FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Frutek
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Frutek » 09 apr 2010, 18:36

Probisvjet je napisao/la:Evo jucer su javili da postoji kaseta sa snimkom utakmice. Problem je izgleda jedino sto taj snimak nece niko da otkupi. Pa ja svako bi da se j..., a da ne plati. :o
Tipično bosanski svi očekuju džaba snimak ako je liga dno ne znači da su Šabović i ekipa idioti
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

gradacacka zvijezda
Kontakt:

Post Postao/la gradacacka zvijezda » 09 apr 2010, 22:27

naprijed slobodo samo naprijed...valda i nas sutra sreca posluzi pa nas ne sjebe laktaski arbitar...pozz

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 09 apr 2010, 23:38

Glavaš “upisao” tri boda, domaćini se plaše osvete “Ultrasima”

Na današnjoj konferenciji za novinare u Slobodi razgovaralo se o utakmici sa Zrinjskim, kao i o predstojećoj međunarodnoj utakmici na Tušnju omladinskih reprezentacija BiH i Turske, 27. aprila, koje u kalendaru takmičenja NS BiH uopće nema!?

Navodno je utakmicu za vrijeme boravka u Turskoj dogovorio predsjednik Slobode Salih Šabović, a onda je ponudio organizaciju našem Savezu. Iz NS BiH su lopticu vratili, te predložili da ovu međunarodnu utakmicu organizuje Sloboda.

Ugovor još nije potpisan sa Savezom, ali ovdje je boravio službenik Nijaz Hodžić i razgovarali smo o detaljima, te vjerujemo da će se prva poslijeratna međunarodna utakmica reprezentacija odigrati na Tušnju – rekao je direktor Slobode, Enver Hukić.

Kako nezvanično doznajemo, Hodžić je domaćinima spomenuo i neke obaveze o kojima je signal došao iz UEFA-e, a radi se o dugovanjima prema nekim trenerima i igračima, te dobavljačima, među kojima je najveći problem tužba lukavačke Arkade za namirenje troškova vezanih za postavljanje sjedišta na tribinama.

Što se utakmice sa Zrinjskim tiče, šef Stručnog štaba Vlatko Glavaš kazao je da je veoma teško nositi breme kandidata za opstanak, ali igre Slobode u proljeće najavljuju da Tuzlaci polako bježe iz opasne zone.

- O Zrinjskom ne treba trošiti riječi. Prvak je države, ali mi nemamo pravo da razmišljamo o bilo čemu osim o pobjedi – rekao je Glavaš.

Na opasku da mu napadači još spavaju, te da je sva tri meča doma Sloboda dobila 1:0 uz golove stopera, Glavaš je rekao:

- Sasvim je nebitko tko će zabiti za pobjedu, koju očekujemo. Zrinjskom sav respekt, ali mi ne mislimo ikome prepustiti bodove na Tušnju. Pobjeda nas udaljava od začelja.

Oko sastava nema posebnih problema, jer su mu svi igrači, osim Alvina Karadže, na raspoalganju i otišli su u karantin u Lukavac.

Domaćini imaju pune ruke posla oko organizacije utakmice. Iz Mostara je najavljen dolazak grupe Ultrasa, izmedju 50 i stotinu. Predsjednik Šabović je apelovao za korektno navijanje, dok policija mora voditi računa da ne dođe do osvete Fukara.

Mnogima je još u sjećanju kamenovanje autobusa Slobode, aprila prošle godine,od kojih je jedan i zapaljen u Mostaru od strane navijača Zrinjskog. Istina, maja 2008. godine u Tuzli su porazbijana stakla na više vozila mostarskih navijača, a nadati se da će ovi incidenti prestati.

S obzirom kako je policija elegantno riješila problem vezan za Horde zla, za očekivati je da će sličan recept primijeniti i prema Ultrasima. Naime, direktor Enver Hukić rekao je da Zrinjski nije ispoštovao proceduru vezanu za najavu dolaska navijača, te je dodao kako Ultrasi neće ući na stadion Tušanj.

