Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Godfather
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Godfather » 15 mar 2015, 20:32

rikoshe je napisao/la:
Godfather je napisao/la:Da li neko zna kakva je ovo opet zajebancija od usranog adware-a joritestnoski.com? Prilikom otvaranja stranice prebaci mi automatski na ovu stranicu i nit je mozes zatvorit nit koji vrag. I kolko god puta zaredom otvorim nesto svaki put ovo se pojavi nak 2-3 sekunde. Nema u Chrome-u nikakvih prosirenja niti u instaliranim programima nesto sumnjivo. Antivirus i Malwarebytes ne prepoznaju nista. Nema ni na netu nekih informacija, haman da je nesto novo. Pa ako je neko imao slican problem zna li kako se rijesit ovog ****?
Meni se to desavalo jer mi se na ruteru promijeni DNS adresa i morao sam svaki put mijenjati je ili ako je ruter zakljucan resetovati ruter pa ponovo unositi postavke. Buduci da mi se to stalno desavalo na kraju odem do telecoma i oni mi konfigurisu modem da mi se ne mijenja DNS adresa. Nakon toga moras uvijek ocistiti cache i cookies browsera.
Pa bas sinos mi je nestalo neta i nazovem Telecom i oni to rijese za minut. I jutros mi se ovo pojavilo. Tako da vjerovatno ima neke veze s tim, samo se ja ne razumijem bas puno u to.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 15 mar 2015, 20:34

Deninstaliraj:

Advanced system care, malawarebytes... nakon skeniranja te rjesavanja problema, ove programe koristiti po potrebni, otp svaka dva mjeseca, nakon toga deinstal.

McAfee Security Center - dovoljan je Avast i friewall plus windows defender koji vec imas na pc, tako da nemas potrebe za ovim.

Surfing protection - brisi, jer ovo dodje u sklopu advacned system..

Nisam uspio vidjeti zadnji red (ovo pored vlc playera)..
- Ed Woodward for Prime Minister !

Godfather
Kontakt:

Post Postao/la Godfather » 15 mar 2015, 20:39

OnlyUnited je napisao/la:Deninstaliraj:

Advanced system care, malawarebytes... nakon skeniranja te rjesavanja problema, ove programe koristiti po potrebni, otp svaka dva mjeseca, nakon toga deinstal.

McAfee Security Center - dovoljan je Avast i friewall plus windows defender koji vec imas na pc, tako da nemas potrebe za ovim.

Surfing protection - brisi, jer ovo dodje u sklopu advacned system..

Nisam uspio vidjeti zadnji red (ovo pored vlc playera)..
Evo uspio sam pomocu Advanced system care da rijesim problem. Maloprije sam ga i instalirao, znaci brisem i njeg i Malwarebytes sad. Hvala druze na pomoci.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 15 mar 2015, 20:45

Koristi avast kao antivirus, a ova dva programa (advanced system care, te malawarebytes) u dva mjeseca i nakon toga oba deinstaliraj.

Zatim imas Ccleaner koji je odlican za brisanje smeca browsera, sistemskog memory dumpa, iis log fajlova (samo to trebas cekirat pod advaced) itd.

U toku instalacije bilo kakvog programa, uvijek idi na costum instalacion (ako ti ponudi) jer ak ides preko expres, obicno sa datim programom instaliras i neke "nepozeljne".

Godfather
Kontakt:

Post Postao/la Godfather » 15 mar 2015, 20:58

Hvala majstore jos jednom na savjetu. Zivio. :thumbup:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 15 mar 2015, 21:47

pita me jedan drugar imam li graficku, i nađem neku prastaru svoju winfast a340t 128MB, pa hoće da mu je prodam. za koliko para da mu je dadnem, 1KM, 2KM, 5KM, 10000000KM, ili ja njemu da platim? Ispao sam iz ovih preprodavačkih voda :mrgreen:

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 15 mar 2015, 22:05

drug imao viška ovaj wi fi modem i meni dao. kako sada da ja povežem/uvežem šta sve treba pa da imam i ja u stanu wi fi. ako bi neko bio ljubazan ko zna da mi objasni sve korak po korak. koristim adsl telekoma, a windows je xp
nema potpisa

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 15 mar 2015, 22:42

CPU fan error. Press F1 to continue. Pojavljuje mi se pri pokretanju racunara ?
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 16 mar 2015, 00:33

