FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

terabajt
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la terabajt » 13 mar 2015, 16:16

Kako glup naslov koda se igra zadnje kolo , novinarstvo :puke:

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 13 mar 2015, 16:20

ChWilla je napisao/la:'bo mu bordo tim majku.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Southboy
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la Southboy » 13 mar 2015, 16:20

Svi oni koji jos nisu uplatili za Široki mogu jos danas od 17-20 u udruženju(20km + 5 ulaznica)..
Za one koji i vrijeme gledaju u nedelju kiše nece biti u Hercegovini,tako da ce prava špica biti na tribini(a bice svakako kako god da bude)..
Ko ne ode zajeb.ce se...

SVI U ŠIROKI!
Ooooooooo *ebi Širokiiiiiii,*ebi Široki,*ebi Široki,Široki maleniiiii...
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 13 mar 2015, 16:20

Danas me je dosta iznernvirala izjava, odnosno bolje receno, izjave onog Kusturice kao "svi su protiv Sarajeva" i svi rade da uniste DIVA s' Koseva. E mozeli mi neko ozbiljno objasniti sta se to radi protiv Sarajeva??? Turski avijoni i malejziski neboderi su im vec dosli glave. Umislili su da su Manchester City vec.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

zeljeznicar1
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1 » 13 mar 2015, 16:22

sajo10 je napisao/la:Danas me je dosta iznernvirala izjava, odnosno bolje receno, izjave onog Kusturice kao "svi su protiv Sarajeva". E mozeli mi neko ozbiljno objasniti sta se to radi protiv Sarajeva??? Turski avijoni i malejziski neboderi su im vec dosli glave. Umislili su da su Manchester City vec.
Nemoj ih ovdje spominjati molim te nakotit ce se odmah.
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 13 mar 2015, 16:24

zeljeznicar1 je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:Danas me je dosta iznernvirala izjava, odnosno bolje receno, izjave onog Kusturice kao "svi su protiv Sarajeva". E mozeli mi neko ozbiljno objasniti sta se to radi protiv Sarajeva??? Turski avijoni i malejziski neboderi su im vec dosli glave. Umislili su da su Manchester City vec.
Nemoj ih ovdje spominjati molim te nakotit ce se odmah.
Ma znam.. jos bi nam to samo trebalo... Ali to mi je tako zapalo za oci, a kako vidim/o nastavlja se plakanje preko medija.. :kafa: A inace boli me ona stvar kad je u pitanju ista sto se veze sa njihovim klubom...
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 13 mar 2015, 16:51

Ne znam sto ih spominjes. Imaš njihovu temu pa opleti.

Igramo protiv glavnog konkurenta za evropu. I novinarima bi bilo bolje da o tome pišu, a ne kako ćemo kome zagorčati život. Na kraju krajeva imamo i mi realne šanse za Evropu.

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 13 mar 2015, 17:37

http://sport*033.com/derbi-kola-zeljeznicar-se-zeli-ukljuciti-u-borbu-za-titulu/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ne znam bas koliko su pogodili sastav Širokog ali svakako da je ogroman pritisak na njima, mozda nas cak malo i podcjene jer nisu porazeni u zadnjih nekoliko duela sa nama. Odigrati hrabro i maksimalno koncentrisano.

Vremeplov:
Seyo_TM je napisao/la:Osim: Pobjeda u Širokom bila je ključ titule
Nemam mnogo pravih igrača, ali imam solidnu ekipu, a to je važnije

Menadžer Željezničara Amar Osim dan nakon proslave šampionske titule dočekao nas je u svom kafiću. Dok smo radili intervju u povodu Željinog četvrtog, a njegovog trećeg naslova prvaka u Bosni i Hercegovini, društvo nam je pravio Amarov sin Malaki.

Koliko znači ova titula u odnosu na prve dvije?

- Drago mi je zbog ljudi. Vidim koliko mojim prijateljima, ljudima koji su oko mene, navijačima, znači.