Otklonjena je i dilema ko će suditi utakmicu. Zbog toga što prilikom polaganja sudijskih normi nije bio prisutan sudija iz Sarajeva, Rusmir Mrković, čelnici Zrinjskog su zatražili njegovo izuzeće. Međutim, tokom dana Mrković je pred sudijskom komisijom ispunio normu, otrčavši čak četiri kruga više nego što je trebalo, tako da će suditi na Tušnju utakmicu Sloboda – Zrinjski koja se igra u subotu, 10. aprila, sa početkom u 16 sati.

Mrkoviću će asistirati Zikrija Pašalić iz Zenice, te Sreten Udovičić iz Prijedora, dok je četvrti sudija Elmir Pilav iz Sarajeva, a delegat Milorad O. Lale iz Istočnog Sarajeva.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 09 apr 2010, 23:46

Pobjeda je neizbjezna. :D :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 09 apr 2010, 23:47

omerbavarac je napisao/la:Pobjeda je neizbjezna. :D :D
Tako je,ja sam vec rekao 3:1 :D

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 10 apr 2010, 00:19

harry_90 je napisao/la:
omerbavarac je napisao/la:Pobjeda je neizbjezna. :D :D
Tako je,ja sam vec rekao 3:1 :D
Samo sumjam da ce Mostarlic dat go imamo mi odbranu za postizanje golova :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 10 apr 2010, 11:46

Danas po 3 boda,samo da ne bude kise,jer je se naoblacilo i to pravo .

ronaldo9
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo9 » 10 apr 2010, 12:42

j.. ti stadion bez krova, valja pokisnuti, pobjediti ćemo ali očekujem tešku utakmicu, još kiša i blato, oni naši bolje igraju po blatu, a Zrinjski je loš u prekidima gdje smo mi najbolji, samo se bojim oni njihovi krila, da nam nepobjegnu, ima onaj Selimović vazda nam da gol, rezultat 2 : 1, i da nam hoće svirati nepostojeći penal u 95 minuti i da iz njega pobjedimo, da nam se opet nasade sarajlijice i slični, po njima krivi smo što postojimo

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 apr 2010, 13:00

bice jako tesko, ali vazna je pobjeda kakva taka 1 :0 :)... ebiga vazd akuci igramo te utkamice u grcu i treba shvatiti da nije jednostavno igracima.Svijesni su da jedna greska i ukoliko primimo gol moze dodatno nam smanjiti mogucnosti za opstanak.Zato kuci se igra na to sigurno da se dobije pa makar i sa tim jednim golom razlike sto nam je u ovom trenutku i potrebno.
Zrinjski je jedina ekipa koja u Tuzlu je dolazila i pruzala svaku utakmicu odlicnu partiju.Nikada se nisu branili i uvjek su bili na nivou.Nikada se nismo mogli ni pozaliti na sudjenje protiv njih bez obzira sto smo porazeni izlazili, dok drugi u porazima uvjek traze neke razloge.Zato smatram da je u ovom trenutku naj potrebnija pobjeda od tih 1:0 :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 10 apr 2010, 13:03

Kisa poce da pada,bem ti dan :( al valja opet na Tusanj sa drustvom,valjda prestane da pada do 4 sata,da bude vise naroda na tekmi,a ne 500-1000 na stadionu zbog kise.

ronaldo9
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo9 » 10 apr 2010, 13:07

harry_90 je napisao/la:Kisa poce da pada,bem ti dan :( al valja opet na Tusanj sa drustvom,valjda prestane da pada do 4 sata,da bude vise naroda na tekmi,a ne 500-1000 na stadionu zbog kise.
sastaviti će krov do 16 :D :D :D :D

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 10 apr 2010, 13:12

ronaldo9 je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Kisa poce da pada,bem ti dan :( al valja opet na Tusanj sa drustvom,valjda prestane da pada do 4 sata,da bude vise naroda na tekmi,a ne 500-1000 na stadionu zbog kise.
vjerovatno :D ma mislim da ce prestat do 16h,vec se polako prestaje kisa,ocekujem nasu tribinu punu,Slobodinu pobjedu samo da nije 1:0,ogadio mi se taj rezultat, 2:0 npr.bi odlican bio,gol razlika nam je katastrofa -13 :( eh da smo kuci dobili Modricu,Olimpik,Laktase druga bi pjesma sad bila,al jbg.samo nek je otisao Mesanovic(vojnik Slobode),opljackao je kako je stigao.

