FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

virtuoz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la virtuoz » 19 mar 2015, 21:02

joker90 je napisao/la:
Tačno me strah jer igramo kuci glavne utakmice!
Sve vam je servirano. Za razliku od ostalih koji se moraju vadit protiv glavnih konkurenata u gostima,vi jedini imate sve utakmice kod kuće.
Ako ne možete pobijedit odlučujuće utakmice kod kuće pred 10000-15000 ljudi,onda jednostavno niste zaslužili titulu i kraj priče. Više sreće drugi put.

Prve 4 ekipe su praktički poravnate (2-4 boda nije skoro pa nikakva razlika sa 10+ kola do kraja) tako da se nitko nema pravo vaditi na to. Ko najbolje odigra do kraja sezone bit će prvak.
Po mom mišljenju to će biti borba između Širokog i vas,Zrinjski i Željo vrebaju iz sjene ali ne vjerujem da mogu do naslova.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 19 mar 2015, 21:03

virtuoz je napisao/la:
joker90 je napisao/la:
Tačno me strah jer igramo kuci glavne utakmice!
Sve vam je servirano. Za razliku od ostalih koji se moraju vadit protiv glavnih konkurenata u gostima,vi jedini imate sve utakmice kod kuće.
Ako ne možete pobijedit odlučujuće utakmice kod kuće pred 10000-15000 ljudi,onda jednostavno niste zaslužili titulu i kraj priče. Više sreće drugi put.

Prve 4 ekipe su praktički poravnate (2-4 boda nije skoro pa nikakva razlika sa 10+ kola do kraja) tako da se nitko nema pravo vaditi na to. Ko najbolje odigra do kraja sezone bit će prvak.
Po mom mišljenju to će biti borba između Širokog i vas,Zrinjski i Željo vrebaju iz sjene ali ne vjerujem da mogu do naslova.
Slazem se ja s tobom, a strah me jer kako kuci igramo u grcu bolje bi nam bilo da u gostima igramo odlucujuce. Od evropskih pa do ovih sa Borcem sve smo u gostima dobili i dobro igrali, a kuci grc i patnja.
Bahati, bahati Željkan!
1946

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 19 mar 2015, 21:04

Ma samo da se Velez uzme aBd. Vise me strah Veleza u subotu nego Listice, Zrinje i Zelje zajedno ocam.

Da li ima naznaka nekih da bi se mogo teren na Kosevu sredit?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 19 mar 2015, 21:15

amorovski je napisao/la:Ma samo da se Velez uzme aBd. Vise me strah Veleza u subotu nego Listice, Zrinje i Zelje zajedno ocam.
Ne vidim razlog za toliku zabrinutost. Velež u zadnje vrijeme igra katastrofalno.

U proljetnom dijelu sezone Velež je odigrao 4 utakmice - 2 poraza i 2 remija.
Ajde nekako i rezultati,ali igra je još gora od rezultata.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 19 mar 2015, 21:30

virtuoz je napisao/la:
amorovski je napisao/la:Ma samo da se Velez uzme aBd. Vise me strah Veleza u subotu nego Listice, Zrinje i Zelje zajedno ocam.
Ne vidim razlog za toliku zabrinutost. Velež u zadnje vrijeme igra katastrofalno.

Tako je i Travnik bio u qrcu pa nam bodove otkinuse, zatim Celik, Obarska. Sto se nas tice, vise nista ne vjerujem dok ne vidim vlastitim ocima. Da Messija dovedu, sacekacu da vidim kako ce igrati i necu poletiti da budem preambiciozan.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 19 mar 2015, 21:32

virtuoz je napisao/la:

Ma ne treba bezze polemiaat o tome ko ima kakvu igru, pogotovo ne o Velezu. Gledajuci igru na Kosevu kakvu su imali, tacnije nisu je ni imali, a bod su uzeli.. Nije to mjerilo niceg.

Znam samo da ce bit teska utakmica, pogotovo sto je mozda igracima jos u glavi ispadanje iz kupa. Volio bih da nije, ali jbg. Teren, vjerovatno, nije gori od naseg, nemamo se pravo na to zalit ako zijanimo, ali valjda necemo zijanit.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 19 mar 2015, 21:34

Bordo tim je jutros - odmah nakon povratka iz Banje Luke, otputovao u Čitluk, gdje će dočekati subotnji derbi starih rivala s Veležom u Vrapčićima. Podsjetimo, prvobitno je bilo planirano da izabranici Mehe Kodre u Hercegovinu presele sutra, u petak, ali je nakon ispadanja iz Kupa BiH ekspresno promijenjen plan.
Ti si opet šampion !

