Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

samoposmatram
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la samoposmatram » 04 mar 2015, 21:45

Nemora teretana ali morao bi biti aktivan kroz sport. Nikako ti nebi preporucio, da jedes vise, jer ces samo stvoriti probleme srcu i cirkulaciji. Ovdje ce ih dosta u roku od deset godina udarati inzulin ili piti lijekove za pritisak.

Kad si aktivan apetit raste automatski. A tebi je zbog ljenosti niska kilaza, jer ti se misici nerazvijaju. Budi aktivan i nema zime.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 04 mar 2015, 23:17

Kontao sam probat sa plivanjem. Nekako mi ono jedino godi. Koliko je mjesecna clanarina na olimpijskom, ima li kakvih studentskih popusta i sl?

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 04 mar 2015, 23:23

50 maraka ja mislim...ne bi trebalo biti više

i imaš valjda teretanu uključenu u tu cijenu :mrgreen:
FORZA MARŠAL !!!

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 05 mar 2015, 10:37

samoposmatram je napisao/la:Nemora teretana ali morao bi biti aktivan kroz sport. Nikako ti nebi preporucio, da jedes vise, jer ces samo stvoriti probleme srcu i cirkulaciji. Ovdje ce ih dosta u roku od deset godina udarati inzulin ili piti lijekove za pritisak.

Kad si aktivan apetit raste automatski. A tebi je zbog ljenosti niska kilaza, jer ti se misici nerazvijaju. Budi aktivan i nema zime.
Ovdje ne govorimo o prejedanju i nezdravoj ishrani, vec, jednostavno, povecavanje kvalitetnih kalorija. Dakle, na postojeci unos kalorija (postojece obroke) jos jedan kvalitetan obrok (kvalitetan - ne mislim na obilan, vec zdrav obrok).

Ne treba na sve gledati tako crno i pesimisticki, vec pravilno se hraniti, redovnije, a fizicka aktivnost je pozeljna da bi se sve to poslozilo i kvalitetnije raspodjelio unos hrane u organizam.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

reLe23
Kontakt:

Post Postao/la reLe23 » 12 mar 2015, 11:55

mma_hz je napisao/la:
reLe23 je napisao/la:Evo imam jedno pitanje: Da li iko zna da li se ima u Sarajevu igdje uzeti Whey perfection body and fit, ali onu veliku kantu od 5kg ???
Hvala unaprijed !
Imas brate u Sari centru na Ilidzi na 2 il 3 spratu ,ili gore u bivsoj ulici Kralja Tomislava iznad parka kod predsjednistva prekoputa knjizare svjetlostkomerc.. :D :D
Uzeo u Sari kantušu i Amino Direct, let's goooo mala :)

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 12 mar 2015, 14:58

koliko je mjesecna u Importaneu i koja je ovako naaajbolja teretana u Sa?
Manijaci Zeljini

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 12 mar 2015, 15:11

ultrassa1921 je napisao/la:koliko je mjesecna u Importaneu i koja je ovako naaajbolja teretana u Sa?
Za studente je 49KM, dok je za ostale 59KM. S tim sto je prvi mjesec 10KM vise, zbog upisnine i one kartice. Takodjer imas i popuste po 10KM ako ces u teretanu uci do 15h.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 12 mar 2015, 15:37

odlicno,hvaala :thumbup:
Manijaci Zeljini

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 12 mar 2015, 23:18

po meni je 300 najbolja teretana u gradu :)
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 13 mar 2015, 15:07

Moze li mi neko objasniti posto planiram krenuti malo u teretanu zasto svi misle da sirnica nije dobra ako si na masi? Je li to neki komplex ili sta? Mislim da ona kupovna u pekarama ili sta ja znam gdje nije dobra ali ovu domacu sto nena i mama naprave bez stavljanja previse masti ne vidim razlog zasto je ne jesti jos pogotavo kad ih nagovoris da stave vise sira pa nemas osjecaja ni da jedes jufku. :hmmmmm:

Grima
Kontakt:

Post Postao/la Grima » 13 mar 2015, 15:15

sigurnoable je napisao/la:Moze li mi neko objasniti posto planiram krenuti malo u teretanu zasto svi misle da sirnica nije dobra ako si na masi? Je li to neki komplex ili sta? Mislim da ona kupovna u pekarama ili sta ja znam gdje nije dobra ali ovu domacu sto nena i mama naprave bez stavljanja previse masti ne vidim razlog zasto je ne jesti jos pogotavo kad ih nagovoris da stave vise sira pa nemas osjecaja ni da jedes jufku. :hmmmmm:
Ma jedi sve slobodno sto se tice domace kuhinje, u umjerenim kolicinama 4-5 obroka dnevno, buduci da si pocetnik. Samo treniraj redovno, i gledaj bar jednom sedmicno da radis kardio (neki termin ili trcanje). Kasnije kad se budu formirali misici, onda mozes korigovati malo prehranu...

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 13 mar 2015, 15:19

U pravu si, tijesto = UH, sir = protein, mast = omega, prezdravo.

E onda odes na fb i nadjes ''Dnevna Doza Gym Baje'' i sve ti je jasno. Samo necural. :lol:

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 13 mar 2015, 15:25

Haha Baya legenda, pa dobro pitam jer sam pocetnik jer kazu bolje sprijeciti nego lijeciti.

