Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Gledam futsal i Zetra na sve lici samo na dvoranu/arenu ne.Jednostavno je pregazilo vrijeme. Potpuno je treba rekonstruisat,ovako izgleda ko skladiste,oronulo i staro.
Salis se, garant! Pa, dvorana je potpuno rekonstruisana prije manje od 15 godina, milioni baceni, dali Spanci pare, i ti bi opet da se dotjeruje!guillermo je napisao/la:Gledam futsal i Zetra na sve lici samo na dvoranu/arenu ne.Jednostavno je pregazilo vrijeme. Potpuno je treba rekonstruisat,ovako izgleda ko skladiste,oronulo i staro.
-
insegnante
- Kontakt:
ezano za Velezov stadion-koliko uopste kosta postavljanje reflektora, zna li neko otprilike?
Pa jbg. Sve ti zavisi šta radiš, kako radiš, koliki su, kakve jačine i ostalo. Mnogo faktora se uzima u obzir. Ja sam pobornik toga da ako se nešto radi, radi kvalitetno, bez da za godinu dana moraš razmišljati o nekoj popravci ili tako nešto. Neka cifra za naše uslove dobrih reflektora je oko 300 000 evra. Čini mi se da je izgradnja reflektora na stadionu Vojvodine prije par godina koštala 350 000 evra u konačnici. Dakle, kada se sve uzme u obzir, od pripremnih radova, pa do finalnih.insegnante je napisao/la:ezano za Velezov stadion-koliko uopste kosta postavljanje reflektora, zna li neko otprilike?
Konacno radovi se nastavljaju na stadionu Igmana na Ilidži

na starom mjestu srusena je i zgradica koju je FK Igman koristio kao svlacionicu i sl. nekih 300 - 400 metara od novog stadiona.

na starom mjestu srusena je i zgradica koju je FK Igman koristio kao svlacionicu i sl. nekih 300 - 400 metara od novog stadiona.
Veleža će reflektori koštati tačno 700.000 KM.insegnante je napisao/la:ezano za Velezov stadion-koliko uopste kosta postavljanje reflektora, zna li neko otprilike?
-
samozeljo1987
- Kontakt:
gdje prestaje logika tu počinje Bih..

Mladost Kikači, inače jako lijep stadiončić al mi ovo nije jasno nikako

Šta ima tu biti jasno, kada su bile majske poplave odnijelo im stadion, potok se razlio. Neki lokalni investitor (glavni baja u klubu) investirao u klub i napravio takav stadion, valjda lik konta da će sada potok ići ispod stadiona kada opet voda krene, lik pravi zgrade po Tuzli pa valjda zna šta radi, a kad može Voždovac na šoping centru mogu i Kikači na potoku 
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990
U Trebinju stvarno rade

Dokle ti ce dogurat. Nadam se da ce zavrsiti taj zapad, stvarno lijepo izgleda, ali bi kompletan projekat mogao da zavrsi kao onaj u Brckom koje ni dan danas ne sluzi svrsi, a nije ni dovrsen.

Za pare koje su dali su mogli napravit bogovski stadion od 3 tisuce mjesta. Cak ni toliki im nije potreban, al eto nek bude bas za PL kapacitet.

Dokle ti ce dogurat. Nadam se da ce zavrsiti taj zapad, stvarno lijepo izgleda, ali bi kompletan projekat mogao da zavrsi kao onaj u Brckom koje ni dan danas ne sluzi svrsi, a nije ni dovrsen.