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 19 mar 2015, 21:36

hajmo malo optimizma, normalno niko nama vise nista ne moze garantovati, ali ako se ponovi pristup iz zadnje tekme kupa protiv Borca i ako se krene ofanzivno od pocetka sa Benkom i Krletom imamo velike sanse da izvucemo povoljan rezultat !!!
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 19 mar 2015, 21:40

Svašta se nešto izdogađalo u zadnje vrijeme i svašta sam nešto procitao. Napisat cu jedan duži komentar i pokušati se dohvatiti svega.

Mnogi su opravdano ljuti i bijesni nakon ovih utakmica sa Borcem. Ispali smo iz kupa i sada nam ostaje da se fokusiramo na ligu. Ako cemo biti realni, svi bi prije utakmice kupa sa Borcem potpisali da osvojimo titulu, a kup prepustimo i halalimo. Mene je više zaboljelo nezalaganje pojedinih igrace, nego to što smo zjanili kup. Bojim se da su opet neki upisali pobjedu, a da nije ni pocela utakmica. Mnogi su bijesni i razocarani, ali najvise zbog licnih nerealnih ocekivanja. Meni ce Europa uvijek biti mjerilo, jer se tu igra fudbal. Ovdje ako ne možeš, onda slijede izlezavanja, koja sudac nece da sankcioniše. Ono što znamo je da može i da mora bolje !

Svi smo svjedoci koliko imamo neprijatelja. Kad samo pogledaš i procitas komentare po portalima, forumima, pa sta se prica i na ulici, bude ti sve jasno. I umjesto da smo mi ti, koji trebamo suzbiti redove. Pojedinci doljevaju ulje na vatra i izmišljaju neka namjestanja, kupljene i u ovo mjesaju politiku. Sinoc procita naslov ''Borac srušio milionski projekat''. Svjestan da ovaj naslov prikuplja klikove na tom portalu(ne sjecam se tacno koji je), samo se nasmijem. Sinoc slusam i grozim se komentatora, koji je prenosio tekmu. Pored laži koje je sinoc izgovorio tipa ''na stadionu je 8 hiljada gledalaca'' ili ''Leon Benko je iz Hong Konga'', naveca je bila ''fudbaleri FK Sarajeva ce dobiti premije od 100.000 hiljada, ako prođu dalje'', onda se covjek zapita, da li igra protiv Evertona ili Borca? Da li se takmici u kupu BiH ili Ligi prvaka? Itekako imamo puno neprijatelja i vidi se koliko neke boli potpisivanje sponzorskog ugovora sa TA, Tan i ostale pozitivne stvari, koje se dešavaju. Ovaj narod ce ti oprostiti sve, samo nikad nece uspijeh. To je prava istina, koja oslikava trenutnu situaciju.

Idemo malo na provokacije, kritike i ostalo.
U svijetu je normalno da se javno prica o nekim transferima, samo kod nas to znaci da se kur*ciš. Skoro svaki dan procitamo da neki klub hoce da kupi nekog igraca, da neki igrac hoce da pređe u neki klub i slicno. Sve što je u svijetu normalno, kod nas nije pa i ovo. Normalno je da FK Sarajevo u trenutnom stanju može dovesti neko ime i normalno je da se o tome prica, jer kao što sam rekao to se radi u svim velikim klubovima. Propadne transfer, boze moj idemo dalje, jer ce se sutra pricati o novom imenu. Kod nas odma navale komšinice kao zadnji papci, da bi provocirali i popljuvali, jer FK Sarajevo nije uspjelo realizovati transfer sa Misketom npr. Kod nas je specifina situacija, jer niko prije Sarajeva nije bio u ovoj poziciji, pa to poprima neku drugu dimenziju. Klasicna ona papanska ''cuj hoce Miske u Sarajevo'', a vamo ih Zeba i Jusufbasic odbijaju zbog plate. Na price cetnik, ustaša, ovaj ili onaj se ježim, to je dno dna. O tome raspravlja onaj zadnji šljam i u tome traži argumente. Cudan je naš mentalitet. Više voli da te žali, nego da se raduje tvom uspjehu.

Što se tice novinara i medija, to je kod nas na najnižim granama i posebna prica. Kao i svi i naši jedva cekaju da iznesu neki prljav veš ili popljuju nešto. Što je na neki nacin i razumljivo, jer to prodaje novine i sakuplja klikove. Teško je kod nas neki sportski novinar objektivan, uglavnom su to neki pristrasni tekstovi. Imamo primjer Aletica, Ljigate ili Slinanovica. Dobro se zna za koga ova trojica navijaju i ciji su simpatizeri, tako da se od njih puno i ne treba nadati. Dobro bi bilo da su samo oni, ali tu je puno više kvazi novinara, koji se tako samo zovu. Kako vrijeme bude odmicalo i kako se budu nizali uspjesi, treba ocekivati sve gore i gore, a vec sam spomenu zbog cega.

