Mozes uvijek naci na YT nesto slicno i kako neko to radi npr.
Pomoc u vezi PC-a
Moderator/ica: insider
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Ja sam prije par mjeseci sve povadio iz kompjutera, cistio, pa i graficku. Ocistio malo alkoholom i odvojio hladnjak i taj mali ventilator. Pastu sam skinuo i koristio istu koju sam koristio na CPU. Nemoj samo nista previse stezati, onako otprilike kao i kad si rastavljao.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"
Probaj ovo sto cu ti sad napisat znam da je ludo meni je tako RAM proradio a naso sam negdje na netusonik24 je napisao/la:hvalaElegant je napisao/la:GPU-Z se zove program.sonik24 je napisao/la:gdje gledate to ocitavanja neka, opterecenja itd?
covjece, koja glupost, ipak je do ram memorije, kad je stavim srusi se firefox i svaki drugi program koji ima veze s netom, izvadim je, radi sve normala
Uzmi ono sredstvo za prozore (treba koliko se sjećam alkohol al ja ga nisam imo) i nanesi malo na dio rama onaj dole koji se uključuje zlatne one kockice i onda uzni gumicu i ko izbrisi to možda 20-30sek i onda i sa druge strane
Znam da zvuci ludo al et i ja koji vise rješenja nisam imo za pokvaren RAM na to naleti i bgm evo radi bez problema (kontam "isprljaju" se oni pinovi možda
A ovi sto se sikiraju oko grafičke ne peglajte se djabe jer tih oko 60 stepeni za grafičku je OK temperatura, ako vam skoči na 80+ onda mjenjajte pastu (testirajte max opterećenje nekako pokrenite igru neku ili sl.)
dosta mi je usporio kom, od silnih streamova za utakmice nakupi se virusa, cime da ovo ocistim? imam microsoft security essentials ali ocito nije dovoljno.
- OnlyUnited
- Kontakt:
http://www.iobit.com/advancedsystemcareper.php" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.malwarebytes.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Skines ova dva programa, i rijesen problem.
https://www.malwarebytes.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Skines ova dva programa, i rijesen problem.
- Ed Woodward for Prime Minister !
hvala
jel bi ih poslije cistke trebao deinstalirat, da me oni ne uspore jer vec imam onaj gore antivirus?
jel bi ih poslije cistke trebao deinstalirat, da me oni ne uspore jer vec imam onaj gore antivirus?
Imao sam ovaj RAM
http://www.igreklik.com/slike/viewer.ph ... Jd5AEA.png" onclick="window.open(this.href);return false;
Dodao sam ovaj
http://www.kingston.com/dataSheets/KHX1 ... K3_6GX.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Imam osjecaj kao da na brzini nista nisam dobio, kao da mi malo sporije ide
, ali nisam siguran....
Na Everest i u System pise da ima 4 GB RAM. Tu je sve ok.
Mozda nisu kompatibilni ili mi se samo cini?
I da, u System pise 4GB (3.44 BG usable)
http://www.igreklik.com/slike/viewer.ph ... Jd5AEA.png" onclick="window.open(this.href);return false;
Dodao sam ovaj
http://www.kingston.com/dataSheets/KHX1 ... K3_6GX.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Imam osjecaj kao da na brzini nista nisam dobio, kao da mi malo sporije ide
Na Everest i u System pise da ima 4 GB RAM. Tu je sve ok.
Mozda nisu kompatibilni ili mi se samo cini?
I da, u System pise 4GB (3.44 BG usable)
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
- OnlyUnited
- Kontakt:
-
admir12345
- Kontakt:
Prijatelju mi se izbrisala ikona ona od konekcije local area connection i nema sad konekcije na kom a ima na mob moze neko da kaze kako vratit jbg neznam mu ni ja pomoc nerazumijem se ni ja u to bas 
- thekoplegend
- Kontakt:
Imam problem sa ps3 ako neko zna nek pomaze:
kad upalim ps3 na tv-u mi se pokaze samo jedna traka na vrhu ekrana i sa strane tako isto, vidim da je igra pokrenuta ali nece tv da ocita cijelu sliku, u cemu je problem ?
kad upalim ps3 na tv-u mi se pokaze samo jedna traka na vrhu ekrana i sa strane tako isto, vidim da je igra pokrenuta ali nece tv da ocita cijelu sliku, u cemu je problem ?
Da li neko zna kakva je ovo opet zajebancija od usranog adware-a joritestnoski.com? Prilikom otvaranja stranice prebaci mi automatski na ovu stranicu i nit je mozes zatvorit nit koji vrag. I kolko god puta zaredom otvorim nesto svaki put ovo se pojavi nak 2-3 sekunde. Nema u Chrome-u nikakvih prosirenja niti u instaliranim programima nesto sumnjivo. Antivirus i Malwarebytes ne prepoznaju nista. Nema ni na netu nekih informacija, haman da je nesto novo. Pa ako je neko imao slican problem zna li kako se rijesit ovog ****?
- OnlyUnited
- Kontakt:
Skini iobit uninstaler, pa uslikaj sve instalirano. Uslikaj takodjer pod toolbar.
