttgart ima jako težak raspored i po meni do vašeg susreta u 33 kolu budete im još više pobjegli od sadašnjih 5 bodova
Vjerovatno drugi putnik u cvajtu je Paderborn.. Hertha se vjerovatno bude izvukla ma da im nije raspored idealan...
Paderborn ima jako težak raspored, tek u zadnjem kolu im švabe dolaze tako da će Hsv i Freiburg biti ispred njih...
E sad je pitanje dali može Hsv ispred Freiburga biti.. Ako bi dobili za 2 kola Herthu bio bi to velik cilj, e sad gdje se mogu uhvatiti budovi:
Moja procijena :D protiv Herthe 3 boda uzimate, protiv Ausburga doma bi se moglo i 3 klepit a 1 je realan,protiv Friuburga doma budu kvale za buli, i nakon toga Stuttgart vani koj bude ispao do tada pa se i tu nešto može uzeti... e da se uzme još koj bod u gostima a tu je raspores zaista težak za vas....
A što se tiče Freiburga oni imaju najlakši raspored do vašeg susreta i mogu uhvatiti i do 10 bodva po mojoj procjeni.. zato je krucijalna vaša tekma protiv Herthe i Ausburga se treba dobiti a s Freiburgom doma bude tekma sezone... A ako bi se igrao play off još je teško govoriti o trenutnom suparniku... Nadam se da se budete izvukli bez play offa a ak one onda da budete prošli taj play off jer buli bez Hsv-a nebi bila ista.. ;)
Poslje Herthe bude se pametniji za analize :salut:

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 10 mar 2015, 00:06

@Borusse

U osnovi bi to bilo to, ja se nadam da bi mogli još nešto napraviti doma protiv vukova. Dakle, 3 boda Hertha i Augsburg, 1 bod Hoffe, Wolfsburg i Freiburg, to bi bilo 34 boda i vjerojatno relegacija. Al obično se nešto izjalovi pa ćemo zadnje kolo sa štrumfovima igrat za opstanak, a oni će onda ganjat evropu i biće jako čupavo.

Imam neki predosjećaj da će se Stuttgart dić, to je inače šugava ekipa koja nas redovno za..., oni će preko nas doći do relegacije a nas gurnuti u ponor. Uz Paderborn najviše nade polažem u Herthu i Mainz, iako bi Hertha mogla protiv nekog od velikih koji idu na tri fronta (vi, bayo) izvući čak i puni plijen.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 mar 2015, 13:59

@ ledar i @ Borusse00

mislim da ste otisli predaleko u svojoj analizi. Sljedece dvije utakmice su kljucne za Zinnbauera i ukoliko ne uzme iz istih minimalno tri boda mislim da ce uprava promjeniti trenera i novom treneru dati dvije sedmice vremena kako bi ekipu pripremio sa finis sezone.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 mar 2015, 14:13

Evo par informacija o nasoj (ne)kometentnoj upravi...
@Sky_SvenT: Kaum Perspektive beim @BVB. Jetzt ist der @HSV nach #ssnhd-Infos heiß auf Adrián #Ramos - natürlich nur bei Klassenerhalt! @SkySportNewsHD
:puke: :puke:

Kao da Lasogga nije dovoljan (koji je usput receno ponovo osjetio bolove i nakon dvije minute prekinuo trening utakmicu), sada jos zele izdvojiti preko 5 miliona € za Ramosa. :damn: :damn:
Der HSV plant Demirbay ab Sommer ein. Von einem engen Draht zu ihm kann aber keine Rede sein. „Es wäre schön zu wissen, wie der HSV denkt und plant“, betonte Demirbay.
Igrac za kojeg je Gladbach vec pokazao interes i koji je prije nego li je posudjen bio jedan od najboljih igraca tokom priprema nije upucen u planove uprave za narednu sezonu. Ocito da treceligaski manager 2.0 i pussy nemaju vremena, jer treba jos vise paznje posvetiti o vlastitiom imidzu u medijima. :puke: :puke:
BILD: Es ist auffällig, dass der HSV zumindest in den Heimspielen richtig dagegenhalten kann. Hat sich intern die Stimmung verändert?

Jiracek: „Ja, wir haben jetzt Lautsprecher. Früher haben wir zu oft gesagt: ‚Egal, das wird schon‘. Heute haben wir Spieler, die sagen: ‚Nein, das war schlecht. Das muss anders laufen‘. Valon Behrami ist jemand, der sehr gut zum Team spricht.“
Doll je kao i Jiracek je danas za medije izjavio nesto slicno, no nazalost treceligaski manager 2.0 i pussy nisu sposobni to shvate. Ko zna citati izmedju redova i koje pratio intervijue pojedinih igraca nakon pobjeda zna se na koga Doll i Jiracek misle.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 12 mar 2015, 15:17

Ramos je dobar igrač, ne treba gledati samo to što se iz nekog/nekih razloga nije snašao u Dortmundu ove sezone. Napadač koji u Njemačkoj zabije 70 golova i pritom ima 30 asistencija (gledajući i bundesligu i cvajtu) nikako ne može biti loš igrač... Mislim da je on bolja opcija od bilo koga već imate u kadru ili sa kim se već povezujute... Za 5 mil ovo nikako ne može biti greška...

