Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

samoposteno
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la samoposteno » 16 mar 2015, 12:28

jedina dobra stvar na ovom spisku je zukanovic ostalo nije nesto ali polako vidjecemo dok prodju ove dvije utakmice sta ce bit na sljedecem spisku

Pasha_car_aga
Kontakt:

Post Postao/la Pasha_car_aga » 16 mar 2015, 12:30

Zadovoljan spiskom, moje misljenje da je trebao izostavit Avdijicu, a umjesto Dujkovica je trebao Piric dobit priliku, brani momak godinama za mladu reprezentaciju i najbolji je mladi golman kojeg PL ima!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 16 mar 2015, 12:31

Pasha_car_aga je napisao/la:Zadovoljan spiskom, moje misljenje da je trebao izostavit Avdijicu, a umjesto Dujkovica je trebao Piric dobit priliku, brani momak godinama za mladu reprezentaciju i najbolji je mladi golman kojeg PL ima!
Slazem se, Piric je najbolji mladi golman lige, i bolje on nego bokser Ratko.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 16 mar 2015, 12:33

adal je napisao/la:Ja kako vidim prvi 11 nece bit puno razliciti od safetovih ...Mesa nema muda za promjene.

Citam komentare pojedini forumasa polako nemoze odma..OK a ima li se vremena za polako NE NEMA!!!

Razocaran sam spiskom i pozivima igraca koje svi znamo (NECU IH NABRAJAT) i da dodam dva nova imena to su Ibiscevic i Salihovic kojima nije na zalost mjesto ...Hvala im!!
Slazem se sa tobom prijatelju !!! Kvalifikacije skoro pa otisle ali daj vremena neka jos se tu pomijaju ovih par amatera. Sto se tice Ibija i Saliha,Vedo nam je uz Dzeku najbolji spic i ako sad ima krizu. Ali repka je drugo,dobro je igro uvjek davao vazne golove i drugi je igrac u repci. A Salihovic je za mene extra igrac,samo njegovi slobodnjaci i penali nam mogu biti od velike koristi sada kad nema Misketa. On je vazan igrac repke uvjek bio za mene,drugo je sto ga je tele ostavljalo na klupi da bi necak igro,ili ga stavljo na neprirodne pozicije. Sejo i Vedo nam jos mogu pomoc 2-3 godine onda dolaze novi !!! :bih:
SAVEZ NAPOLJE ! ! !

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 16 mar 2015, 12:38

E cuj trebaju se dokazati, pa neka ih na spisku :facepalm: :clap: :lol: :lol: :lol:

Imas klub, pa se dokazi da vrijedis...

Ma, opet savez kroji spisak...

E cuj Dujkovic :lol: :lol: :lol: a komedije :D

Mesa je imao 10 poziva od sebe da uruci, a ostalih 15 je savez idredio...
od tih 10, on je sve zeljovce pozvao :D :lol: :lol: :lol:
Mesa, pozovi i Amawaa :lol: :lol:

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 16 mar 2015, 12:39

adal je napisao/la:Ja kako vidim prvi 11 nece bit puno razliciti od safetovih ...Mesa nema muda za promjene.

Citam komentare pojedini forumasa polako nemoze odma..OK a ima li se vremena za polako NE NEMA!!!

Razocaran sam spiskom i pozivima igraca koje svi znamo (NECU IH NABRAJAT) i da dodam dva nova imena to su Ibiscevic i Salihovic kojima nije na zalost mjesto ...Hvala im!!
jbg druze sta si ti ocekivao da izostavi Pjanica Dzeku Spahu i Begovica.Vec sada je uradio punoVratio je Sehica,Stilica i Zukanovica,dao je priliku Bajicu,Cocalicu i Djuricu

tek je 1. utakmica u planu i to protiv Andore

Meni je jedino Avdija u visku i neko od trojke Tino,Anel Hadzic i Cimirot je u visku ostalo sve je OK.jos ako je agilan na terenu i ako zna motivisati igrace Mesa ce ovo fantasticno odraditi.