- theboss_RD07
- Kontakt:
Trolas?admir12345 je napisao/la:Prijatelju mi se izbrisala ikona ona od konekcije local area connection i nema sad konekcije na kom a ima na mob moze neko da kaze kako vratit jbg neznam mu ni ja pomoc nerazumijem se ni ja u to bas
⭐
OnlyUnited je napisao/la:Skini iobit uninstaler, pa uslikaj sve instalirano. Uslikaj takodjer pod toolbar.
Meni se to desavalo jer mi se na ruteru promijeni DNS adresa i morao sam svaki put mijenjati je ili ako je ruter zakljucan resetovati ruter pa ponovo unositi postavke. Buduci da mi se to stalno desavalo na kraju odem do telecoma i oni mi konfigurisu modem da mi se ne mijenja DNS adresa. Nakon toga moras ocistiti cache i cookies browsera cak i ako ti to urade.Godfather je napisao/la:Da li neko zna kakva je ovo opet zajebancija od usranog adware-a joritestnoski.com? Prilikom otvaranja stranice prebaci mi automatski na ovu stranicu i nit je mozes zatvorit nit koji vrag. I kolko god puta zaredom otvorim nesto svaki put ovo se pojavi nak 2-3 sekunde. Nema u Chrome-u nikakvih prosirenja niti u instaliranim programima nesto sumnjivo. Antivirus i Malwarebytes ne prepoznaju nista. Nema ni na netu nekih informacija, haman da je nesto novo. Pa ako je neko imao slican problem zna li kako se rijesit ovog ****?
Pa bas sinos mi je nestalo neta i nazovem Telecom i oni to rijese za minut. I jutros mi se ovo pojavilo. Tako da vjerovatno ima neke veze s tim, samo se ja ne razumijem bas puno u to.rikoshe je napisao/la:Meni se to desavalo jer mi se na ruteru promijeni DNS adresa i morao sam svaki put mijenjati je ili ako je ruter zakljucan resetovati ruter pa ponovo unositi postavke. Buduci da mi se to stalno desavalo na kraju odem do telecoma i oni mi konfigurisu modem da mi se ne mijenja DNS adresa. Nakon toga moras uvijek ocistiti cache i cookies browsera.Godfather je napisao/la:Da li neko zna kakva je ovo opet zajebancija od usranog adware-a joritestnoski.com? Prilikom otvaranja stranice prebaci mi automatski na ovu stranicu i nit je mozes zatvorit nit koji vrag. I kolko god puta zaredom otvorim nesto svaki put ovo se pojavi nak 2-3 sekunde. Nema u Chrome-u nikakvih prosirenja niti u instaliranim programima nesto sumnjivo. Antivirus i Malwarebytes ne prepoznaju nista. Nema ni na netu nekih informacija, haman da je nesto novo. Pa ako je neko imao slican problem zna li kako se rijesit ovog ****?
- OnlyUnited
- Kontakt:
Deninstaliraj:
Advanced system care, malawarebytes... nakon skeniranja te rjesavanja problema, ove programe koristiti po potrebni, otp svaka dva mjeseca, nakon toga deinstal.
McAfee Security Center - dovoljan je Avast i friewall plus windows defender koji vec imas na pc, tako da nemas potrebe za ovim.
Surfing protection - brisi, jer ovo dodje u sklopu advacned system..
Nisam uspio vidjeti zadnji red (ovo pored vlc playera)..
Advanced system care, malawarebytes... nakon skeniranja te rjesavanja problema, ove programe koristiti po potrebni, otp svaka dva mjeseca, nakon toga deinstal.
McAfee Security Center - dovoljan je Avast i friewall plus windows defender koji vec imas na pc, tako da nemas potrebe za ovim.
Evo uspio sam pomocu Advanced system care da rijesim problem. Maloprije sam ga i instalirao, znaci brisem i njeg i Malwarebytes sad. Hvala druze na pomoci.OnlyUnited je napisao/la:Deninstaliraj:
- OnlyUnited
- Kontakt:
Koristi avast kao antivirus, a ova dva programa (advanced system care, te malawarebytes) u dva mjeseca i nakon toga oba deinstaliraj.
Zatim imas Ccleaner koji je odlican za brisanje smeca browsera, sistemskog memory dumpa, iis log fajlova (samo to trebas cekirat pod advaced) itd.
U toku instalacije bilo kakvog programa, uvijek idi na costum instalacion (ako ti ponudi) jer ak ides preko expres, obicno sa datim programom instaliras i neke "nepozeljne".
Zatim imas Ccleaner koji je odlican za brisanje smeca browsera, sistemskog memory dumpa, iis log fajlova (samo to trebas cekirat pod advaced) itd.
U toku instalacije bilo kakvog programa, uvijek idi na costum instalacion (ako ti ponudi) jer ak ides preko expres, obicno sa datim programom instaliras i neke "nepozeljne".
Hvala majstore jos jednom na savjetu. Zivio. 
- Donnie Darko
- Kontakt:
pita me jedan drugar imam li graficku, i nađem neku prastaru svoju winfast a340t 128MB, pa hoće da mu je prodam. za koliko para da mu je dadnem, 1KM, 2KM, 5KM, 10000000KM, ili ja njemu da platim? Ispao sam iz ovih preprodavačkih voda 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.