Za pare koje su dali su mogli napravit bogovski stadion od 3 tisuce mjesta. Cak ni toliki im nije potreban, al eto nek bude bas za PL kapacitet.
@Signore
Pa ovo čeka i Veleža uskoro.
Pa ovo čeka i Veleža uskoro.
- hule_barca
- Kontakt:
Igrom slučaja ja sam iz tog mjesta. Čudno izgleda, ali s obzirom da je nemoguće proširiti stadion u suprotnom smjeru, moralo se ići na ovu opciju. Pošto je klub ušao u viši rang takmičenja, dimenzije stadiona nisu bile zadovoljavajuće, a sa majskim poplavama bilo je upitan i ostanak kluba. Dovoljno je reći daje više od pola stadiona bilo pod vodom. Sam predsjednik kaže da ovo nije kraj problemima, ali da će se poduzeti još neke stvari kako bi se konkretno ovaj ćošak zaštitio od eventualnih poplava. S druge strane, u proteklih pola godine, uloženo je preko 100 hiljada KM i sam predsjednik Dino Begić je čestitao na ovom poduhvatu.samozeljo1987 je napisao/la:gdje prestaje logika tu počinje Bih..
Mes Que Un Club
Ovo u Brckom je bas bila megalomanija. Neopisiva.
Mogli su dvije manje tribine jedna preko puta druge, zavrsiti za ovaj novac, i to napucati ih.
Al hajde sada. I ova tribina se moze dosta brzo osposobiti. Ograde postaviti, stolice u dvije-tri boje....obojiti stepenice, i imas sasvim finu tribinu.
Mogli su dvije manje tribine jedna preko puta druge, zavrsiti za ovaj novac, i to napucati ih.
Al hajde sada. I ova tribina se moze dosta brzo osposobiti. Ograde postaviti, stolice u dvije-tri boje....obojiti stepenice, i imas sasvim finu tribinu.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -
"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"
"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"
stvarno neobjasnjiv potez 
Olimpic Sarajevo:►► Pobjednik Kupa BiH • 2014/2015
█▓░ Juventus Campione d'Italia ★☆★ 33 Scudetti ░▓█
█▓░ Juventus Campione d'Italia ★☆★ 33 Scudetti ░▓█
Brcko je samo jedan klasican primjer koliko su ljudi na ovim prostorima zatupljeni po pitanju kapaciteta stadiona. Oni da skupe posjetitelje svih klubova iz cijelog distrikta nebi napunili taj stadion. To su dzabe bacene pare. Bolje da su napravili dvije tribine ukupnog kapaciteta 3-4 tisuce mjesta i tako gradu, a i svim klubovima u gradu rijesili pitanje stadiona za duze vrijeme. Cak da Brcko ima i premijerligasa ovo bi opet bilo smijesno.
Tu cak ni jedan klub nema ni neko ime, neku povijest, nesto cime ce privuci mase na stadion. Redovno citam da OFK Beograd treba novi stadion kapaciteta 8-10 tisuca mjesta, a igraju pred 300-500-1000 ljudi. Stalno se spominje neka povijest. Oni su mi i simpatican klub, al napravit 3000 i dovoljno ti. Kad postane malo prosiris.
U BiH opet imamo Zeljeznicara. Posjeta na stadionu i nije toliki problem koliki je problem pretjerivanje. Ljudi zele stadion kapaciteta 22000 mjesta i to odmah, al odmah. Da su prije deset godina krenuli gradit lagano do sad bi izgradili barem jednu tribinu na onaj sjever. A i taj sjever treba dobru rekonstrukciju. Lijepo je to da zele nov i moderan stadion, al nitko ti ga nece napravit. Sjedi, promisli i uradi sam.
Ovi manji klubovi sto imaju 500 gledatelja i prave stadione 3 do max. 5 tisuca mjesta su mi razumljivi. Za PL treba 3000, a malo veci kapacitet nije za odbacit. Neshvatljivo je da rade 10k+
Evo fin primjer kako u Gradaccu prave normalan stadion. Vidio sam mnogo pljuvaca koji se*u sto u projektu nema tribina iza gola. Sta ce im? Previse im i ova dvije. Velez takodjer radi normalno. Oni rade sporije od Zvijezde, al vjerojatno da imaju manje financijske mogucnosti, ali ljudi barem rade. Siroki ne treba ni spominjat, oni su svoje davno odradili, sad samo odrzavaju na za nas zavidnoj razini.
Zrinjski najavljuje rusenje one gornje zapadne tribine. Daj Boze da je sruse, stvarno im ne treba, nakaradno izgleda i ne sluzi nicemu. Njeno rusenje bi bio dokaz zdravog mozga. Vjerujem da bi vecina vise razmisljala i smjeru da se na suprotnoj strani napravi identicna i na taj nacin prodavala maglu navijacima da ih podrze. To je ono sto iz Zelje stalno rade. Tu kad sam spominjao Zelju sam mislio direktno na upravu. Nisam jos vidio da navijaci traze gotov stadion. Vjerujem da bi i oni sami rado prihvatili cinjenicu da klub sam krece u izgradnju stadiona, pa makar izgradnja trajala deset godina.