Kao da smo pisali

Proljeće je bilo obojeno u plavo. Ovakav pohod nije bio očekivan. Šta je tajna uspjeha?

- Imali smo ovaj dio prvenstva kao iz snova. Sve nam je išlo glat. Sve osim onog finala Kupa, koji smo nesretno ispustili. Ostalo je bilo kao da smo mi pisali. Zimus smo bili sedam bodova iza prvog, a sada je drugi iza nas sedam bodova.

Jeste li mislili da je ovakav rasplet moguć?

- Uvijek ima nekih kombinacija. Mala je razlika među ekipama Premijer lige. Malo bolja atmosfera, uvjeti, navijači, znanje... I kada se još neke stvari poklope, sve je moguće. Dosta nam je stvari išlo u prilog. Na početku smo dobili dvije utakmice zaredom, što i ne mora nužno biti toliko dobro. No, tu prvu dobili smo u gostima, u Zenici, i razbili kompleks gostovanja.

Šta se zimus desilo u ekipi pa je ovako zaigrala u drugom dijelu prvenstva?

- Ništa. Ispoštovali smo igrače onoliko koliko smo mogli. Od kada smo se vratili sa priprema, prilično smo korektno izvršavali naše obaveze prema njima. Bili smo skupa šest mjeseci, a ne dva ili tri kao jesenas, a to je bitna razlika.

Koji je bio ključni trenutak u prvenstvu, koja utakmica?

- Pobjeda u Širokom Brijegu. Oni su bili jesenji prvaci. Poslije nismo mogli reći da smo tu slučajno ili da ne idemo na titulu. Bilo je još važnih utakmica. Derbi smo jesenas izgubili, a zatim dobili u Laktašima pa, onda, zadnju kući sa Leotarom. To nas je vratilo tamo gdje smo željeli biti na kraju jeseni. Planirali smo zaostajati pet, a imali smo minus sedam bodova za vodećima. No, s obzirom na raspored, to je bilo kao četiri, jer smo imali utakmicu viška kući.
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 mar 2015, 17:45

Čuj pomoći bordo timu :urnebes:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 13 mar 2015, 17:48

ficobahtic je napisao/la:http://sport*033.com/derbi-kola-zeljeznicar-se-zeli-ukljuciti-u-borbu-za-titulu/

Ne znam bas koliko su pogodili sastav Širokog ali svakako da je ogroman pritisak na njima, mozda nas cak malo i podcjene jer nisu porazeni u zadnjih nekoliko duela sa nama. Odigrati hrabro i maksimalno koncentrisano.

Vremeplov:

Menadžer Željezničara Amar Osim dan nakon proslave šampionske titule dočekao nas je u svom kafiću. Dok smo radili intervju u povodu Željinog četvrtog, a njegovog trećeg naslova prvaka u Bosni i Hercegovini, društvo nam je pravio Amarov sin Malaki.

- Drago mi je zbog ljudi. Vidim koliko mojim prijateljima, ljudima koji su oko mene, navijačima, znači.

Kao da smo pisali

Proljeće je bilo obojeno u plavo. Ovakav pohod nije bio očekivan. Šta je tajna uspjeha?

- Imali smo ovaj dio prvenstva kao iz snova. Sve nam je išlo glat. Sve osim onog finala Kupa, koji smo nesretno ispustili. Ostalo je bilo kao da smo mi pisali. Zimus smo bili sedam bodova iza prvog, a sada je drugi iza nas sedam bodova.

- Uvijek ima nekih kombinacija. Mala je razlika među ekipama Premijer lige. Malo bolja atmosfera, uvjeti, navijači, znanje... I kada se još neke stvari poklope, sve je moguće. Dosta nam je stvari išlo u prilog. Na početku smo dobili dvije utakmice zaredom, što i ne mora nužno biti toliko dobro. No, tu prvu dobili smo u gostima, u Zenici, i razbili kompleks gostovanja.