Donnie Darko je napisao/la:pita me jedan drugar imam li graficku, i nađem neku prastaru svoju winfast a340t 128MB, pa hoće da mu je prodam. za koliko para da mu je dadnem, 1KM, 2KM, 5KM, 10000000KM, ili ja njemu da platim? Ispao sam iz ovih preprodavačkih voda :mrgreen:

Ako ti je "drugar" prodaj za cenera, ako ti je drugar daj mu dzabe :D
Mia San Mia

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 16 mar 2015, 08:33

Puma je napisao/la:CPU fan error. Press F1 to continue. Pojavljuje mi se pri pokretanju racunara ?
To vjerovatno izbacuje jer ti je broj obrtaja kulera u biosu podesen na tako ne odgovara racunaru (donja granica).

Probaj ovo:

- Udji u bios (del ili F2, zavisi opet do racunara), odaberi tab "Power" zatim "Hardware monitor" - MB overheat protection temperature za:MB,SB,NB,OPT1/2/3 postavi za pocetak na minimalnih 70 stepeni C,

- Odaberi "Fan speed monitor" pogledaj brzine vrtnje CPU i ostalih opcionalnih ventilatora, za ventilatore koje nemas u sustavu disabliraj odnosno postavi "N/A",

- Vidi koji ti je "CPU Fan Low Level Limit" i postavi za 100 pa cak i 200 veci.

Al' prije svega, provjeri da li kuler uopce radi (okrece), ak' ne morat ces nabavit novi (do 15 KM maksimalno) ili ak ces kuler master imas ih od 20 - 80 (za tvoje potrebe).

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 16 mar 2015, 22:50

Nece mi onaj Vine nikako. Ima li mu lijeka?
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 16 mar 2015, 22:56

Zatvorim laptp,sad dignem poklopac ekran crn. NA misu iopste nema zivota. Sa strane mi blinka na romu i svake 3 sec se cuje zvuk kao da nesto vrti(disc). Restart. Nista,vadio bateriju nista. Neka ideja?

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 16 mar 2015, 22:56

Zatvorim laptp,sad dignem poklopac ekran crn. NA misu iopste nema zivota. Sa strane mi blinka na romu i svake 3 sec se cuje zvuk kao da nesto vrti(disc). Restart. Nista,vadio bateriju nista. Neka ideja?

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 16 mar 2015, 22:56

Da li neko od vas korist "FanSpeed" program, kako ga podesiti ? Da li mentilatore spajam na CHS-FAN ili na PMW-FAN na maticnoj ?

Ili ove chasie fan mogu da podesim u BIOS ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 16 mar 2015, 23:07

EDIT: I da dodam, na Caps loock i na end butonima mi u istom vremenskom intervalu blinkaju 2 lampice. Kao da je u sleep modu;(

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 16 mar 2015, 23:14

izvadi bateriju na 30 sekundi i onda pokušaj ga upaliti

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 16 mar 2015, 23:22

Ma probao sam s baterijom ali i dalje nista. Danas je cijeli dan bio upaljen skidao neke filmove. I tek ga veceras preklopio i tapija. Pojma neam sta da radim...

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 16 mar 2015, 23:41

Evo i cd sam ubacio,zarola ga 2,3 sec i stane pa u krug.Cccc

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 17 mar 2015, 09:33

krmpotich je napisao/la:Evo i cd sam ubacio,zarola ga 2,3 sec i stane pa u krug.Cccc
Moguce da je do memorije. Jer obicno su ti simptomi, imas osjecaj da skoro sve radi kak treba al' nema slike. Ako imas dvi ili vise ram plocica, probaj izvaditi jednu pa pokreni sistem, onda tak drugu,...

Takodjer pod sumnjom graficka i sam monitor.

Al' kada maticna ode, komp moze da "se igra" sa lampicama kako si gore naveo. Znaci laptop je u fazi tog nekog sleepa, napajanje ispravno, al' ne mogu da se pokrenu sve komponente.

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 17 mar 2015, 10:22

Probacu to sa ramom. Kad ga upalim cuje se kao da krece sa sistemom, i onda zakuje. Plus ove dole 3 lampice: paljenje,struja i dvd. Samo mi prva gori,ova sa znakomac/dc gori blijedo dok treca apsolutno nista:-(

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Kompromis i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []