Zasto navijate bas za tim koji navijate?

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

daffy
Kontakt:

Re: Zasto navijate bas za tim koji navijate?

Post Postao/la daffy » 10 apr 2010, 14:49

shvatas li ti zaebanciju ili nesto slicno.. ?

meni Fiorentina nije mrska.. ali je jako daleko od draga.. jedini klub koji malo simpatisem i to radi Lavezzija i Hamsika je Napoli.. ali ni u kom slucaju ne bi navijao za njih.. sta me boli q. i da ispadnu..

ali ti navijas za Barcu i Atletico..
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 10 apr 2010, 14:50

Malo mi je Cudno da Bayern ima najvise fanovi u ovaj forum. Mislio sam da ima najvise Barca ili Manchester-fanovi
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 10 apr 2010, 14:56

bayern ima daleko najvise pravih navijaca u bih.

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 10 apr 2010, 15:00

pa sve zavisi.. i ja mislim da Bayern ima najvise navijaca u bih.. radi Salihamidzica, a i zato sto dosta starijih ljudi navija za Bayern.. pa tako sa koljena na koljeno navijaju za Bayern..

ima i Juventus jako puno navijaca na ovim prostorima, ali to se ne vidi na ovom forumu.. jer imas Juvebalkan, site na kojem su skoro svi Juventini aktivni i niko ne posjecuje ostale siteove.. jer na Juvebalkanu imas sve..

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 10 apr 2010, 15:03

Za Celik navijam to se podrazumijeva, Bayern simaptisem. Simpatizer i navijac su dva razlicita pojma, bio sam 3 puta na Bayernovoj utakmici. Bayerna sam zavolio radi Hasana, radi Elbera kojeg sam strasno volio. Imam dosta rekvizita Bayerna, dosta salova i dresova, ali ipak Crveno-crna boja je ljubav moja.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 10 apr 2010, 15:04

pa dobro. nemoze nijedan forum realno prikazati broj navijaca. ja iz licnog iskustva znam da bayernovaca ima najvise, upravo radi salihamidzica. znam dosta i juventusovih naijaca. a najzanimljivije mi je kako sada, tacnije od augusta 09' ima najvise navijaca reala, a mnogo manje manchestera i milana :mrgreen:

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 10 apr 2010, 15:05

Zbog cega navijam za Real?Mozda djeluje smijesno,ali zbog jednog druga...
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 10 apr 2010, 15:09

Ma kakvi Bavarci 90% navijača Bayerna iz BiH su izbjeglice, koje su tokom rata izbjegli u Njemačku, 1-2 otišli na stadion najpopulranijeg njemačkog kluba i odjednom postali strastveni navijači. Većina ih se vratila u BiH, ali ostalo ih je nešta i u Njemačkoj. Bude po neki i navijač Dortmunda, Schalkea, al to su rijetki slučajevi.
Strauss Junior

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 10 apr 2010, 15:10

Daffy:

Pa ima isto mladi Bayern-fanovi

Da, ima puno Juve-fanovi, vise njego Inter! tako je u puno zemlje, isto ovdje gjde ja zivim(Suisse)
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 10 apr 2010, 15:25

Nail for Real je napisao/la:Zbog cega navijam za Real?Mozda djeluje smijesno,ali zbog jednog druga...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ne mogu da se prestanem smijat.. :mrgreen:

@Dino.. pa da.. npr. da je moj stari navijac Bajerna i moj brat bi bio navijac Bajerna.. samo sto su oni Unitedovci.. hocu reci da ima dosta starijih ljudi koji su u to vrijeme 'pratili' Bajern i to prenjeli na svoju djecu.. i moj dedo ( 85 godina ) je mrtvi bavarac ocami :lol: :lol: :mrgreen:

navijaca intera nema puno.. podatak da u Italiji ima vise navijaca Juventusa nego Milana i intera zajedno sve govori.. isto tako je i za ostatak svijeta.. :mrgreen: Merda inter

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 10 apr 2010, 15:31

Navijam za Velez...a simpatisem Manchester United,HSV i Sevillu.

