FK Goražde

Moderator/ica: GracanicaAA

legenda reala
Kontakt:

Re: FK Goražde

Post Postao/la legenda reala » 14 mar 2015, 21:46

Forlan je napisao/la:Znaju ljudi koliko su teški i zato i spominju titulu ;)
tako je :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 15 mar 2015, 15:10

Opa, evo ga :njanjanja:
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

gz234
Kontakt:

Post Postao/la gz234 » 15 mar 2015, 15:12

0:1 Vladaviiiiiiiiiiic, samo jakoo momci :)

gz234
Kontakt:

Post Postao/la gz234 » 15 mar 2015, 15:16

0:2 Čakiiiiiiiiiiiiiiii, deriiiiiii

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 15 mar 2015, 15:37

to Čakaraviiii :tokralju: :tokralju:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

gorazdak
Kontakt:

Post Postao/la gorazdak » 15 mar 2015, 15:55

Kapiten Cakson zabio ga kapitenski :) Bravo giganteeeeeeeee

Jos ako Jedinstvo otkine bar bod Gosku a na dobrom su putu mi se lagano odljepljujemo od glavnog konkurenta za ulazak u PL.
Sljedecu tekmu ce Branitelj ovdje pasti i onda lagano idemo u Jajce ponovo po bodove i sigurne bodove u Konjic jer smo mnogo bolji od Igmana i onda derbi mec u Gorazdu protiv Radnickog. Ovih pet utakmica su izuzetno, izuzetno bitne za nas. Dobro ce biti ako odnesemo sva tri boda iz Srebrenika sto nam daje nadu da cemo u narednih pet kola ostati na prvom mjestu i unatoc teskom rasporedu.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 15 mar 2015, 16:00

a samo smo ja i Tozo vjerovali u njega :lol: , jel to Samke kapiten :?:

hoće li se domaće utakmice igrati subotom ili nedeljom :?:

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 15 mar 2015, 16:00

Gorazde roka, melje :salut:

gorazdak
Kontakt:

Post Postao/la gorazdak » 15 mar 2015, 16:02

Evo lagano i slika iz Srebrenika na celu sa kapitenom Caksoooonommmmmmm zvanim Cak Norisssss hahahhaha

slika

gorazdak
Kontakt:

Post Postao/la gorazdak » 15 mar 2015, 16:58

Eh 16. kolo je napokon zavrseno :) i idealno je za nas. Nasi konkurenti za ulazak u veci rang su kiksali a mi smo odnijeli fenomenalnu pobjedu u herojsku carsiju i to bez ispaljenog metka naseg protivnika.
Nakon 16. kola gornji dio tabele izgleda ovako:

1. Gorazde @33 boda
2. Mladost @31
3. Buducnost@30
4. Metalege @29
5. Radnicki @28
6. Bratstvo @28
7. Rudar K @28
8. Gosk@ 27 bodova

Glavnom kandidatu kojeg mnogi svrstavaju za prvo mjesto bjezimo vec nakon 16tog kola 6 bodova. Goska narednu tekmu igra protiv Bratstva i tu prizeljkujem nerjesen rezultat ili pobjedu domacina. Sto se tice nas ,na gradski stadion nam dolazi Branitelj i tu samo pobjeda dolazi u obzir. Forza Gorazde i hajmo vec nakon nekoliko kola da se odlijepimooooo

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 15 mar 2015, 17:07

Svaka čast klubu na pokazanim ambicijama za napredovanje i plasman u PL. Bravo za momke koji su danas odnijeli bodove iz Srebrenika.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 15 mar 2015, 17:27

Cestitke na pobjedi, ali i na "clean sheet", samo 4 primljena gola do sada :o da nije mozda neki rekord? :D Moramo provjeriti.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

gorazdak
Kontakt:

Post Postao/la gorazdak » 15 mar 2015, 19:27

Mokroguz je napisao/la:Cestitke na pobjedi, ali i na "clean sheet", samo 4 primljena gola do sada :o da nije mozda neki rekord? :D Moramo provjeriti.