Naredna tekma protiv Veleža nam je prekretnica i žao mi je što je baš protiv njih.
Okrenuti se Veležu, suzbiti redove i krenuti dalje. Cilj se zna, ali ne forsirati tu pricu, jer se nadam da su neki iz toga naucili lekciju.
Das Ist Walter

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 19 mar 2015, 21:55

kakva je situacija u Velezu,igraju li protiv nas u najjacem sastavu?
vazna nam je ta utakmica,ali daleko od toga da je odlucujuca,ima jos dosta da se igra,puno je bodova u igri!..

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 19 mar 2015, 22:02

miden je napisao/la: Cilj se zna, ali ne forsirati tu pricu, jer se nadam da su neki iz toga naucili lekciju.
Nisu mnogi još...

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 19 mar 2015, 22:10

miden piše odlične postove, pratim i vrlo rado ih čitam... :thumbup:

mma, jesi to ljut burazeru zbog onog' danas .. ma znaš da se to nije odnosilo na tebe... :cool:

PITARI SMO BORDO KRVI UVIJEK ĆEMO BITI PRVI
F.K.SARAJEVO

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 19 mar 2015, 22:16

miden je napisao/la:Svašta se nešto izdogađalo u zadnje vrijeme i svašta sam nešto procitao. Napisat cu jedan duži komentar i pokušati se dohvatiti svega.

Mnogi su opravdano ljuti i bijesni nakon ovih utakmica sa Borcem. Ispali smo iz kupa i sada nam ostaje da se fokusiramo na ligu. Ako cemo biti realni, svi bi prije utakmice kupa sa Borcem potpisali da osvojimo titulu, a kup prepustimo i halalimo. Mene je više zaboljelo nezalaganje pojedinih igrace, nego to što smo zjanili kup. Bojim se da su opet neki upisali pobjedu, a da nije ni pocela utakmica. Mnogi su bijesni i razocarani, ali najvise zbog licnih nerealnih ocekivanja. Meni ce Europa uvijek biti mjerilo, jer se tu igra fudbal. Ovdje ako ne možeš, onda slijede izlezavanja, koja sudac nece da sankcioniše. Ono što znamo je da može i da mora bolje !

Svi smo svjedoci koliko imamo neprijatelja. Kad samo pogledaš i procitas komentare po portalima, forumima, pa sta se prica i na ulici, bude ti sve jasno. I umjesto da smo mi ti, koji trebamo suzbiti redove. Pojedinci doljevaju ulje na vatra i izmišljaju neka namjestanja, kupljene i u ovo mjesaju politiku. Sinoc procita naslov ''Borac srušio milionski projekat''. Svjestan da ovaj naslov prikuplja klikove na tom portalu(ne sjecam se tacno koji je), samo se nasmijem. Sinoc slusam i grozim se komentatora, koji je prenosio tekmu. Pored laži koje je sinoc izgovorio tipa ''na stadionu je 8 hiljada gledalaca'' ili ''Leon Benko je iz Hong Konga'', naveca je bila ''fudbaleri FK Sarajeva ce dobiti premije od 100.000 hiljada, ako prođu dalje'', onda se covjek zapita, da li igra protiv Evertona ili Borca? Da li se takmici u kupu BiH ili Ligi prvaka? Itekako imamo puno neprijatelja i vidi se koliko neke boli potpisivanje sponzorskog ugovora sa TA, Tan i ostale pozitivne stvari, koje se dešavaju. Ovaj narod ce ti oprostiti sve, samo nikad nece uspijeh. To je prava istina, koja oslikava trenutnu situaciju.

Idemo malo na provokacije, kritike i ostalo.
U svijetu je normalno da se javno prica o nekim transferima, samo kod nas to znaci da se kur*ciš. Skoro svaki dan procitamo da neki klub hoce da kupi nekog igraca, da neki igrac hoce da pređe u neki klub i slicno. Sve što je u svijetu normalno, kod nas nije pa i ovo. Normalno je da FK Sarajevo u trenutnom stanju može dovesti neko ime i normalno je da se o tome prica, jer kao što sam rekao to se radi u svim velikim klubovima. Propadne transfer, boze moj idemo dalje, jer ce se sutra pricati o novom imenu. Kod nas odma navale komšinice kao zadnji papci, da bi provocirali i popljuvali, jer FK Sarajevo nije uspjelo realizovati transfer sa Misketom npr. Kod nas je specifina situacija, jer niko prije Sarajeva nije bio u ovoj poziciji, pa to poprima neku drugu dimenziju. Klasicna ona papanska ''cuj hoce Miske u Sarajevo'', a vamo ih Zeba i Jusufbasic odbijaju zbog plate. Na price cetnik, ustaša, ovaj ili onaj se ježim, to je dno dna. O tome raspravlja onaj zadnji šljam i u tome traži argumente. Cudan je naš mentalitet. Više voli da te žali, nego da se raduje tvom uspjehu.