Tu cak ni jedan klub nema ni neko ime, neku povijest, nesto cime ce privuci mase na stadion. Redovno citam da OFK Beograd treba novi stadion kapaciteta 8-10 tisuca mjesta, a igraju pred 300-500-1000 ljudi. Stalno se spominje neka povijest. Oni su mi i simpatican klub, al napravit 3000 i dovoljno ti. Kad postane malo prosiris.
U BiH opet imamo Zeljeznicara. Posjeta na stadionu i nije toliki problem koliki je problem pretjerivanje. Ljudi zele stadion kapaciteta 22000 mjesta i to odmah, al odmah. Da su prije deset godina krenuli gradit lagano do sad bi izgradili barem jednu tribinu na onaj sjever. A i taj sjever treba dobru rekonstrukciju. Lijepo je to da zele nov i moderan stadion, al nitko ti ga nece napravit. Sjedi, promisli i uradi sam.
Ovi manji klubovi sto imaju 500 gledatelja i prave stadione 3 do max. 5 tisuca mjesta su mi razumljivi. Za PL treba 3000, a malo veci kapacitet nije za odbacit. Neshvatljivo je da rade 10k+
Evo fin primjer kako u Gradaccu prave normalan stadion. Vidio sam mnogo pljuvaca koji se*u sto u projektu nema tribina iza gola. Sta ce im? Previse im i ova dvije. Velez takodjer radi normalno. Oni rade sporije od Zvijezde, al vjerojatno da imaju manje financijske mogucnosti, ali ljudi barem rade. Siroki ne treba ni spominjat, oni su svoje davno odradili, sad samo odrzavaju na za nas zavidnoj razini.
Zrinjski najavljuje rusenje one gornje zapadne tribine. Daj Boze da je sruse, stvarno im ne treba, nakaradno izgleda i ne sluzi nicemu. Njeno rusenje bi bio dokaz zdravog mozga. Vjerujem da bi vecina vise razmisljala i smjeru da se na suprotnoj strani napravi identicna i na taj nacin prodavala maglu navijacima da ih podrze. To je ono sto iz Zelje stalno rade. Tu kad sam spominjao Zelju sam mislio direktno na upravu. Nisam jos vidio da navijaci traze gotov stadion. Vjerujem da bi i oni sami rado prihvatili cinjenicu da klub sam krece u izgradnju stadiona, pa makar izgradnja trajala deset godina.
Koliko kosto ovo mijenjanje travnjaka? sa svim mogucim drenazama i uslovima vrhunske kvalitete?Signore je napisao/la:http://mojaekipa.net/nova-trava-na-gradskom-stadionu/
Bilo je i vrijeme.
I tko sad sve ima novu travu? Slavija, Celik, Travnik. Imal jos itko? Nikog ne mogu da se sjetim da se pisalo da mijenja travnjak![]()
Znam samo da u Gradaccu ni ne treba novi, oduvijek imaju dobar
milion eura bas vrhunski ...Scholl je napisao/la:Koliko kosto ovo mijenjanje travnjaka? sa svim mogucim drenazama i uslovima vrhunske kvalitete?Signore je napisao/la:http://mojaekipa.net/nova-trava-na-gradskom-stadionu/
Bilo je i vrijeme.
I tko sad sve ima novu travu? Slavija, Celik, Travnik. Imal jos itko? Nikog ne mogu da se sjetim da se pisalo da mijenja travnjak![]()
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
I više od milion ako se misli baš na vrhunske kvalitete za naše prostore. Po mom mišljenju trava na Zvezdinom stadionu je trenutno najbolja u regionu. Koštala je negdje oko 1.5 miliona evra (drenaža, grijači, trava), s tim da ti grijači još uvijek nisu u funkciju, i prema procjenama to bi trebala da košta još nekih 500 hiljada evra.avenija je napisao/la:milion eura bas vrhunski ...Scholl je napisao/la:Koliko kosto ovo mijenjanje travnjaka? sa svim mogucim drenazama i uslovima vrhunske kvalitete?Signore je napisao/la:http://mojaekipa.net/nova-trava-na-gradskom-stadionu/
Bilo je i vrijeme.
Za Premijer ligu nek svaki ima kao Bilino polje, i svi sretni. A ti nam reci koliko je to otprilike koštalo.
Teren u Zenici je bio oko 1 milion KM. Pretpostavljam da se zavrnulo nekih 30-40% s obzirom da grijanje na terenu ne radi i nikad nije ni radilo.
Još uvijek nije priključeno na toplanu ili je nešto drugo u pitanju ? Ja sam nešto bio u tripu da sam pročitao nekada da su bili uključeni, i ima slika na onoj kao razvodnoj kutiji od grijača gori lampica.Eborg je napisao/la:Teren u Zenici je bio oko 1 milion KM. Pretpostavljam da se zavrnulo nekih 30-40% s obzirom da grijanje na terenu ne radi i nikad nije ni radilo.
-
vivaILchelik
- Kontakt:
Proširuje se prostor namijenjen za press konferencije

