Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

molotovljev

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la molotovljev » 15 mar 2015, 22:16

amorovski je napisao/la:Ja potpuno pravdam njegov odlazak na Pecaru danas. Mogo je vidit danas Zakarica, cemu i jest bio cilj, vjerovatno, njegovog odlaska. A bezze se dize hampa sto nije na kosevo doso, da je doso, razocaro bi se totalno, Cimirot nije ni pola sata cini mi se igro. Duljevic katastrofa juce..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Vidi jarane nešto, trenutno u Sarajevu igra najveći broj potencijalnih reprezentativaca u odnosu na ostale
klubove u BiH, mislim da se svi slažemo oko toga. I red bi bio da je selektor posjetio ove momke i na neki način
pozdravio, te im dao do znanja da se na njih može računati. Međutim, selektor ih hladno ignoriše, zašto, ne znam.
Kažeš, razočarao bi se, da i meni je to palo na pamet, ali i to je u opisu posla...
Da je došao, pogledao i na kraju rekao kako su pojedini fudbaleri podbacili i da vjerovatno neće biti
u kombinacijama za naredne utakmice reprezentacije, shvatio bih ga u potpunosti, pa i složio se sa tim.
Vjerujem da bi to na neki način motivasalo igrače da još više rade i dokazuju se...
Optuživali su mnogi Safeta zbog ovoga što Meša radi, a ustvari nije ni počeo raditi kako treba.
Usput da kažem kako je Safet korektno, pa i uspješno, odradio svoj mandat u reprezentaciji.
Kako će Meša odraditi ostaje da vidimo, međutim prema ovome što sada radi, nisam optimističan !
F.K.SARAJEVO

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 15 mar 2015, 22:21

Molotovljev upravo tako

BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 15 mar 2015, 22:24

Jadni mi ako ce nam bit uspjeha biti 2-3 igraca PL BiH ... to je najmanji problem.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 15 mar 2015, 22:26

Elegant je napisao/la:Jadni mi ako ce nam bit uspjeha biti 2-3 igraca PL BiH ... to je najmanji problem.
ja ba prave frku oko toga na kojoj utakmici je Meša bio :shock: sve dok ne povlači igrače za kačket i ne bude mu normalno da igraju za durge zemlje biće :clap:

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 15 mar 2015, 22:26

Ne znam druze, ja sam izrevoltiran zadnja dva dana ko nikad, izleti mi nesto sto ne bi trebalo. Ono jest, stoji, da treba posjetit odredjene klubove, ne znam zasto nije. Mozda ceka pravu priliku za to. Htio sam samo da ti kazem da je s razlogom, vjerujem, iso u fasisticko selo danas..

Cinjenica jest da je odgledo, pd premijerligaskih tekmi, samo Zeljine. Pazi sad, nama to smeta sto je i normalno, ali niko nam nije kriv sto je nasa legenda bila takva kakva je bila na svom prethodnom zadatku. Postujem Mesu sto zna da postoji njegov klub..

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 15 mar 2015, 22:31

A ne pada vam na pamet da Mesa salje jos 2 pomocnika po BiH da gledaju utakmice? Uostalom smijesno je uopste i raspravljati o ovome, i ne mogu da vjerujem da se mogu uopste da spominju ovakve gluposti odmah na pocetku njegovog mandata.

Ja prvi kad sam vidio da se Bazdarevic spominje kao selektor, rekao sam da nisam odusevljen tom idejom da on bude selektor, jer imam odredjenih sumnji sto se tice njegovog trenerskih kvaliteta, ali sacekajte makar ove dvije utakmice, pa onda opletite po njemu ako vec bude razloga, a ne traziti dlaku u jajetu i buniti se zasto je 2 puta isao da gleda Zelju. :crazy:

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 15 mar 2015, 22:38

amorovski je napisao/la:Ne znam druze, ja sam izrevoltiran zadnja dva dana ko nikad, izleti mi nesto sto ne bi trebalo. Ono jest, stoji, da treba posjetit odredjene klubove, ne znam zasto nije. Mozda ceka pravu priliku za to. Htio sam samo da ti kazem da je s razlogom, vjerujem, iso u fasisticko selo danas..