Greška bi bila prodati Demirbaya... Mišljenja sam da su i on i Tah trebali ove sezone igrati u prvom timu HsV-a a ne da budu poslani po posudbama... Uprava HsV-a izgleda nije naučila iz prošlosti gdje ste izgubili dosta kvalitetnih igrača iz svoje škole bez da im se pruži adekvatna prilika...
Agieren statt reagieren

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 12 mar 2015, 23:48

Ja mislim da Lazoga mora smršaviti 15 kila i svi njegovi problemi sa križima i leđnim mišićima će proć. Također je istina da je Ramos bolji od onog što sada imamo ali sa 29 godina nije on nikakva perspektiva. No ipak je bolje rješenje od Drmića.

A izjave igrača su nebitne, Joe treba nabrijat momčad da igra maksimalno agresivno i na granici incidenta. To je jedino bitno.

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 13 mar 2015, 10:38

Definitivno Lasoggi treba da skine minimalno 10-15 kg. Jer ovako je jako trom i vise podlijeze ozljedama. Samo, cudi me da mu to medicinski i kondicioni tim nisu jos do sada sredili. Da ima program i da mora spasti na tu odredjenu kilazu. Samo da ne bude isti problem kao kod Ronalda - stitnjaca. E onda je HSV obrao bostan sa njim..
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 13 mar 2015, 11:52

Evo sad Gisdol radi pritisak na suce kao da ne toleriraju grubu igru, Zinnbauer mu je dobro odgovorio - otkad je zabranjena agresivnost na loptu? I pazi ko se buni - Leverkusen i Hoppenheim koji su u prvih 5 po počinjenim prekršajima. :thumbdown: :thumbdown:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 mar 2015, 14:21

ledar je napisao/la:Evo sad Gisdol radi pritisak na suce kao da ne toleriraju grubu igru, Zinnbauer mu je dobro odgovorio - otkad je zabranjena agresivnost na loptu? I pazi ko se buni - Leverkusen i Hoppenheim koji su u prvih 5 po počinjenim prekršajima. :thumbdown: :thumbdown:
Cak i BILD staje u odbranu HSV-a i govore da Gisdol prava hinja, no oni koji trebaju da jednom za sva vremena ostalima hebu majku i da vise nas ne spominju sute - treceligaski manager 2.0 i pussy.

Gisdol je ona prava ku.rva...Prvo se zalio, a kada mu je novinar postavio pitanje zna li da Firmino ima vise prekrsaja nego Behrami nije imao odgovora.

Ovo je jos jedan slucaj koji pokazuje koliko je nasa uprava nekompetentna...

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 13 mar 2015, 14:59

Slažem se @amere, da je kojim slučajem Völler kod nas digo bi dreku neviđenu i tražio od Rauballa da se kazne svi koji rade hajku na klub. Ipak, mora se priznati da je ovime Gisdol mobilizirao svoju momčad i biće sad jako teško nešto kod njih iščupat. Oni će pod motom "dršte lopova" iskoristit ovu situaciju da budu vrlo agresivni i prgavi, a mi moramo odgovorit još većom dozom agresije, pa što bude.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 14 mar 2015, 16:29

Taktički smo loše postavljeni, stojimo predaleko od igrača Hoppenheima i ostavljamo im previše prostora za kombiniranje. Na taj način teško ćemo do prilike i to je na dušu Zinnbauera. Osim toga Drobo je napravio katastrofalnu grešku nakon nepravovremenog izlaska zaradivši isključenje, tako da bi se uz Zinnbauerovo neiskustvo ovo već moglo smatrati gotovim.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 14 mar 2015, 17:27

Zaslužena pobjeda Hoppea, rezultat odražava stanje na terenu. Nama predstoji teška borba za relegaciju sa Paderbornom i Stuttgartom.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 mar 2015, 17:40

Pussy i treceligaski manager 2.0 vec veceras moraju reagovati i postaviti novog trenera, jer ukoliko ostane Zinnbauer mi gubimo nasu kljucnu utakmicu protiv Herthe.

Jednostavno nema sistema u nasoj igri i nadam se iskreno da ce se odluciti za Veh-a do kraja sezone jer sam siguran da bi nas on uspio izvuci.

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 14 mar 2015, 18:25

Nadam se da ce vec od sutra Zinnbauer nazad u u23 i da ce HWa uzeti sa sobom..

Why so serious?!