Stadion Bilino polje najmodernije je zdanje u našoj zemlji, svake godine se na stadionu vrše neki radovi, a proteklih godina se dosta uradilo na renoviranju terena, krova, svlačionica, rasvjete i ostalih stvari.
Kako bi ovaj stadion i dalje ispunjavao sve uvjete koje traži UEFA, posljednjih dana istočna tribina stadiona poprište je novih radova na dodatnom šminkanju i ispunjavanju strogih kriterija koji se traže.
Ono što je najbitnije da se proširuje prostor namijenjen za održavanje press konferencija, tako da će nakon renoviranja prostorija moći primiti 100 mjesta, što zahtijevaju propisi Evropske krovne kuće nogometa, te komisije koja se bavi infrastrukturom. Osim press sale, renovira se hol, te restoran, a završetak radova se očekuje do subotnje utakmice između Čelika i Širokog Brijega.
Grad Zenica uz pomoć UEFE i NFSBiH godinama ulaže u infrastrukturu, tako da se reprezentacija s razlogom priprema i igra utakmice u ovom gradu.

Stadion Bilino polje najmodernije je zdanje u našoj zemlji, svake godine se na stadionu vrše neki radovi, a proteklih godina se dosta uradilo na renoviranju terena, krova, svlačionica, rasvjete i ostalih stvari.
Kako bi ovaj stadion i dalje ispunjavao sve uvjete koje traži UEFA, posljednjih dana istočna tribina stadiona poprište je novih radova na dodatnom šminkanju i ispunjavanju strogih kriterija koji se traže.
Ono što je najbitnije da se proširuje prostor namijenjen za održavanje press konferencija, tako da će nakon renoviranja prostorija moći primiti 100 mjesta, što zahtijevaju propisi Evropske krovne kuće nogometa, te komisije koja se bavi infrastrukturom. Osim press sale, renovira se hol, te restoran, a završetak radova se očekuje do subotnje utakmice između Čelika i Širokog Brijega.
Grad Zenica uz pomoć UEFE i NFSBiH godinama ulaže u infrastrukturu, tako da se reprezentacija s razlogom priprema i igra utakmice u ovom gradu.

¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.