Cinjenica jest da je odgledo, pd premijerligaskih tekmi, samo Zeljine. Pazi sad, nama to smeta sto je i normalno, ali niko nam nije kriv sto je nasa legenda bila takva kakva je bila na svom prethodnom zadatku. Postujem Mesu sto zna da postoji njegov klub..

To i jeste poenta ! Meša, u ulozi selektora fudbalske reprezentacije ne smije se ponašati kao navijač Želje.
Drugo smo mi navijači, razumljivo je i logično da guramo svoje, međutim to selektor ne smije ni pomisliti.
Kažeš Pape nije zvao igrače Sarajeva a kao trebao je... ne, nije trebao, realno u njegovom mandatu nije
bilo igrača u FKS koji bi ozbiljnije mogli konkurisati za A tim, osim možda Husejinovića.
Ovo ostalo, realno, nigdje veze. Sesara i Svraku je zvao isključivo da bi ih nagradio zbog dobrih igara u PL.
I na tome mu svaka čast, tu je ispao gospodin.

Zadnja izmjena: molotovljev, dana/u 15 mar 2015, 22:39, ukupno mijenjano 1 put.
F.K.SARAJEVO

Rios

Post Postao/la Rios » 15 mar 2015, 22:39

molotovljev je napisao/la: Vidi jarane nešto, trenutno u Sarajevu igra najveći broj potencijalnih reprezentativaca u odnosu na ostale
klubove u BiH
Koliko ja znam u Sarajevu,od potencijalnih ili vec pozivanih reprezentativaca,igraju Cimirot,Duljevic i eventualno Radovac..I to je to..Ispravi me ako grijesim.. U Zelji igraju Kvesic i Bajic..Dakle samo jedan igrac vise ako bi pikali Radovca kao potencijalnog reprezentativca..Ako bi posmatrali utakmice Sarajevo-Borac i Siroki-Zeljo,tu je odnos izjednacen..Po 2 potencijalna/pozivana igraca - u prvoj Duljevic i CImirot ( Radovac cini mi se nije bio u protokolu ) a ovamo Zakaric i Kvesic..U Borcu niko ne spominje vise neke potencijalne reprezentativce koliko ja znam..
U principu,slazem se da Mesa,ako nista,treba obici sve velikane PL,pogledati bar jednu utakmicu i tako na neki nacin odati priznanje tim klubovima.. :thumbup: Ali ne treba sad praviti neki problem oko tajminga,jel ovo kolo ili ono kolo otisao na Bilino,Kosevo,Vrapcice ili Grbavicu niti vagati sad u gram gdje je koliko puta bio.. :) Zivio :thumbup:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 15 mar 2015, 22:46

Ne znam sto dizete frku bezveze, i opet pocinjete sa tim vasim Zeljo-Sarajevo prepucavanjima. Tih par igraca sto ce dobiti poziv su nebitni za uspjeh reprezentacije. Prosli put je gledao Zelju, ovaj put je mozda vise isao radi Sirokog nego radi Zelje. Isto tako je mozda na prosloj utakmici zapazio nekog iz Zelje pa ga je dosao ponovo pogledati. Ne brinite se pogledat ce on i Sarajevo. I sigurno ce se sutra na spisku naci neko od igraca Sarajeva, bez obzira sto ih nije isao gledati.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 15 mar 2015, 22:54

Sutra spisak konačno, da i to više vidimo! Ko god bude na spisku, ne piše nam se dobro s lošom formom igrača, ali je sreća što nam ide Andora, a ne neka teža utakmica. Sad je najvažnije vratiti zdravu atmosferu u reprezentaciji.
#Salihović