Vjerujem da je rekord oboren kada su u pitanju primljeni golovi. Nevjerovatno u 16 utakmica samo 4 gola

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 15 mar 2015, 21:51

Nije oboren, Jedinstvo je prošle sezone u 16 kola primilo 3 gola.

gorazdak
Kontakt:

Post Postao/la gorazdak » 15 mar 2015, 23:33

nebeskasila je napisao/la:Nije oboren, Jedinstvo je prošle sezone u 16 kola primilo 3 gola.
Javi onda koliko je golova primio u 17 kola jer jurisamo na rekord. Sumnjam da ce Branitelj zabiti gol u GZ :)

by the way: tnx for good results in village Gabela :D

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 16 mar 2015, 14:31

A do 17 kola primili 5 golova, eto ako ne primite ni jedan bolji ste :D

gorazdak
Kontakt:

Post Postao/la gorazdak » 20 mar 2015, 09:07

slika

gorazdak
Kontakt:

Post Postao/la gorazdak » 21 mar 2015, 18:06

Sazetak utakmice Gorazde-Branitelj

Na gradskog stadionu se okupilo oko 1000 gledalaca. Vrijeme je bilo idealno za igru. Ono sto moram naglasiti jeste da je travnjak bio vise nego los (katastrofalan) nerava, grbav gdje ni jedna ekipa nije mogla da se pokaze u najboljem izdanju. Po mom misljenju ovaj teren je vise odgovarao protivniku koji je u Gorazde dosao samo sa jednim ciljem a to je da ode neporazen sto im je u konacnici i uspjelo.

- igrao se 10 minut utakmice kada se napadac Gorazda Cakar nasao u milion postotnoj sansi, kada je na dodavanje cini mi se Ramovica bio dva metra sam ispred golmana ali je pucao direktno u golmana sto je ovaj bez problema odbranio. BIla je to milion postotna sansa koja je otisla u nepovrat.

- do neke 25 minute igralo se na sredini terena, gorazde je za nijansu imalo loptu u posjedu ali sve su to bili jako jalovi i bezidejni napadi.Lopta je vise letila po zraku nego po terenu, igrao se krkanski fudbal.

- u 25 minuti gosti su bili u sto postotnoj sansi kada su se golman gorazda i lijevi bocni hodzic sudarili i lopta je odskocila do gostujuceg igraca koji je sutirao ali je sjajni joguncic glavom se bacio na loptu i odbrani sigurni pogodak.

Do poluvremena obje ekipe su igrale los fudbal i na poluvrijeme se otislo rezultatom 0-0

U drugom poluvremenu situacija se nije nista promjenila. Gosti su se jos vise povukli i tamo negdje do 65 minute nisu malte ne centra presli, ali domacini jalovom igrom koja je prouzrokovana i losim terenom bili bezidejni.

Medjtuim ubrzo se stvara jos jedna stopostotna sansa kada se ponovo Cakar nalazi ispred golmana ali sigurnom intervencijom gostujuceg golamana njihov gol ostaje netaknut i u tom napadu.

Do 85 minute se igralo jalovo, jalovi napadi domacih ali bez prilika da bi iznenada jedan od domacih igraca imao veoma dobru sansu ali golman i nju brani, u sljedecem napadu cakar prolazi po lijevoj strani i izlazi iz kuta sam ispred golmana ali njegov sut zavrsava sa nekih pet metara u vanjskom djelu mreze.

u 87 minuti opet nespretna igra golamana i jednog naseg bocnog igraca i ponovo ista situacija. gosti dolaze u priliku da pucaju u prazan gol ali udarac biva los i na svu srecu odlazi preko gola.