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 10 apr 2010, 13:16

Oj cuj kisa vam pada da vidis vamo ljepote i sunca sto przi :mrgreen: ,al eto je znaci i kod nas u Mostar
Samo jedan klub Velež Mostar

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 10 apr 2010, 13:19

Jes ovo glupo,ni kantonalna televizija ne prenosi tekmu ccc :evil:

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 apr 2010, 13:21

ej ebem ja onog koga kisa spreci da ne dodje na utakmicu :)... inace pravdanje za ne dolazak na utkamicu samo smrtni slucaj mogu opravdati ostalo nista :)....ebote ja ne mogu shvatiti da neko nadje izgovor da ne ode na utakmicu :).... onaj lafa mora biti sa curom, onaj sa drustvom, onaj opet u skoli :)..skolu mogu opravdat, ako ucenik ima neki vazni test , ali ja sma i sa takvih uvjek odusustvovao :)..... pa finale kupa u kosarci u Zetri izmedju Slobode Dite i Igokea aleksandrovac igralo se 8 marta :)...imao sam ovoj prijatelja idiota kaze djevojka mu se ljuti ako ode na uitkamicu a ne bude sa njom :)..... pa brate kod mene se to znalo :) pa nebi smjela ni poomisliti da zahtjeva tako nesto da zbog tgakvih gluposti covjek propusti jednu takvu utakmicu :).... ja samo otisao kupim poklon i kazem vidimo se 9 marta :), a to sto njoj nije pravo zaboli me :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

ronaldo9
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo9 » 10 apr 2010, 13:22

harry_90 je napisao/la:
ronaldo9 je napisao/la:
vjerovatno :D ma mislim da ce prestat do 16h,vec se polako prestaje kisa,ocekujem nasu tribinu punu,Slobodinu pobjedu samo da nije 1:0,ogadio mi se taj rezultat, 2:0 npr.bi odlican bio,gol razlika nam je katastrofa -13 :( eh da smo kuci dobili Modricu,Olimpik,Laktase druga bi pjesma sad bila,al jbg.samo nek je otisao Mesanovic(vojnik Slobode),opljackao je kako je stigao.
Mamić ( Mešanović), šta su odlučili za ove Ultrase, gdje će ih smjestiti, stvarno mi se ne nosi šljem na utakmicu

javljaju mi krov skoro postavljen samo će Slatina na dva sata ostati bez struje dok ga navuku, to ti je ova sa Amsterdam arene tehnologija

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 apr 2010, 13:24

harry_90 je napisao/la:Jes ovo glupo,ni kantonalna televizija ne prenosi tekmu ccc :evil:

sto je glupo da nebi sjeo kuci gledo utkamicu?... daj ba pa znas da nema uslova za prenosenje utkica .Odbijena je i FTV ILI BHT ko vec , koji su trazili za debi kola da se prenosi iz tuzle, i nasi su rekli da uslovi trenutno ne postoje i nevidim razloga da TK dobije tu mogucnost, mada bi iskreno volio
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 10 apr 2010, 13:27

SaltCityAttack je napisao/la:

ej ebem ja onog koga kisa spreci da ne dodje na utakmicu :)... inace pravdanje za ne dolazak na utkamicu samo smrtni slucaj mogu opravdati ostalo nista :)....ebote ja ne mogu shvatiti da neko nadje izgovor da ne ode na utakmicu :).... onaj lafa mora biti sa curom, onaj sa drustvom, onaj opet u skoli :)..skolu mogu opravdat, ako ucenik ima neki vazni test , ali ja sma i sa takvih uvjek odusustvovao :)..... pa finale kupa u kosarci u Zetri izmedju Slobode Dite i Igokea aleksandrovac igralo se 8 marta :)...imao sam ovoj prijatelja idiota kaze djevojka mu se ljuti ako ode na uitkamicu a ne bude sa njom :)..... pa brate kod mene se to znalo :) pa nebi smjela ni poomisliti da zahtjeva tako nesto da zbog tgakvih gluposti covjek propusti jednu takvu utakmicu :).... ja samo otisao kupim poklon i kazem vidimo se 9 marta :), a to sto njoj nije pravo zaboli me :)
Idem ja danas na tekmu,tu nema izgovora,samo govorim da ce mozda zeznut posjetu na Tusnju ako bude padala,da bude izmedju 500-1000 ljudi,stvarno nema smisla,ne dolazi nam Modrica,vec Zrinjski,i jos neko :mrgreen: ocekujem nasu tribinu punu,jer sinoc se bas pricalo po gradu vezano za tekmu,svi su rekli da dolaze,a ovi manekeni sto vole piti kafu po gradu i vodat curu,nemogu 2 sata odvojit da bodre svoj klub :evil: takve ne podnosim,osim kako si rekao u slucaju necije smrti opravdavam .