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 15 mar 2015, 22:56

Pivopija je napisao/la:Ne znam sto dizete frku bezveze, i opet pocinjete sa tim vasim Zeljo-Sarajevo prepucavanjima. Tih par igraca sto ce dobiti poziv su nebitni za uspjeh reprezentacije. Prosli put je gledao Zelju, ovaj put je mozda vise isao radi Sirokog nego radi Zelje. Isto tako je mozda na prosloj utakmici zapazio nekog iz Zelje pa ga je dosao ponovo pogledati. Ne brinite se pogledat ce on i Sarajevo. I sigurno ce se sutra na spisku naci neko od igraca Sarajeva, bez obzira sto ih nije isao gledati.
Tako je care niko da se ne zapita da mozda nije gledao igrace Sirokog. Taj klub mi i nije bas isuvise drag ali je cinjenica da su prvi na tablici. Usput ono jucer sto se desilo podmlatku Sirokog je za svaku osudu i one vucibatine sto su to ucinile najstroze kazniti. A Mesa neka gleda i neka smo i to docekali da Izbornik gleda.

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 15 mar 2015, 22:59

molotovljev je napisao/la:
amorovski je napisao/la:Ne znam druze, ja sam izrevoltiran zadnja dva dana ko nikad, izleti mi nesto sto ne bi trebalo. Ono jest, stoji, da treba posjetit odredjene klubove, ne znam zasto nije. Mozda ceka pravu priliku za to. Htio sam samo da ti kazem da je s razlogom, vjerujem, iso u fasisticko selo danas..

To i jeste poenta ! Meša, u ulozi selektora fudbalske reprezentacije ne smije se ponašati kao navijač Želje.
Drugo smo mi navijači, razumljivo je i logično da guramo svoje, međutim to selektor ne smije ni pomisliti.
Kažeš Pape nije zvao igrače Sarajeva a kao trebao je... ne, nije trebao, realno u njegovom mandatu nije
bilo igrača u FKS koji bi ozbiljnije mogli konkurisati za A tim, osim možda Husejinovića.
Ovo ostalo, realno, nigdje veze. Sesara i Svraku je zvao isključivo da bi ih nagradio zbog dobrih igara u PL.
I na tome mu svaka čast, tu je ispao gospodin.

Nije samo stvar pozivanja igraca. Kazem ti, gotivim ga zato sto zna za svoj klub. Danas je nedjelja, neradni dan, otiso covjek da fino pogleda utakmicu svog maticnog kluba. Kad je Pape doso da pogleda Sarajevo, osim protiv Gladbaha, tu je bio.. Opet ti kazem, nama niko nije kriv sto nam je legenda takva kakva jest.. Vidi @molotovljev, smirite malo napetost sto se toga tice, vrijeme ce pokazat, ionako smo zijanili ove kvalifikacije, male su sanse da se dobro zavrsi.. Imat ce kad gledat sve klubove..

@pivopija pokusavam smirit napetost zeljo-sarajevo..

Superkup - 1996/1997

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 15 mar 2015, 23:01

Možda stvari trebamo gledati iz durgog ugla vrlo je moguće da je današnja posjeta utakmici u ŠB vjerovatno i jednim djelom uzrokovana skorašnjim incidentom u Sarajevu kada su napadnuti mladi igrači iz Širokog Brijega..Druga stvar i sam znaš da Kodro sad rotira po 7-8 igrača svaku utakmicu iskreno se boj.im da će sjebat formu i Duljeviću i CImirotu kao potencijalnim igračima imaš naprimjer Avdiju koji je juče za HAjduk orao na desnom krilu i tako redovno svaku po 90min i svi vičemo taraba je ,a on po 90 igra..