- Ništa. Ispoštovali smo igrače onoliko koliko smo mogli. Od kada smo se vratili sa priprema, prilično smo korektno izvršavali naše obaveze prema njima. Bili smo skupa šest mjeseci, a ne dva ili tri kao jesenas, a to je bitna razlika.

- Pobjeda u Širokom Brijegu. Oni su bili jesenji prvaci. Poslije nismo mogli reći da smo tu slučajno ili da ne idemo na titulu. Bilo je još važnih utakmica. Derbi smo jesenas izgubili, a zatim dobili u Laktašima pa, onda, zadnju kući sa Leotarom. To nas je vratilo tamo gdje smo željeli biti na kraju jeseni. Planirali smo zaostajati pet, a imali smo minus sedam bodova za vodećima. No, s obzirom na raspored, to je bilo kao četiri, jer smo imali utakmicu viška kući.
Kako me nerviraju naslovi ovakvog tipa kao sto je naslov ovog seoskog portala :x :x
kakva titula kakvi bakraci :roll: :roll:

Vazna je samo europa i to je to
sto se tice naseg sastava za nedelju vjerovatno samo jedna promjena u odnosu na mec protiv Olimpika je da kako nema Baje umjesto njega ce u spic Kokot,a iza njega Dado Sadikovic ce igrati.Ostalo je sve isto

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 13 mar 2015, 17:56

Ne znam Boga mi, trebaju nam ratnici dole. Bice svega...
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 13 mar 2015, 18:02

Kokot zabija :kafa:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 13 mar 2015, 18:35

Po meni opusteno nadam se da i igraci tako prilaze utakmici nemamo mnogo za izgubiti a imamo mnogo za dobiti.Ne ocekujem apsolutno nista a nadam se samo muskoj igri i ozbiljnom pristupu.Siroki je po meni trenutno najbolja i najstabilnija ekipa u ligi a i kao takvi su znali izgubiti prvenstvo.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 13 mar 2015, 18:50

neroazzuro je napisao/la:Ne znam Boga mi, trebaju nam ratnici dole. Bice svega...
Sigurno i to ratnici hladne glave.

@Arelinho Pulitzerovu nagradu nece dobiti nikad i to je sigurno :) Medjutim postaje ocito da nam pojedini mediji sve vise namecu neko nevidljivo breme borbe za titulu, onda opet navodna pomoc komsijama. Vjerovatno se sve ovo radi jer su skontali da bi mi ovog proljeca mogli biti jako opasan konkurent jer igramo skoro bez ikakvog pritiska. Vodecem trojcu je titula (kao i dupla kruna) sigurno vec uveliko u mislima i to im moze biti samo dodatni teret u svim utakmicama.

Odlican potez je sto se vec danas otputovalo u Medjugorje gdje ce se na miru moci pripremiti za utakmicu. Nek' momci ostave srce na terenu, pruze svoj maksimum i nece im niko nista zamjeriti.
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 13 mar 2015, 19:28

arelinho je napisao/la:
ficobahtic je napisao/la:http://sport*033.com/derbi-kola-zeljeznicar-se-zeli-ukljuciti-u-borbu-za-titulu/

Vremeplov:

Kao da smo pisali

Kako me nerviraju naslovi ovakvog tipa kao sto je naslov ovog seoskog portala :x :x
kakva titula kakvi bakraci :roll: :roll:

Vazna je samo europa i to je to
sto se tice naseg sastava za nedelju vjerovatno samo jedna promjena u odnosu na mec protiv Olimpika je da kako nema Baje umjesto njega ce u spic Kokot,a iza njega Dado Sadikovic ce igrati.Ostalo je sve isto
Zasto se nebi pokusali borit za titulu??? Sve je to ok sto se tice price da nam fali pokoji igrac ali opet zasto se nebi pokusali borit za titulu?? Kikseva ce biti i kod Sirokog i kod Sarajeva a i kod nas pa ne vidim razlog za oprastanje od titule vec tako rano.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 13 mar 2015, 19:30

pile87 je napisao/la:Po meni opusteno nadam se da i igraci tako prilaze utakmici nemamo mnogo za izgubiti a imamo mnogo za dobiti.Ne ocekujem apsolutno nista a nadam se samo muskoj igri i ozbiljnom pristupu.Siroki je po meni trenutno najbolja i najstabilnija ekipa u ligi a i kao takvi su znali izgubiti prvenstvo.
to je to ništa dodati ni oduzeti,opušteno bez ukakvog pritiska ali muški pa šta bude