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 13 mar 2015, 15:33

Sve krece od ishrane, masa, definicija, zdravlje, gojaznost, anoreksicnost... sad pisati po milioniti put o ishrani u teretani, nije fer... ako si pocetnik, bolje na vrijeme pravilno i kvalitetno jesti, ako zelis dobre rezultate... i ovdje, a i online mozes naci milion tema o ishrani u gym i sve ce ti biti jasno, kvalitetni UH, proteinska hrana i suplementacija (dodatak ishrani), vlakna, nezasicene masnoce, ako ne zelis u dogledno vrijeme imati situaciju da ne vidis kitu od stomaka...

A sad, hamuraj ti i pitu koliko hoces, do tebe je koliko ces dnevno kalorija trositi. Tjelesna masa i misicna masa nisu isto. To zapamti.

Grima
Kontakt:

Post Postao/la Grima » 13 mar 2015, 15:33

Najlakse je sjediti ispred komp-a i tv-a po cijeli dan i svima pametovati kako i sta. Najveca aktivnost koju obavis u toku dana jeste velika nuzda, i onda krivis sudbinu sto imas viška kg i sto nemas para da se hranis i izgledas ko Coleman...
Svako ko ima redovnu aktivnost 6 dana u sedmici kroz duzi period, on dobro i izgleda. A ovi sto su usli u teretanu sa viskom od 20kg i probali jedan mjesec trenirati, oni danas sve druge savjetuju i demoralisu...

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 13 mar 2015, 15:50

Grima je napisao/la:Najlakse je sjediti ispred komp-a i tv-a po cijeli dan i svima pametovati kako i sta. Najveca aktivnost koju obavis u toku dana jeste velika nuzda, i onda krivis sudbinu sto imas viška kg i sto nemas para da se hranis i izgledas ko Coleman...
Svako ko ima redovnu aktivnost 6 dana u sedmici kroz duzi period, on dobro i izgleda. A ovi sto su usli u teretanu sa viskom od 20kg i probali jedan mjesec trenirati, oni danas sve druge savjetuju i demoralisu...
Ovo aludiras na mene?

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 13 mar 2015, 15:56

Haha bgm opasno ste vi nabrijani momci, nit sam dosao traziti kakvu prehranu nit kako vjezbati jer citam clanke i sam sebi sastavljam programe. Nije mi samo bilo jasno zasto iz jelovnika vecina izbacuje sirnicu ako u sebi ima dobrog izvora P. Pozdrav, izgleda da sam zalutao na pogresa podforum jer ocigledno su ovdje sve sami profesionalci.

Grima
Kontakt:

Post Postao/la Grima » 13 mar 2015, 15:59

@Batva
Ne na tebe direktno, nego inače na forumase na ovoj temi. Svi su stručnjaci i nutricionisti, bez konkretnog savjeta.
Daj mi recite kako da se srednjoškolac sa 16god. koji je odlučio da krene u teretanu, strogo drzi Arnoldovog režima u vremenu pripreme za MO?!
I zasto bi uopste trebao izgledati kao on?

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 13 mar 2015, 16:02

sigurnoable je napisao/la:Haha bgm opasno ste vi nabrijani momci, nit sam dosao traziti kakvu prehranu nit kako vjezbati jer citam clanke i sam sebi sastavljam programe. Nije mi samo bilo jasno zasto iz jelovnika vecina izbacuje sirnicu ako u sebi ima dobrog izvora P. Pozdrav, izgleda da sam zalutao na pogresa podforum jer ocigledno su ovdje sve sami profesionalci.
Pa dobro, nisam vidio da se neko od nas samoprozvao profesionalcem, osim sto dosta nas imamo poduzi staz u teretani.
Ako vec citas ispravna stiva i kadar si sastaviti sebi jelovnik, cudi me kako ne kuzis zasto ti sirnica nije preporucljiva za gym. Al hajde, do nas je. ;)
Grima je napisao/la:@Batva
Ne na tebe direktno, nego inače na forumase na ovoj temi. Svi su stručnjaci i nutricionisti, bez konkretnog savjeta.
Daj mi recite kako da se srednjoškolac sa 16god. koji je odlučio da krene u teretanu, strogo drzi Arnoldovog režima u vremenu pripreme za MO?!
I zasto bi uopste trebao izgledati kao on?
Nisam mu ja ni sugerisao neku strogocu u ishrani, vec samo ukazao na sta treba paziti. Jer ako ga nije briga za ishranu, onda jednostavno neka jede kako zeli i trenira kako misli da treba. Bitno je sebi neki cilj postaviti i truditi se ispuniti ga.
A nisam vidio da ima 16 godina, jer mu onda ne bih ni preporucio gym. ;)

PS. Evo napokon poceo ponovo trenirati, nece se biti tesko vratiti do suncanih dana. Ako ih i bude, kako je krenulo. :mrgreen:
Al sam ruzno se namjestio, tek sa vidjeh kad sam uvecao sliku. :D
slika

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 13 mar 2015, 16:15

Pozdrav :D

Zanima me koji je najefikasniji način za skinuti one "jastučiće" s bokova ? Stomaka skoro da nemam al problem mi je to na bokovima, nema ništa puno al opet volio bih da i to malo skinem :) Volio bih još ako bi mi neko od iskusnijih likova mogao pomoći oko plana treninga i ishrane pa da mi neke savjete kao PP pošalje :)
Još također da dodam da imam neki vid hendikepa sa desnim ramenom i desnom rukom jer sam još kao beba netom nakon poroda imao određenih komplikacija sa desnim ramenom pa mi je dio ramenog zgloba "istopljen" i imam ograničene pokrete desnom rukom. Vizuelno je to isto primjetno a što se same snage desne ruke i ramena tiče, tu neme nekih odstupanja od lijeve strane

Unaprijed se zahvaljujem :D
Zadnja izmjena: Epidaurus, dana/u 13 mar 2015, 16:21, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.