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 16 mar 2015, 12:03

Mislim da nije teško predvidjeti forsirani rasplet događaja - u petak igramo neriješeno sa Herthom, Zinnbauer dobiva prekomandu u u23 i dolazi lepi Bruno. Koja je logika za lepog? Slobodan je, živi u gradu i za njegove ere igrao se napadački nogomet koji se sada netragom izgubio. Naime, računa se da je pabirčenje bod po bod presporo i da nam trebaju pobjede za ostanak - sa 3 pobjede (uz bod protiv Herthe) i sve ostalo porazi došli bi na 35 bodova što bi trebalo biti dovoljno za relegaciju.

Najslabija karika u ovome je pretpostavka da će lepi oživit napad jer se temelji na analogiji sa onim što je bilo nekad koja je skroz sumnjiva. Naša jedina nada je, kao i prošle sezone, da će dva tima bit gora od nas - jedan bi trebao bit Paderborn a drugi Vfb. Sa Vfb-om igramo na strani u predzadnjem kolu i imam jak predosjećaj da će nas oni tom pobjedom preskočit na ljestvici. U zadnjem kolu slijedi triler - Stuttgart igra u Paderbornu koji se ritne ko mrtav konj i dobiva, ali mi ne koristimo situaciju i igramo tek neriješeno sa štrumfovima, nama nedovoljno za relegaciju a njima za CL.

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 16 mar 2015, 12:17

Ja ne vidim logiku da se Zinnbaueru daje zadnja sansa sa konkurentom u borbi za opstanak.. Poraz od Herthe je vise od obicnog poraza i u ovo vrijeme koje je Zinnbauer vodio ekipu je postalo i vise nego ocigledno da on igru prema naprijed ne moze i ne zna kako da unaprijedi.
Ja bi vise volio da je novi trener vec danas predstavljen i da on ima sansu sa nekim pozitivnim sokom vec protiv Herthe uzeti 3 boda a u pauzi uigrati ekipu za nastavak i pokusati uzeti jos dovoljan broj bodova da se izbori 15. mjesto.

Why so serious?!

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 16 mar 2015, 12:41

Da, to bi bio očekivani potez svakog normalnog menadžmenta. Ali peters i knäbel bi se htjeli još malo igrat trenera pa će žrtvovat svog pijuna kad već bude prekasno.
Kad bi se riješili ovog upravljačkog trija fantastikus naše ispadanje ne bi bilo uzaludno.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 mar 2015, 13:30

Prema pisanju BILD-a Zinnbauer mora pobjediti u Petak ili ce dobiti otkaz...
Mislio sam da ce pussy i treceligaski manager 2.0 reagovati nakon Subote, no eto dali su mu jos jednu priliku.

Mozda je i ovako bolje jer ce novi trener imati dvije sedmice da pripremi ekipu (naravno u slucaju poraza), a ovako bi imao samo cetiri dana.

Nije nas raspored do kraja toliko los, i trener koji ima sistem mislim da bi mogao uzeti tih 10 bodova koji bi bili dovoljni za opstanak.

Najvise bih volio vidjeti Jola ili Spallettija, no ipak mislim da ce traziti tzv. Feuerwehrmanna do kraja sezone i tu bi Veh bio najbolje raspolozivo rijesenje.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 mar 2015, 13:36

Nevjerovatno, pa radi li Wolf uopste svoj posao...
Svake Bozije sedmice trio fantastikus daje intervuje. :damn: :damn:
HSV-Abwehrspieler Heiko Westermann (Foto) ist überzeugt, dass der abstiegsbedrohte Bundesliga-Dino wieder den Blick wieder nach oben richten kann, wenn die Stimmung gedreht wird. „Dann sind die Möglichkeiten in dieser Stadt riesig“, sagte der 31-Jährige im „Kicker“-Interview. „Ich bin der festen Überzeugung, dass der HSV nicht zu halten wäre, wenn er endlich wieder ins Rollen kommt.“

Westermann, der im Sommer 2010 für 7,5 Millionen Euro vom FC Schalke 04 nach Hamburg gewechselt war, blickt einer noch ungewissen Zukunft entgegen: Sein Vertrag läuft aus, ein klares Bekenntnis des Vereins gibt es nicht. Nun erklärte der 27-fache Nationalspieler jedoch: „Wir sind in positiven Gesprächen, noch gibt es aber nichts zu vermelden.“
Produzi li mu se ugovor nadam se da ce navijaci traziti smjenu pussy-ja i treceligaskog managera 2.0 i da ce KMK reagovati interno ili kroz medije.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 19 mar 2015, 00:59

Evo opet "lijepih" vijesti pred utakmicu sa Herthom - Joe bi mogo uvest Vaart ragu umjesto Jiračeka (valjda ga predugo nije bilo, u zadnje četri utakmice igrao je samo deset minuta što je za njega skandalozno), dok bi u napadu trebali igrati sa parom Olić (run, Ivica, run) i Lasogga. Potonji će valjda izać nakon petnaest minuta zbog problema sa leđima, a sve mi nekako miriše da ni snack cup Beistera nećemo više gledati na nogometnim terenima.
Bod protiv Herthe bio bi u ovoj situaciji naš maksimum.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.