Kostur ekipi nije bio upitan ni za vrijeme teletine bilo je upitno sto je on u prvih 11 stavljao 9 veznih igraca,od toga 3 nesposobna i 4 na pogresnim pozicijama.nije znao motivisati igrace niti stvoriti pozitivnu konkurenciju.sad na svakoj poziciji imas 2-4 igrača.ako ne igras - klupa ti je

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 16 mar 2015, 12:42

damirdamic72 je napisao/la:

jbg druze sta si ti ocekivao da izostavi Pjanica Dzeku Spahu i Begovica.Vec sada je uradio punoVratio je Sehica,Stilica i Zukanovica,dao je priliku Bajicu,Cocalicu i Djuricu

Meni je jedino Avdija u visku i neko od trojke Tino,Anel Hadzic i Cimirot je u visku ostalo sve je OK.jos ako je agilan na terenu i ako zna motivisati igrace Mesa ce ovo fantasticno odraditi.

Kostur ekipi nije bio upitan ni za vrijeme teletine bilo je upitno sto je on u prvih 11 stavljao 9 veznih igraca,od toga 3 nesposobna i 4 na pogresnim pozicijama.nije znao motivisati igrace niti stvoriti pozitivnu konkurenciju.sad na svakoj poziciji imas 2-4 igrača.ako ne igras - klupa ti je
to je ključ svega!
#Salihović

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 16 mar 2015, 12:44

bhsport je napisao/la:
Pasha_car_aga je napisao/la:Zadovoljan spiskom, moje misljenje da je trebao izostavit Avdijicu, a umjesto Dujkovica je trebao Piric dobit priliku, brani momak godinama za mladu reprezentaciju i najbolji je mladi golman kojeg PL ima!
Slazem se, Piric je najbolji mladi golman lige, i bolje on nego bokser Ratko.
" Mislim da je bolje da Bajić igra za mladu reprezentaciju, a da trenira s prvim timom kako bi osjetio tu atmosferu"

I mi mislimo isto to selektore, samo logično bi bilo da si pozvao Pirića umjesto Dujkovića, upravo iz ovog razloga.
F.K.SARAJEVO

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 16 mar 2015, 12:49

BozePetra je napisao/la:
damirdamic72 je napisao/la:

to je ključ svega!
hvala petra

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 16 mar 2015, 12:51

najbolje bi bilo da je mesa pozvao jedno 90-tak igraca i onda bi svima udovoljio.

nagle promjene su nedopustive, a dopunjavanje igrackog kadra sa 3-4 igraca je i previse. mora se znati neki red. ispadne jedan ulijece drugi i tako redom. sta sad treba? da zovne 2-3 rovita igraca i da da priliku jedno 6-7 novih da ih isproba do odlucujucih utakmica?

ima kostur ekipe i sad ga samo treba osvjeziti i nadopuniti sa pouzdanim igracima + podici atmosferu u timu i dignuti moral na pobjednicki nivo. lako je pozvati i mahmutovica i scuka i kolasinca i hadzica i ovog i onog...ali oni nece podici ni nivo igre, ni donijeti pobjede niti ce popraviti atmosferu u timu.
promjene ne nastaju preko noci vec je to dugotrajan proces...reprezentacija je kao voznja brzim autoputem gdje nemas puno vremena vec pici pravo i male rokade pravi u preticanju...u toj brzini raditi neke manevre ili mijenjati vozilo je pogubno i nemoguce!

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 16 mar 2015, 12:52

U ovom trenutku, pozive zasluzuju Begovic, Pjanic, Bicakcic, Besic, Dzeko i Zukanovic, ostali su ili zakucani za klupu ili sumnjivog, nedokazanog kvaliteta.
Bez obzira kolika taraba bio, izostaviti standardnog reprezentativca koji redovno igra, a pozvati 5-6 koji su zakucani za klupe , bilo bi tesko za objasniti, pritom ti zakucani za klupe ne igraju u top ekipama. Da je Mesa izostavio jednog, morao bi izostaviti ostalih 10-15 koji trenutno poziv ne zasluzuju.
Uradio je logicnu i najbolju stvar, svi koji su bili na spisku, a raspolozivi su, dobili su pozive , uz nova-stara imena koja se spominju vec duze vrijeme. Sada je na njima da se dokazu u reprezentacioji i klubovima.
Sto se tice BHPL igraca, tu se ne isplati ulaziti u neke dublje diskusije, to stvar politike, dogovora i klupsko-nacionalnog uslovljavanja ..sve dok broj ne prelazi 3, svejedno je ko ce biti.