90 minut utakmice- joguncic skace glavom i sutira loptu u cosak gola, bila je to sto postotna situacija ali golman gostiju sjajnom paradom jedva skida loptu i prilika odlazi u nepovrat.

Sudija je produzio 5 minuta utakmicu ali rezultat ostaje 0-0.

Moram reci da su gosti igrali jako disciplinovano i konstantno se branili i samo rijetko su prelazili pola centra i uspjeli su u svojoj namjeri. uzeli su bod iz gorazda. branitelj djeluje kao jedna jako solidna ekipa koja ce mnogima pomrsiti racune.
cestitke branitelju na fer i korektnoj igri i zasluzenom bodu.

Ono sto cu jos naglasiti jeste da se nakon zavrsetka utakmice dogodio mali incident. Naime, na izlazu sa stadiona skupina "navijaca"- osobe koje su bivsi upravljitelji fk gorazde , pokusali su se obracunati sa predsjednikom kluba. policija je na vrijeme reagovala i sprijecila veci incident. ocigledno je da izvan kluba postoje razne struje, oni koji vole klub i oni koji se ne mogu da pomire sa cinjenicom da je doslo vrijeme da jedna nova osoba tj senad islam preuzme klub i vodi ka boljem ugledu.sramota je za grad, navijace i ljude sa drine da se ovakve scene dogadjaju. konstatno na trbinama postoji skupina ljudi koja vrijedja domace igrace tj igrace koji su stigli iz drugih klubova kao pojacanja. zaista zbog nekolicine osoba koji iz njima poznatih razloga vrijedjaju igrace i upravu , moze se reci da je situacija na neki nacin zaista losa. sto ce se dogadjati u narednim periodima ostaje da se vidi. medjutim zalosno je sve ovo sto se desava izvan terena gdje pojedinci pokusavaju da opstruiraju predsjendika senada islama i na bilo koji nacin pokusavaju da ga otjeraju iz kluba ili da uticu na njegove odluke. cuo sam da je mladost pobjedila , kao i bratstvo i cestitam im na jako bitnim pobjedama.

totalno sam razocaran svim ovim desavanjima oko kluba i ne znam, zao mi je sto sam isao da gledam utakmicu, zao mi je sto se sve ovo desava sa klubom. mnogi se raduju propasti gorazda, ne mogu da podnesu da klub je prvi i da ima velike ambicije.. SRAMOTA ZA GORAZDE, GRAD HEROJ, GRAD KOJI JE DAO SINOVE SVOJE DA BI MI DANAS ZIVJELI. SRAMOTA GORAZDANI MOJI.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 mar 2015, 18:50

Šteta, moralo se ovo danas dobiti, igra nije bila nešto, al je bilo par velikih prilika, protivnik nije ni pokušavao ništa naprijed, došli ljudi s jasnim ciljeme i ostvarili ga, na kraju su mogli iskoristiti glupost golmana i doći do pobjede

Čakia si prefalio, danas je bio najslabija karika :P igrač s brojem 21 u Goraždu :tokralju: :tokralju: Redžepi uvijek ima potez više, mali Sinan odigro isto dobru utakmicu, o odbrani ne treba trošiti riječi baš moćno djeluju :clap:

I ja sam primjetio te likove, neki u crnoj jakni, dobacuje, dere se, Nihade kupi prnje, pa na upravu, pa jbe sudiji majku kako ne smije da da žuti igračima Goražda jer ga kao prate, pa se raduje na obavjest da je Mladost dobila itd :thumbdown:

Inače sudije su odradile odličan posa, morao je dati 1-2 žuta kartona pred kraj utakmice kad se zavatralo, sve ostalo na visokom nivou, sudija mlad momak :thumbup:

Posjete odlična, podmladak ženskog pola je strašan, ne možeš se nagledati :P

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 21 mar 2015, 18:54

Daj nam sliku tog ženskog pola da i mi vidimo ako je toliko dobro :D :$

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: legendarnadruga i 8 gostiju.