Rahmetli did mi je navijao za Velez...pa sam to nasljedio od njega. Manchester sam poceo pratiti od 99 godine,a HSV prije toga. Sevillu pratim zadnjih 6-7 godina
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 10 apr 2010, 15:34

95' meni se cini dobio sam mega poster tony cascarina u dresu millwalla, ostalo je historija 8-)

Lily
Kontakt:

Post Postao/la Lily » 10 apr 2010, 17:24

Objasniti zasto navijam za Liverpool .. ne mogu. Tata mi za njih navija jos od davne 69' al ne bi bas rekla da sam zbog njega pocela navijat.. Istina, da je on glavni krivac zasto volim fudbal, al' kad sam pogledala prvu utakmicu redsa i taj njihov poraz i prvi put cula YNWA-u.. taj osjecaj je neopisiv.. jednostavno sam znala da je to klub koji volim.
Eh a sad Velez.. to je neka druga prica... Jednostavno.. cijela mi porodica za Velez navija i zivim u Mostaru.. Ja ih simpatisem i nije to isti osjecaj kao za Liverpool..ako pobijede drago mi je a ako izgube jednostavno mi je svejedno (da me ovi svi moji cuju odrekli bi me se xD) :D
..Money not love, is your drive. But tell us... can you count to FIVE?? 77' 78' 81' 84' 05'

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 10 apr 2010, 17:34

Lily je napisao/la:Objasniti zasto navijam za Liverpool .. ne mogu. Tata mi za njih navija jos od davne 69' al ne bi bas rekla da sam zbog njega pocela navijat.. Istina, da je on glavni krivac zasto volim fudbal, al' kad sam pogledala prvu utakmicu redsa i taj njihov poraz i prvi put cula YNWA-u.. taj osjecaj je neopisiv.. jednostavno sam znala da je to klub koji volim.
Eh a sad Velez.. to je neka druga prica... Jednostavno.. cijela mi porodica za Velez navija i zivim u Mostaru.. Ja ih simpatisem i nije to isti osjecaj kao za Liverpool..ako pobijede drago mi je a ako izgube jednostavno mi je svejedno (da me ovi svi moji cuju odrekli bi me se xD) :D

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :o :o :o :o :o :o :o :o

Nemogu vjerovati da ti je Liverpool drazi od Veleza. Ja sam 600 km od Mostara,pa mi je taj klub u srcu,dok su ovi ostali...nemam pojma-neka vrsta zanimacije. Et,malo drazi od ostalih,njih pratim i to je to. Fakat,zna mi nekada biti tesko kad United i HSV izgube,al...
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Lily
Kontakt:

Post Postao/la Lily » 10 apr 2010, 17:43

majestic24 je napisao/la:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :o :o :o :o :o :o :o :o

Nemogu vjerovati da ti je Liverpool drazi od Veleza. Ja sam 600 km od Mostara,pa mi je taj klub u srcu,dok su ovi ostali...nemam pojma-neka vrsta zanimacije. Et,malo drazi od ostalih,njih pratim i to je to. Fakat,zna mi nekada biti tesko kad United i HSV izgube,al...
Da sam zivjela prije jedno 30 god. sigurno bi samo Velez volila i samo za njega kako kazu "zivjela" .. al' ovako.. ne mogu.. Dosta mi je nekih stvari.. mozda se to desi jednog dana kada se sve promijeni :roll:
..Money not love, is your drive. But tell us... can you count to FIVE?? 77' 78' 81' 84' 05'

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 10 apr 2010, 18:06

Babilon je napisao/la:
Bilal je napisao/la:
Babilon je napisao/la:Netko moze navijati za strano,voliti tuđe al to nije slucaj u mene: Zrinjski je zivot i vise od toga,osjecaj kad ulazis na stadion,kad se potigne gol,osjecaj tuge i radosti,svakodnevno pracenje događanja oko kluba,biti dio te ljubavi moze se samo ako podupires svoj lokalni klub!
HSK ZRINJSKI MOSTAR!Ostalo nije bitno ,mozes pogledati el clasico ,uzivat u nogometu ,al sve je to tuđe a ovo je moje,nase i kakvo je takvo je,bit ce nakada i u nas bolje!
Mogu mislt osjecaja kad ulazis na tudji stadion kojeg nazivas svojim. :x :x :x :x
AJ bilal prati fc bayern!
Ako imas kakav problem sto se tice povjesti i ratnih stradanja i komunizma,fasizma ,ustastva,cetnistva obrati se tihicu i dodiku il covicu kani se sporta,ocigledno da nije za tebe!
Govorim ti zato sto pored bayerna navijam i za klub na cijem stadionu igra tvoj klub. I ja sam se prije radovao dolasku na taj stadion, ali naravno kada je na njemu igrao pravi domacin tog stadiona RSD Velež