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 16 mar 2015, 12:54

Najbitnija stvar je povratak Zuke i dolazak Djurica. Kad se Kolasinac vrati ispada Hadžić. Kad dobijemo Martića ispada Vrso, i kad Vrančić dobije papire ispada Tino. Za sada se ne brinem

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 16 mar 2015, 12:54

Već sa sljedećeg spiska kad se Seo vrati i Šunjiću istekne suspenzija ispadaju dvojica, Germanci ili neki drugi, to će se još vidjeti.
#Salihović

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 16 mar 2015, 12:58

bhfanatic14 je napisao/la:

Slazem se sa tobom prijatelju !!! Kvalifikacije skoro pa otisle ali daj vremena neka jos se tu pomijaju ovih par amatera. Sto se tice Ibija i Saliha,Vedo nam je uz Dzeku najbolji spic i ako sad ima krizu. Ali repka je drugo,dobro je igro uvjek davao vazne golove i drugi je igrac u repci. A Salihovic je za mene extra igrac,samo njegovi slobodnjaci i penali nam mogu biti od velike koristi sada kad nema Misketa. On je vazan igrac repke uvjek bio za mene,drugo je sto ga je tele ostavljalo na klupi da bi necak igro,ili ga stavljo na neprirodne pozicije. Sejo i Vedo nam jos mogu pomoc 2-3 godine onda dolaze novi !!! :bih:
Vidi slazem se da Vedo i Sejo nam mogu pomoci ali po trenutnoj formi ne zasluzuju da su tu..Iako Vedu obozavam ,dok se ne vrati u formu ipak nije dao gola godinu dana
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 16 mar 2015, 13:06

adal je napisao/la:
bhfanatic14 je napisao/la:

Vidi slazem se da Vedo i Sejo nam mogu pomoci ali po trenutnoj formi ne zasluzuju da su tu..
Iako Vedu obozavam ,dok se ne vrati u formu ipak nije dao gola godinu dana

A Argentina? :mrgreen:

Vedine loše igre u klubu nemaju nikakve veze sa reprezentacijom, za repku je uvijek ginuo. Inače, u ovih godinu dana je 6 mjeseci bio povrijeđen.
#Salihović

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 16 mar 2015, 13:06

Dado je napisao/la:Najbitnija stvar je povratak Zuke i dolazak Djurica. Kad se Kolasinac vrati ispada Hadžić. Kad dobijemo Martića ispada Vrso, i kad Vrančić dobije papire ispada Tino. Za sada se ne brinem

Pametno jos dodati Mahmutovica i Eldina hadzica i super smo

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 16 mar 2015, 13:11

BozePetra je napisao/la:Već sa sljedećeg spiska kad se Seo vrati i Šunjiću istekne suspenzija ispadaju dvojica, Germanci ili neki drugi, to će se još vidjeti.
Nema tu "Germanci" ili neki drugi, već isključivo igrači iz odbrane s obzirom da Kolašinac i Šunjić igraju te pozicije.
Dakle, Cocalić i Vršajević !
F.K.SARAJEVO

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Goalgetter » 16 mar 2015, 13:11

Dobice i Mahmutovic svoju priliku, samo polako. Najvaznije da je selektor pozvao nove igrace i ojacao konkurenciju na skoro svakoj poziciji. Radikalnih promjena u prvih 11 ne vjerujem da ce biti, naravno ako svi budu spremni.

Ne znam sto ne upitase Mesu hoce li se Spahic odazvati, mislim da ce ovo biti opet natezanje do zadnjeg dana.

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 16 mar 2015, 13:14

Goalgetter je napisao/la:Dobice i Mahmutovic svoju priliku, samo polako. Najvaznije da je selektor pozvao nove igrace i ojacao konkurenciju na skoro svakoj poziciji. Radikalnih promjena u prvih 11 ne vjerujem da ce biti, naravno ako svi budu spremni.

Ne znam sto ne upitase Mesu hoce li se Spahic odazvati, mislim da ce ovo biti opet natezanje do zadnjeg dana.

pitali su ga, nije siguran :eh:
#Salihović

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 16 mar 2015, 13:22

Goalgetter je napisao/la:Dobice i Mahmutovic svoju priliku, samo polako. Najvaznije da je selektor pozvao nove igrace i ojacao konkurenciju na skoro svakoj poziciji. Radikalnih promjena u prvih 11 ne vjerujem da ce biti, naravno ako svi budu spremni.

To znaci ocekujes TSS i Vrsajevica u prvih 11 ??? Nego usput da pitam zasto je Zakaric prekrizen,imal gdje razlog???
SAVEZ NAPOLJE ! ! !

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983 i 10 gostiju.