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 13 mar 2015, 21:04

Dole ne očekujem previše, posebno što nam najbolji igrač ne igra, dakle bez njega smo 40 odsto lošiji u svakom napadačkom segmentu, od prekida do protoka igre, drugo ne leže nam nikako, trkački su spremni imaju onog veznog jednog što nas je izdominiro na Grbavici, i na Grbavici smo teško do boda, al ipak ako dole uzmemo bod ili sva tri onda je ova ekipa za velike domete uključujuči i titulu, možda da pojača sredinu starijim Sadikovićem jer je odgovorniji od brata, dosta.

gramparada
Kontakt:

Post Postao/la gramparada » 13 mar 2015, 23:50

lisander je napisao/la:Dole ne očekujem previše, posebno što nam najbolji igrač ne igra, dakle bez njega smo 40 odsto lošiji u svakom napadačkom segmentu, od prekida do protoka igre, drugo ne leže nam nikako, trkački su spremni imaju onog veznog jednog što nas je izdominiro na Grbavici, i na Grbavici smo teško do boda, al ipak ako dole uzmemo bod ili sva tri onda je ova ekipa za velike domete uključujuči i titulu, možda da pojača sredinu starijim Sadikovićem jer je odgovorniji od brata, dosta.
do zla Boga da nam fali Roben

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 mar 2015, 00:58

Ma samo hrabro pa nek bude sta biti mora . Ja imam neku nadu u pobjedu kao i uvijek sto bi je imo taman sa realom da igramo, ali i ako izgubimo a odigramo dobro necu zalit ...cestita sirokom i idemo dalje.

Jedino cu bit nezadovljoan ako X bude :D
=\_1921_/=

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 14 mar 2015, 09:15

Ja sam pisao prije par mjeseci, kako sam ubijedjen da cemo u proljecnom dijelu uzeti vise bodova protiv prve cetiri ekipe, nego sto smo uzeli u jesenjem, tj vise od cetiri boda( Olimpic 3, Siroki 1 ). Hoce li se moje prognoze ispuniti vec protiv Sirokog, vidjet cemo u nedelju, ali ponavljam i jos sam sigurniji, nema sanse da izgubimo te sve tri preostale utakmice.
Odovic je iskusan trener, imamo mladu, dobru ekipu zeljnu dokazivanja, sa nekim novim igracima koji nam mogu puno donijeti u napadackom dijelu. Odbrana je imala vremena da se uigra, nemamo povrijedjenih igraca, stabilizovala se situacija u klubu, finansije su redovne, pripreme odradjene bolje nego prethodnih sezona ( nemamo povreda, izbjegli lose vrijeme, itd).
Utakmica sa Sirokim dolazi u pravom trenutku, cak nam je i snijeg pomogao odgodivsi kolo za jednu sedmicu, pa ekipa ne ide dole euforicna poslije pobijede nad Olimpicom, nego su imali vremena da se ohlade, te uigraju i prilagode taktiku posto nam ne igra jedan od glavnih igraca.
Sve u svemu, utakmica koja nas moze ravnopravno ukljuciti u borbu za titulu, dati krila nasim igracima za nastavak sezone, vratiti publiku na Grbavicu.
Ako izgubimo, opet ne gubimo puno jer to svi ocekuju, i to nam je takodje velika prednost, iako o porazu ne zelim da razmisljam. Znam da imamo ekipu koja moze pobijediti svakoga, pa stoga, samo hrabro, jako, muski, do posljednje minute.

Naprijed Zeljo ljubavi moja...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Alipasino, rimljanin90, skoJaa i 11 gostiju.