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 10 apr 2010, 13:29

SaltCityAttack je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Jes ovo glupo,ni kantonalna televizija ne prenosi tekmu ccc :evil:

sto je glupo da nebi sjeo kuci gledo utkamicu?... daj ba pa znas da nema uslova za prenosenje utkica .Odbijena je i FTV ILI BHT ko vec , koji su trazili za debi kola da se prenosi iz tuzle, i nasi su rekli da uslovi trenutno ne postoje i nevidim razloga da TK dobije tu mogucnost, mada bi iskreno volio
Nije to,idem ja na tekmu,vec znam da su je prosle godine prenosili na kantonalnoj kad god je jaka tekma,dobro za BHT,to razumijem,al bilo bi dobro da kantonalna prenosi zbog starijih osoba koji nece biti na tekmi,na to sam mislio.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 10 apr 2010, 13:31

Ekskluzivno: Bahrudin Bajramović podnio ostavku u Skupštini Slobode!

Predsjednik Skupštine FK Slobode, Bahrudin Bajramović, podnio je danas ostavku na ovu funkciju, pišu Sportske novosti. Istovremeno je podnio ostavku i na dužnost predsjednika Skupštine Omladinskog pogona tuzlanskog kluba. O svojoj odluci odgovorne osobe u klubu pismeno će obavijestiti u ponedjeljak, saznaje tuzlalive.ba portal.

U vrijeme kada Sloboda vodi grčevitu borbu za opstanak, potrese ovakve vrste malo ko je očekivao. Bajramović nije objasnio razloge za podnošenje ostavke, ali prema neslužbenim informacijama, odluka je posljedica žučne rasprave koju je jučer imao sa predsjednikom kluba, Salihom Šabovićem.

Navedite da su razlozi zdravstvene prirode – u prvi mah je rekao Bajramović, ali na insistiranje da kaže stvarne razloge, dodao je:

- Ne dozvoljavam da mi bilo ko drži ders o tome šta ko treba da radi u klubu i ko kome treba da odgovara!

Ovaj problem mogao bi dovesti klub u neugodnu situaciju. Naime, kako je Slobodin račun blokiran, važne finansijske transakcije obavljaju se putem Škole fudbala koja je nedavno registrovana kao zaseban pravni subjekt, a isključivi potpisnik je upravo Bahrudin bajramović.

Na račun Škole “legla” su sredstva od UEFA-e namijenjena za omladinski pogon, oko 85.000 eura. Od tada, klub je u više navrata “pozajmljivao” sredstva od Škole uz obećanje da će biti vraćena, ali do danas nije ni marka vraćena Omladinskom pogonu, a isplaćivane su plaće nogometaša, trenera i drugih uposlenika. Za to vrijeme, kasne već nekoliko mjeseci plaće i druge naknade trenera koji rade u Omladinskom pogonu.

U Školi fudbala treneri su pristali da rade za plaću od 300 maraka, s tim da im se uplaćuje zdravstveno i penziono osiguranje. Sada je i to pod znakom pitanja.

Prema izjavi neimenovanog službenika Slobode, Bajramović je prigovorio Šaboviću da održava sjednice UO bez kvoruma, te da je još prije četiri mjeseca najavio podnošenje izvještaja o radu UO, ali da to nije uradio, te da više neće svojim angažovanje pokrivati propuste u radu uprave. Prigovorio je i da se novci igračima i trenerima isplaćuju putem plavih koverata, praktično iz ruke u ruku, a ne putem blagajne.

Hoće li ova situacija uzdrmati redove premijerligaša s Tušnja, teško je reći, kao ni to kada će se sazvati nova Skupština.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.