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 10 apr 2010, 18:16

Babilon je napisao/la:
Bilal je napisao/la:
Babilon je napisao/la:Netko moze navijati za strano,voliti tuđe al to nije slucaj u mene: Zrinjski je zivot i vise od toga,osjecaj kad ulazis na stadion,kad se potigne gol,osjecaj tuge i radosti,svakodnevno pracenje događanja oko kluba,biti dio te ljubavi moze se samo ako podupires svoj lokalni klub!
HSK ZRINJSKI MOSTAR!Ostalo nije bitno ,mozes pogledati el clasico ,uzivat u nogometu ,al sve je to tuđe a ovo je moje,nase i kakvo je takvo je,bit ce nakada i u nas bolje!
Mogu mislt osjecaja kad ulazis na tudji stadion kojeg nazivas svojim. :x :x :x :x
AJ bilal prati fc bayern!
Ako imas kakav problem sto se tice povjesti i ratnih stradanja i komunizma,fasizma ,ustastva,cetnistva obrati se tihicu i dodiku il covicu kani se sporta,ocigledno da nije za tebe!
Govorim ti zato sto pored bayerna navijam i za klub na cijem stadionu igra tvoj klub. I ja sam se prije radovao dolasku na taj stadion, ali naravno kada je na njemu igrao pravi domacin tog stadiona RSD Velež

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 10 apr 2010, 18:17

Mene je moj životni put odveo do majstora s mora, do Hajduka. Navijam za Hajduk od malih nogu, još od onog dana kada sam došao kao klinac u Zagreb. Nekima je to možda malo čudno, živjeti u Zagrebu i navijati za Hajduk. Ja sam to naslijedio od svojih roditelja koji su takoder simpatizirali Hajduk. Da sam ostao u Zenici, sigurno bi bio vjerni navijač Čelika. Danas Čelik samo simpatiziram, i uvijek me raduje kad odem dole i pogledam koju tekmu.
Ali, nisu samo roditelji ti koji su ostavili svoj trag prema mojoj ljubavi za Hajdukom. Bili su tu i navijači, Torcida, dalmatinske pjesme i onaj njihov dišpet. To me očaralo i tako sam se i zaljubio.
Navijam i živim samo za Hajduka. Ima ona izreka; Za Hajduk se živi, za druge klubove se navija.

Nikada mi nije bilo jasno kako se naši ljudi mogu poistovjetiti s nekim stranim klubom i reći da su navijači Barcelone, reala, napolija itd. Ok, razumijem i shvacam one koji zive vani (ili su zivjeli) i imaju prilike gledati (ili su gledali) svoj omiljeni strani klub. Ali ove ovdje, nikako ne mogu shvatiti, pogotovo kad za taj "svoj" klub koriste zamjenicu "mi".
Ko što reče @Devil, što se tiče stranih klubova,volim pogledat dobar nogomet, bez obzira tko igrao. Inače, uvijek simpatiziram manje (uvjetno rečeno manje) klubove, jer je lako bogatoj bagri pokupovati sve na tržištu i osvajati trofeje.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

VR6_LION
Kontakt:

Post Postao/la VR6_LION » 10 apr 2010, 18:20

Navijam za Velez i Bayern Munchen
Za Bayern od 1994,nije zbog Salihamidzica , nikad mi nije bio drag...najdrazi mi je bio Scholl,a 2007 sam gledao Bayern uzivo na Allianz areni

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 10 apr 2010, 21:26

Ja ne navijam ni za koga :mrgreen: Simpatisem 4-5 timova, a to su:

Inter - poceo sam ih simpatisati od vremena Ronalda i Zamorana (1+8), i otad su mi postali dragi.
Ajax- veliki klub, veliki igraci, preduga i prebogata historija
Tottenham - jedini klub uz Arsenal iz Engleske koji mogu pogledat
Valencia - uvijek imali sjajne igrace
Marseille
Zeljo
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.