Što se tice novinara i medija, to je kod nas na najnižim granama i posebna prica. Kao i svi i naši jedva cekaju da iznesu neki prljav veš ili popljuju nešto. Što je na neki nacin i razumljivo, jer to prodaje novine i sakuplja klikove. Teško je kod nas neki sportski novinar objektivan, uglavnom su to neki pristrasni tekstovi. Imamo primjer Aletica, Ljigate ili Slinanovica. Dobro se zna za koga ova trojica navijaju i ciji su simpatizeri, tako da se od njih puno i ne treba nadati. Dobro bi bilo da su samo oni, ali tu je puno više kvazi novinara, koji se tako samo zovu. Kako vrijeme bude odmicalo i kako se budu nizali uspjesi, treba ocekivati sve gore i gore, a vec sam spomenu zbog cega.

Naredna tekma protiv Veleža nam je prekretnica i žao mi je što je baš protiv njih.
Okrenuti se Veležu, suzbiti redove i krenuti dalje. Cilj se zna, ali ne forsirati tu pricu, jer se nadam da su neki iz toga naucili lekciju.
Bravo tebra, odlican post! Obuhvatio si sve glavno! :thumbup:
Bahati, bahati Željkan!
1946

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 19 mar 2015, 22:30

molotovljev je napisao/la:miden piše odlične postove, pratim i vrlo rado ih čitam... :thumbup:

mma, jesi to ljut burazeru zbog onog' danas .. ma znaš da se to nije odnosilo na tebe... :cool:

Trudim se biti objektivan, koliko god je to teško za jednog navijaca.

@hilmo Nije realno da se nešto drasticno promijeni po tom pitanju, ali posle ovog svega ocekujem neki pomak.

@joker90 To mi je i bio cilj :)
Das Ist Walter

pitarlOOk
Kontakt:

Post Postao/la pitarlOOk » 19 mar 2015, 22:37

slika
:crazy: :crazy:
Mosa RajvoSa

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 19 mar 2015, 22:45

miden je napisao/la:
molotovljev je napisao/la:miden piše odlične postove, pratim i vrlo rado ih čitam... :thumbup:

Trudim se biti objektivan, koliko god je to teško za jednog navijaca.

@hilmo Nije realno da se nešto drasticno promijeni po tom pitanju, ali posle ovog svega ocekujem neki pomak.

@joker90 To mi je i bio cilj :)
Ja sam se osvrnuo na ovu zadnju rečenicu, ali si mnogo toga još dobrog rekao. Nadamo se svi zajedno da će oni koji trebaju malo zdravije razmišljati.
Imate od mene sutra gratis članke iz Sporta, poslepodne.

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 19 mar 2015, 22:45

koje bombe bacaju ovi kvazi novinari to je cudo jedno, i onda nama nesto pricaju da mi lafo sebe dizemo u nebesa a ustvari za sve to su krivi ovi frljavi novinarcici koji ce pucat naslove kako bi prodali koji broj vise !!!

jos fino Benko u jednom od intervjua u Antaliji kaze da mu plata nije kao sto se prica, al ne ide to u glavu pojedincima !!!
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

tello
Kontakt:

Post Postao/la tello » 19 mar 2015, 23:20

Pa ovi nasi igraci ako imalo citaju ovo sta portali ili novine pisu i sta se sve uopce pise na internetu o nama i njima, njim ne treba veci motiv da j.e.b.u mater svakom klubu u ovoj ligi i da ih zgaze redom sve bez pardona. Nije moguce da je ovolika ljubomora :O
Ali mi smo Sarajevo, POSTAVLJAMO STANDARDE NABIJAMO KOMPLEKSE !
Saraj'vo kao nekad želja nam je jedina

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 19 mar 2015, 23:42

Momci, hoce li biti kakvog prenosa u subotu?
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 19 mar 2015, 23:44

Redovna primanja to je najvaznije :rol: :rol: :rol: :rol:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: 061657451, amypitar, Bing [Bot], Google Adsense [Bot], Hajdeee, misstianopenaldo, mnon46, Pena, Rule_hz, TETRAPAK i 110 gostiju.