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 15 mar 2015, 23:15

zgembo89 je napisao/la:

Možda stvari trebamo gledati iz durgog ugla vrlo je moguće da je današnja posjeta utakmici u ŠB vjerovatno i jednim djelom uzrokovana skorašnjim incidentom u Sarajevu kada su napadnuti mladi igrači iz Širokog Brijega..Druga stvar i sam znaš da Kodro sad rotira po 7-8 igrača svaku utakmicu iskreno se boj.im da će sjebat formu i Duljeviću i CImirotu kao potencijalnim igračima imaš naprimjer Avdiju koji je juče za HAjduk orao na desnom krilu i tako redovno svaku po 90min i svi vičemo taraba je ,a on po 90 igra..
Eh, pa u prvom ili drugom postu navodim da je, vjerovatno, zbog Zakarica u Listici.. Zato i potezem pricu da nije samo zbog Zelje, jer se vec dosta kuha izmedju nas komsinica.. Ako sam pogrijesio ovo za Zakarica i tad je opravdano, nedjeljno poslijepodne iskoristio da odgleda utakmicu, isto ko sto je Pape koristio utorak navece da bi gledo Barselonu..

To za Mehu i rotaciju.. Jbg, istina da nam rotira ekipu i previse.. Valjda on zna razloge, samo da ne budu potencijalni i sadasnji reprezentativci zrtva te taktike i da se ne srozaju u pm..

Uzivajte, idem spavat..

Superkup - 1996/1997

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 15 mar 2015, 23:17

Da se sinoć pojavio na Koševu u ulozi selektora, pa danas produžio u Široki B. sve bi bilo ok. kao što je i trebao.
Međutim, selektor ne pokazuje poštovanje prema ovome što FKS radi i sasvim je jasno da ga to ne interesuje.
Iskreno, ne padam na te priče da je otišao da gleda nekoga od igrača Širokog...
Da se razumijemo, ovo uopšte nije relacija FKS - FKŽ, ovo je nešto potpuno drugo.

Laku noć, Petra .. :cool:
F.K.SARAJEVO

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 15 mar 2015, 23:19

molotovljev je napisao/la:Da se sinoć pojavio na Koševu u ulozi selektora, pa danas produžio u Široki B. sve bi bilo ok. kao što je i trebao.
Međutim, selektor ne pokazuje poštovanje prema ovome što FKS radi i sasvim je jasno da ga to ne interesuje.
Da se razumijemo, ovo uopšte nije relacija FKS - FKŽ, ovo je nešto potpuno drugo.

U jednu ruku je i dobro sto nije dolazio na Kosevo, nikad vise neki nas igrac ne bi dobio poziv. :P :urnebes:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 15 mar 2015, 23:22

Semir Stilic i zvanicno dobio poziv.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 15 mar 2015, 23:25

Sabinho je napisao/la:
molotovljev je napisao/la:Da se sinoć pojavio na Koševu u ulozi selektora, pa danas produžio u Široki B. sve bi bilo ok. kao što je i trebao.

U jednu ruku je i dobro sto nije dolazio na Kosevo, nikad vise neki nas igrac ne bi dobio poziv. :P :urnebes:
:) :) :) Ukrade mi misao. Ipak trebao je doci i na utakmicu Sarajevo Borac jer je u Sarajevu ipak trenutno najveci broj potencionalnih reprezentativaca u Premijer ligi. Iz nekog razloga nije dosao ali cisto sumnjam da je to razlog klupske boje. Nit je Safet ignorirao igrace Zelja nit ce vjerujem Mesa raditi takve stvari sa igracima Sarajeva. Saja je ignorirao zdrav razum pa ne mozemo mu zamjeriti nepozivanje Stilica ako nije zvao jednog Seferovica. Zato prisivati Safetu ili Mesi klupske boje je mislim bez ikakve veze sa stvarnoscu.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 15 mar 2015, 23:25

Goalgetter je napisao/la:Semir Stilic i zvanicno dobio poziv.
Zvali su njega i Ciro i Pape ali nije uspio zadrzati mjesto, valjda sa Mesom bude treca sreca. :)
Ne sjecam se jel' ga Kodro zvao za onih par mjeseci koliko je bio selektor...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, ANamelessGhoul, General505, HariTz, LeCoq, stanjejepsihoticno i 36 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []